Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج،  مراسم رونمایی از کتاب کیمیای پارس نگاهی به آثار برگزیده جوایز ادبی ملی ایران عصر روز گذشته شنبه 23 تیرماه با حضور امیرمسعود شهرام نیا رئیس موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی، مجید جعفری اقدم رئیس آژانس ادبی پل، مهدی بوشهریان ناشر، احمد شاکری و محسن عموشاهی از مشاوران موسسه نمایشگاه فرهنگی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمید نورشمسی نویسنده در ابتدای این نشست در سخنانی گفت: ایده اولیه این کتاب در سفر نخست خبرنگاران حوزه کتاب به نمایشگاه کتاب فرانکفورت به ذهن من رسید. احساس کردم باید برترین آثار ادبی معاصر را در خارج از کشور معرفی کنیم. از همین روز برگزیده‌های سال‌های گذشته جوایز کتاب سال و جلال را معرفی کردند.

وی ادامه داد: ایده و شیوه کار بر پایه ریویو نویسی مطبوعاتی شکل گرفته است. در حقیقت این اثر دستمایه‌ای برای مخاطبان داخلی و خارجی است که می‌خواهند روی آثار ایرانی کار کنند و نمونه‌ای است از آن چه در ادبیات معاصر ایران پدید آمده است.

امیرمسعود شهرام‌نیا رئیس موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی در سخنانی با بیان اینکه این جلسه آغازینی برای معرفی این کتاب است گفت: سال 1999 نخستین باری بود که ایران بعد از ماجراهایی که به خاطر سلمان رشدی پیش آمد، در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور پیدا کرد. آن زمان ترک‌ها همسایه ما بودند و بضاعتشان درعرصه بین‌الملل برای عرضه آثارشان اگر کمتر از ما نبود بیشتر از ما هم نبود و هنوز هم نیست. اما به مرور زمان هر سال که پیش می‌رفتیم ترک‌ها بیشتر حرکت می‌کردند، برای نمونه غرفه‌هایی با متراژ‌های بزرگتر می‌گرفتند، ناشران خصوصی شان پررنگ‌تر و با برنامه‌تر حضور پیدا می‌کردند و ... تا اینکه ترکیه در سال 2006 مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران شد. بعد از 20 سال ما دوباره همسایه ترکها شدیم، ولی آن‌ها بسیار جلوتر رفتند، اگر ما تازه گرنت را راه انداخته‌ایم آنها تاکنون از بیش از دو هزار کتاب حمایت کردند.

وی ادامه داد: در فضای بین الملل حضور ما چند چالش جدی دارد اول اینکه اساسا ناشران چندان علاقه‌ای به حضور ندارند. اندک ناشران خصوصی هستند که علاقه‌مند به حضور هستند. در فضای دولتی هم ناشران در این عرصه چندان جدی نبودند. البته حمایت‌های قابل توجهی انجام شده است، اما مسیر آهسته و پیوسته‌ای که دولت برای حرکت در بازار جهانی باید داشته باشد وجود نداشته است منظورم از دولت به مفهوم عام به معنای حاکمیت است.

رئیس موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی  افزود: مانع دیگر ما مباحث حقوقی و سیاسی است ما تا وقتی که بحث کپی رایت و کنوانسیون برن را حل نکنیم حرکت در این فضا بسیار دشوار خواهد بود. اما باید بگویم ما در همین بضاعت‌های موجود نیز چندان حرفه‌ای عمل نکرده‌ایم.

شهرام‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کتاب کیمیای پارس گفت: این کتاب قدمی در این جهت است که حداقل زمانی که از ایران بیرون می‌رویم، معرفی خوبی از آثار برگزیده داشته باشیم. ما در گفت‌وگوها با ناشران محتوای قابل ارائه‌ای که از قبل طراحی کرده باشیم تاکنون نداشته‌ایم. کتابهایی که با استانداردها و معیارهای خودمان ارزیابی و معرفی شده باشد را تاکنون معرفی نکرده بودیم. از این بابت انتشار این کتاب می‌تواند قدم مهمی باشد. سال گذشته که در حال تهیه و تدوین این کتاب بودیم در میان نویسندگان حاضر در غرفه فرانکفورت این دغدغه وجود داشت که اگر آژانس‌های ادبی بخواهند کتابهای ما را معرفی کنند هیچ بانک اطلاعاتی یا چکیده خوب نداریم که چیکده‌ها یا ناقص هستند یا خوب ترجمه نشده‌اند و یا روانی لازم را ندارند.

وی افزود: برگزیده شدن در جایزه کتاب سال، جلال یا پروین به معنای این نیست که حقیقتا آن کتاب کتاب خوبی برای معرفی به بازار نشر است، اما به نظر می‌رسد در قالب بررسی شدن برای یک جایزه معیارهایی از خوب بودن یک کتاب ارزیابی شده است. تقاضای من این است که این مسیر ادامه پیدا کند، ما در حد توانمان حمایت می‌کنیم تا محتوای خوبی از اطلاعات و دیتای مورد نیاز برای معرفی آثار ایرانی را داشته باشیم.

مجید جعفری‌اقدم رئیس آژانس ادبی پل نیز در این نشست در سخنانی گفت: از مجموع کارهای انجام شده در این مسیر کتاب کیمیای پارس منسجم‌تر است. البته این نکته را باید بگویم که شما از نخستین برگزیده‌های جایزه جلال و کتاب سال شروع به معرفی کرده‌اید که برخی از آنها مناسب بازار جهانی نیست. دوم اینکه این کتاب به زبان فارسی و انگلیسی نوشته شده که به نظرم الزامی برای وجود متن فارسی وجود نداشت.

وی با بیان این مطلب که انتشار این کتاب اتفاق بسیار خوبی است گفت: البته این نقد نیز به آن وارد است که مشخصات کتاب در معرفی‌ها درج نشده است مشخصاتی مانند تعداد صفحه، شابک و ... همچنین باید تقسیم بندی مشخصی مانند آثار، سابقه فرهنگی و افتخارات برای هر نویسنده انجام می‌شد، تا مخاطبی که نمی‌خواهد همه متن را بخواند طبق این تقسیم بندی اطلاعات لازم را بدست بیاورد.

جعفری اقدم همچنین افزود: به نظر می‌رسد می‌توانیم به مولفه‌های بهتری از جایزه کتاب سال یا جلال هم اشاره کنیم برای نمونه کتابهایی که در عرصه بین الملل توفیقات بسیاری پیدا کردند. برخی از کتابها بیش از 13 رایت در خارج کشور فروخته‌اند، به نظرم باید ملاک این باشد که کدام کتابها در عرصه بین الملل بیشتر درخشیدند.

حمید نورشمسی در پاسخ به نقد جعفری اقدم مبنی بر ارائه متن فارسی در کتاب گفت: انتشار متن فارسی همراه با متن انگلیسی به این دلیل بود که زبان آموزان فارسی، فعالان فرهنگی و افراد دیپلماتیک خارج کشور هم بتوانند از بخش فارسی استفاده کنند.

محسن عموشاهی مشاور موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی نیز در این مراسم در سخنانی گفت: وقتی این ایده مطرح شد بحثی جدی درباره معیارهای انتخاب کتاب درگرفت. منتطقی این بود که وقتی دولت حمایتی می‌کند و کتابی را معرفی می‌کند این سوال پیش می‌آید که به چه دلیل این کتابها مورد حمایت قرار گرفتند و ملاک انتخاب چه بوده است؟ برای همین ما از برگزیده‌های جایزه کتاب سال و جلال استفاده کردیم.

وی ادامه داد:‌ شاید برخی از نکاتی که آقای جعفری اقدم به آن اشاره کردند به این موضوع برمی‌گردد که برخی از کتاب‌های معرفی شده در کیمیای پارس امروز وجود ندارند. چاپشان تمام شده و دیگر چاپ نشده‌اند. در جریان معرفی پیش آمد که ما یک سال منتظر بدست آوردن تصویری از نویسنده یک کتاب باشیم ماه ها طول کشید تا نسخه‌ای از کتاب را پیدا کنیم.

وی ادامه داد: از بعد محتوا و شکل نیز نگاه این نبود که کتاب دقیقا رایت کاتالوگ باشد اما اطلاعات مفید و درستی در آن وجود داشت و موضوع مشخصی را جلو می‌برد. در مورد محتوا دقت زیادی شد تا کمترین اشکال وجود داشته باشد.

عموشاهی افزود: اگر موانع حضور ایران در عرصه نشر بین الملل را بخواهیم اصلاح کنیم انتشار این کتاب کمکی خواهد بود که بدون جانب داری از ناشر و یا محتوا کتابها را معرفی کنیم این کتاب نیاز به تکمیل دارد و می‌توان آن را به صورت رایت کاتالوگ درآورد. امیدوارم شیوه‌های دیگر آن را تشکل‌ها و دوستان دیگر ادامه دهند، مطمئنم که انتشار این کتاب در نمایشگاه‌های خارجی مورد توجه قرار خواهد گرفت.

احمد شاکری نیز در سخنانی با اشاره به حضور ایران در حوزه نشر بین‌الملل آن را قصه پرغصه‌ای دانست و گفت: زمانی که دانشجو بودم به عنوان یک ایرانی وقتی از مقابل غرفه ایران در نمایشگاه فرانکفورت 2012 و 2013 رد می‌شدم خجالت می‌کشیدم. سال 2014 که خود نیز در جریان کار قرار گرفتم، سعی کردیم حضور کشورمان را در نمایشگاه بین الملل با تغییر شکل ساختار و شیوه حضور تغییر دهیم. زمانی که خودمان وارد میدان شدیم دیدیم اصلا ماجرای دولتی نیست، بحث این است که خود ما نمی‌خواهیم پیشرفت کنیم. ما تقریبا دو سال است فضا را در اختیار کلیه مجموعه‌ها قرار داده‌هایم و گفته‌ایم که حضور در نشر بین الملل با همکاری محقق می‌شود، اما کمترین نتیجه را گرفته‌ایم.

«کیمیای پارس» نوشته حمید نورشمسی از سوی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی و انتشارات تکا منتشر شده است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۳۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران؛ ظهور یک ابر قدرت در عرصه بین الملل

کم کم زمان اثبات ادعا‌ها نیز فرا میرسد؛ صحبت‌هایی که به میان می‌آمد، اما شاید برخی به اثبات آنها شک داشتند. نقل‌هایی که در میان غربی‌ها نیز درباره قدرت کشورمان رواج داشت حالا رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است. شاید بد نباشد به بخشی از این اظهار نظر‌ها نگاهی بیاندازیم.

فاکس نیوز: ایران در آستانه ابرقدرت شدن

تیرماه بود که شبکه فاکس‌نیوز در برنامه‌ای به قدرت روز‌افزون جمهوری اسلامی ایران اذعان و اعلام کرد: ایران در آستانه ابرقدرت شدن است.

در این برنامه ابتدا «مارک لوین مجری» مجری این شبکه تلویزیونی ضمن اذعان به قدرت افزایی جمهوری اسلامی ایران خطاب به «ریچارد کِمپ عضو سابق نیرو‌های ویژه انگلیس در افغانستان» مهمان برنامه می‌گوید: «ما در مورد چین و روسیه زیاد صحبت کرده‌ایم، اما امروز می‌خواهیم در مورد ایران صحبت کنیم، هیچ توجهی به این مسئله نمی‌شود که ایران در آستانه ابرقدرت شدن است، اکنون فناوری هسته‌ای نیز دارد و در حال کار برای کنار هم قرار دادن آن است، این یک کشور بنیادگرا است که بار‌ها و بار‌ها درباره نابودی آمریکا صحبت کرده است.»

دی ماه هم روزنامه گاردین در یک گزارش تحلیلی با تاکید بر اینکه جایگاه ایران باتوجه به تحولات اخیر در منطقه، بهبود روابط این کشور با کشور‌های حاشیه خلیج فارس و دوستی‌اش با چین و روسیه تقویت شده است، نوشت: ایران، اکنون بزرگ‌ترین قدرت در غرب آسیاست.

اسفند سال پیش هم در رده‌بندی جدید منتشر شده از سوی سایت تحلیلی گلوبال فایرپاور، ایران را بالاتر از برخی کشور‌های غربی و در رتبه ۱۴ دسته‌بندی کرد. این وب‌سایت تخصصی نظامی، ایران را در رده‌بندی قدرت نظامی از میان ۱۴۵ کشور بر مبنای بیش از ۶۰ شاخص در رتبه چهاردهم قرار داد؛ و این تنها بخش کوچکی از اذعان رسانه‌های غربی به قدرت ایران بود؛ قدرتی که حالا از شنیده به دیده تبدیل شده است. آن هم بعد از یک وعده صادق.

جمهوری اسلامی به یک رژیم دارای سلاح اتمی حمله کرد

علیرضا تقوی نیا کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است: ایران با انجام عملیات وعده صادق چند کار مهم انجام داد ابتدا اینکه به تهدیدات خود مهر اعتبار زد؛ همان تهدیداتی را عملیاتی کرد که بسیاری گمان می‌کردند هرگز عملیاتی نخواهد شد. نکته دوم اینکه جمهوری اسلامی به یک رژیم دارای سلاح اتمی حمله کرد؛ آنهم در این حجم که بسیار مهم است و آنهایی که باید پیام این حمله را می‌گرفتند گرفتند. وزن و جایگاه ایران با این حمله اثبات شد که جمهوری اسلامی ایران دارای بهترین سامانه‌های پدافندی است که میتواند بر مجهز‌ترین سامانه‌های پدافندی دنیا موثر باشد و کشور‌هایی مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه به کمک اسرائیل می‌آیند تا بتواند موشک‌های ایرانی را رهگیری کند با این وجود بسیاری از این پرتاب‌ها از سامانه‌های پدافندی عبور کردند.

وی تشریح کرد: تا قبل از این حمله میان ایران و اسرائیل نوعی توازن وجود داشت مبنی بر اینکه ایران و اسرائیل از تعرض به هم خودداری می‌کردند، اما جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی عملا حمله کرد و مسئولیت آن را نیز برعهده گرفت، اما رژیم صهیونیستی نتوانست واکنش در خوری نشان دهد و عقب نشینی کرد و تحقیر در برابر ایران را پذیرفت.

اسکای نیوز: ناتو در حال مغلوب شدن

محمدباقر خرمشاد کارشناس دیگر مسائل سیاسی نیز در این باره معتقد است: شاید گذاره‌ای که این روز‌ها خیلی شنیدیم و قطعا یکی از پیامد‌های راهبردی اتفاق افتاده است بحث بالا رفتن قدرت بازدارندگی ایران است. برای این که ما این را تصور کنیم و خوب بفهمیم روز قبل از عملیات وعده صادق را تصور کنیم کاملا می‌توانیم قضاوت کنیم که آن روز قبل از عملیات وعده صادق به هرحال فضای رسانه‌ای بین المللی چه بود، این که ایران خاکش، سفارتش خورده جواب می‌دهد، نمی‌دهد، می‌تواند جواب بدهد، نمی‌تواند جواب بدهد، ایران خیلی در فضای سنگینی قرار گرفته، در بن بست سنگینی قرار گرفته خصوصا مخالفان در بیرون ایران خیلی بر این می‌دمیدند، شما این را مقایسه کنید با فردای عملیات وعده صادق که به اذعان همه کارشناسانی که سری در سر‌های کار‌های استراتژیک دارند این بوده که قدرت بازدارندگی ایران نه تنها ترمیم شد بلکه به نسبت قبل از آن چند پله بالاتر قرار گرفت، همین یک اتفاق دیگر راهبردی را هم به صورت پیامد باعث شده، این که موازنه قدرت استراتژیک را در منطقه قطعا و به تعبیر بعضی‌ها حتی در سطح جهانی موازنه قدرت را بین بلوک‌های قدرتی که در منطقه شکل گرفته تغییر داد به صورت محسوسی این اتفاق، روند‌هایی بود این عملیات وعده صادق به عنوان کاتالیزور عمل کرد، شتاب داد و ناگهان موازنه استراتژیک قدرت را به شرایط قبل و بعد از خودش تقسیم کرد به دلیل اهمیتی که داشت.

و در پایان شاید بد نباشد به اظهار نظر شبکه اسکای نیوز درباره تاثیر عملیات وعده صادق بر چینش قدرت‌ها در نظام بین‌الملل اشاره کنیم که نوشته است: «حمله ایران و جنگ اوکراین، ضعف فزاینده غرب در برابر تهدید‌ها را آشکار کرد. ناتو در حال مغلوب شدن برابر روسیه، ایران، چین و کره شمالی است.»

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • حضور چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه ایران اکسپو
  • ۸ اردیبهشت، آخرین مهلت ثبت‌نام حضور در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران
  • معرفی دو زنجیره ارزش در غرفه استانداری خوزستان در نمایشگاه اکسپو
  • معرفی ظرفیت‌های صادراتی همدان برای افزایش تعاملات تجاری غرب
  • ظرفیت‌های اقتصادی استان بوشهر معرفی می‌شود
  • حضور تولیدکنندگان زنجانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند
  • ایران؛ ظهور یک ابر قدرت در عرصه بین الملل
  • بهای اجاره غرفه‌ در نمایشگاه‌کتاب منصفانه یا کاسب‌کارانه؟
  • دیپلماسی فرهنگی می‌تواند پیوست برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد