Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج پژوهش‌های عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در کتاب "بایومتریال در مهندسی بافت دهان و دندان"، منتشر شده و در قالب این پژوهش‌ها بررسی شده که تزریق کلسیم و ویتامین D تا چه اندازه می‌تواند باعث کاهش تحلیل ریشه شود؛ اما به اصل حرکت ارتودنسی لطمه ای وارد نکند.

به گزارش ایسنا، نتایج پژوهش‌های دکتر مسعود سیفی استاد بخش ارتودانتیکس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درکتاب "بایومتریال درمهندسی بافت دهان و دندان" در سال ۲۰۱۷ که برای اولین بار توسط WP زیرشاخه Elsevier منتشر شده است، به چاپ رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر سیفی نویسنده اصلی این فصل و عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه در این رابطه اظهار کرد: با توجه به تأثیر متابولیت‌های استخوانی در حرکات ارتودنسی دندان‌ها، متغیرهای مختلفی با آزمایش بر روی نمونه‌های حیوانی، بررسی شده اند که حاصل چندین سال پژوهش است.

وی به تأثیر تزریق کلسیم و ویتامین D در بازسازی و تحلیل استخوان اشاره کرد و افزود: این موارد نقش بسزایی نیز در فرایند تحلیل و بازسازی ریشه دندان، متعاقب تحلیل ریشه ناشی از ارتودنسی دارند. پروستاگلاندین (Prostaglandins) ماده شیمیایی شرکت کننده در حرکت ارتودنسی دندان‌هاست که تزریق فراورده آن می‌تواند سبب افزایش حرکت دندانی شود و این حرکت دندانی می‌تواند سبب افزایش تحلیل ریشه شود.

در این پژوهش‌ها بررسی شده است که تزریق کلسیم و ویتامین D  تا چه میزان می‌تواند باعث کاهش تحلیل ریشه شود؛ اما به اصل حرکت ارتودنسی لطمه‌ای وارد نکند. باتوجه به اینکه پاسخگویی به این مسئله به صورت تئوریک امکان پذیر نیست؛ روش تجربی روی حیوانات آزمایشگاهی انتخاب شده است.

سیفی افزود: در این مقاله به تأثیر برخی از هورمون‌ها در متابولیسم استخوان پرداخته شده است، ازجمله هورمون تیروئید که یکی از هورمون‌های بسیار تأثیرگذار محسوب می‌شود. در این تحقیقات اثرات بسیار جالب توجهی پس از تزریق هورمون تیروئید بر نمونه آزمایشگاهی مشاهد شده است، یعنی پس از تزریق این هورمون، حرکت ارتودنسی به‌علت افزایش ریمودلینگ (تحلیل و بازسازی) استخوان، افزایش یافته است و تحلیل ریشه دندان، علیرغم افزایش حرکت دندانی؛ کاهش داشته است.

هورمون دیگری که تاثیر آن مورد بررسی قرار گرفته است، هورمون‌های جنسی (Gonadal) است که در تکامل استخوان و متابولیسم آن نقش دارند و همین تأثیرگذاری بر حرکت ارتودنسی دندان، تحلیل ریشه و رشد فکین و قاعده جمجمه نیز محرز است که با پژوهش های تجربی بر روی حیوانات آزمایشگاهی مورد توجه قرار گرفته است.

سیفی در ادامه خاطرنشان کرد: اصولا حرکت ارتودنسی دندان‌ها با فشار دندان به دیواره استخوانی و فشرده شدن عروق خونی آغاز می‌شود و متعاقب آن نکروز (مرگ سلولی) استریل بافتی روی می‌دهد. به منظور مقابله با این فرایند، فاکتور رشدی فیبربلاست (FGF) که در ایران توسط موسسه رویان تولید می‌شود بر روی نمونه‌های آزمایشگاهی تجویز شد و نتیجه این مداخله بسیار جالب توجه بود و با شیب (گرادیان) غلظتی FGF، حرکت ارتودنسی دندان‌ها افزایش یافت و با همان گرادیان (شیب) غلظتی، در تحلیل ریشه دندان کاهش صورت گرفت.

در این مقاله تأثیری که داروهای بیس‌فسفونات (در سرطان های استخوان به علت تحلیل شدید استخوان تجویز می‌شوند) بر تحلیل و بازسازی استخوان و ریشه دندان دارند، با توجه به تأثیر مدت زمان مورد ارزیابی قرار گرفته است.

به گفته این محقق، چشم انداز دیگر در حرکات دندانی فرایند التهابی آن است، بدین معنی که متعاقب حرکت دندانی و بسته شدن عروق، مرگ سلولی و پس از آن التهابات ناشی از آن روی می‌دهد. داروهای ضد التهاب که در حین درد بیمار ارتودنسی تجویز می‌شوند، می‌توانند در فرایند حرکت دندانی تداخل کنند. همچنین فرایند تحلیل ریشه نیز التهابی است که تجویز داروهای ضدالتهاب، مقدار و نوع آن می‌تواند در کنترل، کاهش یا افزایش حرکات ارتودنسی و تحلیل ریشه ناشی از آن، تأثیرگذار باشد.

سیفی درپایان ابراز امیدواری کرد: نتایج این تحقیقات بتواند در ارتقای دانش ارتودنسی و تغییرات بافت استخوان و دندان در اثر مواد فارموکولوژیک مؤثر باشد.

کتاب "بایومتریال در مهندسی بافت دهان و دندان" درسال ۲۰۱۷ برای اولین بار توسط WP(Woodhead Publishing) زیرشاخه Elsevier چاپ شده است. در این کتاب که حاصل تلاش نویسندگان اصلی دکتر لعبت طیبی و دکتر کیوان محرم زاده است، مقالات علمی و پژوهش های نویسندگان ایرانی (مقیم ایران و خارج از کشور) و غیرایرانی گردآوری شده است. این کتاب در ۲۸ فصل در چهار زمینه بایومتریال، استراتژی های مهندسی بافت، مهندسی بافت نرم دهان و دندان و مهندسی بافت سخت دهان و دندان تدوین شده است. فصل ۲۸ این کتاب با عنوان تأثیر مواد فارماکولوژیک بر ریمودلینگ (تحلیل و بازسازی) استخوانی با چشم انداز تجربی، توسط دکتر مسعود سیفی استاد بخش ارتودانتیکس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با همکاری دکتر لعبت طیبی و دکتر پریسا امجدی تدوین شده است.

این بخش دارای ۱۰ سرفصل بوده و هریک از سرفصل ها حاصل تجربیات پژوهشی نگارنده اصلی و همکاران پژوهشی وی (دکتر الهام ضیایی متین، دکتر بهنام اسلامی، دکتر علی لطفی، دکتر مریم نظری، دکتر زهره خاوندگار، دکتر مریم عشیری، دکتر مهدی هدایتی، دکتر بهاره عزتی، دکتر رویا آقایی پور، دکتر سهراب آصفی، دکتر مهدی روادگر، دکتر محمد رضا بدیعی) است.

 این فصل از کتاب مذکور، حاصل بیست سال پژوهش نویسنده و همکاران وی در زمینه حرکت دندان و تحلیل ریشه است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۶۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه ویژگی نخست تواصی در مسیر «اخوت»

حجت الاسلام والمسلمین سید حسن علوی شامگاه دوشنبه در نشست ماهانه مدیران و فعالان فعالان فرهنگی شهر اصفهان درباره موضوع تواصی «اخوت و ولایت» که به همت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد:سه گام مهم در نظام معرفت هست، نخست چیستی معرفت است، که باید به آن به خوبی پرداخت، طلب معرفت یک واجب عینی برتمام مسلمین بوده است.

وی افزود: در بسیاری از میادین فرهنگی که در جامعه به آن ورود می کنیم، نیازمند معرفتی اکتسابی هستیم چرا که با معرفت تقلیدی راهگشا نیست، قرآن کتاب درسی و مطالعه معرفت است.

استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: باید عموم مردم در عرصه معرفت دینی گام بردارند، علما و مردم عام جامعه، توامان نیازمند کتاب خداوند قرآن کریم و کسب معرفت هستند، هر زمان طلب معرفت و مطالعه کتاب الله را فقط وظیفه علما دانستیم، زمان انحراف جامعه فرا رسیده است، چرا که بعضاً برخی از مردم نورانیت و خلوص باطنی دارند که تلقی آنها از یک روایت بسیار عمیق تر از انگاشت یک عالم می تواندباشد.

حجت الاسلام والمسلمین علوی اذعان کرد: پله آخر و اوج ایمان، تواصی است، باور و ایمان از معرفت حاصل می شود و بلوغ ایمان، منجر به عمل صالح و اوج عمل صالح، تواصی است.

وی درباره جایگاه تواصی تشریح کرد: تعاطف، تراحم و تعاظم همگی در مسیر تواصی در بستر اخوت و ولایت است، یعنی تواصی زمانی رخ می دهد که یک مسلمان برای برادر مسلمان خود بیشتر از خویشتن دلسوز بوده و ترحم می کند، به نوعی تواصی گفتمان دو طرف است.

استاد حوزه ادامه داد: دومین ویژگی تواصی این است که ماده اصلی تواصی از وصیت است و عرب، لغت وصیت را به گفتمانی از جنس نصیحت و موعظه می داند و به نوعی گفتمانی است که از دل برمی آید.

وی سومین ویژگی تواصی متاثر از یک ارتباط قلبی و روحی میان دو برادر دانستو افزود: اگر ارتباط قلبی برقرار نباشد، تواصی اخوت محقق نمی شود.

حجت الاسلام والمسلمین علوی بیان کرد: زمانی ارتباط قلبی و روحی بین دو برادر برقرار می شود که به تعبیر امام صادق(ع) از ریشه سه گانه همه رذایل دنیا یعنی کبر، حسد و طمع دور باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در تواصی که بر مبنا وصیت محقق می شود، عهد و پیمان وجود دارد که برعهده وصی ما یعنی(برادر دینی) تو است.

استاد حوزه خاطرنشان کرد: روح و ریشه تواصی و مواصات، اخوت است و مصداق بارز مواسات رابطه حضرت علی(ع) با رسول اکرم (ص) بوده، طبق روایات در جامعه دینی دوران غیبت اگر ۳۱۳نفر به مرتبه تواصی برسند، ظهور بر امام عصر(عج) واجب می شود.

وی ابراز کرد: طبق روایات، علل استجابت نشدن بسیاری از دعاها و ریشه گرفتاری های ما این است که برادر دینی خود را بر نفس و خویشتن مقدم نمی دانیم، باید آنگونه که برای خود می خواهیم برای برادر دینی بخواهیم و چه بسا بیشتر و بهتر خواستار باشیم.

این کارشناس دینی در پایان یادآور شد: زیارت حضرت عباس(ع) سراسر مملو از نشانه‌های مواصات در مسیر اخوت وولایت است.

دیگر خبرها

  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • لیست مرکز کاشت دندان در تهران
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • نشست تحلیل ریشه های دشمنی امویان با حضرت حمزه(س) برگزار می شود
  • سه ویژگی نخست تواصی در مسیر «اخوت»
  • معنی جالب ریشه کلمه ورجه وورجه + فیلم
  • هر جا نامی هست، داستانی دارد
  • ما ریشه در زمین داریم