Web Analytics Made Easy - Statcounter

عفت شریعتی کوهبنانی، مدیر دفتر امور بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفت‌و‌گو با ایکنا اظهار کرد: تاکنون برنامه‌های قرآنی زیادی در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به ویژه اداره امور بانوان اجرا شده است تا بتواند تحقق‌بخش اهداف فرهنگی، معنوی و معرفتی باشد.

وی افزود: در سال گذشته محفلی قرآنی در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی داشتیم که جنبه تقریبی آن قوی بود؛ امسال نیز این محفل را 26 تیرماه از ساعت 15 تا 17 با همکاری تولیت آستان حضرت عبدالعظیم و با حضور قاریانی از پاکستان و نیجریه و حافظ نونهال کشورمان «نرگس نوروزی» در تالار «شیخ صدوق» حرم حضرت عبدالعظیم برگزار می‌کنیم و در آن دانشجویان و طلاب از بانوان کشورهای اسلامی و جهان اسلام و همچنین طلابی از این کشورها که در داخل ایران مشغول تحصیل هستند، حضور خواهند یافت، بیش از 130 نفر از این افراد از کشورهای مختلف جهان اسلام هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شریعتی تصریح کرد: این محفل شامل تجلیل از دانشجویان، طلاب، بانوان، جوانان و نوجوانانی است که در مسائل قرآنی گام‌های مؤثری برداشته‌اند و این نشست، آموزشی، تقریبی و معرفتی خواهد بود، در آینده نیز برنامه‌هایی چند روزه در شهرهای مختلف از جمله مشهد مقدس و قم خواهیم داشت.

مدیرکل امور بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: در نشست قرآنی امسال بانوان قاری و حافظ قرآن بین‌المللی از کشورهای مختلف و نخبگان قرآنی جهان اسلام حضور خواهند یافت. بعد از این نشست برنامه‌های آموزشی در شهرهای مختلف از جمله مشهد خواهیم داشت که می‌تواند در روشنگری افکار عمومی جامعه تأثیرگذار باشد.

شریعتی افزود: نشست‌های قرآنی دو اثر وضعی و انتقالی دارد؛ اثر وضعی دیدن یکدیگر و تبادل نظر در مسائل فرهنگی و همدلی‌ است و اثر انتقالی این است که جهان اسلام از دسیسه‌ها و فتنه‌های ظالمان و مستکبران و مجموعه‌هایی که برای تضعیف اسلام از هیچ فتنه‌ای فروگذار نمی‌کنند، در امان خواهد بود و توطئه‌های این گروه‌ها ناکام خواهد ماند و آن‌ها به جایی نمی‌رسند.

همکاری آستان حضرت عبدالعظیم
عفت شریعتی با اشاره به همکاری آستان مقدس حرم حضرت عبدالعظیم(ع) در این گردهمایی، از تولیت این آستان و «عباس سلیمی»، معاون فرهنگی آستان عبدالعظیم به خاطر این همکاری قدردانی کرد و گفت: این معاونت همواره یاری‌گری ما در برنامه‌های قرآنی بوده‌ است و رمضان سال گذشته نیز برنامه قرآنی ما با حضور طلاب و دانشجویان خارجی در این آستان برگزار شد و ما قصد داریم این نشست قرآنی زمینه‌ساز عملی‌شدن رهنمودهای قرآن کریم در جامعه باشد.

وی با تبیین دیگر فعالیت‌های امور بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: در سال‌های گذشته برای تحقق اهداف فرهنگی و تقریبی مجمع جهانی تقریب برنامه‌هایی در استان‌های مختلف اجرا کرده‌ایم، در سال جاری هم همین‌گونه بوده است، اگر ما مردم مسلمان و متعهد این سرزمین که پرچمدار اسلام راستین در جهان است، بر مبنای فرمایشات ائمه معصومین که مفسران واقعی قرآن هستند، در مسیر راهنمایی‌های کتاب آسمانی خود قرآن گام برداشته و برنامه تدوین کنیم، طبعا اثرات مثبت آن از منظر فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و شخصی و خانوادگی کاملا آشکار خواهد بود.

عفت شریعتی تصریح کرد: قرآن در آیه 9 سوره اسراء«إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ: قطعا اين قرآن به [آيينى] كه خود پايدارتر است راه مى‌‏نمايد» حق مطلب را ادا کرده است، این کتاب راهنما و کتاب هدایت است، اگر بخواهیم سلامت جامعه خود را در زمینه‌های مختلف تضمین کنیم، راهی جز پیمودن مسیر قرآن وجود ندارد، نشست‌هایی که مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با موضوع دستاوردهای قرآن مجید و ارائه طریق این کتاب آسمانی برگزار می‌کند، نیز بر همین مبناست.

وی تأکید کرد: ما نشست‌های متعددی با آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب برگزار کرده‌ایم و تأکید ایشان همواره بر برنامه‌های قرآنی و برگزاری اردوهای آموزشی قرآنی در شهرها و استان‌‌های مختلف بوده است؛ زیرا قرآن کتاب راهنمای همه مسلمانان است و متعلق به گروه خاصی نیست. این کتاب مشعل نورانی هدایت برای جامعه بشری است، تأکید آیت‌الله اراکی بر برنامه‌های قرآنی هم به همین منظور است و امیدواریم اداره کل امور بانوان مجمع تقریب بتواند در سطح کشور و خارج از کشور به ویژه کشورهای جهان اسلام برنامه‌های مؤثر و راهگشایی داشته باشد.

اهتزاز پرچم همدلی مسلمانان
مدیرکل امور بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی یادآور شد: امروز مجمع تقریب مذاهب پرچم همدلی و همنوایی مسلمانان را به اهتزاز درآورده است و پشت سر مقام معظم رهبری گام گذاشته و بیانات ایشان برای تحقق وحدت جهان اسلام را مورد توجه قرار می‌دهد. امروز فتنه‌گران بین‌المللی و رژیم منحوس صهیونیستی، وهابیت و تفرقه‌افکنان بین‌المللی و سردسته آن‌ها استکبار جهانی آمریکا تمام تلاش خود را برای ایجاد اختلاف بین مسلمانان انجام می‌دهند و ما باید با عمل به دستور قرآن و آیه 103 آل عمران« وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا: و همگى به ريسمان خدا چنگ زنيد و پراكنده نشويد» توطئه‌های آنان را ناکام بگذاریم و بدانیم که چنگ‌زدن ما به ریسمان و حبل المتین الهی یعنی قرآن کریم، روسیاهی منافقان و مستکبران و ظالمان در عرصه بین‌المللی را در پی خواهد داشت.

عفت شریعتی گفت: ما معتقدیم اکنون در چهل سالگی انقلاب اسلامی سیر تکاملی این انقلاب خود را نشان داده و اگر امروز تحرکات منافقان و دشمنان اسلام را می‌بینیم که می‌خواهند موقعیت ایران و مردم ایران را تضعیف کنند؛ اما به نتیجه نمی‌رسند، به خاطر عظمت، خودباوری و اعتلای ایران اسلامی و شوکت و قدرتی است که جهان اسلام به آن دست یافته است و این عظمت و قدرت برای آنان غیر قابل تحمل است؛ اما ما مطمئن هستیم که این سیر تکاملی انقلاب اسلامی ایران، رهنمودهای قرآن و سنت پیامبر را محقق خواهد کرد، هر چند که مشرکان و کافران توطئه کنند.

وی همچنین تصریح کرد: امروز در جمهوری اسلامی ایران بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمایت معنوی قرآن و عترت هستیم و این مسئله این الزام را به وجود می‌آورد که ما هم در این زمینه گام‌گذار باشیم.

وی با بیان این که تمام برنامه‌های مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی براساس تعالیم قرآن و با اهتمام به آیات وحدت‌بخش همچون «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ» و « وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» و و «ِانَّ هَذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ» اجرا می‌شود، یادآور شد: امور بانوان مجمع سال گذشته اردوهای آموزشی، نشست‌های معرفتی و فرهنگی اجرا کرد، در آذرماه سال گذشته همایش بزرگداشت بانوی فضیلت حضرت خدیجه کبری(س) را در شهر سنندج در استان کردستان برگزار کردیم که بسیار مورد استقبال قرار گرفت و مقالاتی از سوی بانوان اهل تسنن و شیعه برای این همایش ارسال شد. استان سیستان و بلوچستان، استان خراسان جنوبی(شهرستان بیرجند وقائن)، استان گلستان و جزیره قشم در استان هرمزگان(اسفندماه سال گذشته) از دیگر شهرهایی بوده است که در آن برنامه‌هایی اجرا کرده‌ایم.

عفت شریعتی در پایان تأکید کرد: اداره کل امور بانوان مجمع تقریب از جهات مختلف سعی دارد در جامعه تأثیرگذار باشد و گام‌گذاری ما در این اداره بر مبنای تقریب، وحدت، همدلی و نزدیکی هر چه بیشتر مسلمانان و کمک‌گرفتن از همه جامعه کشورمان برای پیشبرد اهداف قرآن و عترت و انقلاب اسلامی ایران و عملیاتی‌شدن فرمایشات مقام معظم رهبری است و ما امیدواریم بتوانیم در پناه قرآن، تعالیم قرآن و عترت اهل بیت(ع) زمینه‌ساز زندگی سعادتمندانه برای خود و جامعه باشیم.

گفت‌و‌گو: زهرا نوکانی

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن بین الملل ایکنا گردهمایی قرآنی شیعه و سنی بانوان حرم عبدالعظیم عفت شریعتی مجمع تقریب قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۶۹۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست تخصصی «سیر تحول هنر‌های قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی روایت باران عصر جمعه ۷ اردیبهشت، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقمندان به هنر‌های قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این پنل تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد فرشچیان)، مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان)، مهدی محمدی (استادیار و مدیر گروه هنر‌های سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) و محبوبه کاظمی دولابی (مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران) همراه بود.

* عملکرد مطلوب بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنر‌های اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد فرشچیان) در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنر‌های اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنر‌ها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنر‌های قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.
او با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

* در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی (استادیار و مدیر گروه هنر‌های سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) با اشاره به آنکه در دل قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، اذعان داشت: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

* کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان) نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است. اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقمند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

او با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند.
در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

* نگاه میراث فرهنگی به هنر‌های قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی (مدیر نگارخانه ترانه باران) نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنر‌های ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.

از این رو آمادگی آنرا داریم که نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی را در کشور‌های دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قائلیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، میتواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند.
کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنر‌های سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد، و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم که می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه نگاه میراث فرهنگی به هنر‌های قرآنی بسیار مهم است. چرا که هنر‌های قرآنی را از ابعاد مختلف می‌توان تبیین و تفسیر کرد گفت: از بعد میراث فرهنگی این آثار بسیار دارای اهمیت هستند، چرا که همانطور که از قرن یکم قرآن به اشکال مختلف نوشته شده و امروز به عنوان آثار ارزشمندی از گذشته در اختیار ما قرار گرفته در موزه‌های داخلی و خارجی فخر جهانیان است و میراث ماندگار جهان محسوب می‌شود، علاوه بر، بحث عقیدتی، ما هم امروز بتوانیم زمینه خلق آثار ارزشمندی را فراهم کنیم و کتابت قرآن کریم را مورد توجه قرار دهیم تا این آثار ارزشمند برای آیندگان بماند هم به عنوان یک ثروت ملی و هم به عنوان فرصتی برای عرضه فرهنگ و هنر غنی ایرانی و اسلامی مورد توجه قرار گیرد. فکر می‌کنم این نکته که هر هنرمند با چه نگرش و بینش و ایده‌ای آیات نورانی قرآن مجید را انتخاب کرده و به چه شکلی آراسته و با چه هنر‌هایی تلفیق کرده تا یک اثر هنری خلق کند، هنر‌های قرآنی را از منظر میراث فرهنگی قابل توجه و پر اهمیت می‌کند.

این نشست تخصصی با پرسش و پاسخ پایان یافت.

نخستین نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی روایت باران به همت نگارخانه تخصصی هنر‌های ایرانی ـ اسلامی ترانه باران برگزار شده و تا پایان اردیبهشت ماه در گالری‌های ۱ و ۲ فرهنگسرای نیاوران از ساعت ۱۰ الی ۱۹ و در روز‌های تعطیل از ساعت ۱۴ الی ۱۹ میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تسلیت دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت درگذشت ماموستا ملااحمد فخری
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن
  • تجلیل رهبر معظم انقلاب از پخش برنامه تلاوت قاریان نوجوان از شبکه قرآن
  • تجلیل از قاریان، خادمان و فعالان قرآنی در ارومیه
  • تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن سیما
  • معرفی حافظان و قاریان در ترویج رفتارهای قرآنی اثرگذار است