Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛  سید ابوطالب نجفی  در خصوص روند اتصال کارت‌های ایران و روسیه گفت: در این موضوع دو بحث مطرح است، یکی این‌که کارت‌های موجود در کشور مغناطیسی هستند درصورتی‌که روس‌ها از کارت‌های هوشمند و چیپ دار استفاده می‌کنند.

وی افزود: به همین دلیل زمانی که قرار شد این طرح اجرایی شود، بنا شد این اتصال به‌صورت کنترل‌شده انجام شود تا در خصوص جعل و تقلب در این بخش، ایران متحمل آسیب کمتری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نجفی تصریح کرد: روس‌ها معتقدند از آنجایی که کارت‌های بانکی در ایران مغناطیسی و از امنیت کمتری به نسبت کارت‌های هوشمند روسیه برخوردار هستند لذا در صورت بروز اتفاقی در حوزه جعل و تقلب خسارت ناشی از آن بر عهده ایران است.

وی ادامه داد: در این شرایط تصمیم بر این شد که برای جلوگیری از آسیب کمتر در حوزه جعل و تقلب این اتصال و ارتباط به‌صورت کنترل‌شده، انجام شود و فاز اول این طرح بر روی دستگاه‌های ATM ها باشد. بدین معنا که کارت‌های بانکی ایران در عابر بانک‌های روس پذیرش و کارت‌های بانکی روسی نیز در عابر بانک‌های ایران پذیرش شود.

وی تأکید کرد: تست‌های اولیه در این بخش انجام شد که موفقیت‌آمیز بود، اما در یک مرحله‌ای در چند ماه گذشته روس‌ها یک تغییر استراتژی دادند و به دنبال ایجاد یک شبکه پرداخت منطقه‌ای که بتواند تمام کشورهای منطقه را تحت پوشش دربیاورد، هستند.

نجفی افزود: روس ها برای اجرای این طرح، ایران را ملزم به استفاده از مشخصات خاصی در سامانه‌های بانکداری الکترونیک کردند که در این بخش بین دو کشور اختلاف دیدگاه به وجود آمده و این پروژه در حال مذاکره است ازاین‌رو پیشرفت آن کمی کند شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که این تغییر مواضع در کشور روسیه به دلیل خروج آمریکا از برجام رخ‌داده است، گفت: خیر، چون این تغییر مواضع چند ماه قبل از خروج آمریکا از برجام صورت گرفته است و روسیه با خروج آمریکا از برجام در مواضع خود در اجرای این طرح تغییری نداده است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۲۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال سرویس کارت‌های اعتباری ایران و روسیه/ مسکو از تجربه دهه‌ها مقاومت ایران در برابر تحریم بهره می گیرد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، راشاتودی نوشت: روزنامه ایزوستیا به نقل از سفارت تهران در مسکو گفت که ایران می‌تواند ظرف چند ماه آینده کارت‌های اعتباری و نقدی میر روسیه را بپذیرد.

به گفته محسن رحیمی، هم اکنون کار برای آماده سازی زیرساخت‌های فنی لازم در حال انجام است، البته اجرای این سامانه زمان بر است. رحیمی تاکید کرد که این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که روسیه و ایران به ایجاد روابط اقتصادی قوی‌تر ادامه می‌دهند.

مسکو و تهران روابط خود را در مواجهه با تحریم‌های غرب تقویت کرده اند. به گفته میخائیل خاچاتوریان، دانشیار دانشگاه مالی در مسکو، گردش تجاری بین دو کشور در سال گذشته بالغ بر ۴ میلیارد دلار بوده است و پتانسیل رشد بیشتر، به ویژه در بخش تولید، مهندسی مکانیک و حمل و نقل را دارد.

به گفته وی، آزمایش سیستم میر، جایگزین روسی ویزا و مسترکارت، ممکن است از اواخر تابستان یا اوایل پاییز سال جاری در ایران آغاز شود. مسکو در سال ۲۰۲۲ در واکنش به عملیات نظامی خود در اوکراین، از جمله قطع دسترسی بسیاری از بانک‌های روسی از سوئیفت، ویزا و مسترکارت، تحت تاثیر موجی از تحریم‌ها قرار گرفت. در پاسخ، دولت روسیه شروع به ترویج سیستم میر داخلی به عنوان یک جایگزین قابل اعتماد کرد.

کارشناسان خاطرنشان کردند که اقتصاد ایران علیرغم اینکه دهه‌ها تحت تحریم‌های گسترده بین‌المللی قرار داشت، سازگار شده است و روسیه می‌تواند از تجربه تهران در مقاومت در برابر فشار خارجی استفاده کند.

تاتیانا موناگان، دبیرکل اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) گفت: اقدام برای راه‌اندازی میر در ایران گامی منطقی به جلو در توسعه همکاری‌های دوجانبه پس از پیوستن تهران به گروه اقتصادی بریکس در سال جاری است.

به گفته کارشناسان، تصمیم برای استفاده از میر در ایران از زمانی که تعدادی از کشور‌های به اصطلاح «دوست» از جمله ارمنستان، قرقیزستان و قزاقستان به دلیل ترس از هدف قرار گرفتن توسط تحریم‌های ثانویه، محدودیت‌هایی را بر این سیستم اعمال کردند، اهمیت بیشتری پیدا کرد.

کارت‌های میر در حال حاضر به صورت آزاد در آبخازیا، اوستیا و بلاروس پذیرفته می‌شوند و با محدودیت‌های خاصی در ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، کوبا، ونزوئلا و ویتنام قابل استفاده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتصال سرویس کارت‌های اعتباری ایران و روسیه/ مسکو از تجربه دهه‌ها مقاومت ایران در برابر تحریم بهره می گیرد
  • کارت‌های بانکی اعتباری روسی به زودی به ایران می‌آیند
  • سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی دوبرابر شد
  • افزایش دو برابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی
  • سقف تراکنش های غیرحضوری در شبکه بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان رسید
  • کارت‌های بانکی اعتباری روسی در راه ایران
  • «میر» روسیه در ایران فعال می‌شود | جزئیات پیوستن ایران به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه
  • ایران به زودی به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه می‌پیوندد
  • تکذیب ورود قطار ترانزیتی از افغانستان به شبکه ریلی
  • تکذیب ورود قطار ترانزیتی از افغانستان به شبکه ریلی ایران