Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز تحقیقات راهبردی پلیس راهور ناجا کاهش قیمت حمل و نقل عمومی و افزایش زیرساخت‌ها را یکی از راهکارهای کاهش ترافیک و در نتیجه آن بهبود سلامت روان مردم دانست.

به گزارش قدس آنلاین،  سرهنگ شهریار بهزاد بصیرت مدیر مرکز تحقیقات راهبردی پلیس راهور ناجا با اشاره به مقوله روانشناسی ترافیک و تاثیراتی که ترافیک بر رفتارهای و عملکرد افراد می گذارد، گفت: ترافیک و رفتاری‌های ترافیکی ۲ عامل موثر در بروز حوادث محسوب می‌شوند که ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی ترافیک به نزاع خیابانی منجر می شود

وی ادامه داد: ترافیک موجب رفتارهای پرخطر می‌شود، وقتی رانندگان در ترافیک یک ساعت معطل می‌شوند این احتمال وجود دارد که رفتارهای غیرعادی  از آنها سر بزند، از طرفی این ترافیک آلودگی هوا، خستگی و سایر معضلات ناشی از ترافیک را به دنبال خواهد داشت؛ پس ترافیک در رفتار رانندگان تاثیرگذار است که این نشان دهنده اهمیت روانشناسی ترافیک است.

بصیریت عنوان کرد: کسی که بر اثر ترافیک سنگین عصبانی می‌شود ممکن است به طور مداوم شروع به بوق زدن کند و این بوق زدن موجب  پرخاشگری دیگران شود در مواردی حتی ممکن است، این پرخاشگری‌ها به نزاع خیابانی منجر شود.

ترافیک و حادثه با رفتارهای خطرناک رانندگان

مدیر مرکز تحقیقات راهبردی پلیس راهور ناجا با بیان اینکه رفتارهای  پرخطر در بروز ترافیک و در نتیجه آن سلب آسایش از شهروندان تاثیرگذار است، بیان کرد: برخی با انجام رفتارهای پرخطر هنگام رانندگی مانند رفتاری‌های هیجان محور، حرکات نمایشی، رانندگی پس از مصرف مشروبات الکلی و مواد روان‌گردان و مخدر، سرعت و سبقت‌های غیر مجاز امکان رفتار ایمن را از سایر شهروندان سلب می‌کنند که در نتیجه این رفتارها ترافیک و حادثه ایجاد می شود  و آرامش شهروندان برهم خواهم بود.

مدیر مرکز تحقیقات راهبردی پلیس راهور ناجا با اشاره به ارتباط سلامت روان و ترافیک که در موضوع روانشناسیترافیک به آن پرداخته می شود، اظهار کرد: رفتاری‌های شخصیتی افراد در ترافیک شهری و برون شهری تاثیرگذار است به عنوان مثال وقتی رانندگان در سه خط حرکت می‌کنند در صورتیکه دو لاین حرکت وجود دارد، در  منطقه‌ای رانندگان مجبور هستند وارد این دو خط حرکت شوند که در نتیجه آن در این نقطه ترافیک سنگین ایجاد می شود و به اصطلاح می گوییم ترافیک در آن نقطه قیف شده است.

وی ادامه داد: حرکت در سه لاین نوعی رفتار نامناسب ترافیکی در اثر عجله بی مورد  رانندگان است که به دنبال این رفتار غلط ساعت‌ها ترافیک سنگین ایجاد و آرامش اعصاب رانندگان برهم زده خواهد شد.

بصیرت با عنوان مثالی در خصوص رفتارهای غلط ترافیکی که منجر به بر هم زدن آرامش و سلامت روانافراد می‌شود، گفت: به عنوان مثال وقتی رانندگان‌  فاصله بین دو خودرو را رعایت نمی‌کنند راننده مجبور می‌شود به طور مداوم کلاج و ترمز بگیرد، بایستد و مجددا حرکت کند درحالی که اگر فاصله خود را با توجه به سرعت ترافیک طور تنظیم کند که نیاز به توقف‌های متوالی نباشد می‌تواند با سرعت مناسب و آرامش حرکت کرد که در نتیجه آن استهلاک خودرو و آلودگی هواکمتر خواهد بود همچنین رانندگان با آرامش اعصاب رانندگی خواهند کرد و ترافیک روان‌تری خواهند داشت.

ترافیک سرمایه ملی کشور را می بلعد

بصیرت با اشاره به اتلاف وقت شهروندان در ترافیک کلان شهرهایی چون تهران و از دست رفتن هزینه های ملی گفت: هر شهروند تهرانی که مجبور باشد در شهر تردد کند، حداقل 2 ساعت از زمانش در ترافیک هدر می شود که متاسفانه این وقت تلف شده زمان زیادی بوده و به نوعی سرمایه تلف شده  جامعه محسوب می شود و اگر بخواهیم عدد و رقم آن را محاسبه کنیم، هزینه بالایی را شامل می‌شود.

وی در ادامه رفتار ترافیکی ایمن را رفتاری دانست که بتوان با اطمینان و امنیت خاطر رانندگی کرد افزود: همه این موضوعات در قالب روانشناسی ترافیک مطرح می‌شوند و باید به آنها پرداخته شود تا کمتر شاهدمشکلات ترافیکی و بهبود سلامت روان مردم باشیم.

حمل نقل عمومی ارزان راهکاری برای حل معضل ترافیک

مدیر مرکز تحقیقات راهبردی پلیس راهور ناجا کاهش قیمت حمل و نقل عمومی و افزایش زیرساخت‌ها را یکی از راهکارهای کاهش ترافیک و در نتیجه آن بهبود سلامت روان مردم دانست و گفت: امروزه در همه کشورهای توسعه یافته هزینه‌های خودروی شهری گران است، این هزینه فقط منوط به بنزین یا سوخت مصرفی نیست، بلکه هزینه‌هایی چون عوارض ورود به محدوده‌های ترافیکی و بسیاری از هزینه‌های این چنینی را شامل می‌شود اما در کنار هزینه گران خدمات ارزان حمل ونقل شهری با زیرساخت‌ها لازم دیده شده است.

وی با تاکید بر ایجاد زیرساخت های حمل نقل عمومی شهری با قیمت مناسب گفت: اگر قرار است به مردم بگوییم  از خودروی شخصی استفاده کنند باید خطوط مترو، تاکسی و اتوبوس به سهولت با قیمت کم در اختیار مردم قرار بگیرد.

منبع: افکارنیوز 

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ترافیک حمل و نقل جاده ای قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۳۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفتارهای غیرمنطقی انسان الگوی جدید هوش مصنوعی شد

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ محققان دانشگاه ام آی تی و دانشگاه واشنگتن راهی برای مدل‌سازی رفتار یک سوژه، خواه انسانی یا ماشینی، ابداع کردند که محدودیت‌های محاسباتی ناشناخته را توضیح می‌دهد. این روش جدید به درک تفکر انسان و ماشین و چگونگی حل مشکلات کمک می‌کند و هر گونه محدودیتی را که ممکن است مانع حل مسئله شود شناسایی می‌کند.

برای ساختن سیستم‌های هوش مصنوعی که می‌توانند همکاری مؤثری با انسان داشته باشند، الگوبرداری مناسب از رفتار انسان برای شروع مفید است. اما بیشتر انسان‌ها تمایل دارند هنگام تصمیم‌گیری رفتاری نشان دهند که با هنجار‌ها و استاندارد‌ها چندان سازگار نیست. این غیرمنطقی بودن، که مدل‌سازی آن به‌ویژه دشوار است، اغلب به محدودیت‌های محاسباتی ختم می‌شود. دلیلش این است که یک انسان فرصت ندارد مدت‌های طولانی وقت صرف کند تا به راه حل مناسب برای حل یک مشکل برسد.

پیش‌بینی و پیشگیری از رفتار‌های اشتباه

مدل جدید محققان می‌تواند به طور خودکار محدودیت‌های محاسباتی یک سوژه را با دیدن تنها چند نمونه از اقدامات قبلی آنها استنتاج کند. این «پایه استنتاج» می‌تواند برای پیش‌بینی رفتار‌های آتی آن سوژه استفاده شود. برای مثال، می‌تواند پیش‌بینی کند که بر اساس الگو‌های سفر قبلی یک فرد به کجا می‌رود و یا مثلاً حرکت بعدی یک بازیکن را در بازی شطرنج پیش‌بینی کند. این کار می‌تواند به دانشمندان کمک کند نحوه رفتار انسان‌ها را به سیستم‌های هوش مصنوعی بیاموزند تا به همکاران انسانی خود بهتر پاسخ دهند. به گفته پائول جیکوب (Paul Jacob)، نویسنده ارشد این تحقیق، توانایی درک رفتار انسان و سپس استنتاج اهداف او بر اساس رفتار، می‌تواند کارایی یک دستیار هوش مصنوعی را تا حد زیادی ارتقا دهد.

جیکوب می‌گوید: «هوش مصنوعی می‌تواند با مشاهده رفتار‌های قبلی انسان، او را از انجام اشتباه احتمالی بازدارد و وارد عمل شود و راه بهتری را پیشنهاد دهد. حتی می‌تواند با نقاط ضعفی که همکاران انسانی‌اش دارند سازگار شود. توانایی مدل‌سازی رفتار انسان گام مهمی به سوی ساخت یک عامل هوش مصنوعی است که در واقع می‌تواند به آن انسان کمک کند.»

چگونگی آموزش الگوریتم

اولین مرحله در روش آنها شامل اجرای یک الگوریتم حل مسئله در مدت زمان محدود است. برای مثال، اگر مدل هوش مصنوعی در حال انجام مسابقه شطرنج است به الگوریتم  آن اجازه می‌دهند که فقط در تعداد معینی از مراحل اجرا شود. در پایان، محققان می‌توانند تصمیماتی را که الگوریتم در هر مرحله اتخاذ کرده است، مشاهده و بررسی کنند.

سپس این مدل، تصمیمات خود را با تصمیمات سوژه‌ای که از آن الگو گرفته مقایسه می‌کند تا با هم هماهنگ شوند و مرحله‌ای که عامل برنامه‌ریزی را متوقف کرده است شناسایی می‌کند. از این رو، مدل می‌تواند پایه استنتاج یا مدت زمانی که آن سوژه برای این مشکل برنامه‌ریزی می‌کند را برآورد کند. از پایه استنتاج همچنین می‌توان برای پیش‌بینی نحوه واکنش آن سوژه هنگام حل یک مشکل مشابه استفاده کرد.

این روش می‌تواند بسیار کارآمد باشد، زیرا محققان می‌توانند بدون تلاش مضاعف، به مجموعه کاملی از تصمیمات الگوریتم حل مسئله دسترسی داشته باشند. این چارچوب همچنین می‌تواند به حل هر مشکلی که در آن کلاس خاص از الگوریتم قرار دارد کمک کند.

محققان رویکرد خود را در سه مدل‌سازی مختلف آزمایش کردند: استنباط اهداف ناوبری بر اساس مسیر‌های قبلی، حدس زدن قصد ارتباطی افراد از روی نشانه‌های کلامی آنها و پیش‌بینی حرکات بعدی در مسابقات شطرنج انسان با انسان. روش آنها در هر آزمایش یا با یک انتخاب رایج مطابقت داشت یا عملکرد بهتری را نشان داد.

با این روش جدید، سیستم‌های هوش مصنوعی از اشتباهات خود درس می‌گیرند و مهارت‌های تصمیم‌گیری خود را بهبود می‌بخشند. از این رویکرد همچنین می‌توان برای مدل‌سازی فرآیند برنامه‌ریزی در ربات‌ها استفاده کرد. هدف نهایی این روش، ایجاد مدل‌هایی از هوش مصنوعی است که بتوانند همکاری مؤثرتری با انسان داشته باشند.

این گزارش از ام آی تی نیوز به فارسی برگردان شده است.

انتهای پیام/

نازنین احسانی طباطبایی

دیگر خبرها

  • حرکت اعتراضی دانشجویان درآمریکا بیداری جهان نسبت به مساله فلسطین و عمق تنفر عمومی نسبت به رژیم صهیونیستی است
  • پلیس راهور تهران: استفاده از موبایل عامل ۴۶ درصد از تصادفات است
  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • رشد 100 درصدی مخارج مسافران تور ترکیه در 2024
  • ارسال ارزان و سریع بار با شرکت پست بین‌المللی اسپیدکس
  • عامل ۴۶ درصد تصادفات ؛ یک عادت بد در رانندگی!
  • رفتارهای غیرمنطقی انسان الگوی جدید هوش مصنوعی شد
  • جابجایی بیش از ۵ میلیون تن کالا توسط ناوگان حمل و نقل
  • رشد اعتبارات هزینه‌ای عمومی دستگاه‌های فرهنگی متناسب با مأموریت‌های آنها بوده است
  • افزایش و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی احترام به شهروندان است