Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از وزارت ورزش، محمدرضا داورزنی در خصوص واکنش های مختلف به نامه  سلطانی فر برای اعطای معافیت به ملی پوشان فوتبال گفت: گرفتن مدال در رشته های تیمی مثل فوتبال، والیبال و بسکتبال بسیار سخت است و همه مردم و علاقه مندان به ورزش این را می دانند که در دنیا فوتبال وضع خاص خود را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: از لحاظ ایجاد هیجانات بین مردم و ابعاد گسترده میدان رقابت در فوتبال در دنیا از آن نه به عنوان یک ورزش بلکه به عنوان یک فرهنگ و آیین یاد می کنند. شما در جام جهانی شاهد بودید بیش از سه و نیم میلیارد آدم این رویداد را تعقیب می کنند و این که فوتبال با سایر رشته ها مقایسه شود ،  قیاس مع الفارغ است. 

داورزنی افزود: من در رشته های مختلف ورزشی حضور داشتم و در والیبال بسیار در دنیا مطرح هستیم و نتایج خوبی هم گرفتیم. والیبال هم طرفداران زیادی در دنیا دارد اما دقت داشته باشید جام جهانی فوتبال رویداد بزرگی است که هر ۴ سال یکبار برگزار می شود نه هر سال ،  بیش از ۲۰۰ کشور دنیا برای رسیدن به جام جهانی رقابت می کنند که فقط ۳۲ کشور به مرحله نهایی برسند و امسال شاهد بودیم بسیاری از قدرت های دنیا نظیر ایتالیا و هلند در این جام غایب بودند.

وی در ادامه با اشاره به بازی های درخشان و نتایج بی سابقه تیم ملی در جام جهانی گفت: با وجود اینکه تیم ما دو بار برنده میدان نشد اما مقام معظم رهبری از بچه های تیم ملی تشکر کرد. مردم ما دیدند که تیم ملی از جان مایه گذاشت و جنگید و به همین دلیل خرسند هستند و شادی می کنند.

داورزنی درباره درخواست معافیت ملی پوشان فوتبال ایران و  طرح سرباز قهرمان در آیین نامه ستاد نیروهای مسلح گفت: این آیین نامه در بعضی موارد نیاز به اصلاح دارد. ما در بعضی رشته ها همواره در قهرمانی جهان و جام جهانی هستیم و توقع حضور روی سکو همواره در آنها وجود دارد چون قابلیت زیادی دارند. پس در این رشته ها اگر به دارنده سکوی جهانی تسهیلاتی داده شود طبیعی است. 

وی افزود: اما در پاره ای از موارد هم نظام تصمیمات ویژه ای در شرایط خاص گرفته است. معافیت علیرضا کریمی در کشتی به دلیل عدم رویارویی با نماینده رژیم غاصب در هیچ کجای طرح سرباز قهرمان نبود. یا معافیت های  حمید استیلی و مهدی مهدوی کیا بعد از درخشش برد تیم ملی ایران مقابل آمریکا در جام جهانی فرانسه هم در این طرح نبود اما به نوعی توسط فرمانده کل قوا تصمیم گیری و اجرا شد. در این موارد نظام تشخیص می دهد این اقدام ارزنده مورد تجلیل قرار گیرد چرا که اثرگذاری زیادی داشته است.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان خوشحالی مردم بعد از باخت تیم ملی را ناشی از رضایت آنان ازعملکرد تیم ملی دانست و گفت: موضوعی بنام تبعیض بین رشته ها را نمی پذیرم. در اینجا که نمیتوان گفت حتما باید تیم فوتبال روی سکوی جهانی برود تا از خدمت سربازی معاف شود. اثرگذاری یک عمل و یک نتیجه و روحیه ای که به جامعه تزریق شده در اینجا مهم است نه نتیجه.  ما باید این اشکال آیین نامه را حل کنیم چون در رشته های تیمی مثل فوتبال، والیبال، بسکتبال و هندبال ایستادن روی سکوی جهانی بسیار سخت و در این رشته ها حتی گرفتن سهمیه المپیک و جهانی و درخشش در این مسابقات ارزشمند است. با توجه به شرایطی که رشته های تیمی دارد باید در این آیین نامه یک بازنگری شود. در کل این سالها یک بار والیبال و یک بار بسکتبال فقط سهمیه المپیک گرفت. نمی توانیم از آنها طلب قهرمانی جهان کنیم چرا که انگیزه ها از بین می رود.

داورزنی در پایان گفت: این آیین نامه اکنون به کمک دوستان در ستاد کل نیروهای مسلح در دست بررسی است تا برای آینده اصلاح شود. وزارت ورزش این اختیار را دارد تا الان درخوست خود را برای تیم ملی فوتبال مطرح کند تا توسط ستاد کل نیروهای مسلح به فرماندهی کل قوا منعکس شود و مورد بررسی قرار گیرد. اگر رویدادی باعث خوشحالی مردم و همبستگی ملی می شود باید از عاملین این همبستگی تقدیر شود. در آینده هم اگر در سایر رشته های ورزشی اتفاقاتی بیافتد که باعث شعف و همبستگی ملی شود این درخواست برای آنان هم از جانب وزارت ورزش مطرح می شود و تبعیضی بین رشته ها قایل نخوایم شد. شک ندارم در ستاد کل نیروهای مسلح هم به این رویداد به عنوان یک قضیه ملی نگاه می شود.

کد خبر 4348005

منبع: مهر

کلیدواژه: محمدرضا داورزنی معافیت سربازی وزارت ورزش و جوانان جام جهانی 2018 روسیه تیم فوتبال استقلال تهران لیگ برتر فوتبال ایران تیم فوتبال پرسپولیس تیم ملی فوتبال انگلیس والیبال تیم ملی فوتبال کرواسی کشتی فرنگی تیم ملی فوتبال ایران کشتی آزاد تیم ملی فوتبال فرانسه مسابقات قهرمانی جهان تیم ملی فوتبال بلژیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۹۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث ورزشی خراسان چگونه به نام یک نفر سند خورد؟

به گزارش قدس خراسان، کمتر خراسانی را می‌توان یافت که کشتی باچوخه را نشناسد و علاقه‌ای به این رشته جذاب و دیدنی نداشته باشد. چوخه از شمالی‌ترین نقطه خراسان شمالی تا جنوبی‌ترین آبادی خراسان جنوبی خواهان داشته و دارد.

بی‌مهری‌هایی درباره مادر چندین رشته ورزشی که بیشتر آن‌ها ماهیتی رزمی دارند، صورت گرفته و بچه‌های کشتی باچوخه هرکدامشان قوانین و مقرراتی مستقل و رقابت‌هایی جداگانه دارند. آن‌ها حتی در المپیک هم دارای جایگاه خاص خود هستند؛ اما مادر این رشته‌ها این روزها حال خوشی ندارد. کشتی باچوخه حالا نه آزادکاری به کشتی خراسان، ایران و جهان معرفی می‌کند، نه جودوکاری کارکشته تحویل میادین ورزشی می‌دهد و نه از کوراش‌کار و کبدی‌کارانی می‌توان نشان یافت که از گودهای خاکی چوخه به ورزش ایران و جهان شناسانده شده‌اند. کشتی باچوخه هرچه اکنون دارد، از سال‌های دور است. حتی برخی گستاخی و فرصت‌طلبی‌هایشان را به حدی رسانده‌اند که مالکیت آن را ادعا کرده‌ و سند به نام خود و فرزندانشان زده‌اند. مسئولان اگر دلشان به حال ورزش خراسان می‌سوزد، بد نیست پیگیر این مسئله باشند که مگر می‌شود میراث معنوی چندین و چندساله ورزش این دیار را به نام فردی سند زد؟ اگر این‌گونه باشد، شاهنامه و اشعار ناب فردوسی در وصف کشتی یلان این مرز و بوم تکلیفش چیست؟ حتماً پس از این قرارشان مصادره و سند زدن شاهنامه است!

البته این مسئله در ورزش خراسان به امروز و دیروز برنمی‌گردد و سال‌ها پیش باشگاه ابومسلم با آن ریشه و سابقه به نام پدر و پسری سند خورد و این بار کشتی باچوخه با همان سناریو در حال از بین رفتن است!

پیشکسوت کشتی باچوخه خراسان در واکنش به این موضوع می‌گوید: باید تأسف بخوریم برای ورزشی که مدیران ناکارآمدی دارد. این موجب شده برخی افراد از شرایط موجود سوءاستفاده کنند و آشکارا میراث چندهزار ساله خراسان را به نام خود سند بزنند.

سند چوخه برای پدر و پسر!

علی شهیدی ادامه می‌دهد: چند ماه است جامعه چوخه‌کاران و چوخه‌دوستان با این خبر در شوک قرار گرفته‌اند. پرسش ما از مدیر کل ورزش، وزیر ورزش، نمایندگان مجلس و حتی مقام‌های قضایی این است که چطور ممکن است فردی با کمترین سابقه فعالیت در کشتی باچوخه ادعا می‌کند و خیلی راحت سند شش‌دانگ برای مالکیت این رشته به نام خودش و پسرش می‌گیرد.(پنج‌دانگ به نام خودش و یک دانگ به نام پسرش) آن هم درست زمانی که چند قاضی و مسئول از دادگستری امور مربوط به کشتی چوخه را برعهده داشتند! هر فرد ناآگاهی هم می‌داند این کار از ریشه اشکال دارد. اگر این‌گونه است، هر کسی می‌تواند به دنبال سند زدن رشته‌های ورزشی دیگر به نام خودش باشد. این کار را با کدام دلیل و استدلال انجام دادند؟ 

وی اظهار می‌کند: یادم می‌آید چند سال پیش چنین موضوعی در خصوص باشگاه ابومسلم اتفاق افتاد و به یکباره برای این تیم ریشه‌دار مالک پیدا شد آن هم به نام پدر و پسری دیگر. پس از آن هر روز وضعیت ابومسلم وخیم‌تر و سرانجام به طور کامل از روی نقشه ورزشی کشور حذف شد. اگر قصد و هدف از سند زدن کشتی باچوخه این است که چوخه را ریشه‌کن کنند، باید بگویم اگرچه این رشته مورد بی‌مهری مسئولان قرار گرفته؛ اما چون چوخه ماهیتش مردمی بودنش است، هیچ وقت از بین نخواهد رفت.

ضعف چوخه برابر با تضعیف چند رشته ورزشی

پیشکسوت کشتی باچوخه خراسان با ابراز گلایه از مسئولان درخصوص بی‌توجهی به مردمی‌ترین ورزش خراسان می‌گوید: بی‌مهری‌ها به جایی رسیده که پس از این همه سال فعالیت، این رشته پرطرفدار کشتی باچوخه حتی یک اتاق برای گذران امور خود ندارد! همه رشته‌هایی که از چوخه تغذیه می‌شوند مثل جودو، کوراش، کشتی آزاد، آلیش و حتی کبدی هم مکان و دفتر دارند و هم بودجه و امکانات؛ اما کشتی باچوخه هر روز وضعیتش بدتر می‌شود. اگر امروز خراسان نه کشتی‌گیر آزادکار شاخصی دارد و نه جودوکار مطرحی، دلیلش نادیده گرفتن کشتی باچوخه است.

شهیدی می‌افزاید: کشتی باچوخه تا جایی رشد کرد که حتی مسابقات جهانی برای آن ترتیب دادند و یک دوره در هندوستان برگزار شد. در گذشته هر هفته گودهای سطح شهر مشهد پر می‌شد از تماشاچی و چندین هزار نفر کشتی‌ها را از نزدیک با کیفیت بالا می‌دیدند؛ اما چرا الان ۱۵ تا ۲۰۰ نفر که بیشترشان ریش‌سفیدان و پیشکسوتان هستند، به گودها می‌روند؟ اگر حضور و حمایت‌های همین افراد هم نباشد، کشتی باچوخه به طور کامل خواهد مرد! درست زمانی که گود کشتی باچوخه مهدی‌آباد در مشهد را برچیدند، فاتحه این رشته خوانده شد و دیگر نتوانست خودش را جمع و جور کند.

جست‌وجوی چوخه در فیلم و عکس‌های قدیمی!

کشتی‌گیر و پیشکسوت کشتی باچوخه مشهد نیز درخصوص شرایط فعلی این رشته می‌گوید: در یک کلام باید بگویم با قاضی و سرهنگ و کارمند نمی‌شود رشته‌ای را که از ابتدا مردمی بوده، اداره کرد. کشتی چوخه باید به دست مو سفیدکرده‌های این رشته اداره شود البته با حمایت و همراهی مسئولان.

عباس نیک‌سرشت ادامه می‌دهد: نمی‌دانم با هدف یا بی‌هدف برخی‌ها که اصلاً از خانواده چوخه نبودند، چه کردند که این رشته ورزشی تا مرز محو شدن پیش رفت و چنانچه فکری برایش نکنند، از چند سال آینده باید چوخه را در عکس و تصاویر گذشته  جست‌وجو کنیم.

وی همچنین بیان می‌کند: در گذشته هم برای بدست آوردن قند گودها هر هفته رقابت شدید و جذابی برپا بود و هم در مسابقات مختلفی که برگزار می‌شد، مدعیان زیادی حضور داشتند. الان متأسفانه پهلوانی نمانده و اگر رقابتی برگزار می‌شود، سطح بسیار پایینی دارد! کشتی چوخه به برگزاری رقابت در برخی از مراسم‌های عروسی آن هم در بعضی نقاط استان محدود شده است! 

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر

فاطمه سعادتیان

دیگر خبرها

  • میراث ورزشی خراسان چگونه به نام یک نفر سند خورد؟
  • کنایه معاون وزیر ورزش به برپایی مجدد گشت‌های ارشاد
  • واکنش وزیر فرانسوی به جدایی کیلیان امباپه از پار‌ی‌سن‌ژرمن
  • طعنه معاون وزیر ورزش به برپایی مجدد گشت‌ های ارشاد
  • معاون وزیر ورزش: واگذاری استقلال و پرسپولیس، آرزوی دیرینه هواداران است
  • سرانه فضای ورزش دانش آموزی کشور دو و نیم برابر می شود
  • واکنش اسبقیان به ادعای وزیر اقتصاد در مورد مسائل مالی فدراسیون فوتبال+فیلم
  • واکنش معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به احتمال استیضاح «مراد صحرایی»
  • آمادگی ایجاد کمپ بین‌المللی کاراته کشور در همدان را داریم
  • پیام تبریک وزیر ورزش و جوانان پس از قهرمانی ایران در کشتی فرنگی آسیا