Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@19:24:12 GMT

پیام قرآن برای مقابله با فتنه‌های زمان

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۸۹۰۲۲

پیام قرآن برای مقابله با فتنه‌های زمان

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ در سال‌های 1296 تا 1298 میلیون‌ها ایرانی به‌دلیل گرسنگی و قحطی جان خود را از دست می‌دهند و به سخت‌ترین شکل ممکن چشم از جهان فرو می‌بندند.
عامل اصلی این قحطی جوخه‌های انگلیس بودند که پس از لشکرکشی به ایران، قوت غالب مردم را که گندم بود، بین سربازان خود پخش کردند و از طرفی جلوی واردات مواد غذایی را نیز گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما در این فتنه عوامل داخلی نیز نقش پررنگی داشتند. دلال‌ها، نانوایان شرور و دیگران با احتکار و ایجاد بازار سیاه گرسنگی مردم را وسیله‌ای برای ثروت‌اندوزی خود کردند. خداوند در آیات اول تا سوم سوره مطففین می‌فرماید «وَيْلٌ لِلْمُطَفِّفِينَ﴿۱﴾ واى بر كم‏فروشان، الَّذِينَ إِذَا اكْتَالُوا عَلَى النَّاسِ يَسْتَوْفُونَ﴿۲﴾ كه چون از مردم پيمانه ستانند تمام ستانند، وَإِذَا كَالُوهُمْ أَوْ وَزَنُوهُمْ يُخْسِرُونَ﴿۳﴾ و چون براى آنان پيمانه يا وزن كنند به ايشان كم دهند».
و اما یکی از بزرگ‌ترین محتکران خود شاه ایران بود. او حتی حاضر نبود غلات احتکار شده را به قیمت عادلانه بفروشد. حاج میرزا یحیی دولت‌آبادی در خاطرات خود می‌نویسد: من از زبان محمد حسن میرزا، برادر احمدشاه به گوش خود شنیدم که شاه به برادرش گفته است «به چشم خود دیدیم که مردم ایران با پدر ما(محمدعلی شاه) چه معامله کردند پس باید تحصیل مال کرد و بعد هم به هنگام ضرورت به یک مملکت آزاد رفت و در آنجا آسوده زندگی کرد» البته بعد از اینکه احمدشاه گندم را به بالاترین قیمت فروخت و قرارداد 1919 را امضا کرد به همان مملکت آزاد رفت و خیلی زود در یکی از بیمارستان‌های مجهز و لوکس آنجا گرفتار آه ملت قحطی‌زده ایران شد و به هلاکت رسید. خداوند در آیه 35 سوره توبه می‌فرماید: «يَوْمَ يُحْمَى عَلَيْهَا فِي نَارِ جَهَنَّمَ فَتُكْوَى بِهَا جِبَاهُهُمْ وَجُنُوبُهُمْ وَظُهُورُهُمْ هَذَا مَا كَنَزْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ فَذُوقُوا مَا كُنْتُمْ تَكْنِزُونَ؛ روزى كه آن گنجينه‌ها را در آتش دوزخ بگدازند و پيشانى و پهلو و پشت آنان را با آنها داغ كنند و گويند اين است آنچه براى خود اندوختيد پس كيفر آنچه را مى‌‌اندوختيد، بچشيد».
پت والش، هنرمند آمریکایی در مورد عملکرد انگلیس در قحطی ایران می‌نویسد: رفتار انگلیسی‌ها نسبت به ایرانیان در حال گرسنگی به‌طور غیر معمول شبیه همان کاری است که 50 سال قبل‌تر نسبت به ایرلندی‌ها انجام دادند. آن‌ها این‌طور تبلیغ می‌کردند که گروه‌های مقاومت ایرانی، مقصر قحطی هستند.
پس از این ماجرا، قرارداد 1919 به امضای احمدشاه رسید که در واقع قرارداد فروش ایران به انگلیس بود! همچنین اسنادی که انگلیس از قحطی ایران داشته است با وجود گذشت 100 سال از آن ماجرا تا به امروز از دسترس محققان دور مانده و جالب این‌جاست که در توضیحات حوادث مهم زندگی احمدشاه در سایت ویکی‌پدیا نیز صحبتی از قحطی بزرگ به میان نیامده چراکه منبع اصلی اطلاعات این سایت در خصوص زندگی احمدشاه سایت خبری بی بی سی است! خداوند در آیات 204 تا 206 سوره بقره می‌فرماید «و از ميان مردم کسى است كه در زندگى اين دنيا سخنش تو را به تعجب وا مى‌دارد و خدا را بر آنچه در دل دارد گواه مى‌‌گيرد و حال آنكه او سخت‌‌ترين دشمنان است(۲۰۴)، و چون برگردد يا رياستى يابد كوشش مى‌‏كند كه در زمين فساد نمايد و كشت و نسل را نابود سازد و خداوند تباهكارى را دوست ندارد(۲۰۵)، و چون به او گفته شود از خدا پروا كن نخوت وى را به گناه كشاند پس جهنم براى او بس است و چه بد بسترى است(۲۰۶)».
امروز نیز با گذاشتن تکه‌های پازل تحریم ایران، قراردادهای اجباری، فتنه انگلیس و ابرقدرت‌های دیگر، دشمنی و در مضیقه گذاشتن نیروهای مقاومتی سپاه و قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) و همچنین احتکار برخی از سودجویان داخلی و فرار اختلاسگران نجومی به مملکت‌های آزاد و... می‌توان دریافت که فتنه مشابهی در حال پایه‌ریزی است. لذا، لازم است تا از تاریخ درس گرفته و حتی یک لحظه از عمل به پیام‌های قرآن غافل نشویم؛ چنانچه خداوند در آیه 11 سوره انعام می‌فرماید «قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ ثُمَّ انْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ؛ بگو در زمين بگرديد آنگاه بنگريد كه فرجام تكذيب‌‏كنندگان چگونه بوده است».
حنانه سفرگر
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۹۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تبریك استاندار لرستان به مناسبت روز شوراها

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛استاندار لرستان با صدور پیامی، فرارسیدن نهم اردیبهشت ماه روز شوراها را به اعضای شوراهای اسلامی در روستاها، بخش‌ها و شهرهای لرستان تبریک گفت.

 متن پیام ابوطالب شفقت به شرح زیر است: 

بسم‌الله الرحمن الرحیم:
ما تَشاوَرَ قَومٌ إلاّ هُدُوا إلى رُشدِهِم؛ 
امام حسن عليه السلام : هيچ قومى با يكديگر مشورت نكردند مگر آن كه به راه پيشرفت خود رهنمون شدند.(تحف العقول، ص ۲۳۳)

نهم اردیبهشت ماه در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به نام روز شوراها نامگذاری شده است که نشان از توجه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به جایگاه و منزلت شورا و اتکاء بر خرد جمعی در حل مشکلات جوامع محلی دارد.

نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر اساس خواست و اراده مردم؛ تعامل و گفت‌وگو را یکی از پایه‌های بنیادین خود قرار داد و اصل شورا که یک اصل مترقی و روشن در قانون اساسی و از تأکیدات دین مبین اسلام است به برکت این نظام الهی به خوبی به آن توجه شد و مورد عمل قرار گرفت.

بی شک تعامل، همفکری و مشورت از مسائل مهم و ارزشمند در گستره زندگی اجتماعی انسان‌ها بشمار می‌روند. شوراها، یکی از عالی ترین نمونه‌های تجلی اراده و مشارکت مستقیم مردم در اداره و مدیریت جامعه اس که در صورت ارائه کارکرد درست و قانونمند خویش، می‌توانند مهم‌ترین بازوی توسعه متوازن اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و آبادانی شهرها و روستاهای میهن عزیز باشند.

اینجانب فرارسیدن نهم اردیبهشت، روز ملی شوراها را خدمت برادران و خواهرانی که در جایگاە شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای لرستان به خدمتگزاری مشغول و با وظیفه‌شناسی و توجه به اصل دانش‌محوری در حل مشکلات شهر و روستا تلاش می‌کنند را تبریک گفته و امیدوارم در سایه توجهات حضرت ولیعصر (عج) و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) با همراهی دستگاه‌های اجرایی استان در تحقق شعار سال به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» با اهتمام و جدیت بیشتر در مسیر توسعه و بالندگی شهرها و روستاهای این استان در همه ابعاد فرهنگی، اجتماعی و عمرانی موفق و موید باشید.

 

دیگر خبرها

  • ویژگی‌های «عملیات وعده صادق» چه بود؟
  • دشمن می‌داند دست ما پُر است/ وعده صادق به ملت ایران ابهت داد
  • واکنش جمشیدی به مقابله با دانشجویان آمریکایی
  • پیام فوق ستاره فوتسال به شمسایی و شاگردانش
  • پیام مقاومت یمن را در نمایشگاه کتاب تهران مخابره می‌کنیم
  • پیام مقاومت مردم یمن را در نمایشگاه کتاب تهران به دنیا مخابره می‌کنیم
  • پیام تبریك استاندار لرستان به مناسبت روز شوراها
  • رادان : اقدام ما در مقابله با بی حجابی کاملاً قانونی است
  • اقدام ما در مقابله با بی‌حجابی کاملاً قانونی است
  • رادان: اقدام ما در مقابله با بی‌حجابی کاملاً قانونی است