Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان امریکایی دانشگاه هاروارد اعلام کردند؛ تجربه دوره‌های گرمای شدید می‌تواند روی نحوه فکر کردن و تصمیم‌گیری ما تاثیرگذار باشد.  به گزارش گاردین، اگر هوای گرم تابستان شما را کُند می‌کند، شما تنها نیستید. یک مطالعه جدید از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که گرمای شدید می‌تواند بر توانایی‌های شناختی و ادراک تاثیر منفی بگذارد که حتی تا بعد از کاهش دما نیز طول می‌کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مطالعه بر تاثیر دوره‌های شدید گرما بر دانش‌آموزان تمرکز داشت. تا به حال، به خوبی شناخته شده است که شرایط شدید آب و هوایی و امواج گرما می‌تواند سلامت جسم را تحت تاثیر قرار دهد. این موضوع به ویژه برای سلامت سالمندان صادق است.

با این حال، این مطالعه یکی از معدود پژوهش‌هایی است که می‌گوید صرف نظر از سن، درجه حرارت بالا می‌تواند بر توانایی شناختی افراد تأثیر بگذارد.

به عنوان بخشی از مطالعه، 44 دانشجوی بوستونی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه در یک ساختمان با تهویه مطبوع قرار داده شدند، در حالی که گروه دیگر در یک ساختمان بدون تهویه قرار گرفتند.

این مطالعه 12 روز ادامه یافت و در اوج تابستان در سال 2016 انجام شد. 5 روز اول مطالعه به طور عادی گرم بود، اما 5 روز بعدی با یک موج گرما همراه شد. دو روز باقی‌مانده از مطالعه، دوره بسیار خنکی را طی کردند.

در این مطالعه، از همه دانش‌آموزان پس از بیدار شدن در هر صبح، یک آزمایش کوتاه بر روی گوشی‌های هوشمندشان گرفته می‌شد.

دانش‌آموزان واقع در ساختمان بدون تهویه نه تنها بدتر از گروه دوم آزمون می‌دادند، بلکه در پنج مرحله مختلف شناخت نیز کاهش قابل ملاحظه‌ای از خود نشان دادند.

دانش‌آموزان بدون تهویه وقتی با پرسش‌های پایه ریاضی مواجه شدند، 3/13 درصد نمره پایین‌تر از گروه دیگر گرفتند. همچنین 13.4 درصد بیشتر طول کشید تا نسبت به یک آزمون که نیاز به شناسایی رنگ برخی کلمات داشت، واکنش نشان دهند.

حتی زمانی که دوره خنکی هوا در دو روز آخر مطالعه فرا رسید، این اثرات منفی ادامه یافت. این نشان می‌دهد که بر اساس این مطالعه، تاثیر موج گرما حتی پس از کاهش دما هم می‌تواند ادامه یابد.

این امر به علت این واقعیت است که بسیاری از ساختمان‌ها برای حفظ گرما و انرژی طراحی شده‌اند و بنابراین موج گرمای داخلی را می‌توان حتی زمانی که درجه حرارت در خارج از ساختمان پایین آمده است، حس کرد.

این خبر بدی است، چرا که بخش قابل توجهی از مردم، روز خود را در داخل ساختمان‌ها می‌گذرانند. این نشان می‌دهد که بسیاری از مردم در طول ماه‌های گرم، بدون اینکه متوجه شوند و یا حتی علت آن را بدانند،  از نقصان ادراک رنج می‌برند.

از آنجایی که تغییر اقلیم موجب بالا رفتن درجه حرارت در سراسر جهان شده است، این مشکل در ادراک می‌تواند به زودی آشکارتر شود.

محققان این تحقیق امیدوارند که با جلب توجه به تاثیر گرمای شدید و گرم شدن کره زمین روی افراد، مردم بیشتری در مورد تغییرات آب و هوایی دغدغه‌مند شوند.

با برجسته کردن اینکه چگونه تغییرات در محیط زیست بر روی فرد تاثیر می‌گذارد، می‌توان مردم را به مبارزه با بحران تغییرات اقلیم ترغیب کرد.

بنابراین اگر در تابستان داخل ساختمان کار می‌کنید و احساس می‌کنید که فکر کردن برایتان دشوار شده، یک پنجره را باز کنید یا چند دقیقه‌ای را خارج از ساختمان بگذرانید یا در صورت موجود بودن، از تهویه یا کولر استفاده کنید و ذهن خود را آماده نگه دارید.

این مطالعه در اوایل این هفته در نشریه PLOS Medicine منتشر شد.

منبع:ایسنا 

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۹۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ردپای انگلیسی‌ها در حدیث امام صادق (ع)/ ساخته‌های ذهنی یک منبری

به گزارش «مبلغ»، دکتر رسول جعفریان، محقق و مورخ تاریخ اسلام، مقاله مفصل و انتقادی ای به نام« امام صادق (ع) و بریتانیا» دارد. «مبلغ» گزیده ای از این مقاله را به مناسبت سالروز شهادت امام صادق(ع) مرور کرده است.

دکتر رسول جعفریان در این مقاله مفصل نوشته است:
در بحبوحه سالهای پس از جنگ جهانی اول، کودتای ۱۲۹۹، منازعات میان مردم عراق با انگلستان، برآمدن وهابیان و تخریب قبور ائمه بقیع علیهم السلام کتابی نوشته شده است به نام: «فجایع الدهور فی انهدام القبور در علائم الظهور»، نویسنده آن ابوالحسن مرندی است. فجایع الدهور در سال ۱۳۴۴ ق [۱۳۰۵ش و ۱۹۲۶م] نوشته شده است.

این کتاب در تلاش است تا مجموعه‌ای از رخدادها را با شماری روایات ساختگی به عنوان علائم ظهور نقل کند. مطالعه برخی از روایات و تطبیق ها، سبب روییدن دو شاخ بر سر آدمی می شود. بیشتر هدف وی شرحی از چگونگی رخ دادن این فجایع و در رأس آنها سه حادثه (۱) تخریب بقاع متبرکه در بقیع، (۲) تسلط انگلیسی ها بر عراق به خصوص بصره و (۳) مشروطه ایران است.
این کتابچه از نقطه نظر شناخت دیدگاه‌های یک واعظ شیعی در باره اوضاع جهان اسلام، تشیع و پاره‌ای از اتفاقات سیاسی و اخلاقی و نیز انقلاب مشروطه در ایران جالب است.

نوع استدلال ها، نقدها و تفسیرهایی که وی از این تحولات دارد، می‌تواند ما را در جریان گفتمان رایج بر گروهی از متدینین این روزگار، یعنی سال های پس از مشروطه تا روی کار آمدن رضاشاه را بدست دهد.
نویسنده ضمن بیان مسائل روز از جمله ممانعت انگلیسی ها از حج، با کمال شگفتی حدیثی نقل کرده است که به قول خودش به نقل از «عوالم العلوم در لمعان الانوار» از امام صادق (ع) نقل شده است.
او نوشته است در این حدیث، کلمه «بریطانیه» در آن از زبان امام آمده است. پس از نقل متن عربی، منبع «بحار» را هم بر آن افزوده و نوشته است: روایت سدیر صیرفی مروی در کتاب بحار و عوالم و….».

اما متن عربی:
عن سدیر الصیرفی: قال: کنت عند ابی عبدالله علیه السلام و عنده جماعة من اهل الکوفة و أقبل علیهم و قال لهم: حجّوا قبل أن لا تحجوا. قبل این یمنع البریطانیه. فحجوا قبل ان هدم مسجد بالعراق بین نخل و انهار و حجوا قبل ان تقطع سدرة بالزوراء علی عروق النخلة ….

سپس می نویسد:
حاصل روایت سدیر صیرفی مروی در کتاب بحار و عوالم علوم و بحار مجلسی از حضرت صادق علیه السلام که در خدمت آن حضرت بودم در حالتی که جماعتی از اهل کوفه خدمت حضرت جعفر بن محمد و عازم مکه معظمه بودند. حضرت خطاب به اهل کوفه امر فرمود که بروید به حج پیش از آن که ممنوع شوید از رفتن به حج و منع کنند شما را «برطانیه» که طایفه افرنج باشند. …….. (ص ۶ ـ ۷)

در بحار جلد ۴۷ صفحه ۱۲۲ به جای کلمه “بریطانیه”، ” البر جانبه” آمده است ولیکن همان طور که شاهد هستید در این منبع به “بریطانیه” تبدیل شده است. همانجا مرحوم مجلسی کلمه «البر جانبه» را معنا کرده است که «ای ان یکون البر مخوفا لایمکن قطعه» در واقع این تعبیر دو کلمه «البر» و «جانبه» است اما نویسنده این اثر آن را یک کلمه آن هم به صورت البریطانیة در آورده است!

سال هاست که با تلاش موسسه نور، کتب حدیثی شیعه از جمله بحار به صورت دیجیتالی قابل جستجو برای یافتن یک حرف است، چه رسد به کلمه و ترکیبات. می‌توان هر کلمه ای از کلمات روایت بالا را زد و دریافت که خبری از چنین حدیثی در منابع حدیثی شیعه هست یا نیست.//

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902454

دیگر خبرها

  • اتفاقات دانشگاه‌های امریکا نتیجه فعالیت‌های گسترده ایران و نهاد «جامعة‌المصطفی» است | اذغان به تأثیرپذیری دانشگاهیان امریکا از ایران
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد
  • نتیجه تحقیقی تازه درباره نشستن و تحرک
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس
  • اینجا آمریکاست و آنهایی که در سمت درست تاریخ ایستاده‌اند
  • مقام روسی: بایدن عقب‌مانده ذهنی است
  • ویدیو/ مغز انسان بزرگ‌تر می‌شود!
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • ردپای انگلیسی‌ها در حدیث امام صادق (ع)/ ساخته‌های ذهنی یک منبری