Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-19@11:57:30 GMT

برنامه‌ریزی دولت برای ممانعت از خروج آب از کشور

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۹۲۴۰۳

برنامه‌ریزی دولت برای ممانعت از خروج آب از کشور

معاون وزیر جهاد کشاورزی از برنامه ریزی انجام شده دولت با هدف ممانعت از خروج آب از کشور در درجه اول خبر داد. ۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۷ اقتصادی کشاورزی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسین شیرزاد، معاون وزیر و رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در گردهمایی مدیران تعاونی های تولید کشاورزی که با حضور تعدادی از مدیران بخش خصوصی و شرکتهای مهندسین مشاور طرح جامع شبکه های آبیاری و زهکشی فرعی رودخانه های مرزی کشور برگزار گردید، عنوان کرد: تاکنون 448 آبخوان زیرزمینی مشترک و مرزی در سطح جهان شناخته شده است و تقریبا 60 درصد از تمام آب‌های شیرین در حوزه‌های مرزی جریان می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برنامه ریزی بهره برداری از منابع آب های مرزی در جهان و ایران، پدیده جدیدی نیست. این رویکرد برانتقال آب حوضه های مرزی به حوضه داخلی استوار است. بهترین الگوی آن هم، تفاهم با کشور همجوار برای بهره برداری مشترک و تثبیت حقابه و استفاده از حقابه ملی در قلمرو سرزمینی است ولی در محدوده هایی که بدلیل ساختار ژئومرفولوژیک یا سیاسی و یا ناهمگنی فضایی دو سوی مرز چنین امکانی وجود ندارد یا محقق نشده، رویکردهای متفاوتی شکل گرفته است. که زمینه بهره برداری مناسب و پایدار از منابع آب مرزی که از کشور خارج می‌شود را فراهم می سازد و مهمترین هدف آن ممانعت از خروج آب از کشور در درجه اول و پی آمدهای توسعه ای در حوضه های داخلی است.

شیرزاد در ادامه افزود: در این رابطه براساس سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی، طرح جامع شبکه های آبیاری و زهکشی فرعی رودخانه های مرزی کشور در شش استان با مساحت 216805 هکتار که شامل استانهای آذربایجان شرقی در 3 شهرستان با مساحت 18840 هکتار , آذربایجان غربی در 6 شهرستان با مساحت 61570 هکتار , اردبیل در 4 شهرستان با مساحت 37888 هکتار , ایلام در 4 شهرستان با مساحت 29694 هکتار , کرمانشاه در 7 شهرستان با مساحت 52003 هکتار , کردستان در 3 شهرستان با مساحت 16810 هکتار در دست اجرا میباشد. بطور کلی طرح در 6 استان , 27 شهرستان و 74 پروژه اجراء می گردد. وضعیت مطالعات و اجرای نظامهای بهره برداری در کل طرح شامل 107684 هکتار در دست اجراء ، 111439 هکتار آماده بهره برداری می باشد.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، جمهوری اسلامی ایران با کشورهای همجوار دارای مرزهای آبی متعدد و متنوعی می باشند. نزدیک به 22درصد (1918 کیلومتر) از مرز مشترک کشور را 26 رودخانه کوچک و بزرگ تشکیل می دهند. (کل مرزهای کشور حدود 8755کیلومتر است که از این مقدار 2700 کیلومتر از آن دریائی و 4137 کیلومتر نیز خشکی است).

وی افزود: بزرگترین مرز رودخانه ای مربوط به روخانه ارس به طول 475 کیلومتر و کوچکترین مرز رودخانه ای مربوط به رودخانه دیرج به طول تنها 2.5 کیلومتر و قسمتی از مرز مشترک ایران با عراق می‌باشد. نزدیک به 22درصد (1918 کیلومتر) از مرز مشترک کشور را 26 رودخانه کوچک و بزرگ تشکیل می دهند. (کل مرزهای کشور حدود 8755کیلومتر است که از این مقدار 2700 کیلومتر از آن دریائی و 4137 کیلومتر نیز خشکی میباشد).

شیرزاد گفت: در حال حاضر، 10 درصد از کل منابع آب تجدیدپذیر کشور (حدود 130 میلیارد مترمکعب) از منابع ورودی، از حوضه‌های مشترک با کشورهای همجوار تامین می‌شود که با توجه به بحران عمومی آب در کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. حجم کل آب خروجی از کشور که معمولاً در بیلان‌های سالانه منعکس نمی‌شود حدود 3 تا 4 درصد کل آب تجدیدپذیر برآورد می‌شود. در نتیجه موضوع اولویت برنامه ریزی راهبردی مدیریت منابع آب در این حوضه‌ها و قلمرو سرزمینی مرزی، از اولویت و اهمیت ویژه برخوردار شده است.

به گفته شیرزاد، پیگیری این مسئله، توام با درک عمیق این قضیه است که بطور تاریخی ایران، همواره بر سر تقسیم آبهای مرزی با همسایگان خود مسئله داشته است و در چهارسوی خود حوضه های آبریز مشترک و رودخانه های مرزی مهمی مانند اروند رود، هیرمند، هریرود، اترک و ارس با همسایگان خویش دارد، معاهده ها و حکمیت های صورت گرفته درطول سالیان گذشته نشان از اهمیت موضوع رودخانه های مرزی درمناسبات با همسایگان دارد.

معاون وزیر کشاورزی گفت: روشن شدن جنبه های حقوقی این اختلافات و شفاف سازی در مورد حق و حقوق و اختیارات دولتهای ساحلی می تواند راهگشای حل تنش و حتی جلوگیری از بروز تنش باشد. در کنار مباحث بسیار مهمی نظیر توسعه پایدار حوضه های رودخانه ای و مدیریت یکپارچه منابع آبی و حفاظت از محیط زیست بررسی دکترین های حاکم بر بهره برداری از آبهای مشترک ضرورت پیدا می کند تا راه را برای رسیدن به توافقی پایدار هموار کند بنظر شیرزاد. برای تحقق الگوی توسعه جامع سرزمینی در حوضه رودخانه مرزی با محوریت منابع آب الزاماً ، باید برنامه ریزی راهبردی توسعه فضایی، صورت پذیرد در این خصوص مقرر است در این طرح طبق تفاهم نامه منعقد شده فی مابین سازمان مرکزی تعاون روستایی و مجری طرح، پروژه ای به مساحت 216805 هکتار در قالب 189 تشکل در الگوهای مختلف نظام بهره برداری ساماندهی گردد. از جمله اهداف مهم این طرح افزایش بهره

وی عوامل و منابع تولید , حفظ و پایداری مشارکت کشاورزان در بهره برداری و نگهداری شبکه های آبیاری و ارتقاء نقش ذینفعان اصلی در اعمال مدیریت واحد و یکپارچه در عرصه مدیریت آب و کشاورزی می باشد.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، ابراز امیدواری کرد که این طرح بتواند حوزه عمل تشکلهای بخش کشاورزی را وسعت بیشتری بخشیده و به ایجاد اشتغال مولد در مناطق مرزی کمک شایانی نماید.

انتهای پیام/

R1342/P1012122/S7,83/CT12 واژه های کاربردی مرتبط بحران آب ایران سازمان تعاونی روستایی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران آب ایران سازمان تعاونی روستایی بحران آب ایران سازمان تعاونی روستایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۲۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال فعالسازی هزار و ۹۶۰ واحد صنعتی راکد هدفگذاری شد

مقیمی معاون وزیر و رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، درباره برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه احیای واحدهای راکد کشور، گفت: مهم ترین رویکرد این وزارتخانه در راستای ظرفیت‌بخشی به واحدهای صنعتی است که زیر ۵۰ درصد ظرفیت خود در حال فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه در مجموع برای احیا و افزایش ظرفیت حدود پنج هزار و ۲۶۰ واحد راکد و با ظرفیت پایین در سال جاری برنامه ریزی شده است، افزود: سال ۱۴۰۲ در بخش احیای واحد های راکد هزار و ۸۱۱ واحد صنعتی در کشور به چرخه تولید بازگشت.

وی با اشاره به اینکه طی سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ روند بهره برداری از واحدهای صنعتی در شهرک های صنعتی کشور حدود ۱۱ درصد افزایش داشت، افزود: ۴۷ هزار واحد صنعتی در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری رسید و سال ۱۴۰۲ این رقم به بهره برداری ۵۳ هزار واحد در شهرک های صنعتی افزایش یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • آبرسانی به ۵۰۰۰ روستای کشور
  • بهره‌برداری از ۲۷۰۰ پروژه بهداشتی در دولت مردمی
  • بهره برداری از ۲۵ هزار واحد مسکونی با پرداخت تسهیلات ساخت و مشارکت‌های مردمی
  • کاهش گردوغبار در خوزستان با پراکنش اراضی کشاورزی
  • امسال فعالسازی هزار و ۹۶۰ واحد صنعتی راکد هدفگذاری شد
  • آغاز رسمی بهره‌برداری از ۴۰ دستگاه اتوبوس برقی ایران‌ خودرو دیزل در شهر کرج
  • ببینید | آئین بهره برداری از ۴۰ دستگاه اتوبوس برقی در کلانشهر کرج با حضور وزیر کشور
  • بهره برداری از بیمارستان اسلامشهر ۵۰۰ میلیارد اعتبار نیاز دارد
  • آیین بهره برداری از ۴۰ اتوبوس برقی در کرج با حضور وزیر کشور
  • آیین بهره برداری از 40 اتوبوس برقی در کرج با حضور وزیر کشور