Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@04:11:55 GMT

رتبه اول کشوری شهرضا در جشنواره انار

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۷۲۴۳۶

رتبه اول کشوری شهرضا در جشنواره انار

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،مرتضی کافی با اشاره به محصول انار شهرضا، اظهار کرد: شهرستان شهرضا با سطح زیر کشت هزار و 650 هکتار انار که هزار و 400 هکتار آن بارور و 250 هکتار باغات جدیدالاحداث است، مقام سوم استان را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: از سال 1382 به بعد حدود 950 هکتار باغ انار به صورت مکانیزه و با شیوه‌های نوین باغداری و آبیاری تحت فشار احداث شده و در آن‌ها تفکیک بهترین ارقام رعایت شده و حدود 400 هکتار آن از برجسته‌ترین ارقام صادراتی معرفی شده از طرف وزارت جهاد کشاورزی شامل رباب نیریز، نادری، نطنز، ملس ساوه، یوسف‌خانی ساوه، شیشه کپ فردوس و 550 هکتار نیز از بهترین ارقام بومی شهرضا شامل ملس شهرضا و یاقوت شهرضا شناسایی، انتخاب و کاشت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان شهرضا با بیان این‌که در حال حاضر شهرستان شهرضا از لحاظ سطح زیر کشت سومین شهرستان استان اصفهان است، گفت: شهرضا 16 درصد سطح زیر کشت و 23 درصد تولید انار استان اصفهان را به خود اختصاص داده است که از لحاظ تازه‌خوری و فرآوری در رده بهترین انارهای کشور قرار دارد و در جشنواره انار در سال 1387 انار شهرضا از لحاظ کیفی و تازه‌خوری رتبه اول کشوری را احراز کرده است.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به فعالیت‌های دو سالانه کمیته مبارزه با کرم گلوگاه انار در شهرستان شهرضا، اظهار کرد: کرم گلوگاه انار از آفات مهم درختان انار است و هرسـاله خسارت چشمگیری به باغداران وارد می‌کند.

کافی با بیان این‌که تا کنون روش‌های مختلف مبارزه بـا ایـن آفـت از جمله مبارزه زراعی و بیولوژیک که در سطح باغات به مرحله اجرا در آمده است، افزود: در این راستا با توجه به اهمیت موضوع در افزایش عملکرد به صورت کمی و کیفی با کاهش خسارت ناشی از فعالیت این آفت و تولید محصول سالم، در سال زراعـی 96 - 95 جهـت بررسی راهکار مبارزه با این آفت، کمیته مبارزه با کرم گلوگاه انار تشکیل شد.

وی با بیان این‌که آفت کرم گلوگاه انار هر ساله خسارت قابل توجه‌ای به محصول انار شهرضا وارد می‌کند، گفت: پس از بررسی جلسات متعدد و بررسی راهکارهای پیشنهادی چندین روش به صورت پایلوت در قالب طرح تحقیقاتی بـه مرحله اجرا درآمد و با آنالیز داده‌های به دست آمده از این طرح، نتایج حاصل مطلوب بوده ولی کاربرد روش‌ها در باغات با سطح وسیع قابل اجرا نبود.

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان شهرضا عنوان کرد: در ادامـه فعالیـت کمیتـه در سال زراعی 97 - 96 که با جدیت و حساسیت مضاعف اقدام به برگزاری جلسات مستمر با حضور اعضا و دعوت از محققان بخش گیاه پزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و اعضا هیأت علمی دانشـگاه جهـت تدوین دستورالعمل مبارزه تلفیقی با آفت کرم گلوگاه انار برگزار شد و پس از تایید راهکارهای جدیـد پیشنهادی توسط اعضا در دو فاز چندین روش بـه مرحله اجرا در آمـد.

وی با بیان این‌که کمیتـه نظارتی شهرستان و کارشناسان مربوطه از محل اجرای طرح بازدید و تیمارها مورد پایش قرار گرفت، ادامه داد: امید است در پایان فصل برداشت انار با توجـه بـه پیگیری و جـدیت کارشناسان در بررسی روش‌های مختلف اجرایی راهکـاری مؤثر، کاربردی و اقتصادی در جهـت کاهش خسارت و کنترل آفت جهت ارائه به باغداران پیدا شود.

 

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۲۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با  بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: تاکنون مبارزه با عوامل خسارتزا در سطح ۲۴۶ هزار هکتار از مزارع غلات استان انجام شده است که ۲۶۱ هکتار آن مربوط به بیماری برگی زنگ زردگندم است.

فرشته صادقی نسب افزود: باتوجه به شرایط جوی مناسب برای ایجاد وگسترش بیماری برگی بویژه زنگ زرد گندم در مزارع غلات استان، لازم است کارشناسان شبکه مراقبت ضمن پایش دقیق مزارع، درصورت مشاهده بیماری هرچه سریع‌تر اطلاع رسانی لازم را در خصوص  کانون کوبی و سمپاشی  مزارع با سموم توصیه شده به کشاورزان انجام دهند.

صادقی نسب اظهارکرد:  با توجه به نقش بیماریها در کاهش عملکرد محصول، عملیات مبارزه  بایستی با نظر کارشناسان شبکه مراقبت و در اسرع وقت انجام گیرد تا علاوه بر اثربخشی مناسب از وارد آمدن خسارت به مزارع جلوگیری شود.

صادقی نسب اضافه کرد: عملیات ردیابی و پایش در مزارع همچنان ادامه دارد و توصیه های مدیریتی لازم توسط کارشناسان به کشاورزان انجام  می گیرد.

دیگر خبرها

  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • هشدار سازمان حفظ نباتات کشور به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • کسب رتبه برتر کیفیت نان‌های تولیدی استان در اسفند ۱۴۰۲
  • سطح مبارزه علیه آفت سن گندم به یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار رسید
  • مبارزه با  بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در همدان 
  • پرآبی مسیل‌ها در محور انار- رفسنجان
  • مبارزه علیه سن مادر در ۲۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان همدان