Web Analytics Made Easy - Statcounter

    شکستگی استخوان‌های بدن در هرسنی امکان پذیر است، بروز شکستگی تنها مخصوص سالمندان نیست، اما مراقبت نکردن از استخوان‌ها، داشتن رژیم غذایی ناسالم و بی تحرکی می‌تواند آن‌ها را در معرض پوکی و افزایش خطر شکستگی قرار دهد. در ادامه این مطلب را به نقل خبرگزاری دانشجو بخوانید.

شکستگی استخوان یکی از دلایل اصلی مرگ سالمندان در دنیاست، زیرا پس از شکستگی به ویژه درناحیه لگن فرد نمی‌تواند مانند گذشته به فعالیت اجتماعی خود بازگردد و معمولاً دچار نوعی معلولیت و به دنبال آن افت کیفیت زندگی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به دلیل دگرگونی‌های هورمونی و یائسگی بانوان بیشتر از مردان درمعرض خطر پوکی استخوان و شکستگی قرار دارند.

اگر دچار شکستگی استخوان شده‌اید یا استخوان‌های ضعیف و شکننده‌ای دارید راهکار‌های زیر از جمله رعایت رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند سبب تقویت استحکام استخوان‌ها شود.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای شامل میوه، سبزی، آجیل، روغن زیتون، ماست و انواع ماهی است. پژوهش‌های دانشمندان دانشگاه بولونیای ایتالیا و دانشگاه وست آنجلیا نشان داده است رعایت رژیم غذایی مدیترانه‌ای از بروز پوکی استخوان در افراد و شکستگی جلوگیری می‌کند.

پیش‌تر اهمیت داشتن رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای سلامت قلب، درمان آلزایمر و جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان به اثبات رسیده است.

دانشمندان در این پژوهش به مدت یک سال برروی بیش از ۱۱۵۰ داوطلب آزمایش انجام داده اند و تراکم استخوان آن‌ها را قبل و پس از تنظیم رژیم غذایی مورد بررسی قرار داده‌اند.

این داوطلبان در بازه ۶۵ تا ۷۰ سال و از کشور‌های انگلستان، فرانسه، هلند و لهستان بوده‌اند. نتیجه این پژوهش نشان داد، آن دسته از داوطلبان که دچارپوکی استخوان بوده اند دراثر مصرف خوراکی‌های موجود در رژیم غذایی مدیترانه‌ای از تراکم استخوان بالاتری برخوردارشده اند.

در رژیم غذایی مدیترانه‌ای تاکید بر مصرف میوه، سبزیجات، حبوبات، دانه‌های آجیل، ماهی و گوشت کم چرب و چربی‌های غیر اشباع، چون روغن زیتون است. خوراکی‌های منع شده در این رژیم غذایی گوشت قرمز پرچرب، غذا‌های فرآوری شده، انواع شیرینی و نان حاوی جوش شیرین است.

شایع‌ترین نوع شکستگی در بزرگسالان

کارشناسان اعلام کرده‌اند یکی از اصلی‌ترین استخوان‌های بدن که ترمیم آن پس از شکستگی به بازه زمانی طولانی حتی تا ۱۲ ماه نیاز دارد استخوان فمور، یکی از شایع‌ترین شکستگی‌ها در بزرگسالان است. محققان به افراد توصیه می‌کنند برای حفظ سلامت استخوان‌های خود از دوران جوانی رژیم غذایی سالم داشته باشند، انجام ورزش به ویژه پیاده روی و دو می‌تواند سبب تقویت استخوان‌ها شود.

ازجمله مواردی که سبب آسیب به تراکم استخوان‌ها می‌شود؛ کم تحرکی، چاقی واضافه وزن، خوردن نوشابه‌های شیرین گازدار، دریافت نکردن میزان کافی نور خورشید، بی توجهی به سابقه خانوادگی و زمینه‌های ژنتیکی، بی توجهی برای مراجعه به پزشک پس از بروز هرگونه آسیب دیدگی در استخوان ها، کمبود ویتامین D. و بی توجهی به نوسان‌های هورمونی پس از یائسگی دربانوان است.

نتیجه این پژوهش در مجله تغذیه بالینی منتشر شده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سلامت استخوان شکننده رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۵۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید

آفتاب‌‌نیوز :

در مبحث کاهش وزن، توجه به مصرف قند نکته بسیار مهمی است. بدیهی است که مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند تلاش‌ شما در امر کاهش وزن را بی‌ثمر کند؛ اما مسئله قابل توجه‌تر این است که شما با مراعاتِ هرچه‌تمام خوراکی‌هایی را به طور روزمره می‌خورید که در ظاهر شیرین نیستند ولی حاوی مقادیری قند پنهان هستند. تدوام در مصرف این قندها، بدون اینکه متوجه شوید، می‌تواند منجر به تجمع چربی در بدن و مانع از کاهش وزن شود.

خطرات قندهای پنهان

۱. افزایش وزن: بر اساس شواهد علمی، مصرف زیاد قندهای افزوده با افزایش وزن و خطر چاقی مرتبط است. قندهای افزوده‌شده بدون تأمین مواد مغذی ضروری، منجر به دریافت کالری اضافی و درنهایت افزایش وزن و سایر مشکلات می‌شوند.

۲. افزایش قند خون: قندهای پنهان می‌توانند باعث افزایش سریع سطح قند خون و در ادامه سبب افت شدید آن شوند و هم‌چنین احساس خستگی، گرسنگی و تمایل به خوردن بیشتر غذاهای شیرین را در شما ایجاد کنند. این اثر مخرب می‌تواند متابولیسم را مختل کند و مانع کاهش وزن شود.

کدام گروه از مواد غذایی حاوی قند پنهان هستند؟

۱. موادغذایی فرآوری‌شده: بسیاری از موادغذایی فرآوری‌شده، از جمله چیپس، پفک، سس‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی حاوی قندهای افزوده‌شده برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۲. لبنیات کم چرب: یکی از انواع لبنیات که دارای قند پنهان است، ماست کم‌چرب است و در هر ۲۲۶ گرم از ماست کم‌چرب، حدود ۱۷ تا ۳۳ گرم قند افزوده وجود دارد؛ که این مقدار با میزان قند موجود در یک بسته شکلات یکسان است. علاوه بر ماست، شیر کم‌چرب نیز به عنوان یک ماده غذایی حاوی قند پنهان محسوب می‌شود.

۳. نوشیدنی‌های شیرین: نوشابه‌ها، آبمیوه‌ها، نوشیدنی‌های ورزشی و حتی برخی از آب‌های طعم دار به ظاهر سالم مملو از قندهای پنهان هستند. این نوشیدنی‌های شیرین دارای کالری بالایی هستند و عملاً هیچ فایده‌ای برای سلامت ما ندارند و به طور قابل توجهی باعث افزایش وزن می‌شوند.

۴. تنقلات بسته‌بندی‌شده: گرانولابار، ماست‌های طعم‌دار و اغلب خوراکی‌های صنعتی که به عنوان تنقلات سالم به بازار عرضه می‌شوند، اغلب حاوی مقادیر زیادی قند افزوده هستند. برای کاهش آسیب‌های احتمالی، سعی کنید به دنبال جایگزین‌های سالم‌تر بدون قند افزوده باشید یا مواد غذایی کامل مانند میوه‌ها، آجیل‌ها یا میان‌وعده‌های خانگی را انتخاب کنید.

۵. غلات

عناوین «غلات کامل» یا «غنی‌شده با ویتامین‌ها و مواد معدنی» روی محصولات غلات حتماً به این معنی نیست که درون آن محصول قند افزوده وجود ندارد. سعی کنید غلاتی را انتخاب کنید که در هر وعده حاوی ۱۰ تا ۱۲ گرم یا کمتر قند هستند.

راهکارهایی برای شناسایی و حذف قندهای پنهان

۱. سعی کنید در هنگام خرید مواد غذایی، برچسب مواد تشکیل‌دهنده خوراکی‌ها را با دقت بخوانید و مواردی که حاوی قندهای پنهان مانند فروکتوز، مالتوز، دکستروز، ساکارز، گلوکز یا هر کلمه‌ای که به "-ose" ختم می‌شود را حذف کنید.

۲. روی مواد غذایی مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل تمرکز کنید. اینها قندهای طبیعی را همراه با فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای بدن فراهم می‌کنند و به‌طور کل گزینه‌های سالم‌تری هستند که و به کاهش وزن و سلامت کلی کمک می‌کنند.

۳. آماده کردن وعده‌های غذایی در خانه به شما امکان کنترل مواد تشکیل‌دهنده غذا را می‌دهد و شما را قادر می‌سازد قندهای پنهان را کاهش دهید. به جای قندهای تصفیه‌شده از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند میوه‌ها، ادویه‌جات و مقدار کمی عسل یا شربت افرا استفاده کنید.

۴. فریب محصولاتی که برچسب "کم‌چرب" یا "کم‌کالری" دارند را نخورید. این محصولات در عوضِ کم‌چرب بودن ممکن است حاوی قندهای پنهان برای جبران طعمِ ازدست‌رفته باشند.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • لزوم بازنگری مدیران استان قزوین در رفتار و عملکرد خود
  • شلیک موشک ناو هواپیمابر «شارل دوگل» در ماموریت مدیترانه
  • پنالتی عبدالکریم حسن، هر دو دست گلر پرسپولیس را شکست!
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • رسانه عرب زبان: تل‌آویو در پرونده «آنروا» سیلی محکم خورد
  • امام جمعه تهران: مذاکره موشکی نکردیم، نمی‌کنیم و نخواهیم کرد /وقتی می‌گوییم می‌زنیم محکم می‌زنیم /در مساله عفاف و حجاب دوقطبی شکل ندهید
  • پاسخ ایران نسبت به رژیم صهیونیستی تنبیهی بود، زدند و ما محکم زدیم
  • اگر می‌خواهید با افزایش سن اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، با این ۸ رفتار خداحافظی کنید
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • ۸ رفتار ناسالم که می‌تواند دوران بازنشستگی شما را به چالش بکشد