Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، تنها مرکز رسمی علمی – پژوهشی و تخصصی مطالعات آفریقا در کشور در دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس منحل و ساختمان و امکانات آن در اختیار زمینه­‌های تخصصی رئیس دانشکده علوم انسانی قرار گرفت.

بنابراین گزارش، «مرکز مطالعات آفریقا» به عنوان اولین مرکز مطالعات منطقه‌­ای مرتبط با آفریقا در ایران، در سال 1379 با موافقت قطعی وزارت علوم و در زمره مراکز پژوهشی افتتاح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف از تأسیس این مرکز، دستیابی به شناخت فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی قاره آفریقا و کوشش برای ارتقاء سطح روابط جمهوری اسلامی ایران با این قاره ازطریق تحقیقات علمی است. مرکز مطالعات آفریقا قبل از انحلال از 4 گروه زیر تشکیل شده بود:

گروه مطالعات فرهنگی؛ گروه مطالعات اقتصادی؛ گروه مطالعات ژئوپلیتیک و گروه مطالعات سیاسی. مهمترین وظایف گروههای مطالعاتی مرکز مطالعات آفریقا عبارتند از: اجرای طرح­های تحقیقاتی باتوجه به نیاز دستگاههای اجرائی کشور در زمینه آفریقا؛ گسترش همکاری با سازمان­ها و مراکز علمی و پژوهشی داخل و خارج از کشور و برگزاری همایش­های علمی و میزگردهای تخصصی.

براساس این گزارش باوجود همسویی‌­های فرهنگی و زمینه­‌های بِکر اقتصادی برای حضور ایران در آفریقا؛ تنها مرکز رسمی علمی – پژوهشی و تخصصی مطالعات آفریقا در کشور در دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس منحل و ساختمان و امکانات آن در اختیار زمینه­‌های تخصصی رییس دانشکده علوم انسانی قرار گرفت.

به راستی دلایل اصلی تعلیق و تعطیلی بی ­سروصدای مرکز مطالعاتی با این درجه از اهمیت علمی و توجیهات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی چیست؟ چه عامل مهمتری موجب گردیده است تا این مرکز مهم منحل شود؟ درحالی­که در سال 1391 جهت تقویت فعالیت­های علمی این مرکز تلاش شد تا  با موافقت دانشگاه تربیت مدرس و وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری، 3 عضو جدید هیأت علمی از طریق اعطای بورس تحصیلی با حوزه تخصصی آفریقا جذب مرکز فوق شوند اما اکنون که اعضای جذب شده این مرکز پس از اتمام دوره تحصیل آماده شروع به خدمت هستند، متأسفانه به دلیل مواضع مغرضانه و تنگ‌­نظرانه ریاست دانشکده علوم انسانی نسبت به نیروهای جوان و انقلابی، اساتید مذکور در وضعیت بلاتکلیفی به­سر می‌­برند.

بدیهی است که اهمیت قاره آفریقا و فراهم شدن زمینه‌­های تعاملی و روابط با کشورهای این قاره برای جمهوری اسلامی ایران از منظر فرهنگی و اقتصادی بسیار مهم و حیاتی است، جایی که حتی کشورهای اروپایی و امریکایی نیز در سبد مطالعات علمی خود نسبت به آن جایگاه ویژه­ای را اختصاص داده‌­اند.

مسئولان دانشگاه تربیت مدرس و بانیان تعطیلی مرکز مطالعات آفریقا و حذف کنندگان جوانان بورسیه­ای باید پاسخگوی عملکرد خود در این زمینه باشند و پاسخ دهند که دلیل تعلیق فعالیت‌های این مرکز چیست؟ چرا پس از گذشت ماهها از تعلیق فعالیت­ها، برای احیای این مرکز و استخدام اعضای جذب شده آن، اقدام نکرده­‌اند؟

چگونه است که علیرغم تایید علمی اعضای هیأت علمی مرکز مذکور ازسوی گروه جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس، امّا هم مرکز مطالعات آفریقا منحل می‌شود و هم اعضای مذکور اخراج می­‌شوند؟

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۳۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه جامع علمی کاربردی

نتایج فراخوان سال ۱۴۰۲ جذب مدرس حق التدریس دانشگاه جامع علمی کاربردی اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، اصغر کشت‌کار قائم مقام رئیس و معاون آموزشی دانشگاه اظهار کرد: با اتمام بررسی پرونده متقاضیان تدریس در هیئت‌های اجرایی معین استان‌ها و بررسی نهایی در هیئت اجرایی جذب دانشگاه، نتایج این فراخوان اعلام شد.

وی افزود: در سال گذشته به منظور تأمین نیازهای موجود در بکارگیری مدرسان، ابتدا نیازسنجی اولیه در مراکز آموزشی و واحدهای استانی با توجه به دوره‌های در حال اجرا و رشته‌های جدید انجام شد.

قائم مقام رئیس و معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ادامه بیان کرد: در این فراخوان حداقل سن متقاضیان برای شرکت در فراخوان ۲۸ سال و حداکثر سن ۶۵ سال بود و جذب مدرس به‌صورت بومی در واحدهای استانی صورت گرفت.

کشت‌کار تصریح کرد: پس از ثبت‌نام، تکمیل فرم‌ها و بارگذاری مستندات توسط متقاضی در سامانه جامع جذب مدرسان، اعتبارسنجی اطلاعات و مستندات متقاضیان در واحدهای استانی انجام شد و پرونده متقاضیان واجد شرایط در کارگروه‌های بررسی صلاحیت علمی مطابق با شاخص‌های ارزیابی بومی شده، امتیاز دهی شد و نتایج بررسی صلاحیت علمی به همراه وضعیت صلاحیت عمومی در هیئت اجرایی معین استان و هیئت اجرایی جذب دانشگاه جمع‌بندی شد.

قائم مقام رئیس و معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در این فراخوان بیش از ۷۳ هزار نفر وارد سامانه ثبت نام شدند که از این تعداد، حدود ۱۸ هزار نفر ثبت‌نام قطعی کرده و در مجموع بالغ بر هفت هزار نفر برای مصاحبه و ارزیابی علمی به کارگروه‌های بررسی توانایی علمی دعوت شدند. از این تعداد حدود سه هزار نفر واجد شرایط شناخته شده و کد مدرسی برایشان صادر شد. لازم به ذکر است کد مدرسی افراد واجد شرایط پس از شرکت در دوره تربیت مدرس با عنوان آشنایی با نظام علمی کاربردی که از طریق مرکز امور مدرسان دانشگاه با همکاری واحدهای استانی برگزار می‌گردد، فعال می‌شود و مدرسان پس از فعال‌سازی کد مدرسی می‌توانند با مراکز آموزش علمی کاربردی برای تدریس همکاری کنند.

کشت کار اظهار داشت: فراخوان بعدی، پس از نیازسنجی در تابستان ۱۴۰۳ اعلام می‌شود و افرادی که در فراخوان ۱۴۰۲ در اولویت قرار نگرفته‌اند در صورت علاقمندی می‌توانند در فراخوان آتی مجدداً شرکت کنند.

کد خبر 751476

دیگر خبرها

  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • آغازهمایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران