Web Analytics Made Easy - Statcounter

جهان > روسیه‌ و قفقاز - همشهری آنلاین:
ولادییمر پوتین رئیس‌جمهور روسیه فردا (دوشنبه) با دونالد ترامپ رئیس‌ جمهور غیر قابل پیش بینی آمریکا در هلسینکی پایتخت فنلاند دیدار خواهد کرد، نشستی که از هم اکنون خیلی از صاحبنظران آن را بی نتیجه می دانند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، بسیاری از صاحبنظران در روسیه معتقدند با وجود اینکه جو سیاسی داخلی آمریکا و سیاست روسیه تغییر چندانی نکرده است و مشاوران ترامپ او را از ملاقات با پوتین برحذر داشته اند و حتی نزدیک‌ ترین افراد مسئول تعیین سیاست خارجی واشنگتن، مسکو را آشکارا دشمن شماره یک آمریکا می‌نامند، رئیس جمهوری این کشور در پی رسیدن به اهدافی است که در سر می پروراند و در نهایت نزدیک به یک ماه قبل جان بولتون مشاور امنیت ملی خود را برای تدارک انجام دیدار با همتای روس به کرملین فرستاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از لحظه آغاز مأموریت بولتون تا کنون چند موضوع در رسانه‌های روسیه مطرح شده، اما اکثرا معقتدند که ترامپ در مورد امور حساس برای روسیه مانند رفع مجازات ها و کاهش تسلیحات اقدامی نمی تواند انجام دهد، زیرا در حوزه اختیار کنگره است.

همچنین گفته می شود، ترامپ نه تنها نمی تواند بلکه حتی در مواردی قصد هم ندارند به خواسته های روسیه تن دهد و برای نمونه به تمدید پیمان کاهش تسلحات اتمی استارت نو علاقه چندانی ندارد، زیرا این سند در دوران باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا امضا شد و ترامپ هر قدم اوباما را اشتباه تلقی می‌کند.

چه مباحثی در ملاقات پوتین و ترامپ بررسی می شود؟

ایوان تیموفه‌ یف مدیر برنامه شورای روابط بین‌الملل روسیه معتقد است، مسائلی که سال ‌ها است روابط مسکو و واشنگتن را تلخ کرده بار دیگر در نشست سران مطرح خواهد شد و معمولا اوکراین به عنوان حادترین و مشکل‌ترین امر برای نیل به توافق بیان می‌شود.

مذاکرات روسیه و آمریکا در این رابطه از خیلی وقت پیش در بن بست قرار گرفته است و درگیری‌های شرق اوکراین هم هر از گاهی از سر گرفته می ‌شود.

مسکو مضاف بر این معتقد است، مساله کریمه نمی‌ تواند مطرح شود، زیرا مردم این شبه جزیره کناره دریای سیاه به نفع پیوستن به روسیه رای داده‌ اند و بخشی از خاک این کشور است.

از سوی دیگر بیشتر مجازات‌های ضدروسی اروپا و آمریکا که از سال 2014 برقرار شده با بحران اوکراین مرتبط است که ترامپ توان رفع آنها را ندارد.

هر دو طرف می‌ گویند، خواهان اجرای توافقات مینسک در مورد حل بحران شرق اوکراین هستند با این تفاوت که مسکو تاکید می کند توافقات باید از طرف این کشور اجرا شود و در مقابل غرب معتقد است مسکو باید به توافق عمل کند.

افزون بر اوکراین که توافق در مورد این کشور بعید می نماید، سوریه نیز مساله دیگری است که برای روسیه و آمریکا مهم است.

آندری کورتونوف مدیرکل شورای روابط بین ‌الملل روسیه معتقد است، پوتین و ترامپ در ملاقات کوتاه قبلی در خصوص ترتیب دادن حوزه تشنج زدایی جنوبی در سوریه به توافق رسیدند که در مرز اردن و بلندی های جولان قرار دارد.

به گفته پژوهشگر روسی، امروز عملیات ارتش سوریه در این حوزه آغاز شده و طرف روس امیدوار است با ترامپ در مورد احیای کنترل دولت بشار اسد بر این اراضی به توافق برسد.

کورتونوف افزود: در رسانه‌ها حتی از این یاد می‌شود که با اسرائیل در خصوص تعیین باریکه 80 کیلومتری خالی از نیروهای ایرانی در نواحی جنوبی سوریه مذاکره شده که بی ثمر بوده است.

به گفته وی، بیان می شود که دیدار بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از مسکو که چند روز مانده به ملاقات پوتین و ترامپ برگزار شد، متوجه نیل به توافق نهایی در این زمینه بود و این توافقات بخشی از تدارک ملاقات روسای جمهور روسیه و آمریکا است.

مدیرکل شورای روابط بین ‌الملل روسیه توضیح داده است: نتانیاهو از این حرف می‌ زند که خواسته اسرائیل فقط دوری نیروهای دارای گرایش به ایران از بلندی های جولان نبوده، بلکه می‌خواهد کامل از سوریه خارج شوند که کرملین هم بارها فهمانده نمی‌تواند به چنین توافقی تن دهد، زیرا اختیار ایرانی‌ ها دست خود آنان است.

تحلیلگر روسی معتقد است که کرملین در واقع به عنوان نوعی میانجی ایفای نقش می‌ کند که می‌تواند در ازای نبود ایران، به تصرف منطقه جنوب سوریه توسط نیروهای دولتی کمک کند.

از این رو اگر توافقی در مورد سوریه ممکن باشد، آسان نخواهد بود و به دشواری بتوان تا پیش از دیدار پوتین و ترامپ آن را نهایی کرد.

به عقیده مدیرکل شورای روابط بین ‌الملل روسیه، اما این هم مهم نیست، حتی اگر مدارهای توافق نمایان شود در سند نهایی اجلاس می توان از قصد دو طرف برای حل و فصل بحران سوریه و اقدام در این جهت یاد کرد.

به دنبال این دو موضوع، در مسکو نیز در باره ضرورت بررسی ثبات راهبردی اظهار نظر می ‌شود، زیرا روسیه می‌ خواهد پیمان استارت نو تمدید شود و توافق منع موشک ‌های هسته‌ ای میان برد هم به قوت خود باقی بماند.

توافق منع موشک ‌های هسته‌ ای میان برد به نفع روسیه است، زیرا اکنون آمریکا می‌ تواند موشک‌ های میان برد نزدیک مرزهای روسیه مستقر کند تا بخش محسوسی از مناطق حیاتی این کشور را در تیررس قرار دهد، اما موشک‌ های میان برد روسی به دلیل دوری آمریکا نمی تواند به این کشور آسیب بزند.

هم اکنون نیز هر دو طرف یکدیگر را به نقض این قرارداد متهم می‌ کنند.

آنچه مسلم است اینکه روسیه نمی ‌خواهد به مسابقه تسلیحاتی جدیدی کشیده شود، زیرا اوضاع اقتصاد این کشور هرچند پس از بالا رفتن قیمت نفت از بحران خارج شده، اما توان کشیدن بار گران مسابقه تسلیحاتی با آمریکا را ندارد و کاهش مخارج نظامی که برنامه تسلیحاتی آینده آن حدود 40 درصد کمتر از برنامه قبلی است، گواهی براین نظر است.

رسانه های روسی معتقدند که طرف مقابل اصرار دارد در مذاکرات هلسینکی موضوع دخالت روسیه در انتخابات آمریکا نیز مطرح شود و به ظاهر می‌خواهد در این نشست نگرانی خود را در باره انتخابات سال 2016 بیان و طرف روس هم اعلام کند دیگر دخالتی نمی‌ کند.

اما به عقیده کارشناسان و تحلیلگران در مسکو، طرف روس هرگز این کار را نخواهد کرد، زیرا معتقد است در انتخابات آمریکا دخالت نکرده و از این رو نمی‌ تواند قولی در این باره بدهد.

روزنامه کامرسانت در مقاله مشترک نوشته دو صاحبنظر برجسته آمریکایی و روسی، پروفسور ویلیام پوتر مدیر مرکز مطالعات عدم گسترش و آنتون خلوپکوف مدیر مرکز انرژی و امنیت، بطور ویژه به بررسی امور عدم گسترش جنگ افزارهای هسته ‌ای در ملاقات پوتین و ترامپ به عنوان موضوع مهم دیدار روز دوشنبه اشاره کرده است.

نویسندگان مقاله در توجیه اهمیت این موضوع و مطرح شدن آن در نشست ترامپ و پوتین گفته اند، روسیه و آمریکا بنیانگذاران قرارداد منع گسترش سلاح اتمی بودند و طی 50 سال برای جلوگیری از اشاعه سلاح هسته‌ای کمک کردند، حال آنکه امروز واشنگتن در مسیر نابودی آن گام برمی دارد که یکی از نشانه های آن خروج از برجام بوده است.

در مجموع می توان گفت که بسیاری از تحلیلگران و نخبگان سیاسی معتقدند، ترامپ می‌ تواند مانند دیدار با رهبر کره شمالی ملاقات دیگری به سبک نمایش تلویزیونی با پوتین ترتیب دهد، اما نتیجه واقعی نخواهد داشت، زیرا اختلاف نظرها بسیار فراتر از آن است که در طول یک نشست برطرف شود و رئیس جمهوری آمریکا تنها می تواند از جنبه تبلیغاتی یک دیدار بی نتیجه استفاده کند.

در همین زمینه: باور اکثریت مردم آلمان | ترامپ خطرناک‌تر از پوتین است دورخیز ترامپ برای دوره‌ بعدی ریاست جمهوری آمریکا مکرون با پوتین دیدار می‌کند هشدار وزیر خارجه آلمان درباره دیدار پوتین و ترامپ ورود جنگنده‌های روس به حریم هوایی کرۀ جنوبی | اعتراض سئول ۱۲ مأمور اطلاعاتی روسیه به دخالت در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا متهم شدند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۲۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار میانه جدولی‌ها برنده نداشت + خلاصه بازی

در هفته بیست و ششم لیگ برتر، تیم‌های گل‌گهر سیرجان و شمس‌آذر قزوین در ورزشگاه اختصاصی سیرجان به مصاف یکدیگر رفتند و به تساوی بدون گل رضایت دادند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، در اولین دیدار هفته بیست‌وششم لیگ برتر، امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ تیم گل گهر سیرجان در ورزشگاه شهید سلیمانی سیرجان میزبان تیم شمس آذر قزوین شد و با تساوی بدون گل به پایان رسید.

شاگردان ماریوس اوزونیدوس که در دیدار رفت با تساوی یک بر یک تنها به دریافت یک امتیاز رضایت داده بودند، در این دیدار خانگی نیز با وجود آنکه در دقایق پایانی دو شانس گلزنی داشتند، نتوانستند گل پیروزی را به ثمر برسانند.

کد خبر 750932

دیگر خبرها

  • مراسم تحلیف «پوتین» فردا برگزار می‌شود
  • پوتین دستور آغاز رزمایش هسته‌ای را صادر کرد
  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • پوتین رزمایش هسته‌ای برگزار می‌کند
  • پوتین دستور تمرینات نظامی جهت استفاده از سلاح هسته‌ای را صادر کرد
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • دیدار میانه جدولی‌ها برنده نداشت + خلاصه بازی
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • واکنش روسیه به بازداشت گسترده دانشجویان در آمریکا