Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- «کارپوشه ملي ايرانيان» در حالي اکنون به مرحله بهره برداري و استفاده براي عموم مردم رسيده است که حدود يکسال پيش و در آخرين روزهاي عمر دولت يازدهم از آن رونمايي شده بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، سامانه کارپوشه ملي ايرانيان دهم مرداد ماه پارسال با حضور محمود واعظي وزير وقت ارتباطات و فناوري اطلاعات با هدف دسترسي آزاد به اطلاعات و ارسال الکترونيکي بدون واسطه اعلان هاي رسمي دستگاه هـاي اجرايي کشور بـه آحاد مـردم و موسسه هاي حقوقي که متقاضي دريافت خدمات دولتي و عمومي هستند، ايجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اين سامانه هر يک از مردم يا کسب و کارها، داراي کارپوشه هاي الکترونيکي واحد (کارتابل) با عنوان «ايران پوشه» بوده و همه اقلام تحويل گرفتني الکترونيکي خود شامل اعلان ها و ابلاغيه هاي دولتي و عمومي را از همه دستگاه هاي اجرايي و نهادهاي عمومي به صورت يکپارچه و اختصاصي دريافت مي کنند و از هر جايي به آن دسترسي خواهند داشت.
سامانه کارپوشه ملي ايرانيان اکنون بنا به گفته مدير کل دفتر پايش‌ و ‌نظارت بر پياده‌ سازي دولت‌ الکترونيک آماده بهره برداري شده و مردم مي توانند آن را از طريق برنامه نرم افزاري دولت همراه دريافت و نصب کنند.
اين در حاليست که در زمان رونمايي از آن (مرداد 96) نيز گفته شد مردم مي توانند با مراجعه به باجه هاي پستي سراسر کشور نسبت به ثبت نام و دريافت شماره کاربري خود اقدام کنند؛ گامي که تا اواخر تيرماه امسال به مرحله عملياتي نرسيد؛ همان روزهاي آغازين رونمايي از اين سامانه، خبرنگار ايرنا با مراجعه به تعدادي از باجه هاي پستي در تهران از بي اطلاعي آنان در باره اين سامانه خبر داد.
بيست و ششم آذرماه پارسال «رضا باقري اصل» که معاون وقت دولت الکترونيک سازمان فناوري اطلاعات بود، يکي از سرويس هايي که بايد در زيرساخت دولت همراه قرار گيرد را سامانه کارپوشه ملي ايرانيان دانست و به ايرنا گفت: قرار است اين هفته (پايان آذر) حسين انتظامي معاون مطبوعاتي و اطلاع رساني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، با دعوت از خبرنگاران نحوه عملکرد آن را به اطلاع اصحاب رسانه برساند.
باقري اصل سامانه کارپوشه ملي ايرانيان را مهمترين رکن در سامانه دولت همراه دانست که بايد هرچه زودتر در اين زيرساخت قرار گيرد.
به گفته وي، تلاش مي شود هرچه زودتر اين سرويس ها در زيرساخت دولت همراه قرار گيرد و تا پيش از دهه فجر (بهمن 96) اعلام عمومي شود.
اما با همه تاکيدها بهره برداري از اين سامانه ممکن نشد و کار به سال 1397 رسيد و هيات دولت بيست و پنجم ارديبهشت ماه امسال دستورالعمل اجرايي سامانه کارپوشه ملي ايرانيان را ابلاغ کرد.
بر اساس اين مصوبه که با امضاي محمدجواد آذري جهرمي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات به بخش هاي مختلف اين وزارتخانه ابلاغ شده، آمده است: «با استناد به ماده 4 قانون وظايف و اختيارات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و ماده 5 اساسنامه شوراي اجرايي فناوري اطلاعات، مصوبه چهارم جلسه يازدهم فروردين 1396 شورا با عنوان `دستورالعمل اجرايي سامانه کارپوشه ملي ايرانيان` که به تاييد و توشيح رئيس جمهوري رسيده است، جهت اجرا ابلاغ شد».
متن مصوبات يازدهمين جلسه شوراي اجرايي فناوري اطلاعات چنين است: «همه دستگاه‌هاي اجرايي موضوع ماده (5) قانون مديريت خدمات کشوري موظفند ظرف مدت شش ماه نسبت به ارائه خدمات به مردم از طريق کارپوشه ملي ايرانيان به موازات روش­هاي ارائه خدمات موجود، اقدام کنند».
بر اساس قانون مديريت خدمات کشوري، همه وزارتخانه ها، موسسه هاي دولتي، موسسه ها يا نهادهاي عمومي غيردولتي، شرکت هاي دولتي و تمامي دستگاه هايي که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و يا تصريح نام است از قبيل شرکت ملي نفت ايران، سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران، بانک مرکزي، بانک ها و بيمه‌هاي دولتي، دستگاه اجرايي ناميده مي شوند.
اکنون و با گذشت نزديک يک سال از رونمايي اين سامانه، شهلا اصولي مديرکل دفتر پايش‌ و‌ نظارت بر پياده‌سازي دولت‌الکترونيک سازمان فناوري اطلاعات ايران از به بهره برداري رسيدن آن خبر داده و گفته است: دستگاه‌هاي اجرايي در سال‌ هاي گذشته براي فراهم شدن زمينه پيگيري الکترونيکي درخواست‌هاي مراجعان، پرتال هايي مختص به خود براي پاسخگويي به مردم طراحي کرده‌اند.
به گفته وي، انبوه اين پرتال ها سبب شده تا مردم براي پيگيري هريک از درخواست‌هاي خود در سازمان‌هاي مختلف نظير شهرداري، ماليات و ساير دستگاه‌ها مجبور به ثبت‌نام در اين پرتال ها باشند و نسبت به مديريت حجم انبوه نام کاربري و کلمه عبور مختص هر سايت اقدام کنند.
اصولي اين رويه و وجود پرتال هاي متعدد را عاملي براي هدررفت بودجه کشور دانست و تاکيد کرد: بر اساس آيين‌نامه ماده 8 قانون دسترسي آزاد به اطلاعات، سامانه کارپوشه ايرانيان با هدف ارائه پاسخ از سوي همه دستگاه‌ها به پيگيري‌هاي مردم تنها از طريق يک درگاه و همچنين تسريع در پاسخگويي به مردم، حذف کاغذ، افزايش بهره‌وري و صرفه‌جويي در منابع، طراحي و پياده‌سازي شده است.
مديرکل دفتر پايش ‌و‌ نظارت بر پياده‌سازي دولت ‌الکترونيک ادامه داد: دريافت پاسخ و پيگيري خدمات درخواستي از دستگاه‌ها هم به‌ صورت حضوري و يا الکترونيکي و همچنين دريافت قبوض مختلف نظير تلفن، تلفن همراه، آب، برق، گاز و غيره صادره براي هر فرد به ‌صورت يکجا از جمله قابليت‌هاي پيش‌ بيني‌ شده در اين سامانه است.
وي درباره روش فعال شدن کارپوشه براي هر فرد اظهار داشت: اين سامانه از طريق درگاه اينترنتي به نشاني اينترنتي https://inbox.iran.gov.ir و همچنين نرم‌ افزار موبايلي دولت همراه در اختيار متقاضيان قرار دارد.
اصولي تاکيد کرد: همچنين مخاطباني که ابزار و يا دانش فناوري اطلاعات لازم براي بهره‌گيري از اين خدمات را ندارند، مي‌ توانند از طريق دفاتر پستي، دفاتر خدمات پيشخوان دولت و يا دفاتر ارتباطات و فناوري اطلاعات روستايي، خدمات آن را دريافت کنند.
اين کارشناس سازمان فناوري اطلاعات ايران يکي از مزاياي اين کارپوشه را مطلع شدن از دريافت پاسخ و يا نامه جديد از دستگاه‌ها از طريق سامانه پيامکي برشمرد و گفت: تنها نامه ‌هاي اداري معمول در اين کارپوشه درج مي‌شود و مکاتبات محرمانه در اين سامانه وارد نخواهد شد.
کارپوشه ملي ايرانيان در راستاي اجراي دسترسي آزاد به اطلاعات ايجاد شده است؛ به اين صورت که هر شخص ايراني در اين سامانه ثبت‌ نام کرده و سپس به کارپوشه خود دسترسي پيدا مي ‌کند؛ به اين ترتيب بستري فراهم مي شود تا دستگاه‌هاي اجرايي بتوانند در کارپوشه هر فرد، اسناد و مدارک را در اختيار فرد قرار دهند.
همچنين مردم مي‌توانند از کارپوشه خود، نتيجه خدماتي را که مي‌خواهند از دستگاه‌ها بگيرند، شامل مجوزها، اسناد، مدارک و پيگيري آنها را انجام دهند.
از ويژگي‌هاي اين سامانه، کاهش مراجعه حضوري مردم به دستگاه‌هاي اجرايي، نهادهاي عمومي، تسريع در پاسخگويي به ارباب‌ رجوع و تجميع تمام اعلان ها و مکاتبه هاي دستگاه‌هاي اجرايي و نهادهاي عمومي به اشخاص است.
اقتصام**2078**2025
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۴۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علی اکبر حسینی محراب در شورای اداری دزفول که دیشب در سالن همایش‌های فرمانداری ویژه این شهرستان برگزار شد، گفت: حتی یک کشته ناشی از تصادفات جاده‌ای به دلیل ناایمن و یا غیراستاندارد بودن جاده در خوزستان پذیرفتنی نیست و باتوجه به اینکه برخی جاده‌های استان به جاده مرگ شهرت یافته است، باید ایمن سازی این مسیر‌ها به عنوان اولویت در دستور کار قرار گیرد.


وی بر توسعه زیرساخت‌های خوزستان تاکید کرد و افزود: طرح‌هایی باید در خوزستان تعریف و اجرایی شود که گرهی از مشکل مردم باز کند و دستگاه‌های استان باید از هر اقدام نمایشی و بی ثمر پرهیز کنند.

حسینی محراب با بیان اینکه همه زیرساخت‌های طرح مسکن ملی باید پیش از بهره برداری و سکونت مردم تکمیل شود، ادامه داد: همه دستگاه‌های متولی در استان مکلف هستند پیش از واگذاری به مردم، زیرساخت‌های آب، برق، گاز، فاضلاب و آسفالت طرح‌های مسکن ملی را تکمیل کنند.

لزوم پرهیز دستگاه‌های خوزستان از کار‌های تشریفاتی

استاندار خوزستان با بیان اینکه خوزستان نیاز به مدیران قوی و با انگیزه دارد، گفت: هزینه تشریفات در دستگاه‌ها و برنامه‌های استان باید به حداقل ممکن کاهش یابد.

وی با توصیه دستگاه‌های دولتی به ارتباط با مردم، اضافه کرد: مسئولان دولتی و دستگاه‌های اجرایی باید بیش از پیش ارتباط مردمی خود را تقویت کنند.

حسینی محراب می‌گوید: دستگاه‌های خوزستان باید از کار تشریفاتی خودداری کنند و تمام همت خود را صرف خدمت شبانه روزی به مردم و گره گشایی از مسایل مبتلا به استان کنند.

وی مراقبت از بیت المال را ماموریت همیشگی دستگاه‌ها دانست و گفت: مدیران و دستگاه‌های استان از هدیه دادن به مدیران بالادستی که به استان و یا شهرستان‌ها سفر می‌کنند به طور جد پرهیز کنند.

ساماندهی باغ ویلا‌های اجاره‌ای در خوزستان

استاندار خوزستان با تاکید بر حراست از اراضی کشاورزی کلاس یک و ۲ استان، گفت: همه دستگاه‌ها نسبت به حراست از زمین‌های خوب و با کیفیت استان مسوولیت دارند.

وی بر لزوم ساماندهی باغ ویلا‌های اجاره‌ای در خوزستان تاکید کرد و افزود: ضابطه‌مند بودن و ساماندهی فعالیت این باغ ویلا‌ها باید در دستور کار قرار گیرد.

حسینی محراب ادامه داد: خوزستان استانی فرهنگی است به همین دلیل جهت گیری گردشگری در این استان نیز باید رنگ و بوی فرهنگی و متناسب با فرهنگ اصل و هویت بومی داسته باشد.

حل مشکل اشتغال با تقویت مهارت آموزی و خوداشتغالی

حسینی محراب با انتقاد از نگاه اداری جوانان استان به اشتغال و خلاصه شدن به کار دولتی و اداری گفت: فرهنگ کار، مهارت آموزی و خوداشتغالی در خوزستان باید تقویت شود تا مشکل اشتغال در این استان حل شود.

وی استانداردسازی محصولات تولید را ضروری دانست و ادامه داد: اولویت اتاق‌های بازرگانی در خوزستان باید بازاریابی برای فروش و بسترسازی صادرات تولیدات و محصولات کشاورزی باشد.

افزایش ۷۳ درصدی اعتبار امسال خوزستان


علی اکبر حسینی محراب با اشاره به نگاه ویژه دولت به توسعه خوزستان و گره گشایی از مسایل این استان گفت: در حالی که میانگین افزایش اعتبار امسال استان‌ها در کشور نسبت به سال گذشته ۵۵ درصد است، اعتبارات خوزستان رشد ۷۳ درصدی داشته است که این نشان از توجه ویژه دولت به خوزستان است.

وی با بیان اینکه اکثر شهر‌های خوزستان دارای پیست‌های موتورسواری شده‌اند گفت: احداث پیست موتورسواری و تعیین مکان برای فعالیت حرکات نمایشی موتوری و خودرویی در دزفول نیز باید اجرایی شود.

حسینی محراب، دزفول را شهر عالم پرور و نخبگانی دانست و ادامه داد: شهرستان دزفول در ۲ سفر استانی رییس جمهور دارای مصوبه‌های خوبی است که اجرایی کردن این مصوبه‌ها به طور مستمر پیگیری می‌شود.

دیگر خبرها

  • لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان
  • آغاز مزایده عمومی اکتشافی و معدنی سازمان صمت آذربایجان‌غربی
  • آغاز مزایده عمومی اکتشافی و معدنی سازمان صمت آذربایجان غربی
  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟
  • تقویت ارتباط مدیران با مردم
  • دستگاه‌های اجرایی قم از تولیدکنندگان حمایت کنند
  • مدیران ارتباط خود با مردم را تقویت کنند
  • ارتباط مردم و مساجد از طریق مرکز ارتباطات مردمی مساجد
  • رعایت عدالت و کرامت انسانی رویکرد مدیران لرستان باشد
  • استفاده از هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهواره‌ای اراضی