Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-24@18:39:52 GMT

کودک مطرود و رها شده شهرم سنندج

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۸۳۶۶۰

کودک مطرود و رها شده شهرم سنندج

در این مطلب آمده است: اجتماعی بودن انسان امری بدیهی است اما برای تعریف انسان ضروری است به ابعاد مولتی فاکتور بودن او توجه کرد و به ابعاد زیستی، روانی، اجتماعی، معنوی و اسطوره ایی بودن او پرداخت.
این انسان هم در قالب گروه های اجتماعی از خانواده تا جامعه کنش و واکنش در تعامل است بنابراین جامعه موجودی زنده پویا و سیستمی است و او نیز دارای ابعاد زیستی، روانی، اجتماعی، معنوی و اسطوره ایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جامعه هم مثل انسان جان دارد، درد می ‌کشد، شاد می‌ شود، بیمار می ‌شود و با ورود هر ویروسی به سیستم عصبی اش باز خورد می‌ دهد.
برای بررسی شخصیت یک فرد به لایه‌های درونی شخصیت او نیز توجه شایان می‌ شود و در بررسی هر چالش اجتماعی هم ضروری است به زیر پوست لایه‌های آن جامعه نگاهی ژرف انداخت تا تحلیل و تفسیرها به واقعیت نزدیک تر باشد.
ماجرای برخورد اتوبوس مسافربری با یک تریلر نفتکش در شهر سنندج از زوایه‌های متعدد قابل بررسی است.
سئوال این است در یک صحنه تصادف این چنینی چرا بدنه اجتماع به عنوان شیری زخمی و در کمین کار را به جاهای باریک می کشاند و آن را به چالش‌های اجتماعی و امنیتی تبدیل می‌ کند؟!
بر این باورم در شخصیت اجتماعی این منطقه و در لایه‌های زیرین ذهنیت اجتماعی مردم کودکی خسته درمانده و عصبانی که احساس طرد، بریدگی و رها شدگی می‌ کند وجود دارد و این کودک مطرود شده و رها شده همیشه در کمین است که به زبان خودش بگویید من هستم، مرا جدی بگیرید و من خوب خوب هستم.
هر چه مورد بی مهری، عدم تایید و توجه و بی توجهی عاطفی، اجتماعی قرار می‌ گیرد زمان و مکان را نمی شناسد و خشم خود را بروز می ‌دهد تا بگویید بودنم را جدی بگیرید.
می ‌توان گفت، در ذهنیت اجتماعی این کودک احساس مظلومیت اجتماعی، نادیده انگاری و غفلت ورزی انبار شده که بی محابا در کمین است به والدین خود بگوید (من خوب هستم، شما خوب نیستید).
با این وصف در برنامه‌های راهبردی منطقه در مسیر توجه و توسعه به این ذهنیت اجتماعی توجه نمی شود، نیاز است بزرگان قوم و دست اندرکاران، دست نوازش توسعه 2 نگرش فنی و غنی به این لایه زیرین داشته باشند که سال‌ها است او را در حد نیازش فراموش کرده اند و لذا هر آن احتمال نا فرمانی و شتاب زدگی و پرخاشگری‌های فردی - اجتماعی را دارد.
ذهنیت مدیران ضروری است به ذهنیت اجتماعی این کودک خوابیده و زخمی در بدنه جامعه نزدیک و راه کارهای اجرایی و عملی برخورد و تعامل و مدیریت را با او داشته باشند و به او هر بر چسبی نزنند تا او هم در این هم زیستی باز تولید خشم و پرخاشگری نکند.
مدیران منطقه ضروری است با نگاهی ژرف نگر به لایه‌های پنهان، زخمی؛ خسته و در مانده جامعه توجه کنند و با کار کارشناسی به این چالش‌ها بنگرند و نگرش‌های کارشناسی را بر این زخم‌ها و بر چسب‌های ناروا تحمیل نمایند.
به این امید ایرانی آباد و با هم بودن‌های پایدار در مسیر رشد و توسعه منطقه.
منبع: هفته نامه سیروان
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 اتوبوس خانواده رشد و توسعه زمان و مکان کارشناسی جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۳۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوتیسم؛ اختلالی که ناشناخته ماند

این اختلال در بیماران اوتیستیک باعث می‌شود که مغز فرد مبتلا به اوتیسم نتواند در زمینه رفتار‌های اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی به‌درستی عمل کند و مزاحم او برای یادگیری چگونگی ارتباط و تعامل با دیگران به‌طور اجتماعی می‌شود.

به گزارش ایسنا، کودکان و بزرگسالان دارای اختلال طیف اوتیسم در زمینه ارتباط کلامی و غیرکلامی، مهارت‌های شناختی معمول، رفتار‌های اجتماعی، فعالیت‌های سرگرم‌کننده و بازی دارای مشکل هستند.

۴۷۷ فرد دچار اختلال اوتیسم زیرپوشش بهزیستی استان اصفهان

ناصر چاووشی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه اختلال اوتیسم به‌عنوان یکی از گروه‌های هدف است، اظهار کرد: طیف اوتیسم یا درخودماندگی یک اختلال عصبی است که مشکلات جدی در تعاملات اجتماعی، ارتباطات کلامی و غیرکلامی، وجود رفتار‌های تکراری و علایق محدود در فرد را به همراه دارد، واکنش‌های غیرمعمول به محرک حسی و تأکید فرد بر حفظ ثبات و روال‌هایی خاص در زندگی نیز از نشانه‌های دیگر شایع این اختلال هستند.

وی، با بیان اینکه سن طلایی تشخیص و آگاه‌سازی اوتیسم در کودکان در سنین ۲ تا ۵ سالگی است، افزود: وجود حرکات یا اصوات تکراری و کلیشه‌ای، نقص در برقراری ارتباط با دیگران، چه به‌صورت کلامی و چه غیرکلامی و مشهود بودن علایم اختلال از حدود ۱۸ ماهگی از خصوصیات قابل‌توجه این اختلال است.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان بیان کرد: در استان اصفهان حدود ۱۳ مرکز شناسایی، غربالگری و توان‌بخشی همچنین اقامت موقت اختلالات طیف اوتیسم در مجموع با ظرفیت ۵۵۰ نفر فعال است. همچنین حدود ۴۷۷ فرد دچار اختلال اوتیسم زیرپوشش بهزیستی استان اصفهان هستند.

شناسایی ۲ هزار و ۶۱۳ کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان

پژمان پورشبانان، معاون امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی اصفهان نیز با اشاره به شناسایی ۲ هزار و ۶۱۳ کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان، اظهار کرد: حدود ۴۷۷ نفر کودک از خدمات ۱۳ مرکز روزانه توان‌بخشی طیف اوتیسم استفاده می‌کنند. یک مرکز شبانه‌روزی بستری موقت برای این بیماران فعال است، اما سیاست بهزیستی مبنی بر افزایش مراکز شبانه‌روزی نیست، زیرا معتقد به استفاده از مراکز روزانه و آموزش از طریق خانواده است.


وی با بیان اینکه بر اساس بررسی‌ها شمار این اختلال در حال افزایش و در پسر‌ها چهار برابر بیشتر از دختر‌ها رخ می‌دهد، افزود: در کنار ارائه خدمات مراکز بهزیستی، روش‌های متمرکز فردی و چهره‌به‌چهره و در برخی موارد برگزاری کلاس دو یا سه‌نفره به‌صورت گفتاردرمانی و کاردرمانی باهدف بهبود فرد صورت می‌گیرد.

وی گفت: سن ۲ تا ۵ سالگی دوران طلایی یک فرد اوتیسمی است که باید مداخلات درمانی و آموزشی برای فرد انجام شود که این امور از سال ۱۳۸۰ وارد فرایند توانبخشی بهزیستی و از آن زمان این اختلال درمان می‌شود.

پورشبانیان با اشاره به اینکه عمده برنامه‌های آموزشی بهزیستی متمرکز بر ایجاد تعاملات اجتماعی فرد است، بیان کرد: یکی از روش‌ها برنامه جامع (ABA) است که حوزه‌های مختلفی از جمله مهارت‌های آموزشی، مهارت‌های اجتماعی، شناخت، کارکرد‌های اجرایی، حرکت، مهارت‌های انطباقی، بازی و زبان را شامل می‌شود که اگر به تعداد ساعات لازم انجام شود، برای یک کودک مبتلا به اوتیسم کافی است و این کودکان نیازی به شیوه‌های دیگر ندارند.

ماهیانه ۱۵ میلیون هزینه خانواده‌های بیماران اوتیسم است

سعیده صالح غفاری، مدیرعامل انجمن اوتیسم نیز با بیان اینکه آمار مبتلایان به اوتیسم به لحاظ بروز و شیوع، یک نفر در ۱۰۰ نفر از موالیدی است که رخ می‌دهد، اظهار کرد: در پی افزایش تورم و کوچک‌شدن سبد معیشت خانواده‌ها، متأسفانه شاهد وضعیت سختی در میان خانواده‌های اوتیسم هستیم.

وی افزود: اکنون هزینه‌های توان‌بخشی همچون گفتاردرمانی، کاردرمانی، رفتاردرمانی یا ABA و یا روش‌های درمان‌های مکمل که درمان اصلی برای هر کودک تازه تشخیص تا سن اصلی ۷ تا ۸ سالگی ماهانه ۱۰ میلیون تومان افزایش‌یافته است. بر اساس تحقیقات هزینه‌های خانواده اوتیسم حداقل بین ۱۳ تا ۱۵ میلیون تومان است.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ادامه داد: هر فرد و کودک مبتلا به اوتیسم چالش‌های بسیار زیادی دارد. بسیاری از مهدکودک‌ها هیچ شناختی نسبت به کودکان اوتیسم ندارند.

به گفته وی، ماهیانه ۱۷ میلیون تومان برای نگهداری یک فرد بزرگسال اوتیسم از طرف مراکز هزینه می‌شود، درصورتی‌که یارانه‌ای که بهزیستی به این مراکز پرداخت می‌کند بین ۴.۵ تا ۵ میلیون در ماه است و مابه‌التفاوت این هزینه را مراکز و خانواده‌ها نمی‌توانند پرداخت کنند.

در سال‌های اخیر به‌طور میانگین از هر ۶۰ کودک، یک کودک مبتلا به طیف اوتیسم است که آمار چشمگیری است؛ اما بااین‌وجود این اختلال به طور کامل شناخته شده نیست، ولی طبق تحقیقات عوامل ژنتیک، سن بالای والدین هنگام بارداری، وزن کم نوزاد به هنگام تولد و عوامل محیطی و مصرف بعضی دارو‌ها و مواد شیمیایی از مهم‌ترین عوامل ابتلا به اختلال اوتیسم است.

در حال حاضر هیچ درمان قطعی و مشخصی برای اوتیسم وجود ندارد، اما روش‌های زیادی برای کاهش علائم و افزایش توانایی‌های فرد مبتلا وجود دارد. به نظر می‌رسد تشخیص زودهنگام بیماری و شروع روش‌های درمانی تأثیرات مثبت بیشتری بر بهبود سریع‌تر وضعیت فرد داشته باشد.

دیگر خبرها

  • جسد بی‌جان ۲ کودک غرق شده در شهرستان نیمروز پیدا شد
  • آثار غیرشعاری می تواند ذهنیت جوانان را به فرزندآوری مثبت کند
  • مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج با وعده حل نخواهد شد
  • پیدا شدن جسد ۲ کودک غرق شده در نیمروز
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج با وعده حل نمی‌شود
  • اجرای ۱۹ عنوان برنامه در گرامیداشت روز «سنندج»
  • حضور نخبگان در لایه‌های حکمرانی
  • اوتیسم؛ اختلالی که ناشناخته ماند