Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جشنواره استثنوایی پول پارو کن ( کلیک کنید )

وبسایت رسمی برنامه نود - در یکی از تماشایی ترین فینال های تاریخ جام جهانی، فرانسه موفق شد با نتیجه 4-2 کرواسی را شکست دهد و بعد از 20 سال دوباره قهرمانی در جهان را جشن بگیرد.

به گزارش وبسایت نود، بعد از گذشت چهار هفته، انجام ۶۳ مسابقه و پشت سر گذاشتن خاطرات تلخ و شیرین، بالاخره روز موعود فرا رسید، فرانسه و کرواسی امروز یکشنبه در ورزشگاه لوژنیکی مسکو برگزارکننده دیدار فینال جام جهانی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قضاوت مسابقه فینال برعهده نستور پیتانا از آرژانتین است، داوری که دیدار نخست جام را هم سوت زد و حالا آخرین سوت را هم او می زند. کوئیپرز هلندی داور چهارم است.

ماسیمیلیانو ایراتی نیز داور اول VAR است. هوای شهر مسکو در زمان انجام بازی فینال، 27 درجه سانتی گراد است.

به طرزی نه چندان عجیب، هر دو تیم بدون تغییر نسبت به بازی قبلی پای به مسابقه فینال خواهند گذاشت. دشان و دالیچ هر دو به تیمی که توانست آن ها را به بازی نهایی برساند، اعتماد کرده و با ترکیبی یکسان نسبت به بازی نیمه نهایی مقابل انگلیس و بلژیک، تیمشان را روانه زمین کرده اند.

ترکیب دو تیم برای این مسابقه به شرح زیر و شماتیک بازیکنان هم اینگونه است:

فرانسه: لوریس، پاوارد، هرناندز، اومتیتی، واران، پوگبا، کانته، ماتوئیدی، گریزمن، امباپه، ژیرو

کرواسی: سوباشیچ، ورسالیکو، لوورن، ویدا، استرینیچ، مودریچ، راکیتیچ، بروزوویچ، پریشیچ، ماندژوکیچ و ربیچ

بر خلاف آن چه انتظار می رفت، کرواسی در 15 دقیقه ابتدایی کاملاً تیم برتر میدان بود. آن ها با نفوذهای سریع از دو جناح، چندین و چند بار مدافعین فرانسوی را آزار دادند، ولی سانترهای نه چندان دقیق، موجب شد کروات ها در رسیدن به گل ناکام بمانند.

بازی در دقایق ابتدایی از سرعت خیلی هم برخوردار است و مدام شاهد تلاش بازیکنان برای ضربه زدن به حریف هستیم. کرواسی در 15 دقیقه نخست با فشار زیاد به دفاع حریف، توپگیری خوبی داشت و عرصه را بر رقیب تنگ کرد ولی در گلزنی ناکام بود. اما دقیقاً بر خلاف آن چه روند بازی بود، فرانسه به گل رسید!

گل برای فرانسه! فرانسوی ها در اولین حضور جدی شان روی دروازه حریف، به گل رسیدند، آن هم نه توسط بازیکنان خودی، بلکه با اشتباه بازیکنان رقیب. دقیقه 18 بازی بود که سانتر گریزمن از روی ضربه آزاد از جناح راست زمین، با ضربه سر مانژوکیچ همراه شد، توپ هم به زیبایی در گوشه دروازه سوباشیچ آرام گرفت. دقیقه 18 یک بر صفر به سود فرانسه.

جالب است بدانید که این اولین گل به خودی تاریخ جام های جهانی در بازی فینال بود.

بعد از این گل، شاهد حملات دوباره کرواسی بودیم، کروات ها که نمی خواستند خیلی زود نتیجه را مقابل فرانسه، واگذار کنند. به تلاش شان ادامه دادند، دقایقی بعد مانژوکیچ معتقد بود پوگبا روی او خطای پنالتی کرده که داور اعتقادی به چنین خطایی نداشت.

گل برای کرواسی! دقیقه 28 کرواسی به آن چه حقش در بازی بود رسید، یک ضربه آزاد که روی خطای کانته حاصل شد، کرواسی را به گل رساند. توپ روی دروازه سانتر شد، چهار لمس موثر بازیکنان کرواسی در محوطه جریمه، موجب شد توپ به پریشیچ برسد، او به خوبی توپ را کنترل و سپس با یک ضربه تماشایی و عالی توپ را به گوشه دروازه لوریس فرستاد و بازی 1-1 شد.

اما داستان این مسابقه جذاب در نیمه اول همچنان پر اتفاق دنبال می شد. دقیقه 35 مسابقه بود که سانتر از جناح راست روی ضربه کرنر، با برخورد توپ به دستان پریشیچ همراه شد، پیتانا خود اعتقادی به پنالتی نداشت ولی کمک داوران ویدیویی، به داور مسابقه اطلاعات لازم را انتقال دادند.

گل برای فرانسه!  بالاخره بعد از چند دقیقه تعلل داور و توقف در روند بازی، در دقیقه 36 بازی بود که داور نقطه پنالتی را نشان داد، به این ترتیب بعد از مانژوکیچ، پریشیچ هم مرتکب اشتباه شد تا دو تن از بهترین های کرواسی در جام 21، زمینه ساز گلزنی فرانسه شوند. دقیقه 37 مسابقه پنالتی دقیق و حساب شده گریزمن به گوشه دروازه رفت و بازی 2-1 شد. فرانسه 2-1 کرواسی.

 

به این ترتیب نیمه نخست بازی با پیروزی 2-1 فرانسه به پایان رسید. فرانسه در حالی به برتری در نیمه اول رسید، که از روی دو ضربه شروع مجدد و با دو اشتباه حریف به گل رسید. در آن سمت، کرواسی که به حق تیم شایسته زمین در نیمه نخست بود، با وجود برتری کامل در خلق موقعیت و تملک توپ، بازنده به رختکن رفت. 

در نیمه نخست بازی، کرواسی 61 درصد تملک توپ داشت، دقت پاس 85 درصد را ثبت کرد و در مقابل فرانسوی ها که فقط یک موقعیت گل داشتند، هفت فرصت گلزنی خلق کرد.

طبق انتظار، نیمه دوم هم یک بازی هیجانی و پر سرعت را شاهد بودیم، در همان ده دقیقه ابتدایی مسابقه، دو موقعیت گلزنی جدی را شاهد بودیم. ابتدا ضربه دیدنی و سرکش ربیچ، توسط لوریس مهار شد. اما فرانسه هم روی ضدحملات خطرناک تر از نیمه اول نشان داد. دقیقه 53 بود که فرار امباپه به عمق دفاع حریف روی پاس عالی پوگبا، با ضربه این بازیکن جوان همراه شد اما سوباشیچ مانع از گلزنی این جوان در فینال جام جهانی شد.

دقایقی بعد، کانته که نمایش خیلی خوبی در فینال نداشت و البته یک کارت زرد هم داشت، تعویض شد و انزونزی وارد زمین شد. در همین دقایق فرانسه که بازی را در دست گرفته بود، موقعیت های دیگری به دست آورد تا اینکه به گل بعدی رسید.

گل برای فرانسه! بالاخره پاس های استثنایی پوگبا پشت مدافعین حریف، برای فرانسه به گل منجر شد. دقیقه 59 بود که پاس عالی پوگبا به امباپه رسید، توپ بعد از یک رفت و برگشت به گریزمن رسید، او در موقعیتی عالی دوباره پوگبا را پشت محوطه صاحب توپ کرد، ضربه اول پوگبا توسط حریف بلاک شد ولی در ادامه بغل پای دیدنی این بازیکن با پای چپ، دروازه حریف را برای سومین بار گشود. 3-1 فرانسه.

این پایان کار نبود، توفان ده دقیقه ای نیمه دوم فرانسه که با موقعیت های زیادی برای این تیم همراه شد، در کنار خستگی بازیکنان کرواسی، اختلاف را آن قدر زیاد کرد که جبرانش برای کرواسی تقریباً ناشدنی بود. دقیقه 65 امباپه اسمش را در تاریخ نوشت.

گل برای فرانسه! نفوذ هرناندز از جناح چپ با پاس او برای امباپه همراه شد، ضربه دقیق این بازیکن به گوشه دروازه از پشت محوطه جریمه، گل چهارم را برای فرانسه به ارمغان آورد تا امباپه بعد از پله دومین بازیکن جوان تاریخ باشد که در فینال جام جهانی گل می زند. فرانسه هم نخستین تیم بعد از برزیل 1970 شد که در فینال جام جهانی، 4 گل می زند.

داستان این مسابقه جذاب تمامی نداشت، چهار دقیقه بعد با اشتباه لوریس، امیدهای کرواسی اندکی زنده ماند. این بار مانژوکیچ فرصت طلبی کرد و لوریس اشتباه کرد تا یک گل دیگر در این فینال استثنایی ثبت شود.

گل برای کرواسی! پاس های رو به عقب بازیکنان فرانسه در نهایت به لوریس رسید، کاپیتان فرانسه روی یک توپ ساده اشتباه بزرگی کرد و مانژوکیچ با فرصت طلبی، موفق به گلزنی شد. به این ترتیب امیدهای کروات ها اندکی بیشتر شد. 4-2 برای فرانسه.

 

این خبر به روز می شود..

 

1878

منبع: وبسایت برنامه ۹۰

کلیدواژه: خارجی فرانسه کرواسی اختصاصی دیدیه دشان جام جهانی 2018 روسیه گزارش زنده گزارش بازی زلاتکو دالیچ فینال جام جهانی فینال جام جهانی 2018 روسیه جام حذفی تیم ملی فوتبال ایران استقلال استقلال خوزستان تراکتورسازی ذوب آهن صنعت نفت آبادان سایپا سپاهان سیاه جامگان فولاد پیکان نفت تهران پدیده پرسپولیس گسترش فولاد سپیدرود رشت پارس جنوبی جم گل گهر خونه به خونه اکسین البرز نفت مسجد سلیمان ملوان انزلی آلومنیوم اراک بادران تهران راه آهن نساجی مازندران مس کرمان ایرانجوان بوشهر فجر سپاسی مس رفسنجان ماشین سازی تبریز صبای قم شهرداری تبریز شهرداری ماهشهر برق جدید فارس برنامه ۹۰ کارشناسی داوری تیم منتخب هفته از نود تا نود آنالیز ترین های هفته نود درجه سوال پیامکی کلیپ نود فوتسال مناظره و گفت و گو سایت 90 لژیونرها ویژه نود نوستالژی لیگ یک لالیگا تیم ملی اسپانیا لیگ جزیره جام اتحادیه انگلیس تیم ملی انگلیس کالچو تیم ملی ایتالیا بوندسلیگا جام حذفی آلمان تیم ملی آلمان لوشامپیونه تیم ملی فرانسه برزیل آرژانتین لیگ اروپا لیگ قهرمانان اروپا جام باشگاه های جهان اخبار ورزشی فوتبال ۱۲۰ جام ملتهای آسیا یورو کشتی والیبال ب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت 90tv.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وبسایت برنامه ۹۰» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۵۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیسرتاسیون چیست؟

اما دیسرتاسیون چیست که دولت فرانسه شرط اشتغال در هر مقام دولتی را نوشتن دیسرتاسیون می داند؟ ماساکو واتانابه فصل آخر کتاب "نوشتن به مثابه زیستن" را به " سبک اندیشه و نگارش در فرانسه" اختصاص می دهد و نوشتن دیسرتاسیون را بنیاد اهمیت نگارش در فرانسه می داند.

نخست بگویم که واتانابه استدلال می کند که "اندیشه در نظام آموزشی فرانسه" شباهت کامل با تفکر حاکم بر اروپا دارد ( واتانابه ۱۴۰۰: ۳۱۱). بنابر این، قانون دیسرتاسیون بیان کننده شیوه تفکر اروپایی است. دوم این که واتانابه می نویسد فرانسه بعد از انقلاب کبیر ۱۷۸۹ صد سال "صرف خلق قالب مقاله و به عبارت صحیح تر قالب تفکر" کرد( همان ۳۱۴).

دیسرتاسیون همان مقاله است؛ اما این "مقاله" چیست که نوشتنش چنین جایگاه رفیعی دارد که شرط اصلی کسب هر مقام مهم دولتی است؟

واتانابه که پانزده سال درباره فرانسه کار پژوهشی مردم نگارانه میدانی کرده می نویسد دیسرتاسیون مقاله ای است که نشان دهنده ی " توانایی علمی" فرد است. اما این توانایی چه گونه توانایی است؟ و مقصود و مراد از علمی در اینجا چیست؟

این توانایی دو شاخص دارد: ۱) تسلط عالی و خلاق به زبان فرانسه؛ ۲) تسلط فرد در زمینه ی علوم انسانی و اجتماعی ( همان ۳۲۰). به این دو شاخص تامل جدی کنید لطفا.

واتانابه می نویسد: "دیسرتاسیون به عنوان سبکی فراتر از الگو و قاعده نوشتن" است ( همان). در این سبک نوشتن، نویسنده باید ابتدا موضوعی را طرح کند به شیوه ای که "ذات مساله" را نشان دهد( همان ۳۲۵). در کتابم " زندگی سراسر فهم مساله است"( فاضلی ۱۳۹۹) شرح کاملی از مساله ارایه کرده ام.

دوم به صورت تز و آنتی تز یعنی "شیوه دیالکتیک" ذات مساله بحث شده را نشان می دهد. ساده تر بگویم، "دیدگاه های رقیب" درباره مساله و موضوع را به "صورت واضح"، "کافی بودن استدلال ها برای اثبات آنها" و "نبودن عناصر و عوامل اضافه در لابلای متن" را ( همان ۳۲۲) بحث می کند. لطفا به این ویژگی ها هم دقت کافی بنمایید.

اما قسمت دشوار و اصلی دیسرتاسیون، نوشتن "دیدگاه ثالث" است. نویسنده باید از تز و آنتی تز، به سنتز برسد. این سنتز دیدگاه نویسنده محسوب می شود. نویسنده فقط گزارش نمی دهد بلکه خود نیز صاحب نظر و تحلیل کننده است.

دیسرتاسیون مقاله ای مساله محور و جدلی و مباحثه ای است و به جای نشان دادن " فصاحت و ابهت کلام" نویسنده باید نشان دهنده ی "دقت، شفافیت و ساده گویی" باشد (همان ۳۴۲). اساس کار این است که نویسنده "با استفاده از روش دیالکتیک ذات مساله را مشخص می کند" ( همان ۳۴۷).

اینجا دقت کنید. نمی گوید فصاحت و ابهت کلام نباشد، بلکه می خواهد نوشتن به "بازی بلاغی" تقلیل نیابد.

هر فردی که بخواهد در فرانسه مقام دولتی مهمی تصاحب کند باید بتواند در علوم انسانی و اجتماعی در حد نگارش دیسرتاسیون مسلط باشد حال او چه متخصص پزشکی، مهندسی، علوم پایه یا هر چیز دیگر باشد. و این شیوه ی تفکر اروپایی است و منحصر به فرانسه نیست.

با این محک و معیار، صاحب منصبان مملکت ما تا چه میزان توانایی و تسلط به نگارش مقاله ای به زبان فارسی و به شیوه ای دقیق، شفاف، ساده و بدون حشو و اضافه و با منطق دیالکتیک و قدرت توضیح "ذات مساله" ای را دارند؟

مبالغه نیست که بگویم گاه نه تنها نوشته ها فاقد مساله و بحث اند، بلکه حتی فضاحت و ابتذال جای فصاحت و ابهت کلام می نشیند.

" بی سوادی سیستمی" حاکم چنین مطالبه ای از صاحب منصبان نمی خواهد. معیارهای تصاحب پست و مقام های دولتی در ایران بر هر چیز استوار است جز تسلط و توانایی در دیسرتاسیون و بهتر بگویم در نوشتن دقیق و عمیق و خلاق به زبان فارسی.

جای دارد این سخن ابولفضل بیهقی در "تاریخ بیهقی" در بخش نامه به قدرخان را با هم به صدای بلند چند مرتبه بخوانیم: "و مرد آنگاه آگاه شود که نبشتن گیرد و بداند پهنای کار چیست."

و تمام قصه این است که ما هنوز نمی دانیم "پهنای کار" چیست! و مسوولیت ها و مقام ها را شوخی پنداریم و این گونه است که ملک و مملکت سامان ندارد و نمی یابد. مگر آن که الفبا را خوب بیاموزیم و زیستن با الفبا را هم جدی بگیریم. کتابم "الفبای زندگی" را نوشته ام تا پهنای کار دست مان بیاید.

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896350

دیگر خبرها

  • برگزاری بیست و یکمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان در کرمان
  • حقوق بیکاری در کرواسی؛ بازگشت اسکوچیچ به ایران؟
  • درخشش مهدی طارمی در شب صعود پورتو به فینال
  • صعود پورتو به فینال جام حذفی با گلزنی طارمی
  • طارمی در اوج، گل صعود به فینال زده شد
  • صعود پورتو به فینال جام حذفی پرتغال با گلزنی طارمی
  • صعود پورتو به فینال جام حذفی با گلزنی مهدی طارمی
  • دیسرتاسیون چیست؟
  • پیامدهای بیست سال ممنوعیت حجاب در فرانسه و اسلام‌هراسی بی حد و حصر
  • BVB در نیمه نهایی، این یک جنون محض بود!