Web Analytics Made Easy - Statcounter

واردات موبایل از طریق مسافران ورودی بار دیگر رونق گرفته و این روش در قانونی‌ترین برداشت ممکن به مفری برای کاهش هزینه‌های ترخیص تبدیل شده است.

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، طرح ریجستری گوشیهای تلفن همراه برای مقابله قاچاق گسترده موبایل در کشور از چند ماه قبل آغاز شده و نگاهی به آمارهای گمرک نشان میدهد، واردات قانونی گوشی رشد چشم گیری داشته و به دنبال آن درآمدهای گمرکی هم افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است، در آمارهای ماهیانه گمرک تفکیک واردات گوشی به صورت تجاری و مسافری وجود ندارد. ظاهرا عدم اعلام آمار مسافری گوشی های مسافری از سوی گمرک به این موضوع بر می‌گردد که پس از ثبت این گوشی‌ها در سامانه مسافری مرحله اصلی راستی آزمایی اطلاعات و رجیستری که این بخش در اختیار گمرک نیست و فرایند مذکور توسط سامانه همتا که در وزارت ارتباطات مسقر است انجام می‌گیرد.

بر این اساس اگر واردکننده برای ریجستری شدن محموله گوشی تلفن همراه بدنبال ترخیص قانونی از گمرکات باشد باید 5 درصد حقوق ورودی، 4 %مالیات علی الحساب و 9درصد ارزش کالا به عنوان مالیات ارزش افزوده در کنار 1.5 درصد عوارض هلال احمر و در مجموع رقمی معادل 19.5 % ارزش هر گوشی تلفن همراه عوارض پرداخت کند. مامور وصول این عوارض نیز گمرک ایران می‌باشد و بعد از پرداخت این عوارض امکان ریجستری تلفن همراه در سامانه همتا وزارت ارتباطات ایجاد می‌شود.

حالا اگر یک مسافر یک گوشی تلفن همراه همراه خود داشته باشد علاوه بر معافیت 80 دلاری به ازای هر پاسپورت باید عوارضی نزدیک به 15 درصد ارزش گوشی تلفن همراه به گمرک اجرایی پرداخت کند. در این حالت مالیات علی الحساب از مسافر اخذ نشده و در نهایت مسافران رقم کمتری نسبت به واردات گوشی به صورت تجاری پرداخت می‌کنند.

این در حالی است که اخیرا اخباری از واردات تجاری(بیش از یک گوشی) تلفن همراه به وسیله مسافران شنیده می‌شود. این شیوه پیش از این در بخش کالای مسافری اجرا می شد و اشخاص با جمع کردن پاسپورت مسافران ورودی برای استفاده از معافیتهای مسافری اصطلاحا اقدام به چتربازی می کردند. سناریوهای مختلفی برای این تخلف مطرح شده که انتظار می‌رود مراجع نظارتی در خصوص آن پاسخگو باشند.

جای واردات رسمی و مسافری عوض شد؟

محبی رئیس اتحادیه دستگاه های مخابراتی در این خصوص گفته، هم اکنون به دلایلی که مشخص نیست، سیستم گمرک باز است و هر مسافر با یک گذرنامه می تواند تا پنج هزار گوشی را به صورت مسافری وارد کشور کند. به همین دلیل بازرگانان با پرداخت عوارض گوشی مسافری، به واردات گوشی اقدام می کنند و دست از واردات رسمی تجاری کشیده اند. هرچند ثبت 5 هزار گوشی کمی غیر واقعی به نظر میرسد اما روایتهای تازه از واردکنندگان موبایل وقوع این تخلف در سطوح محدودتر را تایید میکند.

روایت اول: وزارت ارتباطات مسئول است

یک مقام مطلع در گمرک در این باره به خبرنگار تسنیم می‌گوید، هر مسافر می‌تواند بیش از یک گوشی تلفن را بر اساس تعداد و اطلاعات تفکیکی هر پاسپورت در سامانه مسافری گمرک اظهار کند و درصورت پرداخت حقوق و عوارض مشکلی برای ترخیص کالای خود ندارد. اما مرحله بعدی بحث ریجستری است که در سامانه همتا انجام می‌شود، در این سامانه باید به ازای هر پاسپورت مسافر و اطلاعات مسافران وروری تنها یک گوشی ریجستری شود. در حال حاضر راستی آزمایی اطلاعات مسافرانی که گوشی تلفن همراه خود را در سامانه گمرک ثبت می‌کنند بر عهده سامانه همتاست، در واقع اگر اطلاعات مربوط به پاسپورت و مسافران در سامانه گمرک موجود بود امکان رهگیری و تطابق گیری برای جلوگیری از تخلف وجود داشت اما در حال حاضر این روند در وزارت ارتباطات انجام می‌شود و همان وزارت خانه بایستی در خصوص وقوع تلف پاسخ گو باشد.

دفاتر مخفی ثبت گوشی در یکی از فروشگاههای عمده موبایل

اما یکی از واردکنندگان گوشی تلفن همراه جزییات بیشتری از این تخلف را مطرح می‌کند. این واردکننده از فعال شدن برخی اشخاص در یکی از ساختمانهای اصلی فروش گوشی تلفن در مرکز شهر خبر می‌دهد که به تعداد بالا ریجستری گوشی‌های وارد شده از طریق مسافری را انجام می‌دهند.

این واردکننده موضوعی که چندی قبل از سوی یکی از فعالان صنف موبایل فروشان در خصوص واردات 50 موبایل توسط هر مسافر مطرح شده بود را تایید می‌کند. در این حالت اگر این گوشیها در گمرک اظهار شده باشند به ازای هر تلفن همراه، با توجه به معافیتهای مسافری عوارض پرداخت شده نزدیک به 5درصد کمتر است.

قاچاق گوشی از طریق ته لنجی همچنان پابرجاست؟

از طرفی اطلاعات واصله به خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد، همچنان واردات گوشی از طریق ته لنجی از امارات متحده رونق داشته و ظاهرا ریجستری آنها از طریق رویه مسافری انجام شده که این موضوع می‌تواند به نوعی دور زدن قانون نیز تعبیر شود.

به گزارش تسنیم، هنوز مشخص نشده در سیستم همتا یک گپ نرم افزاری برای ثبت گوشیهای متعدد به ازای یک مسافری وجود دارد یا به وسیله پاسپورتهای اشخاص دیگر درخواست ریجستری تک گوشیها در سامانه مذکور ثبت می‌شود. اگر روایت دوم صحیح باشد عملا تخلف قانونی رخ نداده اما میتوان گفت که راهی برای دور زدن پرداخت حقوق و عوارض قانونی ایجاد شده است. اما در حالت اول با توجه به مسئولیت محدود دستگاههای اجرایی در ثبت اطلاعات تا مرحله اخذ عوارض به نظر می رسد باید متولیان سامانه همتا در خصوص چگونگی راستی آزمایی اطلاعات مسافران و رجیستری این گوشی‌ها بیشتر شفاف سازی کنند.

منبع: تسنیم

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۶۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین گوشی موبایل در رنج ۲۰ میلیون؛ مقایسه A55 و ردمی نوت 13 پرو پلاس

فرارو- مقایسه گلکسی A55 سامسونگ و ردمی نوت 13 پرو پلاس شیائومی، در اولین روز‌های سال نو رسما به نبرد غول‌های ۲۰ میلیونی بازار موبایل تبدیل شده است.

به گزارش فرارو؛ گلکسی A55 سامسونگ بااینکه در آیتم دوربین باید روی کاغذ عملکرد ضعیف‌تری از ردمی نوت 13 پرو پلاس داشته باشد، در عمل گزینه بهتری است. آنطرف ردمی نوت 13 پرو پلاس در بخش باتری اوضاع تاحدودی بهتری است، اما انصافا نمی‌توانیم بابت تفاوت‌هایی که در بخش پردازنده و نمایشگر وجود دارد، از بین A55 و ردمی نوت 13 پرو پلاس، یکی را به‌عنوان برنده بی‌چون و چرا معرفی می‌کنیم. فروشنده‌های موبایل ردمی نوت 13 پرو پلاس نسخه ۲۵۶ گیگ را حدود ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌فرشوند و بابت گلکسی A55 نسخه ۱۲۸ گیگ تقریبا چنین پولی را طلب را می‌کنند.

مقایسه A55 و ردمی نوت 13 پرو پلاس در بخش طراحی

گلکسی A55 سامسونگ از نظر ابعاد و اندازه به‌شکل جزیی از ردمی نوت 13 پرو پلاس بزرگتر است؛ گفتیم به‌شکل جزیی، چون از نظر عرض فقط سه میلیمتر بزرگتر از ردمی نوت 13 پرو پلاس است و اتفاقا ارتفاع کمتری دارد.
گلکسی A55 سامسونگ با این حال طوری طراحی شده که حدود ۱۰ گرم از ردمی نوت 13 پرو پلاس سنگین‌تر است

گلکسی A55 از نظر طراحی نسبت به مدل نسل قبلی خودش پیشرفت بزرگی داشته و علاوه بر استفاده از شیشه در پنل پشتی، به فریم آلومینیوم مجهز شده است. همین آپشن در طراحی ردمی نوت 13 پرو پلاس هم وجود دارد و به‌این ترتیب نمی‌توانیم در این بخش تفاوت زیادی بین آن‌ها قائل باشیم.

مقایسه A55 و ردمی نوت 13 پرو پلاس در بخش نمایشگر

گلکسی A55 سامسونگ و ردمی نوت 13 پرو پلاس از حیث نمایشگر رقابت نزدیک و تنگاتنگی دارند. بااینکه گلکسی A55 طبق انتظار به نمایشگری از نوع سوپر AMOLED مجهز است و ردمی نوت 13 پرو پلاس با نمایشگر OLED روانه بازار شده، اما درعمل اختلاف چشمگیری در صفحه‌نمایش این دوتا دیده نمی‌شود.

ردمی نوت 13 پرو پلاس تصاویر را با رزولوشن بیشتری نشان می‌دهد. از طرفی همان نمایشگر سوپر AMOLED تاثیرش را در آیتم‌های دیگری نشان می‌دهد و به‌خاطر آن، شارژدهی گلکسی A55 تا حدود زیادی تقلیل پیدا می‌کند.

مقایسه A55 و ردمی نوت 13 پرو پلاس در بخش دوربین

ردمی نوت 13 پرو پلاس روی کاغذ از دوربین بهتری نسبت به A55 سامسونگ برخوردار است، اما وقتی دست‌پخت نهایی آن‌ها را مقایسه می‌کنیم، انصافا دست بالاتر با گلکسی A55 سامسونگ است.

ردمی نوت 13 پرو پلاس با حسگر اصلی ۲۰۰ مگاپیکسل روانه بازار شده و کنار آن حسگر‌های هشت و دومگاپیکسل اولتراواید و ماکرو قرار گرفتند. آنطرف گلکسی A55 سامسونگ علاوه بر حسگر اصلی ۵۰ مگاپیکسل، برای ثبت تصاویر از حسگر‌های ۱۲ و پنج مگاپیکسل اولتراواید و ماکرو کمک می‌گیرد. عددورقم‌ها به‌نفع ردمی نوت 13 پرو پلاس است، اما احتمالا شما هم موقع مقایسه عکس‌ها، گلکسی A55 سامسونگ را گزینه بهتری انتخاب می‌کند. عکس‌های واقعی‌تر و ثبت جزییات بیشتر، فقط بخشی از برتری نماینده کره‌ای در این قسمت نسبت به رقیب چینی تلقی می‌شود.

مقایسه گلکسی A55 و ردمی نوت 13 پرو پلاس در بخش پردازنده

گلکسی A55 سامسونگ در بخش پردازنده به تراشه چهارنانومتری و قدرتمندی به‌اسم اگزینوس ۱۴۸۰ مجهز شده است. آنطرف از چهار نانومتری دیگری تحت‌عنوان تراشه دایمنسیتی ۷۲۰۰ در طراحی ردمی نوت 13 پرو پلاس استفاده شده که انصافا، تفاوت چشمگیری باهم ندارند.

ردمی نوت ۱۳ به‌کمک تراشه دایمنسیتی ۷۲۰۰ می‌تواند برای اجرای بازی روی گوشی گزینه بهتری نسبت به اگزینوس ۱۴۸۰ گلکسی A55 باشد، اما نهایتا محاسبات بنچمارک‌های معروف مشخص می‌کند هر دو گوشی در این بخش تقریبا نیمی از امتیازات لازم را کسب می‌کنند و بدون تعیین برنده نهایی از رینگ خارج می‌شوند.

مقایسه A55 و ردمی نوت 13 پرو پلاس در بخش باتری

مقایسه گلکسی A55 و ردمی نوت 13 پرو پلاس در بخش باتری برنده بی‌چون و چرا ندارد. هر دو مدل به سبک و سیاق گوشی‌های میان‌رده اسم‌ورسم‌دار بازار از باتری پنج هزار میلی‌آمپرساعت تغذیه می‌کنند که می‌تواند در استفاده‌های روزمره و معمولی تا یک و نیم روز ماندگاری داشته باشد.

ردمی نوت 13 پرو پلاس با این حال به‌خاطر نمایشگر اقتصادی‌تر در مصرف باتری صرفه‌جویی بیشتری می‌کند و می‌تواند عملکرد بهتری از خودش نشان بدهد. فراموش نکنید یکی از جذابیت‌های ردمی نوت 13 پرو پلاس شارژر عجیب و غریب آن محسوب می‌شود که می‌تواند ظرفیت باتری را در کمتر از ۲۰ دقیقه از صفر به ۱۰۰ تبدیل کند.

مقایسه A55 و ردمی نوت 13 پرو پلاس در یک نگاه

مشخصات

گلکسی A55 سامسونگ

ردمی نوت 13 پرو پلاس شیائومی

ابعاد

161.1 در 77.4 در 8.2 میلیمتر

161.4 در 74.2 در 8.9 میلیمتر

وزن

213 گرم

204.5 گرم

سایز نمایشگر

6.6 اینچ

6.6 اینچ

نوع نمایشگر

سوپر AMOLED

OLED

حسگر اصلی

50 مگاپیکسل

200 مگاپیکسل

دوربین سلفی

32 مگاپیکسل

16 مگاپیکسل

تراشه اصلی

اگزینوس 1480

دایمنسینی 7200 اولترا

ظرفیت باتری

پنج هزار میلی‌آمپرساعت

پنج هزار میلی‌آمپرساعت

دیگر خبرها

  • دستگیری ۷۰ سارق و کشف ۵۰۰ موبایل مسروقه در پایتخت
  • دستگیری سارقی که مجهز به پابند الکترونیک بود
  • سال گذشته ۱۰۰ شرکت ایرانی برای تولید گوشی موبایل تسهیلات دریافت کردند
  • افزایش قیمت برخی گوشی‌ها با وجود تخصیص ارز نیمایی
  • پرفروش‌ ترین گوشی شیائومی+ دانلود لیست قیمت جدیدترین و ارزان‌ترین موبایل امروز(۳ اردیبهشت)
  • جهش قیمتی برخی مدلهای تلفن همراه با وجود تخصیص ارز نیمایی
  • زنان یمنی از ترس، استاد این کار شدند!
  • بهترین گوشی موبایل در رنج ۲۰ میلیون؛ مقایسه A55 و ردمی نوت 13 پرو پلاس
  • اگر گوشی همراه خود را گم کردیم چگونه آن را پیدا یا اطلاعاتش را پاک کنیم؟
  • سال گذشته ۱۰۰ شرکت، برای تولید موبایل تسهیلات گرفتند