Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-معصومه ابتکار برای هشتمین دوره جایزه ادبی پروین اعتصامی پیامی صادر کرد.متن پیام معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور به شرح زیر است:

ستاره پروین در آسمان ادبیات پارسی همچنان می درخشد. پروین اعتصامی از بانوان صاحب نام در سپهر ادبیات ایران زمین، دختری با هوش خدادادی از خانواده ای فرهنگی بود که دوران کودکی اش در یکی از طوفانی ترین مقاطع تاریخ معاصر ایران سپری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقش پدر در تربیت پروین بارز بود؛ پدری که همه تلاشش را برای سرآمدی دخترش در علم و هنر و حتی آشنایی با زبان های گوناگون به کار برد. ذوق و استعداد و همت پروین در کنار تلاش چنین پدری از او انسانی فرهیخته، مسلط به فرهنگ و هنر دوران خویش و آشنا به وضعیت سیاسی و اجتماعی کشورش ساخت. نبوغ خاصش در دوران نوجوانی و درک اجتماعی بالایش در جوانی پدیدار شد؛ چنانچه در مراسم فارغ التحصیلی اش طی سخنانی نسبت به بی سوادی و بی خبری زنان ایرانی هشدار داد و و جامعه را به دوری از ضعف و ملالت برای گذر از پرتگاهها فرا خواند.

شعر پروین روان و زیبا بود و تسلطش بر زبان فارسی سبب می شد مفاهیم سنگین اخلاقی و فلسفی و سیاسی را به راحتی به عوام منتقل نماید. به طوری که توانست درکنار ستاره های زمانش که از مردان بودند مانند ملک الشعرای بهار به خوبی بدرخشد. او با ساده ترین روش ها و سیاق ادبی پیچیده ترین مباحث معاصر سیاسی و اجتماعی را مطرح کرد و روی سخنش با عموم مردم بود. ویژگی مهم اشعار پروین که او را از سایر شعرا متمایز می کرد توجه به گفت و گو و تبادل نظر بین صاحبان تفکر متفاوت بود؛ مانند گفت و گو میان نخ و سوزن، گوهر و سنگ، سیر و پیاز، موسی و شبان، مست و محتسب، مادر موسی و خدا، شمع و پروانه و گرگ و سگ.

بسیاری از این گفت و گوها دارای مضامین بلند اخلاقی و معرفتی و در برگیرنده فرهنگ درک متقابل، شنیدن، تساهل، همدردی و همگرایی است. مفاهیمی که امروز نیاز مبرم جامعه ما به شمار می رود. در عین حال اشعار پروین امید بخش و دارای استحکام و قوام معنوی با پشتوانه ای قوی از اعتقاد بود. او مسایل و مشکلات زمانه اش را با مصادیق روشن روزمره مشخص می کرد، اما مخاطبش را در ناکجا آباد نا امیدی و بی انگیزگی رها نمی ساخت. پروین تلاش می کرد وجدان ها را بیدار سازد، مسئولیت را شاخصه انسان بودن معرفی کند و جامعه را از جهل و نادانی برهاند؛ که گفت:

از غبار فکر باطل پاک باید داشت دل

تا بداند دیو کاین آینه جای گَرد نیست

مرد پندارند پروین را چو برخی ز اهل فضل

این معما گفته نیکوتر که پروین مرد نیست

برای همه دست اندرکاران جایزه ادبی پروین اعتصامی آرزوی موفقیت دارم و از اینکه نتوانستم به رغم علاقه ام به دلیل تداخل کاری در این جمع با ارزش حضور یابم، متاسفم.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ادبیات ایران خانواده زمین معصومه ابتکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۲۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از ۱۰۰ استاد در نخستین دوره اعطای جایزه شیخ مفید

مراسم تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور همزمان با روز بزرگداشت مقام معلم با سخنرانی رئیس بنیاد ملی نخبگان، شامگاه امروز در تهران برگزار می شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مراسم تقدیر از 100 استاد شاگردپرور همزمان با روز بزرگداشت مقام معلم با سخنرانی دهقانی فیروزآبادی؛ رئیس بنیاد ملی نخبگان، شامگاه امروز در تهران برگزار می شود.

هدف از برگزاری مراسم تقدیر از 100 استاد شاگردپرور، تقدیر از استادانی است که در راستای فرهنگ شاگردپروری اهتمام داشته و به نوعی در کنار مسئله آموزش به امر تربیت و پرورش هم توجه ویژه داشته‌اند.

بنیاد ملی نخبگان از تشکیل "هسته‌های استادمحور علمی و فرهنگی" پشتیبانی می‌کند + شیوه‌نامه

 این استادان در قالب یک طرح غیرفراخوانی که از شش ماه قبل آغاز شده از طریق دانشجویان دانشکده‌های برتر کشور انتخاب شده‌اند. در این راستا، از 20 هزار دانشجو از 50 دانشکده کشور اعم از دانشکده‌های فنی مهندسی، پزشکی، علوم پایه و علوم انسانی نظرسنجی شده  و نهایتاً اساتیدی که بیشترین آرا را در میان دانشجویان کسب کرده‌اند، برای تقدیر در این مراسم دعوت شده‌اند.

 این مراسم از ساعت 19 تا 21 به همت بنیاد ملی نخبگان در هتل بین‌المللی اسپیناس برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دیدار با خانواده ۳ شهید به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در بندرانزلی
  • دلیل اهتمام امام صادق(ع) به فعالیت‌های علمی و شاگردپروری
  • معاون سیاسی استانداری اصفهان در مدرسه دوران تحصیل خود حضور یافت
  • نقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد در نخستین دوره اعطای جایزه شیخ مفید
  • حضور بیش از ۵۰۰ دانش‌آموز در «جشنواره ولاگ» فیلیمومدرسه
  • سخت‌ترین دوران‌ زندگى حضرت امیرالمومنین (ع) + فیلم
  • رونمایی از پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز برگزار می شود