Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-04@00:08:28 GMT

مرمت آثار تاریخی جهرم، مطابق اصول پیش می رود

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۷۵۴۹۷

مرمت آثار تاریخی جهرم، مطابق اصول پیش می رود

به گزارش ایرنا، مصیب امیری یکشنبه در بازدید از روند مرمت پروژه‌های مدرسه‌ خان، مسجد جامع و غار سنگ‌ ا‌شکن جهرم افزود: دلیل توقف موقت در روند بازسازی مدرسه خان شهرستان جهرم، بازنگری نقشه‌ها و بازبینی کار است و با توجه به نظارت دقیق کارشناسان، هیچ مرمت غیر اصولی در این دو بنا انجام نشده است و به زودی کارگاه ، بازسازی را آغاز خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: مرمت آثار تاریخی، حفظ اصالت، یکپارچگی و همچنین استفاده و کاربردی‌ شدن بنا با تغییرات جزئی از موضوعاتی است که مدنظر کارشناسان میراث فرهنگی قرار دارد.
وی افزود: تغییرات اندکی که در مرمت مسجد و مدرسه خان ایجاد شده به دلیل کاربردی شدن این مکان است تا بتوان از آن به عنوان مسجد یا مدرسه علمیه مطابق با شرایط روز استفاده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس گفت: 16 قرارداد برای ایجاد و توسعه‌ زیرساخت‌های گردشگری در این استان منعقد شده که یکی از آن ها قرارداد مقاوم ‌سازی غار سنگ‌ اشکن با بخش خصوصی با هدف ایجاد و توسعه زیرساخت‌های گردشگری استان و رونق اشتغال است.
همچنین علیرضا صحراییان، معاون استاندار فارس و فرماندار ویژه شهرستان جهرم نیز گفت:زیربنای توسعه و رشد امروزی جوامع، توجه به گذشته و بناهای تاریخی و آثار به جا مانده از گذشتگان است که گویای تاریخ، فرهنگ و تمدن هر منطقه است.
وی با بیان اینکه بناهای تاریخی در معرفی فرهنگ و آداب و رسوم هر منطقه نقش مهمی ایفا می‌کند، افزود: در حال حاضر فاز نخست مرمت 4 بنای تاریخی به اتمام رسیده و 3 بنای تاریخی دیگر در حال مرمت و بازسازی است.
فرماندار ویژه شهرستان جهرم اظهار کرد: فاز نخست منزل تاریخی شهیدان اشراق با اعتبار 390 میلیون ریال، خانه تاریخی دهقانی با 300 میلیون ریال، مقبره جاماسب حکیم و بقعه شیخ خلیفه با 256میلیون ریال به اتمام رسیده و مقاوم‌سازی غار سنگ‌ اشکن با اعتبار اولیه 150 میلیون ریال آغاز شده و مرمت خانه طوفان با اعتبار 150 میلیون ریال، مرمت مدرسه‌ زمانیه و مسجد خان با اعتبار 200 میلیون ریال، در حال اجراست.
مسجد و مدرسه خان یا مدرسه زمانیه مربوط به دوره صفویه در غرب شهر جهرم قرار گرفته و مصالح آن از خشت، گل، آجر، سنگ و گچ است. بانی آن شخصی به نام حاج محمد حسن خان بوده است.
این بنا حدود ۲۰۰ سال قبل توسط یکی از افراد خاندان مؤسس آن تعمیر شده که تاریخ تعمیر آن باحروف ابجد باشعر بر سنگی نوشته و بالای در ورودی مدرسه نصب شده و هم اکنون تعدادی از طلاب و مدرسین همه روزه در مدرسه مشغول تحصیل و تدریس اند.
مسجد خان بر اساس سنگ نوشته در ورودی، از آثار ساخته شده در دوره شاه سلیمان دوم صفوی است که توسط حاجی سلیمان بیگ ذوالقدر جهرمی ساخته شده که ساختمان مسجد شامل شبستانی ساده با طاق‌های متعدد است که فاقد تزیینات و کاشی‌کاری است.
مدرسه خان در سال 1352 ثبت ملی شد.
مقبره جاماسب حکیم و قلعه آن مربوط به دوره ساسانیان است و در شهرستان جهرم، بخش خفر، روستای کراده و در مجاورت روستای گاره واقع شده و این اثر در تاریخ ۲ مهر ۱۳۵۳ با شماره ی ثبت ۹۸۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خانه شهیدان اشراق به‌عنوان یک اثر تاریخی فرهنگی در سال 1393 با شماره 31134، در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
خانه شهیدان اشراق که متعلق به دوره قاجاری است و توسط مرحوم حاج ملانصرالله اشراق جهرمی احداث شده است. این خانه تاریخی به شکل بنایی با اندرونی و بیرونی، همراه با فضاهای جانبی مانند حیاط مرکزی، چاه آب شرب، باغچه، پستو، گوشواره، اصطبل، سردابه و انبار ساخته شده و اصل سلسله مراتبی فضاها و تفکیک فضاهای عمومی و خصوصی در خانه مشهود و از چهار بخش اصلی خانه ۳بخش مسکونی است.
منزل تاریخی طوفان متعلق به جلال طوفان و مربوط به دوره پهلوی اول است. این منزل یک زیرزمین و یک طبقه شاه‌نشین دارد که راه دسترس به آن یک پلکان سنگی دوطرفه به‌سبک و سیاق هخامنشی با سنگ‌های بادبر است که در هر طرف با پنج
پلکان به پاگرد و نهایتاً با چهار پله به ایوان منتهی می‌شود. ایوان شاه‌نشین دارای چهار ستون و دو ستون‌نما با بدنه چهارگوش و سیمانی است.
اداره ‌کل میراث‌ فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری فارس، با توجه به ارزش‌های تاریخی‌فرهنگی خانه طوفان در سال ۱۳۸۸ اقدام به ثبت آن در فهرست آثار ملی ایران کرد که هم‌اکنون با شماره ثبتی ۲۶۶۴۹ در این فهرست قرار گرفته و تحت صیانت و حفاظت این اداره است.
بقعه شیخ خلیفه (زین‌الدین علی خلیفه) مربوط به قرن هفتم هجری قمری است و در بخش خفر، روستای جزه واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۶۷۸۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این آرامگاه مزین به کاشی‌های معرفی است که قسمتی از کاشی‌های محراب آن در سال ۱۳۱۶ خورشیدی از طرف اداره سابق فرهنگشهرستان جهرم اقدام به انتقال آن به موزه پارس در شیراز گردیده که اکنون در این موزه قرار دارد. در این آرامگاه تعداد ۶ گور وجود دارد که احتمالاً از دانشمندان و برجستگان خفر بوده‌اند. هنوز مقرنس‌های قسمتی از تاق‌ها سالم باقی مانده‌است.
خانه تاریخی دهقان یکی از خانه‌های تاریخی منحصربه‌فرد دوره‌ی قاجاریه تا پهلوی در روستای موسویه (دهزیر) از دهستان علویه، بخش کردیان شهرستان جهرم واقع شده است .
این بنای تاریخی متعلق به دهقان، خان روستای دهزیر بوده که بعدها فردی به نام طحان آن را می‌خرد. کتیبه‌های موجود در خانه مزین به آیاتی از قرآن، بیانگر ساخت این بنا را در سال ۱۳۱۸ قمری است.
غار سنگ اشکن که در بخش مرکزی جهرم واقع شده و با شماره 30711 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، دارای مساحتی افزون بر20 هزار مترمربع، طول تقریبی 400 متر، عرض 15 تا 20متر و ارتفاع حدود 3.5 متر است.
شهرستان جهرم در 193 کیلومتری جنوب شرقی شیراز است.
9873/ 1876
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 آثار تاریخی آداب و رسوم صنایع دستی و گردشگری قرآن مدرسه جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۵۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای ویلچر به خانه سالمندان توسط دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، به مناسبت هفته سلامت مراسم اهدای ویلچر در مدرسه سمای سبز لاهیجان با حضور سید شمس‌الدین نورحسینی رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان لاهیجان، مهدی هاتف مدیرکل امور مدارس سمای لاهیجان، کمیل کریمی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، رحمت‌اللهی مدیر مرکز سالمندان، مدیر، کارکنان و دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان برگزار شد.

فاطمه توشه‌جو مدیر مدرسه سمای سبز لاهیجان در مراسم اهدای این ویلچر که با فروش درب‌های بطری‌های جمع‌آوری شده توسط دانش‌آموزان تهیه شد، اظهار کرد: پویش جمع‌آوری درب بطری موضوع غریبی برای دانش‌آموزان مدرسه سبز نیست؛ بلکه آنچه ما در ابتدا انجام دادیم تشکیل گروه‌های کوچک محیط زیستی توسط مراقب سلامت مدرسه در کلاس‌ها بود که از این طریق توانستیم نگاه بسیاری از اولیا را به پویش جلب کنیم و با همکاری اولیای علاقه‌مند و همراهی موسسه خیریه گیلبام و همت دانش‌آموزان این مدرسه به منظور نهادینه کردن مسئولیت شهروندی، توجه به محیط زیست و پاک‌سازی آن و همچنین کمک به همنوعان درب‌های پلاستیکی بطری‌ها را به ویلچر تبدیل می‌کنیم تا هم افراد نیازمند خوشحال شوند و هم طبیعت دچار آسیب کمتری شود.

نورحسینی رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان لاهیجان نیز ضمن تقدیر از این حرکت خداپسندانه بیان کرد: بسیاری از سالمندان و توانخواهان به ویلچر نیازمند هستند که توانایی خرید آن را ندارند.

وی این اقدام را نشانه مسئولیت‌پذیری و حس همدردی و کمک به اطرافیان توسط دانش‌آموزان و مجموعه دبستان سما سبز دانست و ادامه داد: دانش‌آموزان با آموزش‌پذیری صحیح و حس انسان دوستانه چنین اقدام شایسته‌ای را انجام می‌دهند که این حرکت خود می‌تواند نشانی از فرهنگسازی و رفتار نوع دوستانه باشد.

در پایان این مراسم مقرر شد این ویلچر با حضور رئیس آموزش و پرورش، مدیرکل مدارس سمای لاهیجان و سیاهکل، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، مدیر دبستان به مدیر مرکز سالمندان شهرستان لاهیجان اهدا شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازی ما با بارسلونا را ببینید، تاریخی می‌شود!
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • آیین ملی گل‌غلتان در خانه تاریخی آل یاسین کاشان
  • دبستان شهر تاریخی ماسوله با کمتر از ۱۰ دانش آموز
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • اهدای ویلچر به خانه سالمندان توسط دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان 
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود