Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-19@20:40:19 GMT

اوکراین برای تو، سوریه برای ما

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۸۹۷۸۸

«احمد وخشیته» سردبیر دیدبان روسیه طی یادداشتی برای ایلنا به تشریح ابعاد دیدار رسمی روسای جمهوری روسیه و آمریکا پرداخته است که متن آن بدین شرح از نظر می‌گذرد:
کمتر از چند ساعت تا گفت‌وگوی روسای جمهوری روسیه و آمریکا در پایتخت فنلاند باقی مانده و گمانه‌زنی‌های بسیاری در رابطه با مذاکرات پوتین و ترامپ طی این دیدار وجود دارد؛ بدون شک موضوع سوریه و ایران یکی از کلیدی‌ترین محورهای این گفت‌وگو خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدت اسرائیل نیز به طور موازی با کاخ‌سفید و کرملین گفت‌وگوهای بسیاری انجام داده است که میزان مذاکرات علنی با روسیه و به ویژه پوتین و نتانیاهو بیشتر بوده است.
ترامپ مدعی شده در رابطه با دخالت روسیه در انتخابات آمریکا با همتای روس خود صحبت خواهد کرد، اما به نظر می‌رسد بیان این موضوع به سبب کاهش مخالفت‌های دموکرات‌ها برای لغو دیدار وی با پوتین است. چراکه اگر دخالت روسیه در انتخابات آمریکا واقعیت داشته باشد، در واقع کرملین به پیروزی ترامپ کمک کرده و از این رو میان مسکو و واشنگتن در شرایط کنونی باید همگرایی بالایی برخوردار باشد؛ با این نگاه می‌توان گفت که بسیاری از سیاست‌های اعلانی میان مقامات دو کشور طی دوران ترامپ، بیشتر یک جنگ زرگری است تا واقعیت.
از سوی دیگر اما ترامپ موضوع گفت‌وگو در رابطه با کریمه را نیز مطرح کرده بود که با واکنش قاطع کرملین روبه‌رو شد؛ روسیه، الحاق کریمه پس از بحران اوکراین را حق قانونی خود می‌داند و به هیچ عنوان مذاکره در این رابطه را نمی‌پذیرد. اما از دیگر سو باید به این موضوع توجه داشت که کریمه می‌تواند محور یک گفت‌وگوی برد-برد میان پوتین و ترامپ باشد. بدین معنا که کاخ‌سفید مشروعیت این الحاق را بپذیرد و تحریم‌های روسیه را لغو کند و از سمت دیگر کرملین در آرایش جدید خاورمیانه با ایالات متحده همسو شود و منطقه‌ای با حفظ منافع سه ضلع مثلث روسیه-اسرائیل-آمریکا شکل گیرد.
بدون شک روسیه در دنیای دیپلماسی از این قدرت برخوردار نیست که به ایران دستور خروج از سوریه را بدهد و قطعاً تهران هم چنین حرف‌شنوی از مسکو ندارد؛ اما موضوع تحریم نفتی ایران ابزار لازم را برای روسیه فراهم کرده است. یک معادله ساده: «ایران به فروش نفت نیاز دارد؛ آمریکا نفت ایران را تحریم کرده است؛ فقط روسیه می‌تواند نفت ایران را در برابر کالا بخرد؛ ایران ناچار است که امتیاز بدهد.»
مقامات روسیه و اسرائیل همواره تاکید کرده‌اند که در رابطه با مسائل سیاسی، امنیتی و نظامی در منطقه خاورمیانه و به خصوص سوریه با هماهنگی یکدیگر اقدام می‌کنند؛ از این رو منافع تل‌آویو هم از سوی مسکو پیگیری می‌شود و هم از سوی واشنگتن محفوظ است. در این میان اگر ایران همچنان سیاست خارجی خود را بر اساس ایدئولوژی و ضدیت با آمریکا، بریتانیا و نابودی اسرائیل دنبال کند، با توجه به اجماع صورت گرفته شرایط سختی را پیش رو خواهد داشت. طرح خاورمیانه بزرگ که از سال‌ها پیش مطرح و دنبال می‌شود نه فقط ایران، بلکه سعودی‌ها را نیز شامل خواهد شد و آرایش جدیدی را در منطقه دنبال می‌کند؛ طرحی که مطابق گزارش‌های کتاب ۲۰۳۰ در نگاه شورای اطلاعات ملی آمریکا، کمتر از یک دهه دیگر به منصه ظهور خواهد رسید. به نظر می‌رسد یکی از دلایل اصلی که سعودی‌ها به اصلاحات سیاسی وسیعی روی آورده‌اند، جلوگیری از همین موضوع است.
اکنون شبکه‌های اجتماعی تمام منطقه خاورمیانه را در بر گرفته و دهکده جهانی که پیشتر حرف از آن بود به صورت مجازی به وجود آمده است. شاید بتوان مدعی شد که شهروندان خاورمیانه بیشتر از کشورهای توسعه یافته به فضای مجازی وابسته شده‌اند و از آنجایی که دولت‌ها پاسخگوی مشکلات آنها نیستند، کوچکترین ناملایمتی‌ها را در اینستاگرام، فیسبوک، توییتر، تلگرام، واتساپ و ده‌ها برنامه دیگر از شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند. این موضوع سبب می‌شود دیگر شهروندان نیز آگاه شوند و میزان نارضایتی‌ها رشد کند و از سوی دیگر قدرت‌های فرامنطقه‌ای می‌توانند از این ابزار در راستای طرح کلان خود در تحقق خاورمیانه بزرگ بهره ببرند. لذا آرایش جدید خاورمیانه مبتنی بر منافع مشترک میان روسیه و آمریکا و در سایه یک بازی برد-برد، می‌تواند یکی از محورهای اصلی گفت‌وگوهای پوتین و ترامپ در هلسینکی باشد.
یقیناً در نظام بین‌الملل هیچگاه گزاره‌ها قطعی نیستند و همواره یک ابداع در فن مذاکره می‌تواند مسیر یک جریان را تحت تاثیر قرار دهد. به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی ایران نیز از این قانون مستثنی نیست و کافی است منافع خود را در منطقه و نظام بین‌الملل مبتنی بر واقعیت و به دور از ایدئولوژی دنبال کند؛ چراکه در این صورت بیشتر از دیگر کشورهای منطقه از قدرت و پرستیژ مذاکره و چانه‌زنی برای کسب منافع ملی برخوردار خواهد بود. منبع: ایلنا برچسب ها: ترامپ ، پوتین ، اوکراین ، سوریه

منبع: خرداد

کلیدواژه: ترامپ پوتین اوکراین سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۹۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تحولات اوکراین/ هشدار نخست‌وزیر اوکراین درباره وقوع جنگ جهانی سوم

«دنیس شمیهال» نخست‌وزیر اوکراین در مصاحبه‌ای گفت که «با ملاحظه‌کاری، خوش‌بین» است که قانونگذاران آمریکایی بتوانند آن لایحه داغ مورد مناقشه را که ۶۱ میلیارد دلار به کی‌یف اختصاص می‌دهد، در نهایت تصویب کنند.

بیشتر بخوانید؛ آخرین تحولات اوکراین | بایدن ممنوعیت ورود کشتی‌های روسی به بنادر آمریکا را تمدید کرد

مجلس نمایندگان آمریکا قرار است روز شنبه در مورد این بسته رای‌گیری کند. این پیشنهاد شامل تامین مالی برای رژیم صهیونیستی و همچنین هند و اقیانوس آرام است. روسیه می‌گوید هرگونه کمک تازه آمریکا به اوکراین تفاوتی در میدان جنگ ایجاد نخواهد کرد، زیرا وضعیت در خط مقدم برای کی‌یف «نامطلوب» به نظر می‌رسد.

درباره کمک‌های امنیتی ایالات متحده، نخست‌وزیر اوکراین چهارشنبه در واشنگتن طی مصاحبه با شبکه خبری «بی‌بی‌سی» با اشاره به اینکه پول هر چه قدر هم زود برسد، باز هم دیر است، گفت: ما دیروز به این پول نیاز داریم، نه فردا، نه امروز.

او افزود: اگر از ما محافظت نکنید، اوکراین سقوط خواهد کرد... بنابراین سیستم جهانی و امنیت جهانی نابود خواهد شد و همه جهان باید یک سیستم امنیتی جدید پیدا کنند.

نخست‌وزیر اوکراین افزود: یا درگیری‌های زیادی رخ خواهد داد، بسیاری از این نوع جنگ‌ها، و در نهایت می‌تواند به جنگ جهانی سوم منجر شود.

این اولین بار نیست که اوکراین چنین هشدار نگران‌کننده‌ای در مورد عواقب شکست احتمالی خود صادر می‌کند. سال گذشته، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین مدعی شد که اگر روسیه در مناقشه پیروز شود، می‌تواند بعدا به لهستان حمله کند و جنگ جهانی سوم را آغاز کند.

اما مقامات کرملین چنین ادعاهایی را به سخره گرفته‌اند و آن را ترساندن غربی‌ها می‌دانند. ماه گذشته ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، پیشنهادات مبنی بر اینکه روسیه ممکن است به‌روزی به اروپای شرقی حمله کند را «کاملا بیهوده» خوانده و رد کرد. روسیه هرگز به کشوری در داخل ناتو که شامل لهستان هم می‌شود، حمله نکرده است. پیمان دفاع جمعی ناتو به این معناست که حمله به یک عضو، حمله به همه است.

در مصاحبه روز چهارشنبه، از نخست‌وزیر اوکراین در مورد ادعای اخیر مایکل مک‌کال، رئیس جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، مبنی بر آلوده شدن اعضای حزب خود به تبلیغات روسیه سوالی پرسیده شد. شمیهال گفت: ما باید درک کنیم که اطلاعات نادرست و پروپاگاندا در اینجا، در ایالات متحده بر بسیاری از مردم، در اتحادیه اروپا بر بسیاری از افراد، مانند اوکراین تأثیر می‌گذارد.

مخالفان از جناح راست حزب جمهوری خواه، ماه‌هاست که کمک احتمالی به اوکراین را مسدود کرده‌اند. برخی از این قانونگذاران با ارسال ده‌ها میلیارد دلار کمک به خارج از کشورشان، بدون تصویب بودجه‌ای برای امنیت مرزی ایالات متحده و مکزیک مخالفت کرده‌اند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1227608 برچسب‌ها اوکراین

دیگر خبرها

  • وزارت خارجه سوریه وتوی آمریکا را محکوم کرد
  • واکنش نماینده روسیه به وتوی آمریکا به قطعنامه فلسطین
  • آخرین تحولات اوکراین/ هشدار نخست‌وزیر اوکراین درباره وقوع جنگ جهانی سوم
  • اوکراین درباره وقوع جنگ جهانی سوم هشدار داد
  • نخست‌ وزیر اوکراین : اگر اوکراین در جنگ خود با روسیه شکست بخورد، «جنگ جهانی سوم» رخ خواهد داد
  • کارشناسان آمریکایی: اوکراین و اسراییل تبدیل به آزمایشگاه های جنگی روسیه و ایران شده اند
  • هشدار درباره تهدید حمله به مراکز هسته‌ای در خاورمیانه
  • اعتراف ترامپ درباره هزینه‌های آمریکا برای جنگ در خاورمیانه (فیلم)
  • اوکراین: احساس می‌کنیم غرب ما را در جنگ تنها گذاشته است
  • روسیه: آمریکا مقصر افزایش تنش در خاورمیانه است