Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروفسور پرویز کردوانی پدر کویر شناسی ایران و استاد دانشگاه علوم و تحقیقات در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره شرایط بحرانی آب و برق در کشور و نقش دانشگاه آزاد اسلامی در رفع این بحران‌ها گفت: در حال حاضر در کشور با بحران آب و برق مواجهیم که این مشکلات ناشی از عدم مدیریت صحیح مسئولان امر است، یکی از دلایل بحران برق عدم وجود آب کافی در سدها است، چون بخشی از برق مصرفی را از طریق آب موجود در سدها تأمین می‌کنند و زمانی که آب سد پایین بیاید برقی نمی‌توان تولید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پدر کویر شناسی ایران افزود: متأسفانه به دلیل از بین رفتن پوشش گیاهی در چند سال اخیر بارندگی و آبی که در سد جمع می‌شود با گل‌ولای است که منجر به رسوب در سد می‌شود اما وضعیت خطرناک آن به این صورت است که رسوب موجود در سدها به حدی برسد که اصلاً نتواند آبی ذخیره کند که ضررهای خطرناک و بحران‌آفرینی را به وجود می‌آورد.

استفاده از نیروگاه‌های فسیلی خیانت است

کردوانی در ادامه خاطر نشان کرد: سد کرج و سد لتیان هم در چند سال آینده به دلیل رسوبات فراوان در سد شاید اصلاً نتوانند آبی ذخیره کنند و زمانی که سدها دچار رسوب شوند به طور قطع نمی‌توانند برق تولید کنند.

وی تأکید کرد: دومین منبعی که برق تولید می‌کند نیروگاه‌های فسیلی است و استفاده از این نیروگاه‌ها خیانت است، زیرا در هرجایی که نیروگاه فسیلی زدند آب مصرفی زیادی لازم است و هر نیروگاه فسیلی به اندازه چند روستا آب نیاز دارد که منجر به غارت آب و نشست زمین می‌شود، در برخی از کشورهای پیشرفته نیروی برق خود را از منابع طبیعی چون باد و حتی امواج دریا تأمین می‌کنند، در ایران هم دربسیاری از نقاط کشور از نعمت نور آفتاب و باد بهره‌مندیم که می‌توانیم به وسیله آن برق تولید کنیم.

امکانات فراوان دانشگاه آزاد اسلامی برای تولید برق

چهره ماندگار علم جغرافیا ایران تأکید کرد: درصددم در طی نامه‌ای خطاب به دکتر رهبر رئیس دانشگاه آزاد درباره تولید برق در این دانشگاه پیشنهاد‌هایی ارائه دهم، دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل بهره‌مندی از ساختمان‌های بلند امکانات فراوانی در تولید برق با استفاده از نیروی خورشید و باد دارد و اصلاً لزومی نداشت که برنامه دانشگاه آزاد را به ساعت 6 صبح تا 2 بعداز ظهر تغییر دهیم.

پدر کویر شناسی ایران متذکر شد: تهران به دو بخش شمیرانات البرز و جنوب ورامین تقسیم می‌شود که در قسمت شمالی آن به دلیل شرایط مساعد آب‌وهوا اصلاً نیازی به تغییر ساعت نبود، چون در آغاز صبح هم نور وجود دارد هم نسیم خنکی می‌وزد. درواقع بهتر بود الگوی صحیح مصرف و صرفه‌جویی در مصرف انرژی در دانشگاه آزاد مورد توجه قرار می‌گرفت. آنچه که مسلم است، باید به اندازه مصرف کردن را یاد گرفت و دانشگاه آزاد بزرگ‌ترین دانشگاه ایران است که اگر الگوی صحیح در مصرف برق داشته باشد و درست استفاده کند قطعاً از لحاظ اقتصادی هم‌ سود بسیاری خواهد برد.

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در راستای ارائه الگوی صحیح مصرف انرژی برق باید دستور قاطع به کلیه واحدها صادر کند که اگر نور به اندازه کافی وجود دارد چراغ روشن نکنند و در تمام واحدها از نیروی باد و خورشید برای تولید برق و انرژی استفاده شود. در حال حاضر در واحد علوم و تحقیقات 9 پنل خورشیدی وجود دارد که با توجه به وسعت دانشگاه پنل های خورشیدی بیشتری را می‌توانند استفاده کنند که گامی مهم در جهت الگوی صحیح و تولید انرژی برق از این منبع طبیعی است.

چهره ماندگار علم جغرافیای ایران تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از امکانات بسیار و منابع طبیعی بسیاری چون باد و خورشید که به واسطه بهره‌مندی از ساختمان‌های بلند در اختیار دارد می‌تواند برق تولید کند و در حال حاضر با استفاده از ظرفیت‌های موجود گام‌های مؤثری را می‌تواند در زمینه ارتباط دانشگاه با صنعت بردارد و درآمدزایی کلانی در راستای عدم وابستگی به شهریه در دانشگاه به وجود آورد.

خبرنگار: ندا فراهانی

پرویز کردوانی پدر کویر شناسی ایران تولید برق نیروی خورشید دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: پرویز کردوانی تولید برق نیروی خورشید دانشگاه آزاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۲۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار رشتخوار راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در این شهرستان را ضروری دانست.

حسین باهوش در حاشیه دیدار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌حیدریه با وی به ایسنا گفت: هر چه قدر بتوانیم چتر حوزه دانشگاه و مراکز علمی و پژوهشی را در شهرستان باز کنیم، قطعاً هویت منطقه حفظ و ظرفیت‌های شهرستان افزایش پیدا خواهد کرد.

وی در ادامه درخصوص روند احیای دانشگاه پیام نور و اقدامات انجام شده در این حوزه، بیان کرد: ۲ سال پیش با تلاش‌ها و پیگیری‌های انجام شده دانشگاه پیام نور رشتخوار که در آستانه جمع‌آوری بود با ۱۵۰ دانشجو مجدداً احیا شد و امسال قریب به ۵۰۰ دانشجو دارد.

فرماندار رشتخوار با بیان اینکه همین امر باعث شد این دانشگاه رتبه برتر جذب بیشترین دانشجو در استان را از آن خود کند، اذعان کرد: ما به جد پیگیر راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستان رشتخوار هستیم و با تمام توان و ظرفیت برای فعال شدن آن تلاش خواهیم کرد.

وی تأکید کرد: رشته‌های تحصیلی که مورد نیاز شهرستان است باید توسط کارشناسان شناسایی شود و همان رشته‌ها آموزش داده شوند.

باهوش خاطرنشان کرد: در جلسه‌ای که با آموزش و پرورش، مدیران شرکت‌های فولادی و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای برگزار گردید قرار بر این شد که نیروهای بومی مرتبط با نیاز شهرستان آموزش داده شوند و به محض راه‌اندازی صنایع فولادی، نیروها به شرکت‌های مربوطه تزریق شوند.

فرماندار رشتخوار در ادامه افزود: رشتخوار در حال پیشرفت و توسعه در مسیر صنعتی شدن است و در آینده نزدیک منطقه متحول شده و چرخه‌های تولید فولاد راه‌اندازی خواهند شد.

وی بیان کرد: در شرایط کنونی می‌طلبد به سمت رشته‌های تحصیلی فنی و مهندسی پیش برویم و نیروهای ماهر برای شهرستان آموزش دهیم.

باهوش راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در این شهرستان را ضروری دانست و گفت: هدف دانشگاه آزاد باید تربیت دانشجو در این منطقه باشد که در ابتدا باید رشته‌های مرتبط شناسایی شده و بعد فضاهای آموزشی لازم و اساتید مربوطه تأمین شوند.

وی با بیان اینکه رشتخوار سرشار از استعدادهای ناب علمی و جوانان مستعد است، اذعان کرد: ارتقای توان کمی و کیفی دانشگاه‌ها در جای جای این شهرستان ضروری است و باید در اولویت اول برنامه‌های توسعه‌ای مسئولان قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • بابل قهرمان مسابقات بدمینتون منطقه ۳ دانشگاه آزاد شد
  • پروفسور‌های ضداسرائیل
  • تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین + فیلم و عکس
  • فیلم و عکس | تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران دهم خرداد برگزار می‌شود
  • برگزاری کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در روز دهم خرداد
  • کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار می‌شود
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده