Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-08@03:43:52 GMT

لزوم تمرکز عرضه محصولات در بورس کالا

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۹۶۶۵۸

لزوم تمرکز عرضه محصولات در بورس کالا

خبرگزاری میزان- تمرکز عرضه محصولات در بورس کالا همواره مورد تاکید بوده که در شرایط التهاب فعلی بازار‌ها باید عرضه‌ها به صورت متمرکز انجام شود تا جلوی هر گونه معاملات غیرشفاف و پنهانی گرفته شود. عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در خصوص اوضاع فعلی اقتصاد کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان اظهار کرد: نرخ دلار معلول سیاست‌های کلان اقتصادی هر کشوری است و باید براساس تفاوت نرخ تورم داخلی و خارجی تعیین شود تا بتواند ثبات را در بازار‌ها برقرار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این موضوع در کشور ما لحاظ نشده و عدم توجه به این تفاوت نرخ موجب شد فنر نرخ دلار طی ماه‌های اخیر جهش قابل توجهی را داشته باشد.
حمیدرضا صالحی افزود: در حالی که دولت اصرار داشت که قیمت تمام کالا‌ها با دلار ۴۲۰۰ تومانی محاسبه شود، بازار آزاد خود را به نرخ دلار غیررسمی نزدیک می‌کرد. باید پذیرفت که نمی‌توان بر همه بازار‌ها کنترل داشت و شورای رقابت هم نتوانست با تمام ابزار‌های خود قیمت‌ها را در بازار‌ها تنظیم کند. بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت که هیچ گاه سیاست قیمت گذاری دستوری راه حل اساسی برای حل بحران‌های یک اقتصاد بزرگ مثل اقتصاد ایران با ۸۰ میلیون جمعیت نیست.
وی با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران را نمی‌توان با روش‌های سنتی که پیش از این آزمون خود را پس داده است، تنظیم کرد، گفت: در یک اقتصاد یارانه‌ای و دستوری مثل اقتصاد ایران، یک متغیر اصلی مثل دلار متأثر از اقتصاد آزاد در دنیا است، اما ما اصرار داریم که این متغیر باید از قالب اقتصاد دستوری ایران عبور کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با تصریح اینکه دولت نباید با تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی برای برخی افراد رانت ایجاد کرده و بعد بخواهد از آن جلوگیری کند، گفت: دولت می‌تواند حتی در صورت لزوم با عذرخواهی، بار دیگر سیاست اقتصاد آزاد را پیش بگیرد.
صالحی ضمن تاکید بر اینکه دولت باید تلاش کند که به فساد دامن نزد و به سمت ایجاد زمینه رانت نرود؛ اظهار کرد: دولت به جای اینکه به سمت اقتصاد بازار آزاد حرکت کرده و نظام عرضه و تقاضا را به رسمیت بشناسد تا بازار قوت گرفته و کیک اقتصاد کشور رشد کند، نهاده‌های اصلی اقتصاد مثل نرخ ارز، طلا و حامل‌های انرژی را کوچک نگه می‌دارد و شرایط به صورت رانتی تعریف می‌کند.
وی ادامه داد: بنابراین، مردم به دو گروه تبدیل می‌شوند؛ یک دسته افرادی که از رانت استفاده می‌کنند و گروه دوم افرادی که از این رانت گلایه دارند؛ به دنبال ایجاد این شرایط، آرامش از مردم گرفته می‌شود. دولت باید کمک کند اقتصاد بازیگران اصلی خود را پیدا کند تا فعالانی که تولیدکننده و مولد اصلی هستند، بتوانند کسب‌وکار خود را توسعه داده، اشتغال ایجاد کنند. اما دولت خواسته یا ناخواسته تربیت‌کننده عده‌ای رانت‌جو و بازیگران مصنوعی و کاذبی است که از فضای اقتصاد رانتی ایران استفاده کرده‌اند و جان اقتصاد را گرفته‌اند. دولت‌ها سال‌ها با سیاست‌ها و اشتباهات پی در پی به تولید و بخش مولد کشور ضربه زده اند که در نتیجه این عملکردها، کارخانه‌های بسیاری تعطیل شد و این در حالیست که هنوز هم شاهد انباشت و تکرار اشتباهات هستیم.
وی افزود: باید تاکید کرد که پذیرفتن بازار ثانویه ارز کار صحیحی بوده است و به تدریج نتایج آن را خواهیم دید؛ بنابراین، دستورالعمل دادن برای تعیین دستوری قیمت‌ها اقدام اشتباهی است و باید بپذیریم که هر کجا اقتصاد دستوری باشد به بن بست خواهد خورد.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه اساسا دولت باید قبول کند که مسیر خود را تغییر داده، با سیاست‌های درست و نزدیک کردن نرخ رسمی و غیر رسمی، بتواند بازار ارز را تنظیم کند و در این بازار حضوری مقتدر داشته باشد، گفت: تایید نرخ ثانویه ارز به کاهش التهاب کمک می‌کند و به تدریج شاهد خواهیم بود که نرخ ثانویه ارز در بازار‌های مختلف جایگزین می‌شود تا در نهایت دولت روزی بتواند نرخ دلار رسمی و غیر رسمی را به یکدیگر نزدیک کند.
وی با اشاره به اینکه تاکید دولت بر تک نرخی شدن دلار با قیمت رسمی ۴۲۰۰ تومان باعث شد تاثیر آن را بر بازار‌های مختلف ببینیم، اظهار کرد: دولت اعلام کرده است که قیمت همه محصولات در بازار‌ها براساس دلار ۴۲۰۰ تومانی باشد، اما این موضوع باعث کاهش قیمت‌ها و احساس مردم در این زمینه نشده است.
لزوم تمرکز عرضه محصولات در بورس کالا
وی افزود: در حوزه محصولات استراتژیک یک اطمینان خاطر در اقتصاد ما، عرضه محصولات در بورس کالاست که این بورس به واسطه شفافیتی که دارد، تصویری روشن از روند مبادلات پیش روی مسوولان قرار می‌دهد.
به گفته صالحی، تمرکز عرضه محصولات در بورس همواره مورد تاکید بوده که در شرایط التهاب فعلی بازار‌ها باید عرضه‌ها به صورت متمرکز انجام شود تا جلوی هر گونه معاملات غیرشفاف و پنهانی گرفته شود.
وی در انتها خاطر نشان کرد: دستورالعمل دادن برای تعیین قیمت‌ها به صورت دستوری خطا است و هر کجا که اقتصاد دستوری باشد به بن بست خواهیم خورد. بورس همواره تلاش کرده تا براساس رسالت خود محلی برای کشف قیمت کالا‌ها براساس مکانیسم بازار باشد، اما مشاهده می‌کنیم که تولیدکنندگان کشورمان با سیاست‌های دستوری ضربه می‌خورند.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بورس کالا عرضه انواع محصولات قیمت تضمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۶۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

در پایان معاملات روز سه‌شنبه، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت ۰.۳۴ درصدی، معادل هفت هزار و ۶۴۸ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۳۱ هزار واحدی قرار گرفت.

به گزارش تجارت نیوز، کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۳۷ درصدی (معادل دو هزار و ۷۶۰ واحد) تا پله ۷۴۱ هزار و ۳۴۴ واحدی پایین رفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم) را در روز سه‌شنبه، دو هزار و ۹۵۷ میلیارد تومان نشان می‌داد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات این روز هفته را نیز ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون برگه سهم نشان می‌دهد.

همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آن‌ها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه حقیقی در پایان معاملات روز سه‌شنبه بورس، خبر از خروج ۱۴۷.۷ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم می‌دهد.

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

بورس تهران با حفظ شرایط رکودی و قامت سرخ خود به استقبال آخرین روز هفته سوم اردیبهشت‌ماه می‌رود. حمایت شاخص کل در محدوده دو میلیون و ۲۳۰ هزار واحد در جریان معاملات روز چهارشنبه محک خواهد خورد. از همین رو، احتمال دارد سفارش‌های خرید روی این حمایت، از فشار عرضه‌ها در روز چهارشنبه بکاهند.

اگرچه سرمایه‌گذاران پیش از این چشم‌انتظار بازگشت شاخص و شکسته شدن مقاومت آن بودند و نوسان قیمت‌ها روی تابلو روی حمایت، دلیل کافی برای ورود به سهام به آن‌ها نمی‌دهد.

تداوم رشد قیمت دلار حواله، اما از جمله معدود دلخوشی‌های این روز‌های سهامداران است. همان‌گونه که در نمودار زیر مشخص است، سیر صعودی دلار نیمایی در روز‌های گذشته از سر گرفته شده است.

در حال حاضر نرخ فروش دلار نیم، با رشد ۱۸۲ تومانی نسبت به روز گذشته در ارتفاع ۴۱ هزار و ۸۱۴ تومانی قرار گرفته است. گرچه رفتار قیمت‌های روی تابلو معاملات در این هفته نشان داده است بازار به این روند توجه زیادی ندارد.

در نهایت می‌توان گفت، بازار و اهالی آن چشم‌انتظار تحول بنیادین رویکرد نهاد‌ها در قبال تولید و شرکت‌های تولیدی هستند. برخی از این اتفاقات در اختیار بورسی‌ها نیست و به سیاست‌های دولت و بانک مرکزی وابسته است. تصمیماتی از قبیل اصلاح سیاست‌های ارزی دولت و کاهش گپ میان دلار نیما و دلار آزاد، سیاست اتخاذی بانک مرکزی در قبال نرخ بهره و سیاست‌های پولی در این زمره قرار می‌گیرند.

برخی از تصمیمات نیز مستقیماً با نرخ‌گذاری صنایع و شرکت‌ها مرتبط است؛ در این بخش نیز بازار نیازمند اصلاح و بهبود تصمیم‌گیری‌هاست. روند معاملات به‌وضوح نشان می‌دهد رمقی برای خریداران و فروشندگان باقی نمانده است. در شرایط فعلی بازار نیازمند پمپاژ اخبار مثبت و تحول رویکرد اتخاذشده در قبال بخش تولید و صنایع است.

از این رو در راستای پیش بینی بورس چهارشنبه، می‌توان انتظار داشت در نبود این اتفاق، روند نوسانی بازار ادامه یابد و ارزش معاملات رشد چندانی پیدا نکند.

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • صف خرید فورس ۶ تن در بورس کالا
  • عدم همخوانی میزان کشفیات با ارزش بازار قاچاق پوشاک
  • افتتاح نمایشگاه عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • قیمت روز محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳