Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-06@16:06:38 GMT

چتر سفید پرخاصیت

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۸۳۹۸۱

‍‍‍‍‍‍

چند سالی بود که دنبال کار می گشتم سر گشته و حیران از این همه کار در اطرافم اما بیکار ، نمی دانستم چکار کنم، سرمایه هم داشتم تنها میان مغازه، نمایندگی کالایی از یک شرکت و یا یک برند و...مانده بودم، تا اینکه روزی یکی از دوستانم را دیدم گفت: به سراغ قارچ برو گفتم قارچ؟! گفت: بله قارچ ، در مکان کوچکی هم می توانی شروع کنی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..به فکر فرو رفتم...به سراغ جهاد کشاورزی شهرمان رفتم با پرس و جو اطلاعات اولیه را کسب کردم و با ذکر نام خدا راهی تهران شدم سه ماه در آنجا آموزش دیدم از صفر تا صد پرورش قارچ را ... به شهرمان نورآباد در استان لرستان آمدم ابتدا با کارگاهی کوچک کارم را شروع کردم از کاه و کلش مزارع به عنوان بستر قارچ ها استفاده کردم.
خوشبختانه این محصول زود بازده بود و در 35 روز مراحل کاشت و برداشت آن انجام می شد،بالاخره تلاشهایمان نتیجه داد 
اما امروز 10 سالن 20 تنی دارم و روزانه یک تن قارچ  دکمه ای برداشت می کنم، در هر متر مربع 20 تا 25کیلو گرم قارچ تولید می کنم .
علاوه بر اینکه خودم شغل دارم 15 نفر را نیزبه صورت مستقیم و 50 نفر را به صورت غیر مستقیم مشغول کار کرده ام.
هم نیاز استان را بر طرف می کنیم و هم مازاد محصولمان را به استانهای کرمانشاه و همدان می فرستیم .

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: در استان 59 کارگاه قارچ خوراکی داریم که   80 نفر به صورت مستقیم و 300 نفر هم به صورت غیر مستقیم در آنها فعالیت می کنند 
هادی سپهوند با اشاره به اینکه سالانه در لرستان ۱۲۰۰ تن قارچ خوراکی تولید می شود، اظهار داشت: با توجه به پائین بودن سرانه مصرف این محصول در کشور (حدود یک کیلوگرم) کمبودی در زمینه تولید این محصول وجود ندارد.
وی افزود: مردم می توانند قارچ خوراکی مورد نیاز خود را از فروشگاه ها و مراکز معتبر و در قالب بسته بندی های لیبل دار خریداری کنند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه سالانه تعداد ۵۹ تولید کننده در ۱۳۲ سالن به مساحت ۶ هزار و ۸۸۸ متر مربع در شهرستان های خرم آباد، بروجرد، دلفان، سلسله، الیگودرز، ازنا، کوهدشت و پلدختر قارچ خوراکی تولید می کنند،افزود: قارچ خوراکی تولیدی در لرستان از نوع قارچ های دکمه ای است.
سپهوند ادامه داد: مسمومیت های انسانی که اخیرا با مصرف قارچ در لرستان رخ داده، در نتیجه مصرف قارچ هایی است که به طور فصلی توسط برخی افراد بومی از منابع طبیعی و عرصه های جنگلی برداشت می شود.
دکتر امیررضائیان رئیس شبکه بهداشت ودرمان شهرستان دلفان  با اشاره به مسمومیت بیش از 30 نفر از شهروندان دلفانی در بهار امسال بر اثر مصرف قارچ سمی اظهار داشت: از این تعداد یک نفر نیز به علت وخامت وضعیت به مرکز استان اعزام شد که متاسفانه جان خود را از دست داد
در صورت هرگونه شک به مسمومیت با قارچ باید هرچه سریع‌تر فرد مسموم شده را به بیمارستان منتقل کرد تا تحت درمان‌های تخصصی قرار گیرد، گفت: سم قارچ، پادزهر ندارد و تنها باید از ورود آن به بدن جلوگیری کرد.
عباس پزشکی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت:جالب است بدانید فرد فوت شده بر اثر مصرف قارچ مسموم از شهر نور آباد است جایی که آقای رحیمی قارچ دکمه ای تولید و به استانهای همجوار می فرستتد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان اورژانس کشور بهار امسال بر اثر مصرف قارچهای سمی 149 نفر در بیمارستانهای 10 استان کشور بستری شدند که 10 نفر از آنها فوت کردند.
شاید باورتان نشود، اما ۱۴۰,۰۰۰ نوع قارچِ خوراکی در دنیا وجود دارد که علم تنها ۱۰ درصدشان را می‌شناسد و فقط در مورد ۱۰۰ نوع‌شان تحقیق شده است.
کمک به جذب مواد مغذی ، تنظیم سطح کلسترول ،درمان کم خونی ، پیشگیری از سرطان سینه و پروستات ، دشمن دیابت ، کمک به سلامت استخوانها ، کنترل فشارخون بالا ، وجود مس ، وجود مقادیر زیاد سلنیوم ، کمک به کاهش وزن و مفید برای تقویت سیستم دفاعی بدن از جمله ویژگیهای این ماده غذایی است اما در عین حال کشنده ..........!!!!!! 
همچنین سرشار از آهن، کلسیم، مس و منگنز بوده و کلاهک آن غنی از فسفر است و می‌ تواند نیاز بدن را تامین کند
اگر به صحرا رفته‌ اید و با دیدن قارچ‌ های صحرایی وسوسه شده ‌اید، برای تشخیص خوراکی بودن آن ها از افراد بومی منطقه کمک بگیرید. گفتنی است، قارچ‌ های سمی در مقایسه با قارچ‌ های خوراکی به سختی قابل تشخیص هستند، لذا بد نیست بدانید قارچ‌ های سمی در طبیعت و بیشتر در جنگل ‌ها و در بیخ و انتهای درختانی مثل زیتون، گردو و انجیر می ‌رویند. در فضله گاو، مردارها و نزدیک لانه حیوانات سمی نیز رشد می ‌کنند و بسیار خطرناک هستند
اغلب به رنگ سیاه، سرخ و سفید و کمی لزج و بدبو هستند. وجود زائده کیسه مانند در پایه برخی قارچ‌ ها معمولا نشان از سمی بودن آن ها است
کسانی که قارچ ‌های سمی خورده ‌اند 4 تا 5 ساعت و گاهی 12 تا 16 ساعت بعد از مصرف علائم مسمومیت در آن ها ظاهر می‌ شود. این علائم شامل استفراغ، بی‌ حالی، عطش زیاد، دل درد، سرگیجه و همچنین عوارض روحی است که باید فورا بیمار مسموم را به پزشک برسانید
گفتنی است مرغوب ‌ترین قارچ‌ های خوراکی قارچ‌ هایی هستند که کلاهک آن ها بسته باشد یعنی شکاف ‌ها و تیغه‌ های زیر کلاهک دیده نشود و ظاهری خوب و تازه و بدون لک داشته باشد              
برای شناخت قارچ سمی به صورت صحرایی روشهایی وجود دارد که دقیق نیستندآنها عبارتند از
-اگر در یک آب جوش جوشانده شود بخارات حاصل از قارچ سمی، قاشق نقره ای را سیاه می کند
-اگر قارچ سمی را در شیر خوراکی بیاندازیم شیر را می برد
 -قارچهایی که پایه آن در کیسه ای قرار دارد سمی است 
  نوعی قارچ که کلاهک آن قرمز با دانه های سیاه می باشد قارچی است بسیار سمی که قدرت آن را دانشمندان در جزء قویترین سموم قرار داده اند.
اما در کل آزمایشگاه بهترین راه تشخیص قارچ سمی است .
اینها را گفتم که بگویم آب در کوزه و ما گرد جهان می گردیم ... قارچ بهداشتی و تمیز در کنارمان و به دنبال قارچ کوهی ...
آقای رحیمی می گوید: تولید چتر سفید با خواص بالا و به روش بهداشتی بهترین راه برای نجات من بود، نجات از بیکاری ، راهی برای تولید ملی ، آوردن نان برای سفره چند نفر ایرانی و این نهایت شادی و رضایت من است ...
نویسنده: خانم مهناز رحمانی مهر
ویراستار: علی مرادی کاکاوندی

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: چتر سفید قارچ خاصیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۳۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع روزانه قارچ در سطح کشور به ۸۰۰ تن رسید

نیما باغبانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش تولید قارچ خبر داد و گفت: بنابر آمار فروردین سال گذشته ۷۲۰ تن قارچ در کشور تولید شد که امسال این میزان به ۸۰۰ تن رسیده است‌.

به گفته او، با توجه به آنکه برخی واحدها مجهز به سیستم های سرمایشی نیستند، از این رو تولید در فصل گرما کاهش می یابد و مجدد با پایان فصل گرما، واحدها با ظرفیت کامل کار می کنند.

باغبانی با بیان اینکه در اسفند روزانه ۹۰۰ تا ۹۲۰ تن قارچ در سطح کشور توزیع می شد، افزود: در شرایط کنونی توزیع روزانه قارچ به ۸۰۰ تن در سطح کشور رسیده است که با کاهش تولید در فصل گرما، این میزان به ۷۰۰ تن می رسد.

دبیر انجمن پرورش دهندگان قارچ گفت: برآوردها حاکی از ان است که تولید قارچ تا پایان سال به ۲۲۰ تا ۲۲۵ هزارتن برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • توزیع روزانه قارچ در سطح کشور به ۸۰۰ تن رسید
  • اگر می‌خواهید انرژی تان زیاد شود این خوراکی‌ها را ناشتا بخورید!
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • هشدار؛ این قارچ‌ها را نخورید
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • مصرف این نوع قارچ‌ها باعث از کار افتادن کبد می شود
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید