Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- استفاده از ظرفیت صنایع کوچک و بهره مندی از توانمدی آن‌ها مسیری است که می‌تواند فشار تحریم‌ها را کاهش دهد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، صنایع کوچک و متوسط یا به SME‌ها در کشور‌های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد و تابع شرایط اقتصادی و صنعتی حاکم است، این بنگاه‌ها در برابر صنایع بزرگ قرار می‌گیرد و نسبت به آن‌ها نیز مزایای بسیاری دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به ایجاد ارزش افزوده، نوآوری، اشتغال‌آفرینی و انعطاف‌پذیری بالا اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنایع کوچک نقش مهمی در اقتصاد کشور‌ها دارند و می‌توانند در بخش‌های مختلف به فعالیت بپردازند و منبع قابل توجهی برای تولید نیرو‌های انسانی در واحد‌های بزرگ صنعتی هستند.

در کشور ما نیز این صنایع در صنعت کشور نقش غالب را در اختیار دارند و به گفته صادق نجفی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، ۹۰ درصد صنایع کشور کوچک و متوسط هستند.

با توجه به اعمال تحریم‌های آمریکا علیه کشور و خروج شرکت‌های بزرگ به دلیل تحریم می‌توان از ظرفیت صنایع کوچک استفاده کرد.

به گفته ظریف وزیر امور خارجه با خروج آمریکا از برجام، کشور‌های اروپایی برای حضور در ایران به سمت SME‌ها یا صنایع کوچک روی آوردند و ایران نیز باید این موضوع را در دستور کار قرار دهد.

وی با بیان اینکه کلید حل مشکلات در حال حاضر همکاری با شرکت‌های کوچک و متوسط اقتصادی است گفته بود: موتور متحرک اقتصاد بسیاری از کشور‌ها این شرکت‌های کوچک و متوسط هستند. این شرکت‌ها می‌توانند حتی جایگزین شرکت‌های بزرگ باشند

ظریف در این باره به بخش خصوصی پیشنهاد کرده بود که در اتاق ایران کمیته‌ای تشکیل شود و شرکت‌های کوچک و متوسط ایرانی که بتوانند متناظر با شرکت‌های کوچک و متوسط اروپایی کار کنند شناسایی شوند.

ابوالفضل روغنی گلپایگانی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان درباره نقش شرکت‌های کوچک و متوسط برای مقابله با تحریم اظهار کرد: در بسته پیشنهادی که ایران و اروپا درباره آن در حال توافق هستند، قرار بر این است که شرکت‌های کوچک و متوسط محور کار قرار بگیرند.

رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران افزود: به دلیل اینکه شرکت‌های بزرگ معمولا مورد تحریم آمریکا قرار می‌گیرند و یا به دلیل مراوداتی که با آمریکایی‌ها دارند از کار کردن در ایران هراس دارند بنابراین شرکت‌های کوچک و متوسط می‌توانند بهترین فرصت باشند به این دلیل که بخش خصوصی صد درصد کاملی هستند و وابستگی مالی با آمریکا ندارند به همین جهت می‌توانند به راحتی در کشور ما فعالیت کنند.

وی تاکید کرد: محور قرار دادن بنگاه‌های کوچک و متوسط یکی از مسیر‌هایی است که می‌تواند ما را از فشار‌ها و تحریم‌های آمریکا برهانند.

روغنی گلپایگانی درباره اینکه آیا شرکت‌های کوچک و متوسطه داخلی توانایی همکاری با شرکت‌های خارجی را دارند، خاطرنشان کرد: همکاری شرکت‌های داخلی با اروپاییان نیاز به زیرساخت دارد که آماده نیست، یکی از مهم‌ترین این زیرساخت‌ها مبادلات مالی است که مشکل دارد که باید حل شود.

رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: به هرحال این موضوع نیازمند زیرساخت‌هایی است از جمله اینکه معمولا این شرکت‌ها در بخش‌های تحقیق و توسعه زیاد صاحب فکر و ایده نیستند و در سطح مقیاس کوچک می‌توانند فعالیت کنند اما، چاره‌ای نداریم و باید این مسیر را طی کنیم.

وی با بیان اینکه شرکت‌های ما زیرساخت‌های لازم را ندارند و به زمان نیاز داریم که اینکار‌ها را انجام دهیم، اظهار کرد: بنگاه‌های کوچک و متوسط کشور در حالت خوشبینانه ۵۰ تا ۶۰ درصدشان با ظرفیت خوب در حال کار کردن هستند، کار سختی است اما، ما باید هم شرایط را آماده کنیم و هم مقدمات را فراهم کنیم تا این ارتباطات بهتر شود.

روغنی گلپایگانی گفت: شرکت‌های ما کم نیستند و طرف‌های اروپایی را می‌شناسند و از طریق ارتباطات و تعاملات که در حال برقرار شدن است این مسئله قابلیت حل بهتری خواهد داشت.

رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: وزارت خارجه بخشی به عنوان رایزن‌های اقتصادی دارد که وزیر خارجه دستور داده تا فعال شوند و بخش خصوصی هم تلاش می‌کند تا سفر، مبادلات و روابط بیشتری را برقرار کند تا بتوانیم مکانیزم را در کشور طراحی کنیم.

در حال حاضر که شرایطی فراهم شده تا بتوان از ابزار صنایع کوچک برای مقابله با تحریم‌ها استفاده کرد باید از ظرفیت این بنگاه‌ها نهایت بهره برداری را کرد و با توانمندسازی بیشتر آن‌ها به سمتی حرکت کرد تا کشور بتواند با چالش‌هایی که از سوی آمریکا با آن مواجه می‌شود، مقابله کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: صنایع کوچک تحریم آمریکا شرکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۷۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی ۶۸ روستای قزوین از نعمت گاز طبیعی

علی حجتی‌پور مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین گفت: تعداد مشترکین گاز طبیعی در استان بیش از ۴۹۳ هزار مشترک است که در حال حاضر ۶۶۵ روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردارند.

وی با بیان اینکه ۴۶۰ کیلومتر شبکه‌گذاری گاز در سال گذشته انجام شد و هم اکنون هشت هزار و ۳۷۴ کیلومتر شبکه‌گذاری در استان وجود دارد، عنوان کرد: بیش از ۱۶ هزار و ۹۰۰ مشترک سال گذشته در شبکه گازرسانی قرار گرفتند که معادل ۱۱ درصد کل سنوات قبل از این دولت بود.

حجتی پور اضافه کرد: گازکشی به ۲۰۶ واحد صنعتی استان قزوین در سال گذشته نیز با هدف تامین انرژِی تولیدی سبب شد تا شمار مشترکین صنعتی استان به چهار هزار و ۳۰ واحد برسد.

به گفته این مسئول، گاز مصرفی استان در سال گذشته حدود پنج میلیارد متر مکعب بود که از این مقدار سهم نیروگاه شهید رجایی ۲ میلیارد و ۶۸ هزار متر مکعب است.

وی بیان کرد: طبق مصوبه ابلاغی ریاست جهوری در سال گذشته برای لوله‌کشی رایگان گاز منزل حدود ۴۶۰ مددجو با صرف حدود ۳۰ میلیارد ریال اعتبار اقدام شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین، از آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون بیش از یک هزار و ۱۵۰ اشتراک پذیری رایگان برای مددجویان نهاد‌های حمایتی صورت گرفته که تعداد مددجویان خدمت گرفته از مجموعه را به بیش از ۶ هزار ۹۰۰ نفر می‌رساند.

حجتی پور همچنین اضافه کرد: در سال گذشته ۴۵۲ واحد موتورخانه با ۱۴۲ میلیارد ریال اعتبار نیز در سطح استان بهینه‌سازی شده که یکی از دستاورد‌های مهم در حوزه مصرف بهینه انرژی محسوب می‌شود.

این مسئول ادامه داد: گازرسانی به شهرک نودهک با بیش از ۹۵ میلیارد ریال، شهرک عظیمیه بیش از ۲۳۵ میلیارد ریال، شهرک صنعتی کوهین و اجرای خطوط تقویتی ۲۰ اینچ البرز و قزوین به ترتیب و بیش از ۳۲۰ میلیارد ریال اعتبار از مهم‌ترین اقدامات شرکت گاز استان در سال گذشته بود.

حجتی پور همچنین طرح‌های طراحی و ساخت دستگاه عیب‌یاب پوشش pcmx، طراحی و ساخت کنتور بر پایه نوسانگر سیالی، پروژه تجاری‌سازی نشت‌یابی با پهپاد، پروژه مطالعه و بررسی تکنولوژی نوین صنعت گاز، تجاری سازی ۲۲ محصول فیلتر ترکیبی المنتی - سیکلونی و دستگاه تشخیص محل گرفتگی لوله و بررسی و مطالعه تکنولوژی‌های نوین صنعت گاز را از جمله طرح‌های پژوهشی صورت گرفته توسط شرکت گاز استان در سال گذشته برشمرد.

مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین اضافه کرد: سه پروژه پژوهشی سنتز پوشش شفاف عایق - شبیه‌سازی کنتور بر پایه نوسانگر سیالی و یک مورد پایان نامه دکتری سنتز ترکیبات آلی از ضایعات پلاستیکی نیز در سال گذشته با نتایج عالی خاتمه یافت و نتایج آن هم‌اکنون مورد استفاده کارشناسان قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران
  • محصولات بیش از ۱۳۰ واحد صنعتی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • درخواست اجرایی شدن قانون کاهش ۳۰ روزه حق عائله‌مندی
  • بهره مندی ۶۸ روستای قزوین از نعمت گاز طبیعی
  • تحریم های جدید انگلیس علیه صنایع نظامی ایران / اسامی
  • تحریم‌های مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • پلیس؛ پیشگام بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانون‌مداری
  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا
  • پلیس پیشگام در بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانونمندی