Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@09:19:07 GMT

واکنش بازار سکه به تک نرخی شدن ارز

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۹۶۷۱۰

واکنش بازار سکه به تک نرخی شدن ارز

بیست و یکم فروردین ماه سال جاری بود که دولت با اعلام سیاست جدید خود مبنی بر تک نرخی کردن ارز اقدام به کنترل بازارها کرد، در این میان بازار سکه و طلا از اولین بازارهایی بود که به این تصمیم واکنش نشان داد.

به گزارش قدس آنلاین، با اعلام نرخ ۴۲۰۰ تومان برای ارز، قیمت سکه امامی  که ۲۱ فروردین ماه یک میلیون و ۹۵۵ هزار تومان بود، در روز ۲۲ فروردین ۲۵۵ هزارتومان کاهش یافت ، اما در حالی که انتظار می رفت این کاهش قیمت ادامه دار باشد، سقوط قیمت‌ها ادامه نیافت و تنها دو روز بعد از تک نرخی شدن ارز، قیمت سکه مجددا اوج گرفت، در واقع  کاهش نرخ دلار تا ۴۲۰۰ تومان نه تنها کمکی در جهت کنترل قیمت سکه نکرد  بلکه محدودیت‌های ایجاد شده در زمینه خرید و فروش ارز موجب ورود سرمایه‌ها به بازار طلا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه ابراهیم محمد ولی، رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران معتقد است: پس از آن که دولتاعلام کرد که اجازه نمی‌دهد در بازار ارز دلالی و نوسان قیمت ادامه پیدا کند و نظارت‌ها بر بازار ارزشدت گرفت، دلالان برای اینکه سود بیشتری ببرند یا بتوانند راحت‌تر سرمایه‌شان را از کشور خارج کنند، به بازار سکه روی آوردند.

در واقع استقبال از بازار سکه تا جایی پیش رفت که  طرح امامی در یازدهم تیر ماه به ۳میلیون و ۴۵ هزار تومان صعود کرد و رکورد بالاترین قیمت در کل تاریخ سکه را به نام خود ثبت کرد.

حالا با گذشت سه ماه از اجرایی شدن سیاست ارزی دولت، قیمت سکه امامی ۸۳۵ هزار تومان معادل ۴۲ درصد افزایش داشته است،  امامی در بازار امروز (ساعت ۱۱ و ۱۵ دقیقه) با قیمت دو میلیون و ۸۲۴  هزار تومان به فروش می‌رسد.

سکه بهار آزادی نیز از ۲۱ فروردین ماه تا کنون ۹۲۰ هزار تومان معادل ۵۱ درصد گران تر شده و اکنون به دو میلیون و ۷۰۰هزار تومان رسیده است.

این سکه نیز یک روز بعد از اجرای این سیاست با کاهش ۱۱۰ هزار تومانی ارزش رو به رو شد اما مجددا روند صعودی در پیش گرفت به طوری که در هفته اول تیرماه به دو میلیون و ۸۵۰ تومان رسید.

نیم سکه سه ماهه ۵۵۳هزار تومان گران شد!

نیم سکه بهار آزادی رکورد دار بیشتری نوسان قیمت در بین سکه‌ها بود و طی این دوره با رشد ۶۶ درصدی روبه رو شده است.

بالاترین قیمت سکه مربوط به نهم تیر ماه بود که به یک میلیون و ۴۹۰ هزار تومان رسید که در کل تاریخ بی سابقه بود. نیم سکه در بازار امروز با قیمت یک میلیون و ۳۸۵ هزار تومان داد و ستد می‌شود.

ربع سکه بهار آزادی با ۱۵۴ هزار تومان افزایش قیمت نسبت به فروردین، اکنون با قیمت ۷۱۰ هزار تومان در بازار معامله می‌شود. بیشترین قیمت این سکه مربوط به تیر ماه با نرخ ۸۰۰ هزار تومان است.

جهش ۲۳ درصدی قیمت طلا طی ۳ماه

هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار امروز ۲۳۵هزار تومان قیمت‌گذاری شد که نسبت به تاریخ مذکور حدود ۷۶ هزار تومان جهش قیمت داشته است. طلا نیز در ماه جاری به بالاترین قیمت خود یعنی ۲۷۱هزار و ۵۰۰ تومان صعود کرد.

 آنچه بر بازار طلا و سکه گذشته نشان از ورود حجم بالای نقدینگی به این بازار دارد و اینکه سیاست‌هایبانک مرکزی در راستای مهار قیمت و هدایت نقدینگی موثر نبوده است. حال باید دید که آیا با ورود سکه های پیش فروش شده به بازار حباب سکه از بین می‌رود؟

منبع: افکارنیوز

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بازار سکه و طلا دلار قدس آنلاین نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۶۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟

شاخص‌های ارزی در بازار روز گذشته به رشد نرخ خود ادامه دادند. به عقیده فعالان ارزی، نرخ دلار در بازار روز یکشنبه به کف حمایتی خود برخورد کرده و پس از آن به واسطه بازگشت خریداران به بازار تغییر روند داده است. به نظر می‌رسد بازار ارز پس از نوسانات قیمتی یک ماه اخیر اکنون به دنبال بازیابی کریدور آرامش است.

به گزارش دنیای اقتصاد، دامنه نوسانات نرخ ارز کوچک نشد. در حالی که انتظار می‌رفت پس از اتمام روند کاهشی بازار و اصلاح آن، نرخ شاخص‌های ارزی وارد بازه ثبات شود؛ قیمت این پول‌های خارجی در جریان یک روند افزایشی جدید قرار گرفتند. به عقیده برخی از تحلیلگران روند کاهشی به گونه‌ای بود که نقطه ورود مناسبی برای معامله‌گران به وجود آورد در نتیجه بسیاری از افراد در سطوح قیمتی کانال‌های ۶۰ و ۶۱ هزار تومانی اقدام به خرید کردند که این بالا رفتن میزان تقاضا منجر به رشد نرخ شد.

آمار و ارقام نشان می‌دهد که بازار ارز در یک ماه اخیر نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده است. بر اساس نرخ‌های نقدی ثبت شده، قیمت این ارز از ابتدای سال تا روز ۲۶ فروردین ماه حدود ۱۱ درصد رشد را تجربه کرده بود. این در حالی است که در صورت احتساب نرخ‌های فردایی، بازدهی دلار در بازه مذکور حدود ۱۶ درصد بود. اما پس از تخلیه هیجانات سیاسی، نرخ بازدهی این ارز از ابتدای سال، در روز‌های ابتدایی هفته جاری به زیر یک درصد رسید.

فعالان بازار عامل اصلی تشدید روند کاهشی را حمایت‌های بانک مرکزی می‌دانند. اکنون که از حجم سیگنال‌های منفی موجود در فضای اخبار کاسته شده به نظر می‌رسد بازار در حال بازیابی نقطه تعادل عرضه و تقاضا است. البته باید توجه داشت که در روز‌های اخیر مقامات بانک مرکزی اقدام به انتشار برخی سیگنال‌های مثبت کرده‌اند.

محسن کریمی، معاون بین‌المللی بانک مرکزی در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی گفت: «خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.»

او در ادامه افزود: «بانک مرکزی در ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.»

در سال گذشته نیز اخبار مربوط به آزادسازی منابع بلوکه شده ارزی و همچنین بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با عربستان سعودی توانست انتظارات تورمی بازار را برای مدتی کنترل کرده و زمینه‌ساز ورود نرخ ارز به بازه ثبات ۳ ماهه شود. در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز دوشنبه به رقم ۶۱ هزار تومان رسیده بود در عصر دیروز با رشدی هزار و ۵۵۰ تومانی در رقم ۶۲ هزار و ۵۵۰ تومان به فروش رسید. سکه طلا نیز در این روز با رشد قیمت چشمگیر ۲ میلیون و ۲۰ هزار تومانی در رقم ۴۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد.

دیگر خبرها

  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۰:۳۰
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • زیر پوست بازار «رحم اجاره‌ای» در ایران
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز