Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

اعظم حاجی‌عباسی در گفت‌وگویی، با اشاره به وجوب و اهمیت حجاب گفت: حجاب ، نه بزرگ انسان به فرهنگ برهنگی و استثماری است که بر مدار سوء استفاده از جاذبه‌ها و توانایی انسان بر علیه انسانیت است. بی تردید مساله حجاب و عفاف در دنیای امروز فراتر از جنس زنان، بلکه  نوع انسان را در برمی‌گیرد و فارغ از جغرافیای اسلام نیاز بشریت با هر رنگ و نژاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حجاب و عفاف در عصر مدرن امروز صرفا یک پوشش نیست، بلکه اندیشه و رویکردی است که بشر به آن نیازمند است، افزود:  حجاب فرهنگی است که برای تحقق مسائل  مبتنی بر اخلاق در جهان کنونی به آن نیازمندیم. فرهنگی که انسان را از بند نفس می رهاند و شکوفایی استعدادهای نوع بشر برای رسیدن به حقیقت، فارغ از جنسیت رهنمون می‌شود. 

دبیرکل جامعه زینب (س) با اشاره به اینکه حجاب و عفاف نه بزرگ به مصالح زیاده خواهان بردگی انسان است که استفاده ابزاری از جاذبه‌های انسان برای رسیدن به ثروت و قدرت، قرار داده است، اظهار کرد: این استفاده ابزاری انسان  را به فساد و تباهی و هلاکت سوق می دهد. فرهنگ استثمارگر و سودطلب در جهان امروز تمام استعدادهای نوع بشر را به استخدام تکنولوژی جهت تولید ثروت از طریق جسم، جنسیت و بهره‌کشی به دور از اخلاق برای رسیدن به اهداف اقتصادی و سرمایه‌داری درآورده است.

حاجی عباسی افزود: دین ترکیبی از اعتقاد، اخلاق و احکام است و بخش اعظم مذاهب آسمانی نیز اخلاق است به گونه‌ای که اخلاق از مذهب  تفکیک‌ناپذیر است. بار تکلیف بر دوش مومنین و ایمان آنهاست. دین دعوت است و بر اساس آیات قران از سه راه این دعوت انجام می‌شود، با دانش و حکمت، با موعظه حسنه و جدال نیکو با کسانی که جدال می کنند. دعوت همواره نشات گرفته از محبت، لطف، صمیمیت و برابری است و دعوت کننده در موضع بالاتری قرار ندارد. موضع دین، موضع قدرت نیست و دین در هیچ کجا و زمانی اعمال قدرت نکرده و نمی‌کند.

وی با تاکید بر اینکه در دین اجباری وجود ندارد، اظهار کرد: زیرا اجبار به معنی الزام معطوف به قدرت است، اما زمانیکه گزاره‌های دینی مبنای قانون شود الزام قانونی پیدا می کند. در روند دموکراسی هر قانونی مبنای عمل اجتماعی قرار بگیرد از الزامات حقوقی برخوردار است، اما الزامات قانونی ربطی به دین ندارد و نباید بار الزامات قانونی را بر دوش دین تحمیل کنیم. حجاب به لحاظ شرعی یه ضرورت است و ضرورت یعنی دعوت و لازمه دینداری رعایت حدود الهی است که حد آن را خداوند در قرآن فرموده است.

دبیرکل جامعه زینب ( س) تصریح کرد: اصل دینداری اجباری نیست چه برسد به فرع آن یعنی حجاب. از منظر دین‌ حجاب ضرورت است و اجباری نیست و هیچکس نمی‌تواند اجباری بودن حجاب را به گردن دین بیندازد. در حال حاضر حجاب اجباری به عنوان قانون در حال اجرا است. با قانون نمی‌توان مخالفت عملی داشت. این درحالست که بی‌حجابی در جامعه ما قانون‌شکنی است و مجازات ناشی از قانون‌شکنی را نباید به دین نسبت دهیم. با قانون می‌توان مخالفت نظری کرد اما بالعکس با احکام شرعی نمی‌توان مخالفت نظری داشت؛ مگر اینکه جنبه اجتهادی داشته باشد. موضوع حجاب اجباری باید از مجرای قانونی بررسی و در صورت صلاح دید قانون‌گذاران اصلاح شود و نه با قانون‌شکنی.

حاجی عباسی با بیان اینکه حجاب برای زنان مسلمان واجب و ضروری است، ادامه داد: مفهوم وجوب و ضرورت با اجبار متفاوت است. به تعبیر شیح طوسی (ره) هر تکلیف و واجب شرعی بدون اختیار معنا پیدا نمی‌کند و این قاعده کلی است. وقتی گفته می‌شود موردی از احکام جزو تکالیف و واجبات است، معلوم می‌شود اختیاری است؛ اختیار مقابل اجبار قرار دارد و نه در مقابل ضرورت و وجوب. تمام واجبات شرعی ضرورت قطعی دارند و بر هر مسلمانی واجب است اما با اختیار. حجاب هم مانند نماز واجب شرعی است که جنبه اجتماعی دارد به همین دلیل قابلیت این را دارد که در حکومت اسلامی از سوی مراجع قانون گذار در قالب قانون قرار بگیرد و لازم الاجرا شود.

وی ادامه داد:  این اتفاق در سال ۶۳ در مجلس شورای اسلامی رخ داد اما با ورود احکام دینی به قانون لحن آمریت پیدا می‌کند. طبیعت قانون این است؛ اما نباید آمریت قانونی به دین نسبت داده شود. چنین خلطی یک انحراف است و موجبات داوری های نادرست نسبت به دین را در ذهن نسل جدید  و مخاطبان ناآشنا فراهم ساخته است. در ابتدای استقرار نظام جمهوری اسلامی مساله حجاب اسلامی محل اختلاف بین علما شد و طبق دستور امام حجاب در مراکز و ادارات دولتی اجباری  و اجرا شد.

دبیرکل جامعه زینب (س) اظهار کرد: در سال ۶۳ مجلس با تصویب قانون مجازات اسلامی برای عدم رعایت حجاب اسلامی در معابر عمومی ۷۲ ضربه شلاق در نظر گرفت. ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی برای زنان بی حجاب حبس از ۱۰ روز تا دو ماه و جریمه نقدی در نظر گرفته است. باتوجه به شرایط موجود به عنوان فعال حوزه زنان از صاجب نظران متفکران و نمایندگان مجلس به ویژه نمایندگان زنان مجلس و معاونت امور زنان مطالبه می‌کنم که حجاب اجباری که امروز تبدیل به بحران سیاسی و اجتماعی شده را در دستورکار قرار داده و نسبت به حل و فصل آن اهتمام لازم را انجام دهند.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: اعتراضات مردمی حجاب حجاب اجباری هفته عفاف و حجاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۶۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تحلیل استراتژیک مسئله حجاب و عفاف برای مقابله با بدحجابی/استاد قانون‌گریز راه به‌جایی نمی‌برد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست هم‌اندیشی مسئولان و مدیران حراست واحد‌ها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه اسلامی استان بوشهر و هادی دشتی معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی این دانشگاه برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این نشست با اشاره به کسب چند رتبه متوالی برتر کشوری توسط حراست این دانشگاه در چند سال اخیر بیان کرد: امام رضا علیه‌السلام در حدیثی می‌فرماید: «هرکس در مقابل خوبی مردم تشکر نکند، از خدای عزوجل تشکر نکرده است.»، تمجید و تعریف از عملکردی افراد و مجموعه، علاوه بر جلسات مختلف باید در حضور آن شخص و مجموعه باشد تا ضمن تشویق روحی موجب رضایتمندی و بهبود بیشتر عملکرد شود.

سعید رازقی با تأکید بر اینکه علاوه بر استان بوشهر، سازمان مرکزی از عملکرد حراست استان بوشهر رضایت‌مندی کامل دارد، افزود: این مهم به‌دلیل عدم بروز کوچک‌ترین تنش، حادثه و چالش در استان بوشهر و میزبانی از چندین برنامه مهم و بزرگ کشوری با بهترین هماهنگی و میزبانی و بدون مشکل بوده است.

وی با تأکید بر اینکه میان مدیران و مسئولان حراست دانشگاه آزاد اسلامی با رئیس دانشگاه، اخوت و همبستگی مطلوبی وجود دارد، افزود: این موضوع موجب شده تا امور با دقت و سرعت بهتری پیش برده شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر تبیین کرد: فعالیت‌های حراست و حفاظت فیزیکی در همه زمان‌ها همواره خاص و ویژه بوده است، اما اقدامات این مجموعه مهم، در برخی زمان‌ها مشهودتر و ضروری‌تر نمود پیدا کرده است، به‌عنوان مثال در فتنه‌های سنوات گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر هیچ‌گونه تنش و ناهنجاری ایجاد نشد.

رازقی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های کنونی جامعه موضوع حجاب و عفاف است، توضیح داد: موضوعات فرهنگی در حقیقت عرف جامعه است، اما چیزی که باید به آن توجه کرد اینکه گا‌هی مرکزیت مسائل فرهنگی نادیده گرفته می‌شود.

وی تبیین کرد: اتفاقات، چالش‌ها و تغییرات در حوزه فرهنگی خیلی ملموس و قابل لمس نیست؛ اما در بلندمدت بر همه حوزه‌ها اثرگذار خواهد بود، در حقیقت می‌توان با این نمونه مطلب چنین توضیح داد که حوزه فرهنگی مانند درختی در آب قرار داشته، همگان قسمت بیرون زده از آب را می‌بینند؛ اما بخش اصلی این درخت، همان ریشه‌ای بوده که در زیر آب نهفته شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه برای اخذ نتایج سودمند فرهنگی باید در جایی که دیده نمی‌شود، سرمایه‌گذاری کرد، افزود: نسل گذشته، نسل فضای حقیقی و نسل امروز، نسل فضای مجازی است که ورود نسل قدیم به این فضا، تعارض ایجاد کرده و اگر این تعارض مدیریت نشود، به مرور، زاویه و از هم گسیختگی آن بیشتر خواهد شد.

رازقی با تأکید بر اینکه باید با تحلیل دقیق استراتژیک نسبت به مسئله فرهنگ و حجاب و عفاف واکنش نشان داد، خاطرنشان کرد: فضای مجازی یکی از بستر‌های مهمی است که به تناسب سودمندی، ضربات مهلکی را به جامعه وارد کرده و نیازمند اصلاحات بی‌شماری در کشور است؛ چراکه مسیر جامعه را به سمت انحرافات پیش برده است.

وی با تأکید بر اینکه، ریشه فرهنگ در عرف است، یادآور شد: متأسفانه جامعه در مسائل فرهنگی به سمت ضد عرف در حال طی مسیر است که این عادی‌سازی، به‌کُندی و به‌عنوان جنگ نرم در حال وقوع است که باید با برنامه‌های جذاب مانع این روند شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه استاد قانون‌گریز در دانشگاه آزاد اسلامی جایی نخواهد داشت بر لزوم نظارت بیشتر تأکید و خاطرنشان کرد: استادان برای دانشجویان، الگو و نماد هستند و بدون تردید تأثیر کلام، لحن گفتار، پوشش، رفتار و اعمال استادان تا سالیان سال بر روح و روان دانشجویان اثرگذار باقی خواهد ماند.

رازقی تشریح کرد: تجربه نشان داده که اثرگذاری ساعت‌ها کار فرهنگی به اندازه یک ساعت از زمانی که استاد به بیان نکات تربیتی در کلاس اختصاص می‌دهد، نیست و اگر امروز جامعه و نسل جوان دچار آسیب شود، قطعاً آینده تک‌تک ما با مخاطرات مواجه خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملیات شجاعانه نیروی مردمی سپاه علیه رژیم جعلی و کودک‌کُش صهیونیستی عنوان کرد: این عملیات علاوه بر شکستن هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی و متحدانش، بازتاب خبری آن برکات بسیاری برای کشور همراه داشت که موجب غرور و مباهات است و خرسندیم از اینکه این «وعده صادق» محقق شد و می‌طلبد وجهه‌های مهم آن برای نسل جوان بازگو شده تا ضمن امیدآفرینی، مسیری مدخلی برای اعتلا و اقتدار بیش از پیش اسلام، ایران و ایرانی در جهان باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • منتظری: حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • حجاب، مهم‌ترین پایه استواری تدین خانواده و جامعه است
  • رئیس دیوان عالی کشور : حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در جمهوری اسلامی قانون است، همه پیروی کنند | دست اجانب دنبال برداشتن حجاب است
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب، قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • احکام متناسب با جرم در پرونده‌های مرتبط با حجاب صادر شود
  • لزوم تحلیل استراتژیک مسئله حجاب و عفاف برای مقابله با بدحجابی/استاد قانون‌گریز راه به‌جایی نمی‌برد