Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@15:36:57 GMT

مرگ در باتلاق

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۸۹۷۳۳

مرگ در باتلاق

شیراز- ایرنا- ناکامی محور غربی و متحدانش در منطقه برای جلوگیری از نفوذ رو به گسترش جمهوری اسلامی ایران به پیاده‌سازی سناریوهای تازه‌ای انجامیده است که عربستان سعودی در آن نقشی ویژه را بازی می‌کند، نقشی که این کشور و منابعش را به ابزار تامین منافع آمریکا بدل کرده است.

یک کارشناس مسائل استراتژیک و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است: شکست محور غربی- عبری- عربی از محور مقاومت، سناریوی تازه‌ای را پیش روی کشور‌های غربی و آمریکا گذاشته است که هدف اصلی آن مقابله با ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


غلامرضا صفر‌پور دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه محور غربی- عبری- عربی از محور مقاومت در سوریه و عراق و یمن با صرف هزینه‌های مادی و معنوی بسیار، شکست خورده است، ابراز داشت: این محور با حمایت‌های همه جانبه از گروه‌های تروریستی مانند داعش و جبهة النصره توفیق چندانی نیافت و برای جلوگیری از نفوذ رو به گسترش جمهوری اسلامی در منطقه غرب آسیا در پی جبران شکست برآمده است.
این استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز افزود: براساس این سناریو، عربستان به دنبال تشکیل ائتلاف با رژیم صهیونیستی است که ماهیتاً با نظام جمهوری اسلامی مشکل دارد.
صفرپور با اشاره به عملیات پاکسازی سوریه از گروه‌های تروریستی تکفیری همچون داعش و جبهة النصره گفت: با از بین رفتن حامیان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی در منطقه، تشکیل اتحاد ضد ایرانی و ضد نظام جمهوری اسلامی در دستور کار این دو کشور قرار گرفته است.

** خیزش‌های مردمی پاداش آتی ائتلاف عربستان و اسرائیل
این کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: به نظر می رسد در کوتاه مدت کشورهای عربی با عربستان در این زمینه همسو شوند؛ ولی با توجه به اینکه ملت‌های مسلمان با رژیم صهیونیستی در موضوع قدس اختلاف نظر جدی دارند، در آینده باید شاهد خیزش‌های مردمی علیه دولت‌های کشور‌های عربی باشیم.
این کارشناس مسائل منطقه بیان داشت: از همین رو، این ائتلاف نمی تواند ائتلافی راهبردی و دراز‌مدت را بین کشور‌های عربی و رژیم صهیونیستی رقم زند.
صفرپور با بیان اینکه عربستان برای جبران شکست‌های منطقه‌ای به اشغال یمن روی آورده است، گفت: با شکست‌های پی در پی آل سعود از محور مقاومت در سوریه و عراق، یمن به عنوان پایگاه جدیدی برای قدرت نمایی این کشور بدل شد.
وی افزود: عربستان در پی جلب حمایت ناتو عربی علیه گروه انصارالله بود که از سوی ایران مورد حمایت قرار گرفته است؛ اما در نخستین گام مسئله ناتو عربی با اختلافاتی رو به رو شد؛ ازجمله اینکه کشور‌های مستقل عربی همچون قطر و عمان زیر بار ناتو عربی نرفتند.

** نقض حقوق بشر در یمن
این مدرس دانشگاه دخالت‌های عربستان را در یمن نسل‌کشی خواند و ابراز داشت: سازمان ملل و کشور‌های غربی به ویژه آمریکایی‌ها به این نسل‌کشی چراغ سبز نشان می‌دهند و از عربستان با تجهیز نظامی حمایت می‌کنند.
وی با تأکید بر اینکه محاصره یمن و کشتار کودکان و مردم بی‌دفاع و همچنین تحریم مواد اولیه حتی دارو، تحقق معکوس شعارهای حقوق بشری است که تحت‌الشعاع منافع قدرت‌های بزرگ قرار گرفته است، عنوان کرد: سازمان ملل و کشور‌های غربی بنا بر منفعت خود حقوق بشر را قربانی می‌کنند؛ همان‌گونه که هواپیمای مسافربری ایرانی را هدف گرفتند؛ بنابراین طبیعی است که در این شرایط از حقوق بشر و آزادی و دموکراسی سوءاستفاده شود.

** رایزنی سیاسی تنها راه عربستان برای خروج از بحران یمن
صفرپور در ادامه گفت: با وجود این عربستان موفق نشده است در این سال‌ها اراده مردم یمن را با شکست مواجه کند و اکنون چاره‌ای ندارد جز اینکه از این باتلاق خود‌ساخته با رایزنی سیاسی رهایی یابد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه همان‌گونه که ماجرای عراق و سوریه در بعد نظامی حل نشد، این مذاکرات به‌زودی محقق خواهد شد، ابراز داشت: انصار الله باید در این مذاکرات حرف اول را بزند و توافق یمن‌یمنی باید صورت گیرد، به بیان دیگر توافقی که تنها، مردم یمن در آن تصمیم گیرنده نظام سیاسی آینده کشورشان باشند.
وی همچنین افزود: احتمالاً در کشور عربستان نیز اعتراضاتی مردمی علیه محمد بن سلمان شکل خواهد گرفت.
صفرپور با اشاره به اینکه عربستان در بین کشور‌های حوزه خلیج فارس به دنبال کدخدایی است، گفت: آل سعود درپی این است که استقلال تصمیم‌گیری را از حکام کشور‌های عربی بگیرد و به همین دلیل به این کشور‌ها فشار بسیاری وارد می‌کند تا علیه ایران و محور مقاومت وارد عمل شوند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: از همین رو، چون قطری‌ها دریافتند که عربستان با وجود هزینه‌های بسیار در یمن و سوریه و عراق با شکست مواجه شده است، راه خود را از این کشور جدا کردند.
وی گفت: در شرایط کنونی شش کشور عربی شورای همکاری خلیج فارس سه به سه شده‌اند؛ بدین‌ترتیب که عربستان و بحرین و امارات در یک سو و کویت، عمان و قطر نیز در سوی دیگر قرار گرفته‌اند؛ هرچند موضع کویت بیشتر بینابینی است.
صفر‌پور با اشاره به اینکه قطری‌ها به دلیل برخورداری از منابع گازی و انرژی فسیلی چندان از قطع رابطه با عربستان متضرر نمی‌شوند، حمایت کشور‌های مستقلی همچون ایران از کشور قطر را موثر توصیف کرد.
این پژوهشگر مسائل سیاسی با تأکید بر تلاش عربستان و آمریکا برای ایجاد ایران‌هراسی عنوان کرد: آمریکایی ها به دنبال ایجاد اتحاد علیه ایران در منطقه هستند و بارها این موضوع را در مواضع و سخنان ترامپ دیده و شنیده‌ایم.
وی افزود:تجهیز عربستان با سلاح‌های آمریکایی، به‌قول خود آمریکایی‌ها دوشیدن این کشور است؛ بنابراین دارایی های مردم عربستان به نفع منافع غرب هزینه می‌شود و در این میان، اقتصاد ورشکسته آمریکا با دلارهای نفتی جان می‌گیرد.
صفرپور اظهار داشت: این وضعیت که عربستان در آن به زرادخانه‌ای برای تطمیع غربی‌ها بدل شده است، دوام چندانی نخواهد داشت؛ همانگونه که برای صدام دوام نداشت و مردم منطقه بیش از این خانوادن آل سعود را تحمل نخواهند کرد.
این مدرس دانشگاه گفت: تاکنون شاهد بروز اختلافات شاهزادگان عربستانی بوده‌ایم؛ همچنین طی چند مدت گذشته کاخ ولیعهد عربستان نیز مورد حمله قرار گرفت، گرچه بن سلمان از این وضعیت نجات یافت، ولی در آینده نه‌چندان دور بیشتر شاهد این اعتراض های کودتاگونه خواهیم بود.
7375/ 2027

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي خاورميانه عربستان جنگ يمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۹۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای دعوت عربستان از قاری نوجوان ایرانی

 به گزارش تابناک، سید محمدحسین هاشمی گلپایگانی، تهیه‌کننده برنامه «محفل» در واکنش به تمجید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «شیوع تلاوت قرآن در بین اقشار مختلف مردم در سراسر کشور از همیشه درخشان‌تر و زیباتر جلوه کرد و رسانه ملی هم در ارائه پیشرفت بزرگ نقش ایفا کرد»، گفت: اگر کار معارفی مرتب انجام شود، اثرگذاری دارد. اینگونه نیست مردم ما با کار‌های معارفی زاویه داشته باشند. اصلاً به کار‌های معارفی اهمیت داده نمی‌شود. آن بودجه‌ای که تلویزیون به سایر حوزه‌ها اختصاص می‌دهد، به پای بودجه برنامه‌های معارفی نمی‌رسد. البته مسئله فقط بودجه نیست و به اولویت مدیران هم بر می‌گردد.

هاشمی گلپایگانی در پاسخ به این سؤال که رسانه‌های فارسی‌زبان این هجمه را راه انداختند، که مردم ایران ارتباطی با دین ندارند، توضیح داد: نمی‌توان این نظر را به کل مردم ایران تعمیم داد. فقط ۲۰ هزار نفر از مردم در تعطیلات عید بخاطر برنامه «محفل» به ورزشگاه آزادی رفتند. اگرچه این تعداد کل مردم ایران نیست، ولی تمام مردم ما دیندار هستند و به دین اسلام علاقه دارند. آن‌ها به قرآن علاقه‌مندند.

این تهیه‌کننده درباره نقش برنامه‌های امثال «محفل» در معرفی مستعدان قرآنی به جامعه گفت: الان سوژه‌های ما به کشور‌های مختلف دعوت شدند. خیلی خوشحال می‌شوم وقتی می‌بینم فلان شبکه سوژه قرآنی را به برنامه دعوت می‌کند. سلبریتی فقط بازیگران و مجریان تلویزیون نیستند. قاری قرآن، کارآفرین و استاد دانشگاه هم می‌تواند سلبریتی باشد.
وی در پاسخ به این سوال که دعوت صالح مهدی‌زاده، قاری نوجوان ایرانی به عربستان سعودی برای شرکت در مسابقه «عطر الکلام» صحت دارد؟ گفت: الان اسم مسابقه را نمی‌دانم، فقط می‌دانم عربستان از او دعوت کرده است. کشور‌هایی مانند عراق، اندونزی، فیلیپین و پاکستان سوژه‌های ما را دعوت کرده است. مثلاً آقای هادی اسفیدانی که در فصل قبل برنامه حضور داشت تعریف می‌کرد در طول یکسال گذشته به ۲۰ کشور دنیا دعوت شده است. تقریباً تلاوت الاخلاء ایشان بین‌المللی شده است. او تعریف می‌کرد که هر جا می‌رفتم به می‌گفتند الاخلاء را بخوان. حتی اسمش را با این تلاوت ذخیره کرده بودند.

هاشمی گلپایگانی در پاسخ به این سوال که در حالی که یک قاری ایرانی که در همان مسابقه عربستان شرکت کرده بود، تعریف می‌کرد که سعودی‌ها هنوز قاریان ایرانی را به رسمیت نمی‌شناسند، تصریح کرد: در حالی که ما بهترین قاریان دنیا را داریم. امروز دیگر حضور در مسابقات کفایت نمی‌کند! مسابقاتی که به شدت تخصصی است و توده مردم نمی‌توانند با آن ارتباط بگیرند. ما اگر می‌خواهیم جامعه قرآنی داشته باشیم، باید قرآن را در بستر رسانه و زندگی مردم بیاوریم.

تهیه‌کننده برنامه «محفل» در پاسخ به این سوال که با وجود اینکه سری جدید «حسینیه معلی» در دام یک سری انتقادات افتاد، ولی «محفل» از انتقادات به دور بود، گفت: ما خیلی چیز‌ها را پیش‌بینی نمی‌کردیم، ولی خدا برکتش را داد. ما فکرش را نمی‌کردیم آقای مهدی‌زاده آنقدر خوب دیده شود. باور کردنی نیست یک فیلم ۱۰۰ میلیون بار دیده شود. به برنامه‌های طنز تلویزیون با پروداکشن عظیم نگاه کنید، حداکثر دو میلیون بازدید می‌گیرد. این‌ها برکتی است که خدا می‌دهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟
  • حمایتی که برای اسرائیلی‌ها هم قفل بود/ وقتی اردن برای دفاع از صهیونیست‌ها مردم خود را به خطر می‌اندازد!
  • ماجرای دعوت عربستان از قاری نوجوان ایرانی
  • نگاهی به نیم قرن سیاست اعراب درباره رژیم اسرائیل؛ از اکتبر 1973 تا اکتبر 2023، استحاله عربی چگونه رقم خورد؟ + اسناد
  • طرح جدید آمریکا و کشورهای عربی برای آینده غزه
  • شاهکار تاریخی رونالدو در باتلاق مسکو
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • عملیات وعده صادق ضربه کاری به رژیم صهیونیستی زد
  • عربستان از دست امارات به سازمان ملل شکایت کرد (+سند)
  • راه‌های نجات سرمایه از باتلاق ریسک