Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@00:14:07 GMT

47 درصد ساخت و سازهای حریم شهر تهران غیرقانونی است

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۹۶۸۵۴

47 درصد ساخت و سازهای حریم شهر تهران غیرقانونی است

تهران- ایرنا- وزیر راه و شهرسازی گفت: در 17 سال گذشته نزدیک به معادل جمعیت شهر تهران در خارج آن ساکن شده اند که نشان دهنده 46.7 درصد ساخت و ساز غیرقانونی در این نواحی است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، «عباس آخوندی» در دیدار با نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: وضعیت کنترل روستاها و حریم شهرها بخصوص در تهران به گونه‌ای بوده که تاکنون تحت مدیریت هیچ‌ بخشی گزارش نشده و ساخت و سازهای غیرقانونی ناشی از فقدان همین مدیریت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با ارایه این پیشنهاد که با تهیه نقشه از شهرداری ‌های منطقه، کنترل این مناطق در حاشیه شهر تهران بین آنها تقسیم شود، افزود: اگر بخواهیم از تهران حفاظت کنیم، نباید هیچ نقط ه‌ای خارج از محدوده کنترل شهرداری‌ها در منطقه داشته باشیم تا ساخت و سازهای غیرقانونی در این مناطق و نواحی کنترل شود.
آخوندی اظهار داشت: طبق آمارهای 5 سال گذشته روند رشد جمعیت روستا به شهر در حال کاهش بوده که رویدادی مثبت ارزیابی می‌شود زیرا در این صورت جمعیت پیرامون تهران دیگر رشد چشمگیری نداشته و پدیده خاصی در این نواحی رخ نخواهد داد.

*حمل و نقل حومه ای در تهران پیگیری می شود
وزیر راه و شهرسازی درباره حجم ترددها بین تهران و حومه آن نیز گفت: اکنون روزانه بین 326 هزار وسیله نقلیه بین تهران و کرج در تردد هستند که این رقم در مسیر ورامین 173 هزار، شهریار 171 هزار و ساوه 169 هزار دستگاه وسیله نقلیه برآورد می شود.
آخوندی افزود: حمل و نقل حومه ‌ای تهران یکی از مشکلات مهم این استان است که در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد اما اجرای آن با خشکسالی منابع مالی روبرو شده است.
وی خواستار آن شد که نمایندگان مجلس ساخت خطوط ریلی حومه‌ای از ورامین به سمت کرج و رودهن به سمت شهریار را پیگیری و به سرانجام برسانند تا با اتصال آن به خط متروی تهران، تردد شهروندان آسان شود.
آخوندی هزینه اجرای پروژه حمل و نقل حومه ای را بیشتر از ساخت آزادراهها ندانست و گفت: اکنون ساخت 15 محور راه‌آهن ردیف اعتباری در بودجه دارد اما حمل و نقل حومه‌ای فاقد ردیف بودجه ای است.

*احداث کمربندی جنوب غرب تهران برای تخلیه بار ترافیکی
عضو کابینه دولت تدبیر و امید درباره طرح احداث کمربندی جنوب غرب تهران گفت: ساخت این مسیر با هدف خروج ترافیک سنگین از تهران، تا قزوین ادامه می یابد زیرا اکنون حدود 27 هزار کامیون سنگین برای حمل و نقل بار وارد تهران شده و برای مقاصد دیگر از تهران خارج می‌شوند که با احداث این مسیر ترافیک ناشی از آن ساماندهی خواهد شد.
آخوندی افزود: اکنون 800 هزار هکتار اراضی برای بارانداز‌های تهران درگیر هستند و علاوه بر آن، این وزارتخانه باراندازی به مساحت 850 هزار هکتار در جنوب شرقی شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) نیز در نظر گرفته است تا علاوه بر دسترسی زمینی، به مسیرهای ریلی و هوایی نیز
متصل شود.
به گفته آخوندی، تهران به 2 ایستگاه بزرگ راه‌آهن دیگر در غرب و شرق شهر نیاز دارد تا بتوان از ظرفیت های ریلی برای جابجایی بار و مسافر در این استان استفاده کرد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: برخی بر این باورند که در کنار خطوط حمل و نقل حومه ای، احداث مترو باید پیگیری شود که از نظر وزارت راه و شهرسازی این دو پروژه از نظر کارکردی با هم هیچ تفاوتی ندارند اما هزینه احداث خطوط ریلی حمل و نقل حومه ای یک چهارم مترو است.

* مسکن مهر پردیس ظرفیت تبدیل به یک بحران را دارد
وزیر راه و شهرسازی درباره آخرین وضعیت احداث مسکن مهر در استان تهران نیز گفت: برای تکمیل زیرساخت های هر واحد باقی ‌مانده سایت مسکن مهر پردیس به 32 میلیون تومان اعتبار نیاز است اما دولت یک ریال اعتبار برای آن در اختیار ندارد.
آخوندی افزود: در سال 91 این واحدها با هزینه متری 340 هزار تومان به مردم ارائه می شد اما با توجه به افزایش قیمت مصالح، بهای آن به 700 هزار تومان رسیده است یعنی برای هر واحد بیش از 60 میلیون تومان کسری اعتبار وجود دارد.
وی درباره وضعیت مسکن در بافت های فرسوده نیز به نمایندگان مجلس گفت: اکنون اصلی ‌ترین بحث در بافت های حاشیه‌ شهرها، مشکل اسکان غیرقانونی است و از این رو تهیه نقشه و صدور سند در مرحله نخست، مهمترین اقدامی است که می‌توانیم در این حوزه انجام دهیم، زیرا نمی توان 3.5 میلیون ساکن در این مناطق را به منطقه ای دیگر انتقال داد.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: راهکار فعلی این وزارتخانه برای رفع مشکلات بافت های فرسوده ایجاد زیربنا و انجام کار توسط مردم است و نگاه بلدوزری، جابه‌جایی مردم و دور کردن آنها از محل زندگی خود به بهانه بهسازی، سبب گسترش حاشیه‌نشینی می‌شود که نمونه بارز آن در بافت پیرامونی حرم مطهر امام رضا(ع) قابل مشاهده است.
آخوندی افزود: ما در این سیاست تلاش داریم تا مردم زندگی خود را بازسازی کنند، راه حلی که سایر کشورهای دنیا نیز به کار گرفته‌اند.
تهرام/1109

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۶۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند

بانک مرکزی در خصوص وضعیت تسهیلات پرداختی بانکها در طرح نهضت ملی مسکن به تسنیم اعلام کرد: از تعداد ۸۶۹،۳۵۳ نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد ۷۹۳،۷۳۲ نفر (حدود ۹۱ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد شده‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمارهای جدید از وضعیت مشارکت بانک‌ها در طرح نهضت ملی مسکن نشان میدهد که از بین 26 بانک، عملکرد 18 بانک در این بخش کماکان صفر است.

عملکرد بانک‌های اقتصاد نوین، ایران‌زمین، گردگشری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سینا، سامان، پست ایران، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت نهضت ملی مسکن به‌روایت تازه‌ترین آمار بانک مرکزی صفر بوده است.

سهم 18 بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن، همچنان صفر + جدول

 

بانک‌های مسکن، سپه، ملی، تجارت، ملت، صادرات، صنعت و معدن و توسعه صادرات تنها بانک‌هایی بودند که در تاریخ منتهی به 31 فروردین ماه امسال جمعاً 657.596 میلیارد ریال تسهیلات در نهضت ملی مسکن پرداخت کرده‌اند.

بانک مرکزی در پاسخ به پیگیری خبرنگار تسنیم درباره وضعیت مشارکت بانک ها در قانون جهش تولید مسکن اعلام کرد:‌ پس از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن مصوب مجلس شورای اسلامی مورخ 30‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/6‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/1400، سقف فردی و سهمیه بانکی تسهیلات موضوع قانون مزبور برای سال‌های اول، دوم و سوم اجرای قانون، به ترتیب به مبالغ کلی 3.600، 4.580 و 6.059  هزار میلیارد ریال و دستورالعمل اجرایی مربوطه به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.

حسب مصوبات شورای پول و اعتبار مورخ 19‏‏‏‏‏/2‏‏‏‏‏/1402، سقف فردی تسهیلات پروژه‌های حمایتی مسکن موضوع ماده قانونی یادشده در تمامی شهرهای کشور به صورت یکسان، معادل 5.500 میلیون ریال تعیین و به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ابلاغ شد. ضمناً در راستای حمایت بیشتر از متقاضیان تسهیلات مزبور سقف یادشده به پروژه‌های نیمه‌تمام حمایتی مسکن که زمین آن توسط وزارت راه و شهرسازی تأمین و به متقاضی عرضه شده و تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی آنها قبل از ابلاغیه مربوط به افزایش سقف موصوف بوده و به پروژه‌های خود مالک با پیشرفت 65 درصد و بالاتر که تا پایان سال 1402 تکمیل و به فروش اقساطی می‌رسند با معرفی وزارت راه و شهرسازی، تعمیم یافت.شورای پول و اعتبار، در جلسه مورخ 09‏‏‏‏‏‏‏‏‏/08‏‏‏‏‏‏‏‏‏/1402 به‌منظور حمایت از طرح نهضت ملی مسکن و با هدف تقویت رشد و افزایش ساخت مسکن، در راستای کاهش مبلغ اقساط تسهیلات مزبور برای متقاضیان مشمول نرخ سود تسهیلات پروه‌های حمایتی مسکن موضوع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن برای 500 هزار واحد مسکونی که زمین آن توسط وزارت راه و شهرسازی تأمین و به متقاضیان فاقد مسکن عرضه می‌شود را 18 درصد تعیین نمود.با عنایت به تبصره (2) ذیل ماده (4) قانون جهش تولید مسکن مبنی بر اعطای تسهیلات موضوع این ماده به طرح‌های معرفی شده توسط وزارت راه و شهرسازی، بدیهی است تعهد شبکه بانکی در قبال متقاضیانی می‌باشد که واجد شرایط اخذ تسهیلات مزبور بوده و توسط سامانه وزارت راه و شهرسازی، به بانک عامل معرفی شده باشند. در این راستا و درصورت معرفی متقاضی از طریق سامانه، بانک‌های عامل موظف‌اند نسبت به اعطای تسهیلات مزبور در چارچوب منابع و مصارف بانک اقدام ‌نمایند.علیرغم محدودیت منابع بانکی، حسب آمار اخذ شده از سامانه طرح‌های جامع حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی تا تاریخ 09‏‏/02‏‏/1403 تعداد 1.330.795 نفر متقاضی جهت اخذ تسهیلات مزبور به بانک‌های عامل مراجعه نموده‌اند که از این تعداد، 461.442 نفر (در حدود 35 درصد) بنا به دلایل درج شده در سامانه مذکور از جمله نداشتن مدارک موردنیاز، نداشتن وثایق قابل‌قبول، وجود معارض در زمین ملکی، نداشتن پروانه ساختمانی، عدم امکان تأمین سهم آورده متقاضی و....، فاقد شرایط لازم جهت اخذ تسهیلات موصوف می‌باشند.

براین اساس، حسب آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد 869،353 نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد 793،732 نفر (در حدود 91 درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ 4‏‏‏‏‏‏/266 هزار میلیارد تومان شده‌اند.‏‏

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • تمایل عجیب و تمام نشدنی زمین خواران به محدوده جنوبی تهران | مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز ادامه دارد
  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • وزیر ارشاد: اگر ساخت و ساز حریم تئاتر شهر خوابید به من خبر دهید!
  • اگر ساخت و ساز حریم تئاتر شهر خوابید به من خبر دهید!
  • ۱۰ کیلومتر از محور رامشیر - ماهشهر تا پایان سال چهارخطه می شود
  • مترو تهران؛ 25 سال تعهد به ایمنی
  • ۱۰ کیلومتر از محور رامشیر - ماهشهر تا پایان سال چهارخطه می‌شود
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند