Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@09:45:27 GMT

ابتلا به بيماري ها و عفونت ها با بوسه

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۸۷۱۲۰

ابتلا به بيماري ها و عفونت ها با بوسه

خبرگزاري آريا -

اگر در دهان يا روي لب ها زخمي وجود داشته باشدخطر انتقال هرچه بيشتر افزايش مي يابد
در شرايطي که بوسه مي تواند فوايد سلامت بسياري را ارائه کند، اما ممکن است در انتقال ميکروب هايي (باکتري ها و ويروس ها) که مي توانند به بروز بيماري منجر شوند نيز نقش داشته باشد.
در شرايطي که ما بيشتر بيماري ها و عفونت هاي آميزشي را با اندام هاي تناسلي مرتبط مي دانيم، اما ابتلا به اين قبيل بيماري ها و عفونت ها با بوسه نيز امکان پذير بوده، اگرچه احتمال آن بسيار کمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تبخال
تبخال هاي دهاني به واسطه ويروس تبخال نوع 1 (HSV-1) شکل مي گيرند. به گفته کارشناسان، اين شايع‌ترين عفونت قابل انتقال از طريق بوسه است. گفته مي شود که زنان نسبت به مردان هرچه بيشتر مستعد ابتلا به اين شرايط هستند.
اگر در دهان يا روي لب ها زخمي وجود داشته باشد، خطر انتقال هرچه بيشتر افزايش مي يابد. متخصصان پزشکي رسيدگي سريع به اين شرايط و پرهيز از بوسيدن در صورت ابتلا به تبخال را توصيه مي کنند. تاول ها و زخم هاي مرتبط با تبخال به راحتي قابل مشاهده هستند.

تبخال هاي دهاني به واسطه ويروس تبخال نوع 1 (HSV-1) شکل مي گيرند
جينجيويت
جينجيويت، نوعي التهاب لثه، شکل خفيف بيماري لثه است. باکتري مسئول اين التهاب مي تواند از طريق تماس با بزاق فرد آلوده منتقل شود.
بوسيدن فردي که به بيماري لثه يا پوسيدگي دندان ناشي از باکتري مبتلاست مي تواند موجب بروز مشکلات دنداني در فردي شود که از تراکم کم باکتري هاي بد در دهان خود برخوردار بوده است.
حفظ بهداشت دهان و دندان (مسواک زدن دو بار در روز، استفاده از نخ دندان، غيره) بهترين روش براي محافظت از خود در برابر اين نوع از باکتري ها محسوب مي شود.
مونونوکلئوز
مونونوکلئوز عفوني که گاهي اوقات به نام «بيماري بوسه» شناخته مي شود، به واسطه ويروس اپشتين-بار (EBV) رخ مي دهد. افزون بر بوسيدن، اين بيماري مي تواند از طريق سرفه، عطسه، استفاده از مسواک يا ليوان مشترک نيز منتقل شود.
زماني که فرد به اين عفونت آلوده مي شود، علائمي مانند خستگي شديد، گلو درد، تب، بي اشتهايي، و تورم غدد لنفاوي را تجربه مي کند. اين شرايط نسبت به سرماخوردگي کمتر مسري بوده و بيشتر افراد جوان در بازه سني 15 تا 30 سال را درگير مي کند.
ويروس اپشتين-بار مي تواند ماه ها پس از عفونت در بزاق فرد باقي بماند. توصيه مي شود از بوسيدن افراد آلوده و به اشتراک گذاشتن غذا يا نوشيدني با آنها تا چند روز پس از کاهش تب پرهيز کرد.
سيفليس
در شرايطي که احتمال انتقال در مقايسه با رابطه جنسي بسيار کم است، اما همچنان اين احتمال وجود دارد که تماس نزديک با فرد مبتلا به سيفليس از طريق بوسه موجب انتقال بيماري شود. سيفليس يک بيماري بسيار عفوني است و بروز زخم هاي دهاني از نشانه هاي مشخص آن است.
زخم ها به طور معمول گرد و باز هستند که ممکن است به انتقال باکتري ترپونما پاليدوم (Treponema Pallidum) از طريق تماس نزديک کمک کند. هر زمان که زخمي باز و/يا خون وجود داشته باشد، از نظر تئوري، يک عفونت مي تواند به صورت دهاني منتقل شود.

تماس نزديک با فرد مبتلا به سيفليس از طريق بوسه موجب انتقال بيماري شود
مننژيت
ويروس ها و باکتري ها هر دو مي توانند موجب مننژيت شوند که به التهاب غشاء اطراف مغز و نخاع گفته مي شود. تماس نزديک با فرد مبتلا به مننژيت ويروسي که از طريق ترشحات تنفسي گسترش مي يابد مي تواند ابتلا به ويروس را در پي داشته باشد، اگرچه به ندرت تبديل به مننژيت مي شود.
مننژيت ويروسي از شدت کمتري در مقايسه با مننژيت باکتريايي برخوردار است و به طور معمول بيمار بي نياز از دارو درمان مي شود. مننژيت باکتريايي از طريق تماس نزديک مانند بوسيدن منتقل مي شود، از اين رو اگر با فردي مبتلا به بيماري در تماس بوده ايد بهتر است شما نيز به پزشک مراجعه کنيد تا نياز به مصرف دارو براي کاهش خطر ابتلا به مننژيت بررسي شود.
علائم مننژيت شامل تب، سردرد، خشکي گردن، حالت تهوع و استفراغ مي شوند. اين شرايطي جدي است و به دريافت کمک پزشکي فوري نياز دارد.
ويروس هاي تنفسي
اين ويروس ها شامل سرماخوردگي عادي، آنفلوآنزا، اوريون و بسياري موارد ديگر مي شوند که به طور معمول قابليت انتقال از طريق بزاق را دارند.
منبع:asriran.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۷۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است

یک نظرسنجی بین‌المللی که بنابر اعلام «گاردین» آخر هفته آینده منتشر می‌شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوآنزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.

به گزارش ایسنا، «جان سلمانتون گارسیا» از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد: این باور که آنفلوآنزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.

این کارشناس افزود: اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوآنزا به اندازه کافی مقابله شود و آن‌ها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند، اما این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.

جزئیات این نظرسنجی شامل ارزیابی نظر ۱۸۷ دانشمند جهانی قرار است در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی (ESCMID) فاش شود که آخر هفته آینده در بارسلونا برگزار می‌شود.

براساس بخشی از اطلاعات منتشرشده از این پژوهش، ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند، اعتقاد دارند محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری پس از آنفلوآنزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است.

آن‌ها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است، ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.

سایر میکروارگانیسم‌های کشنده - مانند ویروس‌های لاسا، نیپا، ابولا و زیکا – تنها از سوی یک تا دو درصد از پاسخ‌دهندگان به‌عنوان تهدید‌های جدی جهانی ارزیابی شدند.

به گفته «جان سلمانتون گارسیا»، مسئول این مطالعه جهانی آنفلوآنزا تا حد زیادی تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوآنزای پرندگان (سویه اچ۵ان۱ H ۵ N ۱) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.

این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاو‌های اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.

«اد هاچینسون»، ویروس‌شناس دانشگاه گلاسکو در این زمینه گفته است ظهور ویروس آنفلوآنزای پرندگان در گاو‌ها تعجب‌آور است، زیرا خوک‌ها تاکنون به این ویروس مبتلا شده بودند، اما تا همین اواخر گزارشی از ابتلای گاو‌ها نبود و این موضوع را نباید دست‌کم گرفت.

به گفته او، ابتلای گاو‌ها به ویروس آنفلوآنزای پرندگان به این معنا است که خطر ورود ویروس به حیوانات مزرعه بیشتر شده و نگرانی درباره انتقال از حیوانات مزرعه به انسان نیز افزایش می‌یابد.

با توجه به گزارش‌ها درباره شیوع آنفلوآنزای پرندگان، دانشمندان نسبت به چشم‌انداز یک بیماری همه‌گیر آنفلوآنزا هشدار می‌دهند. اگرچه آن‌ها همچنین خاطرنشان می‌کنند که واکسن‌هایی علیه بسیاری از گونه‌های آنفلوآنزا از جمله آنفلوآنزای پرندگان قبلا ساخته شده است و می‌توان امیدوار بود که غافلگیری کووید-۱۹ رخ ندهد.

در عین حال کارشناس دانشگاه کلن و انجام‌دهنده این مطالعه جدید، نسبت به فراموش کردن رعایت نکات بهداشتی هشدار داده و گفت: مردم به عادت‌های قبلی نظیر سرفه کردن در دستانشان و سپس دست دادن با افراد دیگر بازگشته‌اند. ماسک زدن کنار گذاشته شده و به بسیاری از عادت‌های خطرناک قبلی برگشته‌ایم؛ این‌ها ممکن است ما را پشیمان کنند.

دیگر خبرها

  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • اغازواکسیناسیون پنوموکوک (سینه پهلو)در مجموعۀ زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است