Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-25@22:19:23 GMT

بازار تجهیزات پزشکی تحت الشعاع نوسانات نرخ ارز

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۷۰۹۱۴

بازار تجهیزات پزشکی تحت الشعاع نوسانات نرخ ارز

آنطور که مدیران ارشد وزارت بهداشت عنوان می کنند، قرار نیست با نوسانات نرخ ارز، قیمت تجهیزات پزشکی تغییر کند. زیرا، این تجهیزات با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می شود، اما واقعیت بازار اینگونه نیست.

به گزارش مشرق، وزیر بهداشت و دیگر مدیران ارشد این وزارتخانه متفق القول بر این نکته تاکید دارند که بازار تجهیزات پزشکی نمی بایست تحت الشعاع نوسانات نرخ ارز قرار بگیرد، زیرا دولت برای واردات این قبیل تجهیزات، ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما، آنطور که از شواهد و قرائن بر می آید، قیمت تجهیزات پزشکی دستخوش تغییر شده و بعضا گران شده اند.

دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت با اشاره به جلسات روزانه خود در خصوص تامین دارو و تجهیزات پزشکی کشور، در عین حال به این نکته اشاره دارد که در این زمینه مشکلاتی وجود دارد که مهم ترین آن، نقدینگی و ارز مورد نیاز شرکت های دارو و تجهیزات پزشکی است.

بیشتر بخوانید:

جراحی اقتصادی در اتاق عمل/ صرفه‌جویی ارزی با جان بیمار

وی می گوید: تصورم این است که ستاد تدابیر ویژه اقتصادی که اختیارات خاصی را از سوی رهبری و شورای عالی امنیت ملی و همچنین بانک مرکزی دارند، به خوبی می دانند که دارو و تجهیزات پزشکی باید در اولویت باشد.

این در حالی است که قیمت برخی تجهیزات و لوازم مصرفی در بیمارستان ها دچار نوسان شده و بعضا شاهد افزایش قیمت این تجهیزات هستیم. بطوریکه انجمن های درگیر این قبیل تجهیزات پزشکی، بر این عقیده اند که نوسانات نرخ ارز، قیمت این تجهیزات و لوازم مصرفی در بیمارستان ها را تحت الشعاع خود قرار داده است.

در انتظار اعلام اسامی دریافت کنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی

موضوع اعلام اسامی شرکت های وارد کننده تجهیزات پزشکی با ارز ۴۲۰۰ تومانی، در این روزها بارها و به دفعات از سوی مدیران ارشد وزارت بهداشت مطرح و بر آن تاکید شده است، بطوریکه دکتر غلامرضا اصغری رئیس سازمان غذا و دارو، عنوان داشته است که از بانک مرکزی خواسته ایم فهرست کامل شرکت های دریافت کننده ارز دولتی برای تامین مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد.

در آخرین واکنش، وزیر بهداشت، روز گذشته عنوان کرد که بر اساس دستور رئیس جمهوری، از بانک مرکزی لیست شرکت ها و میزان اختصاص ارز برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی را خواسته ایم تا به بیمارستان ها و رسانه ها اعلام کنیم و علاوه بر آن، بیمارستان ها هم بدانند که برای چه اقلامی، ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیار واردکننده یا تولیدکننده قرار گرفته است.

با تمام این هشدارها و پیگیری های وزارت بهداشت، اما قیمت تجهیزات پزشکی دستخوش تغییر و گرانی شده است. 

در همین حال، رسول خضری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با بیان اینکه سالانه بابت خرید مواد اولیه در حوزه دارو و ملزومات پزشکی بین یک تا سه میلیارد دلار ارز از کشور خارج می شود، معتقد است که اگر بتوان از کالای داخلی حمایت بیشتری صورت گیرد، می توان از خروج بیش از ۳ میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری کرد؛ درشرایط فعلی بحث ارز برای حوزه اقتصاد اهمیت بسزایی دارد، ضمن اینکه پس از اجرای طرح تحول سلامت و حمایت از تولید داخلی میزان اقلام پزشکی و دارویی تولید داخل و ملزومات پزشکی میزان خروج ارز را به یک میلیارد دلار کاهش داد.

برخورد با گران فروشی

دکتر غلامرضا اصغری رئیس سازمان غذا و دارو، نسبت به برخورد جدی با متخلفان بازار تجهیزات پزشکی، هشدار داد و گفت: ممکن است برخی شرکت های تجهیزات پزشکی به بهانه نوسانات نرخ ارز، امیدوار باشند که محصولات خودشان را نفروشند یا قیمت ها را افزایش داده باشند.

وی با تاکید بر برخورد قاطعانه وزارت بهداشت با شرکت های متخلف تجهیزات پزشکی، افزود: فاکتورهای خرید تجهیزات پزشکی بیمارستان ها به طور مدام بررسی می شود و اگر در این فاکتورها مدرکی مبنی بر خریداری تجهیزات پزشکی با قیمتی بیش از نرخ مصوب وزارت بهداشت رویت یا توسط خود بیمارستان گزارش شود، با شرکت های متخلف برخورد قضائی می شود.

اصغری تصریح کرد: بسیاری از شرکت های تجهیزات پزشکی، از جمله تامین کنندگان تجهیزات اساسی و مورد نیاز بیمارستان ها هستند و افزایش قیمت تجهیزات بیش از ۹ درصد و نرخ مصوب اعلامی، تخلفی آشکار است، زیرا همه فروشندگان تجهیزات پزشکی مورد تایید وزارت بهداشت، از ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی این وزارتخانه بهره مند هستند.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: جام جهانی روسیه برجام حمایت از کالای ایرانی کره شمالی تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو سلامت نرخ ارز وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۰۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۷ همت به طرح دارویار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خانه ملت سلمان اسحاقی در تشریح نشست مشترک اعضای این کمیسیون با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: تامین دارو، شیرخشک و تجهیزات پزشکی از موضوعات مهمی است که در اولویت کمیسیون بهداشت مجلس قرار دارد و برای تحقق این مهم باید هماهنگی هایی میان متولیان یعنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با محوریت سازمان غذا و دارو، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه انجام شود و این مساله مهم دراین نشست مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

اسحاقی افزود: بحث معیشت کادر درمان، تبدیل وضعیت نیروهای طرحی و استفاده از ظرفیت این نیروها و تعرفه گذاری پرستاری از جمله مسائل و موضوعات مطرح شده توسط اعضای کمیسیون بود .همچنین استفاده از ظرفیت برنامه هفتم و بودجه 1403 در پیشبرد اهداف نظام سلامت مورد بررسی قرار گرفت .

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: توجه به مشکلات حوزه سلامت توسط کمیسیون بهداشت به گونه‌ای است که در پی نشست کمیسیون بهداشت با مسئولان وزارت بهداشت، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، ۷ همت بابت پرداخت مطالبات ذی نفعان اصلی یعنی داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش اختصاص یافت که اتفاق مثبتی در زمینه تامین دارو ایجاد شود.

دیگر خبرها

  • کمک چهار میلیارد ریالی خیرین سلامت به بیمارستان حضرت زهرا (س) فریمان
  • دارو باز هم داد مجلس را درآورد؛ دارویار پس از ۲ سال به کجا رسید؟
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
  • اختصاص ۷ همت به طرح دارویار
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • برای واردات کالا‌های اساسی و دارو ۶۳۶ میلیون دلار تامین شد
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • رشد ۲۶ درصدی تامین ارز دارو در سال ۱۴۰۲
  • تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در ۱۴۰۲