Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-07@10:31:53 GMT

کشف یک سیاره‌ فراخورشیدی جدید با امکان حیات

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۹۵۴۷۳

محققان بر این باورند که سیاره فراخورشیدی "راس 128 بی" (Ross 128 b) شرایطی دارد که بنابر آنها می‌تواند مکان نسبتا مناسبی برای حیات باشد.
"راس 128 بی"، یک سیاره فراخورشیدی هم اندازه زمین است و نزدیک‌ترین سیاره فراخورشیدی به خورشید نیز محسوب می‌شود. این سیاره فراخورشیدی به دور یک ستاره کوچک کوتوله سرخ می‌چرخد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"دیگو سوتو" (Diogo Souto) از "رصدخانه ملی" بزریل و همکارانش دریافته‌اند که این سیاره فراخورشیدی نیز همانند زمین به احتمال زیاد سنگی و دمای آن معتدل است و به طور بالقوه ممکن است آب نیز روی سطح آن وجود داشته باشد.به همین منظور محققان در این مطالعه به بررسی ترکیب شیمیایی ستاره میزبان این سیاره فراخورشیدی پرداختند.
آنها دریافتند در ابتدا ستارگان توسط قرص‌های پیش ستاره‌ای احاطه شده بودند و بعد از مدتی به سیارات تبدیل شده‌اند. ترکیب این ستاره بر عناصر قرص پیش ستاره‌ای تاثیر می‌گذارد و بنابراین بر ساختار و ترکیب اصلی این سیاره نیز تاثیر می‌گذارد. محققان توانستند مشخص کنند که این ستاره دارای آهن، منیزیم، اکسیژن، آلومینیوم، کلسیم، کربن، پتاسیم و تیتانیوم فراوان است.
محققان همچنین توانستند با استفاده از سطوح آهن و منیزیم این سیاره، نسبت جرمی لایه‌های هسته و گوشته "راس 128 بی" را تخمین بزنند.
محققان گفتند سیاراتی که دارای شعاعی 1.7 برابر بزرگ‌تر از شعاع زمین هستند، تمایل دارند تا یک پوشش گازی داشته باشند، که شانس آنها را برای حیات محدود می‌کند درحالیکه سیارات با شعاع کوچک‌تر همانند راس 128 بی تمایل دارند سطوح سنگی داشته باشند.
مدل سازی شعاع جرم راس 128 بی نشان می‌دهد که این سیاره زیر منحنی ترکیب سنگ خالص قرار گرفته است و این به آن معناست که در ترکیب آن مخلوطی از سنگ و آهن با مقدار نسبی از آهن و منیزیم نیز وجود دارد. محققان دریافتند که درجه حرارت در نزدیکی سطح ستاره میزبان این سیاره حدود 3000 درجه سانتیگراد است. همچنین محققان توانستند میزان انرژی که راس 128 بی دریافت می‌کند را با استفاده از شعاع این سیاره فراخورشیدی و فاصله مداری ستاره‌اش محاسبه کنند.
سوتو در انتها افزود: این مطالعه نشان داد که راس 128 بی نزدیک‌ترین سیاره در همسایگی زمین است که می‌تواند قابل سکونت باشد.
این مطالعه در مجله " Astrophysical Journal Letters " منتشر شد. منبع: ایسنا برچسب ها: حیات ، سیاره فراخورشیدی ، حیات در فضا ، حیات در کیهان

منبع: خرداد

کلیدواژه: حیات سیاره فراخورشیدی حیات در فضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۵۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر منتخب حیات وحش در یک هفته

تصاویر منتخب حیات وحش در یک هفته

دیگر خبرها

  • پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند
  • ترکیب احتمالی پرسپولیس برای بازی با نساجی
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • تصاویر منتخب حیات وحش در یک هفته
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • امیدواری ستاره آرسنال به قهرمانی: هر چیزی امکان دارد