Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند خوردن میوه‌های دارای ویتامین C به ویژه مرکبات سبب کاهش ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا (AMD) به میزان ۶۰ درصد در افراد می‌شود.


مرکبات دارای سطح بالایی از آنتی اکسیدان‌های ضروری برای بدن انسان است و مصرف آن سبب کاهش احتمال نابینایی و مشکل‌های بینایی در سالمندان می‌شود.

آنتی اکسیدان‌ها به ویژه فلاونوئید‌ها در انواع میوه‌ها وجود دارند، اما میزان آن‌ها در مرکبات بیشتر است که سبب حفاظت از چشم‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهش درباره خواص مرکبات بر جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های چشمی به وسیله دانشمندان دانشگاه سیدنی انجام شده است.


از بین تمامی میوه‌های غنی از فلاونوئیدها، پرتقال دارای بیشترین اثرگذاری بر سلامت چشم هاست و کارشناسان توصیه می‌کنند افراد در فصل های پاییز و زمستان در رژیم غذایی روزانه خود،  پرتقال را قرار دهند.


پرتقال دارای ویتامین‌های E، C و A است که سبب تقویت و سلامت چشم‌ها می‌شوند.

بیماری دژنراسیون ماکولا، نوعی بیماری چشمی است که بر شبکیه اثر می‌گذارد؛ این بیماری سبب دگرگونی در دید و بروز مشکل هایی چون مطالعه یا تماشای تلویزیون می‌شود.

این بیماری به 2 حالت مرطوب و خشک وجود دارد، در فرم خشک، به تدریج دگرگونی در بینایی فرد ایجاد می‌شود اما در فرم مرطوب، بیماری به سرعت پیشرفت می‌کند و سبب تورم رگ‌های خونی و آسیب به شبکیه چشم می‌شود.


در نهایت خونریزی و تورم رگ‌های خونی سبب زخم در ناحیه چشم می‌شود و در هر 2 حالت بیماری فقط نقطه دید مرکزی آسیب می‌بیند.

برای نوع خشک بیماری AMD، درمانی وجود ندارد، اما در نوع مرطوب با دارو‌هایی که از تشکیل عروق خونی جدید جلوگیری می‌کنند، بیماری کنترل می‌شود.

کارشناسان در این پژوهش بر روی ۲۰۳۷ بزرگسال  با بازه سنی ۱۵ تا ۴۹ سال بررسی لازم روی رژیم غذایی  انجام دادند و پژوهش نشان داده است آن دسته از داوطلبان که در رژیم غذایی خود مرکبات به ویژه پرتقال داشته اند از قدرت بینایی بهتری برخوردار بودند و سالمندان کمتر در معرض ابتلا به AMD قرار داشته اند.


نتیجه این پژوهش در مجله آمریکایی تغذیه بالینی (The American Journal of Clinical Nutrition) منتشرشده است.

دانشمندان به تازگی راهکاری منحصربه فرد برای درمان بیماری دژنراسیون ماکولا پیدا کرده اند که نصب نوعی ایمپلنت با ابعاد ۴ در ۶ میلی متر در چشم بیماران است.

ایمپلنت چشمی برای درمان نوع خشک بیماری دژنراسیون ماکولا می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد؛ کارشناسان وضعیت بینایی چشم افراد دارای ایمپلنت چشمی را با افراد عادی پس از یک سال مقایسه کرده و دریافتند نصب ایمپلنت افزون بر افزایش توان بینایی سبب جلوگیری از پیشرفت عارضه نیز شده است.

این دستگاه به وسیله دانشمندان دانشگاه جنوب کالیفرنیا طراحی شده است و تصاویر را به مغز ارسال می‌کند و به این ترتیب سبب بهبود توان بینایی افراد می‌شود.

منبع:Dailymail

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۶۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کم‌خوابی از عوامل کبد چرب غیرالکلی است

ایتنا - با اینکه کمبود خواب اثرات نامطلوبی دارد، بیش از یک سوم افراد نمی‌توانند به میزان کافی ۷ تا ۸ ساعت بخوابند.
به گزارش انجمن قلب آمریکا کمبود خواب منجر به عارضه‌ای می‌شود که متخصصان آن را «کبد چرب غیرالکلی» (non-alcoholic fatty liver disease) یا «ان‌ای‌‌اف‌‌ال‌دی» می‌نامند. از هر ۴ آمریکایی دست‌کم یک نفر به این عارضه دچار است. 

کبد چرب غیرالکلی چیست؟
کبد چرب غیرالکلی، همان‌طور که از نامش پیداست، از وجود چربی در کبد خبر می‌دهد. ابراهیم هانونه، متخصص گوارش در مینه‌سوتا، می‌‌گوید که افزایش وزن، دیابت نوع ۲، فشار خون و تری‌گلیسیرید بالا و آپنه انسدادی خواب از عوامل اصلی عارضه کبد چرب غیرالکلی به شمار می‌روند.

او می‌گوید: «مصرف زیاد الکل هم موجب چرب شدن کبد می‌شود، اما کبد چرب غیرالکلی به‌دلیل مشکلات سندرم متابولیک و افزایش وزن و بدون مصرف زیاد الکل رخ می‌دهد، به همین دلیل آن را غیرالکلی می‌نامند.» البته او تاکید می‌کند که سابقه خانوادگی هم خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.

به گزارش نیویورک‌پست، کبد چرب غیرالکلی را به این دلیل که اغلب بی‌نشانه است «همه‌گیری خاموش» می‌نامند.

به گفته هانونه، برخی پژوهش‌‌ها نشان می‌دهد که ۲۵ تا ۳۵ درصد جمعیت کل آمریکا به کبد چرب غیرالکلی مبتلا شده‌اند، که چیزی بیش از یک نفر از هر ۴ نفر است. اما بیشتر افراد، به‌خصوص در مراحل اولیه ابتلا، هیچ نشانه‌ای ندارند. برخی افراد ممکن است نشانه‌های عمومی مانند خستگی، مه‌مغزی و درد شکم را بروز دهند.

به طور کلی بیماری کبد چرب تا وقتی وخیم نشده باشد علائم عمده‌ای ایجاد نمی‌کند. برای مثال، وقتی که فرد پیش‌تر به بیماری سیروز کبدی یا سرطان کبد دچار شده باشد ممکن است علائم کبد چرب غیرالکلی هم آشکار شود. البته بیماری کبد چرب با افزایش خطر سیروز کبدی و سرطان کبد مرتبط است.

ارتباط بین خواب و کبد چرب غیر‌الکلی
طبق گفته کریستین کرک پاتریک، متخصص تغذیه در بیمارستان کلیولند، تحقیقات متعدد نشان می‌دهند که کمبود خواب باکیفیت با افزایش وزن، افزایش گرسنگی و کنترل نامطلوب قند خون مرتبط است. او می‌گوید که مقاومت دربرابر انسولین عامل اصلی بروز چربی در کبد محسوب می‌شود و این خطر به‌خصوص در زنان یائسه بالا است.

نتایج تحقیقی نشان داد کم خوابیدن مزمن سطح انسولین زنان یائسه را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهد، در حالی که این میزان به طور کلی ۱۵ درصد است.

با توجه به ماهیت «خاموش بودن» این بیماری متخصصان بر اهمیت غربالگری کبد چرب تاکید می‌کنند، به‌ویژه برای افرادی که زمینه ابتلا به این بیماری را دارند، حتی اگر هیچ نشانه‌ای در آنان مشاهده نشود.

دیگر خبرها

  • مجبور کردن افراد به خرید عینک در مرکز بینایی‌سنجی خاصی خلاف قانون است
  • خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی
  • افراد مبتلا به آب‌سیاه نقاشی‌های معروف را چه شکلی می‌بینند؟ (+عکس)
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • ساعات کار طولانی در جوانی احتمال افسردگی و بیماری در میانسالی را افزایش می‌دهد
  • رایج‌ترین علائم ام اس را بشناسید
  • تقویت و جلوگیری از ضعیف‌شدن چشم کودکان
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • کم‌خوابی از عوامل کبد چرب غیرالکلی است
  • ارتباط چشمی چیست و چطور در آن مهارت پیدا کنیم؟