Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-04-19@07:51:27 GMT

سایه سنگین رانت بر سر خصوصی سازی در ایران

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۹۵۳۵۳

سایه سنگین رانت بر سر خصوصی سازی در ایران

به گزارش «نماینده» علی اکبر کریمی، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای هیئت دولت و تاکید ایشان بر تقویت بخش خصوصی، گفت: مهمترین عاملی که سبب تقویت بخش خصوصی می شود باور داشتن به توانمندی مردم و سپردن اقتصاد به مردم است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه باید مردم را در فعالیت های اقتصادی به میدان آورد، افزود: مردم ظرفیت های عظیمی به لحاظ سرمایه، تخصص و مدیریت دارند و قطعا سطح کارایی و اثرگذاری مردمی از مجموعه دستگاه های دولتی و رویکردی که بخواهد فعالیت های اقتصادی و اداره بنگاه ها و شرکت ها را توسط دولت انجام دهد، بهتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمونه های زیادی از مصادیق فساد در خصوصی سازی وجود دارد

وی ادامه داد: نکته ای که درباره خصوصی سازی وجود دارد این بوده که فرآیند خصوصی سازی به درستی انجام نشده و نظارت دقیق صورت نمی گیرد و این سبب می شود که موضوع خصوصی سازی به یک موضوع مفسده انگیز و مصادیق فساد تبدیل می شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه نمونه های زیادی از مصادیق فساد در خصوصی سازی وجود دارد، یادآور شد: گاهی شرکت ها به کسانی که اهلیت و صلاحیت لازم را برای در اختیار گرفتن بنگاه های اقتصادی دولتی نداشته اند، صرفا به دلیل رانت و امتیازی که داشته اند واگذار می شود و به نوعی زمینه رانت خواری فراهم می شود.

خصوصی سازی به تعطیلی کارخانه های خصوصی شده منجر شده است

وی افزود: به همین دلیل خصوصی سازی که باید جزء مزیت های اقتصادی تلقی شده و سبب افزایش کارایی شود به نوعی به کاهش کارایی، نابودی تولید، بیکاری کارگران و تعطیلی کارخانه های خصوصی شده منجر می شود.

کریمی با تاکید بر اینکه اصل خصوصی سازی در راستای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی باید انجام شود، ادامه داد: باید نکات خاصی در کنار خصوصی اعمال شود، چراکه خصوصی سازی در کنار حمایت از تولید داخل و فعالیت های بخش خصوصی در جلوگیری از واردات بی رویه کالاها و زمینه سازی برای ایجاد رقابت مناسب بین کالاهای تولید داخل و کالاهای وارداتی نیز نقش موثری دارد.

تقویت بخش خصوصی نیازی به قانون جدید ندارد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، بابیان اینکه تقویت بخش خصوصی نیازی به قانون جدید ندارد، تصریح کرد: اگر قوانین موجود خصوص سازی به درستی اجرا شود می تواند برای مقاوم سازی اقتصاد در برابر تحریم ها، رکود، بیکاری و حمایت از تولید داخل راهگشا باشد.

منبع: نماینده

کلیدواژه: اقتصاد بخش خصوصی رانت کریمی نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۵۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی اولویت مدیران عمرانی کشور باشد

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری ظهر چهارشنبه در همایش معاونان عمرانی استانداری‌ها در بوشهر با تاکید بر لزوم تلاش برای تحقق شعار سال اظهار کرد: باید زمینه مشارکت مردم در عرصه اقتصادی کشور فراهم شود.

وی افزود: همانطور که مؤلفه قدرت در عرصه‌های اقتصاد، فرهنگ و سیاست مردم هستند در حوزه عمران نیز باید به سمتی گرایش پیدا کنیم که دولت طراحی، برنامه ریزی و بستر سازی کند تا با مشارکت مردم در زمینه سرمایه گذاری و نظارت دولت امور به سامان شود.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر ادامه داد: بانک‌های عامل نیز باید در عرصه تأمین نقدینگی زمینه سرعت بخشی در تولید توسط بخش خصوصی را فراهم کنند.

وی اظهار داشت: هم اینک با وجود نقش آفرینی بالای استان بوشهر در تولید خالص و ناخالص ملی اما توسعه متوازنی در حوزه عمران و پیشرفت در شمال و جنوب این استان وجود ندارد که با فعال منطقه ویژه اقتصادی شمال این مهم محقق خواهد شد.

صفایی بوشهری گفت: باید تحولی در مشارکت مردم در عمران ملی و آمایش سرزمینی ایجاد شود تا توسعه را شتاب بخشد و با توجه به بالا بودن ظرفیت توسعه‌ای در حوزه عمران و محدود بودن اعتبارات دولتی باید مکانیزم‌های جلب مشارکت مردمی نیز برای سرمایه گذاری در این بخش فراهم شود.

وی افزود: برای برون رفت از مشکلات باید تلاش جهادی در اجرا و توانمندی در جذب اعتبارات ملی در کنار جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی اولویت مدیران عمرانی کشور قرار گیرد.

امام جمعه بوشهر تصریح کرد: اگر جهش تولید بر مدار مردم نباشد جهشی در پی نخواهد داشت.

کد خبر 6081074

دیگر خبرها

  • باید از ظرفیت «بخش خصوصی» برای تحقق شعار سال بهره گرفت
  • پیش‌شرط‌های مردمی‌سازی اقتصاد ایران
  • بانک‌ها حق بنگاه‌داری ندارند/ واحد‌های تولیدی باید به بخش خصوصی و فعالان اقتصادی واگذار شوند
  • رئیسی: بانک‌ها حق بنگاه‌داری ندارند/ واحد‌های تولیدی باید به بخش خصوصی و فعالان اقتصادی واگذار شوند
  • برای تحقق شعار سال باید از انحصار و رانت‌های اقتصادی جلوگیری شود
  • جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی اولویت مدیران عمرانی کشور باشد
  • تضمین رشد اقتصاد در سایه سرمایه‌گذاری شرکت‌های جوان دانش‌ محور
  • اجرای طرح کیفیت بخشی محصولات سنگین، اولویت پالایشگاه بندرعباس است
  • جهش تولید و رونق حمل‌ ونقل دریایی ارتباط مستقیم دارند
  • عقب نشینی از خصوصی‌سازی اصولی با حکم رد دیون ۱۳۰ همتی بودجه