Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما،مرکز چهارمحال و بختیاری،سرپرست گروه پیشگیری وکاهش آسیب اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اکنون درکشورابتلابه HIV از 60 تا 70 درصد نزدیک به 40 درصد کاهش یافته و تعداد مبتلایان با اعتیاد نیز مطابق آمار رسمی مبارزه با مواد مخدر در کشور دو میلیون و 808 هزار نفر برآورد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ابراهیم قدوسی درکارگاه کشوری مکان‌یابی جمعیت‌های پرخطر در شهرکرد گفت: امسال یکی از برنامه‌های اولویت‌دار وزارت بهداشت برنامه کاهش آسیب ناشی از اعتیاد است که در معاونت بهداشتی وزارتخانه به تصویب رسیده تا از خدمات مراکز ثابت در کشور استفاده کنیم.
وی افزود: در حال حاضر 111 مرکز ثابت به عنوان مرکزگذری و حدود 170 تیم سیار امداد رسان در کشور در حوزه دانشگاه علوم پزشکی در حال ارائه خدمات کاهش آسیب هستند.
قدوسی گفت:برای پاتوق‌‎هایی که ممکن است با سیستم پیاده دسترسی پیدا نکنیم با استفاده ازاتومبیل سیاربه مراکز پرخطر، مراجعه صورت می‌گیرد.
سرپرست گروه پیشگیری وکاهش آسیب اعتیادوزارت بهداشت گفت:لوازم بهداشتی استریل در اختیار گروه‌های پرخطر قشر معتاد قرار داده خواهد شد و این افراد تشویق می‌شوند تا در برنامه جامع‌تری که شامل درمان نگهدارنده با داروهای همانند متادون در مراکز ثابت است، ارجاع داده شوند.
وی گفت:این برنامه حدود 60 تا 70 درصد ماندگاری در درمان با دارو دارد و با اطمینان بیشتری خطرات ناشی از رفتارهای پر خطر را به نحو موثر، کنترل می‌کند.
قدوسی تاکیدکرد:یکی از روش‌هایی که ممکن است افراد به HIV مبتلا شوند رفتارهای پرخطر ناشی از تزریق مشترک است که با توزیع ابزار بهداشتی میان این افراد به عنوان یک تجربه‌ای که در دنیا پاسخ داده و به برنامه کاهش آسیب مشهور است، انجام می‌شود.
وی اظهار کرد: این برنامه از سال 82 به صورت پایلوت و از سال 86 در تمام کشور اجرا شده است و با آن بروز HIV از راه اعتیاد تزریقی در کشور به درستی کنترل شده و ایران در منطقه الگو است و کشورهای آسیای میانه و خاورمیانه از ایران الگو می‌گیرند.
قدوسی بیان کرد: اکنون در کشور ابتلا به HIV از 60 تا 70 درصد نزدیک به 40 درصد کاهش یافته و تعداد مبتلایان با اعتیاد نیز مطابق آمار رسمی مبارزه با مواد مخدر در کشور دو میلیون و 808 هزار نفر برآورد شده است.
وی گفت: برای پیشگیری از اعتیاد طبق طرح تحول نظام سلامت استفاده از توان شبکه بهداشت درمان کشور در برنامه قرار دارد که وزرات بهداشت نیز از منابع اختصاص یافته در طرح تحول نظام سلامت موفق شد این برنامه را در کشور اجرا کند و 1505 روانشناس بالینی در کشور بکارگیری شد و توسط مراقبان بهداشت در کشور غربالگری اولیه رفتارهای پرخطر و اعتیاد صورت می‌گیرد.
سرپرست گروه پیشگیری و کاهش آسیب اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: برای دسترسی به افرادی که تست غربالگری آن‌ها مثبت اعلام می‌شوند تیم تخصصی روانشناس ارشد بالینی، مداخلات تکمیلی را برای آنان انجام می‌‎دهند.
قدوسی گفت:هدف این است تا در نقاط پرخطر که ممکن است سیستم بهداشتی وجود نداشته باشد محل استقرار مراکز ثابت و سیار به نحو بهتری جانمایی شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: درمان بهداشت اعتیاد موادمخدر شهرکرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۲۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آمار طلاق در کردستان

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان از کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در سال گذشته در استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهادر اسدی پیش‌ از ظهر امروز در جمع خبرنگاران از کاهش 2 درصدی آمار طلاق در سال گذشته در کردستان خبر داد و اظهار داشت: بر اساس اعلام آمار سازمان ثبت احوال از 5310 مورد طلاق سال 1401 در استان به 5205 مورد در سال 1402 کاهش یافته است. 

وی افزود: افزایش طلاق در جامعه آسیب‌های دیگری از جمله فقر، بیکاری، اعتیاد و گسستگی خانواده و آسیب‌های ناشی از فرزندان طلاق را به همراه دارد.  

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان، گفت: خوشبختانه با افتتاح 17 مرکز مشاوره خانواده دادگستری استان در سال گذشته و توسعه کمی و کیفی این مراکز در کنار دادگاه‌های خانواده و برگزاری هدفمند کارگاه‌های آموزشی برای خانواده‌های در معرض طلاق، شاهد کاهش 2 درصدی طلاق در استان کردستان بوده‌ایم.  

وی تصریح کرد: برنامه‌ریزی در جهت کاهشی کردن روند طلاق در استان با هماهنگی و همکاری سازمان‌های متولی و با نظارت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان از سال‌های گذشته آغاز شده و تلاش برای کنترل هر چه بیشتر آمار طلاق ادامه دارد. 

اسدی همچنین از بازرسی و نظارت مستمر بر عملکرد کلیه مراکز مشاوره پیش از طلاق در حوزه‌های قضایی این استان خبر داد و عنوان کرد: با ارجاع متقاضیان دعاوی خانواده به مراکز مشاوره برای دریافت خدمات مشاوره و مددکاری و تلاش در جهت افزایش حداکثری صلح و سازش در بین زوجین، این مراکز در جلوگیری از فروپاشی خانواده و تحکیم بنیان آن می‌توانند مهمترین نقش را داشته باشند.    

وی از برگزاری دوره‌های آموزشی پیش از ازدواج برای زوجین در شُرف ازدواج با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط خبر داد و بیان کرد: ارائه آموزش‌های لازم در خصوص افزایش مهارت‌های ارتباطی تأثیر و نقش بسزایی در کاهش طلاق در سال گذشته داشته است.  

معاون دادگستری استان کردستان، بیان کرد: امیدواریم با ادامه این رویکرد و همراهی و مشارکت بیش از پیش نهادهای متولی بتوانیم شاهد ادامه این روند کاهشی طلاق در سال‌های آینده باشیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • همایش کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در هفشجان
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • اهتمام علوم پزشکی تبریز در کاهش حوادث ترافیکی از مسیرهای علمی
  • کاهش آمار طلاق در کردستان
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان