Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس آمارها در شهرک‌های صنعتی فارس ۳۵۰ واحد صنعتی در بخش صنایع غذایی و آشامیدنی مشغول به فعالیت هستند به عبارت دیگر حدود ۲۰ درصد واحدهای بهره‌بردار در شهرک‌های صنعتی این استان در بخش صنایع غذایی فعالیت دارند. ۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۳ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، یکی از اولویت‌های اساسی در برنامه توسعه اقتصادی بسیاری از کشورها، حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنگاه‌های کوچک در ایجاد اشتغال و فراهم کردن بستر مناسب برای افزایش تولیدات و صادرات نقش مهمی دارند. در اکثر کشورها، بنگاه‌های کوچک و متوسط عامل اشتغال بخش عظیمی از جمعیت کشورها و آموزش نیروی کار متخصص هستند.

در سال‌های اخیر اهمیت و نقش واحدهای صنفی کوچک و متوسط، هم در کشورهای صنعتی و هم در کشورهای در حال توسعه رو به افزایش است. با ظهور فناوری‌های جدید تحولاتی در تولید، توزیع و ساختار تشکیلاتی این بنگاه‌ها پدید آمده است و به اهمیت بنگاه‌های کوچک و متوسط افزوده است.

دولت‌ها به منظور تضمین رقابت در بازار آزاد و جلوگیری از انحصار بنگاه‌های بزرگ سیاست‌های ویژه‌ای برای ارتقاء بنگاه‌های کوچک و متوسط اتخاذ کرده‌اند. به گونه‌ای که بنگاه‌های کوچک و متوسط خود می‌توانند بستری مناسب برای ایجاد صنایع رقابت‌پذیر محسوب شوند.

توسعه کسب وکارهای کوچک و متوسط، رمز توسعه اقتصادی دهه آینده است. بررسی‌ها نشان داده است که کسب و کارهای کوچک و متوسط از طریق کارآفرینی، نوآوری، تغییر فناوری، پویایی صنعت، ایجاد فرصت‌های شغلی و افزایش درآمد بر اقتصاد جهانی تاثیرگذارند.

در دو دهه اخیر در بازارهای جهانی تغییرات محتوایی و کیفی بسیار زیادی رخ داده و ماهیت کسب و کارها تغییراتی اساسی کرده است؛ به موازات آن، دوره تولید محوری به انتهای حیات خود رسیده و دوره مشتری‌محوری در حال شکل‌گیری است.

تولیدکنندگان صنعتی، با هدف استفاده بهینه از امکانات و جلوگیری از هدر رفتن منابع با ارزش، تمهیداتی اندیشیده‌اند که نتیجه آن تغییر در ساختار صنعتی خواهد بود. یکی از مشخصات بارز و اصلی این تغییر ساختار، رشد و ترویج بیش از پیش کسب وکارهای کوچک و متوسط است.

20  درصد از واحدهای شهرک‌های صنعتی در حوزه صنایع غذایی فعالیت دارند

احد فتوحی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس در گفت‌وگو با تسنیم گفت: در استان فارس  با ایجاد 61 شهرک و ناحیه صنعتی فعال بستر مناسبی برای جذب سرمایه گذاری، استقرار واحد‌های تولیدی و صنعتی و در نتیجه اشتغال‌زایی و افزایش سرانه صنعتی فراهم شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس با بیان اینکه صنایع غذایی از مهم‌ترین صنایعی است که در استان ظرفیت توسعه دارند، بیان کرد: بر اساس آمارها از شمار واحدهای فعال در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان 350 واحد در بخش صنایع غذایی و آشامیدنی مشغول به فعالیت هستند که این واحد ها نقش موثری در تولید ملی و اشتغال ایفا کرده‌اند.

به عبارت دیگر حدود 20 درصد واحدهای بهره‌بردار در شهرک‌های صنعتی در بخش صنایع غذایی فعالیت دارند.

بازاریابی مناسب دغدغه اصلی صنایع غذایی فارس

محمد صادقی، مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، در گفت‌وگو با تسنیم در خصوص مشکل اصلی در صنایع غذایی گفت: مشکل اصلی در روند بازار است البته سرمایه‌گذاری‌هایی برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی صنایع کشاورزی صورت گرفته است اما باز هم با مشکلی به نام عدم بازاریابی مواجه هستیم که خود عاملی برای از بین رفتن تمام سرمایه‌گذاری‌ها خواهد بود.

صادقی بیان کرد: دغدغه سرمایه‌گذاری وجود ندارد بلکه موضوع اصلی که در این بین باید به آن پرداخته شود موضوع بازاریابی است زیرا تا زمانی که بازاریابی مناسبی برای محصولات تولیدی صنایع وجود نداشته باشد امکان توسعه فعالیت‌ها نیز وجود ندارد.

استان فارس از دیرباز به عنوان استانی با اشتغال مبتنی بر کشاورزی شناخته شده و بیشتر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در این استان به نحوی با کشاورزی مرتبط است. اما دیگر روش‌های سنتی کشاورزی در استان فارس قابل استفاده نیست و شرایط جغرافیایی و محیطی به گونه‌ای است که امکان توسعه فعالیت‌های سنتی وجود ندارد و باید با بالا بردن بهره‌وری  تولید محصولات کشاورزی را بهبود بخشید.

گزارش از علیرضا پرنیان

انتهای پیام/م

R41382/P1486/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۰۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر

ایسنا/فارس مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای فارس با ترسیم سیمای استان فارس در بارندگی اخیر از بروز پدیده بهاران پربارش در این استان خبر داد و گفت: تا امروز، ۷ اردیبهشت نزدیک ۹ میلی‌متر بارش تجمعی در سطح استان نازل شد و در مجموع از ابتدای سال آبی جاری تاکنون بخ‌طور متوسط، ۲۰۳ میلی‌متر باران در فارس باریده است.

سیاوش بهروز امروز، ۷ اردیبهشت در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: بارندگی‌های بهاری چهره کم آبی امسال را کمی ترمیم کرد و مجموع حجم آب پشت سدهای در حال بهره‌برداری استان را به ۴۰ درصد رساند.

وی افزود: میزان اختلاف بارندگی استان فارس با بارش بلند مدت مشابه یعنی میانگین ۵۵ ساله حدود ۳۰ درصد کاهش دارد.

مدیر مطالعات پایه منابع شرکت آب منطقه‌ای فارس با اشاره به میزان ثبت بارندگی در ایستگاه‌های مختلف گفت: بیشترین بارش طی جبهه بارندگی اخیر که شروع آن از ۳۱ فروردین ماه ثبت شده به ترتیب در شیراز با ۳۶ میلی‌متر، سوریان با ۳۳ میلی‌متر ، صفاشهر با ۲۸.۵ میلی‌متر و اقلید با ۲۸ میلی‌متر بوده است. 

وی اضافه کرد: بعدازظهر چهارشنبه گذشته بارش‌های رگباری و نقطه‌ای در مناطق مرکزی و شرقی استان فارس رخ داد که منجر به سیلابی شدن رودخانه‌های این مناطق شده است. از جمله بارش شدید در شهر شیراز به میزان ۳۶ میلی‌متر طی ساعات ۱۳ تا ۱۷ ثبت شد که منجر به آبگرفتگی معابر شهری و سیلابی شدن رودخانه خشک شیراز شد. 

بهروز ادامه داد: هر چند لطف خداوند شامل بندگانش شده است و بهبودی نسبی با نزول رحمت الهی شامل حال مردم شده است، لیکن تاکنون تنها ۷۰ درصد از میانگین بلند مدت بارندگی استان محقق شده است لذا صرفه‌جویی در کلیه بخش‌های مصرفی آب شامل شرب و بهداشت، صنعت و خدمات و به‌خصوص کشاورزی توصیه می‌شود.

به گزارش ایسنا، سال آبی از آغاز مهرماه هر سال تا پایان شهریورماه سال بعد است و امید می رود با یاری خداوند منان چند ماه باقی‌مانده تا سال آبی جاری میانگین بارش استان بالاتر برود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • محصولات بیش از ۱۳۰ واحد صنعتی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • کلنگ عملیات اجرایی ناحیه صنعتی جویم به زمین زده شد
  • اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  • باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید
  • اجرای ٢٠ پروژه عمرانی-زیرساختی منطقه ویژه لامرد در سال ١۴٠٢