Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزار‌ش خبرنگار اقتصادی‌ایلنا، نشست هم‌اندیشی کانون اندیشه جوان با موضوع جایگاه زن در اقتصاد ایران اسلامی با حضور سیده فاطمه مقیمی اولین بانوی بنیانگذار صنعت کشتیرانی و حمل و نقل خصوصی، پرزیدنت سازمان جهانی تبلیغات IAA در ایران کارآفرین برتر جهان اسلام و کنفدراسیون اتاق بازرگانی آسیا و لیلاسادات زعفرانچی، استاد دانشگاه و عضو کارگروه مطالعات زنان و خانواده در شورای انقلاب فرهنگی در سالن اجتماعات این کانون برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست سیده فاطمه مقیمی اظهار کرد:‌ مباحث علمی در جوامعی بررسی می‌شود که فرهنگ جامعه زمان، کمبودها، نقصان و مواردی که مازاد قرار می‌گیرد مورد بررسی است تا یک طرح خوب و قابل اجرا به وجود بیاید.

وی افزود: در دنیای امروز از افراد به عنوان سرمایه انسانی یاد می‌شود که برنامه‌ریزی بر روی هر دو جنس زن و مرد انجام می‌شود.

مقیمی تصریح کرد: در یک جامعه که توسعه پایدار خواهد داشت باید از همه منابع انسانی استفاده شود یک بعد اصلی و قطعی سرمایه انسانی که مهم‌تر از همه است خانواده است که از آن به عنوان انقلاب ظریف نام برده می‌شود. این انقلاب هم مثبت و هم منفی می‌تواند باشد.  اگر فرد برای کسب منافع اقتصادی تمام زمان خود را به کار در خارج از منزل بپردازد و از پرورش نسل ابا داشته باشد این امر پسندیده نیست.

این کارآفرین برتر تاکید کرد: پرورش نسل آینده به حضور مرد یا زن در کنار هم نیاز دارند و قرار نیست تنها زنان پرورش نسل را بر عهده داشته باشند. اگر امروز به کار بیرون از منزل فکر می‌کنیم و به کسب و کار خانگی بانوان اکتفا نمی‌کنیم مسئولیت گریزی از پرورش نسل آینده نخواهد بود. ما قرار نیست که سفید یا سیاه مطلق باشیم. باید مدیریت کسب و کار، مدیریت اخلاق، مسئولیت‌پذیری در خانه را داشته باشیم.

وی افزود: سازمان ملل طرحی را به بانک جهانی داده که اگر شرکت‌ها ۳۵ درصد کار را به زنان بسپارند به آنها وام تعلق بگیرد. اگر پرورش نسل در خانه داریم باید اقتصاد ظریف را هم در نظر بگیریم کارهای یک زن در خانه برای خانه خود حکم اقتصاد ظریف و اقتصاد خانه را دارند. این در حالی است که زنان برای کار در خانه دستمزدی دریافت نمی‌کنند.

مقیمی در ادامه اذعان داشت: زمانی که مشارکت جوانان در جامعه بیشتر می‌شود جامعه از فرد در خانه ماندن و پرورش نسل را انتظار ندارد تا فرد به دنبال حداکثر شدن منافع خود باشد. اگر فردی به دنبال حداکثر شدن منافع خود نباشد نمی‌تواند به حداکثر شدن منافع جامعه کمک کند به همین دلیل است که فرد مطالبه‌گر می‌شود.

وی تشریح کرد: در پارلمان کشور ما میزان مشارکت زنان و مردان ۳۰ به ۷۰ است که این میزان هم به تازگی و در دوره جدید ارتقا یافته است اما سهم ۳۰ درصدی زنان برای ما یک حداقل است و ما هنوز به میزان مورد نیاز نرسیده‌ایم زنان در جایگاهی محصو شدند که تنها امکانات محدود و عملکرد محدود خواهند داشت.

این کارآفرین برتر در رابطه با مشارکت زنان در جامعه خاطرنشان کرد: این مساله که می‌گویند مشارکت زنان در جامعه مسئولیت پذیری در خانه و ایجاد یک زندگی عادی را کاهش می‌دهد به هیچ عنوان صحت ندارد. در حالی که بالای ۵۰ درصد از کار در جامعه را زنان انجام می‌دهند اما یک دهم مالکیت‌ها را در اختیار دارند در این صورت تکلیف یک زن در چنین جامعه‌ای چه خواهد بود.

وی افزود: بافت جامعه ما یک بافت سنتی و مذهبی است و نمی‌توان این مساله را نادیده گرفت اما ساخت یک جامعه از زن و مرد تشکیل شده و این دو مکمل هم باید کار کنند.

مقیمی در خصوص مفهوم کارآفرینی تشریح کرد: تاکنون در رابطه با کارآفرینی در ۹۰ درصد موارد مفهوم اشتباهی در نظر گرفته شده است کارآفرینی یعنی ‌راهی را یافتن و راهی را ساختن و مغایرتی با جنسیت ندارد. کارآفرینی یعنی کاری را انجام دهید که جسارت‌تان را محک بزنند. حصاری که فرد به دور خود می‌کشد مانع رشد او خواهد شد. تفکر خلاق ، ایجاد کارآفرینی می‌کند. تغییر نگاه از فرد شروع می‌شود و به خانواده تعمیم پیدا می‌کند. کارآفرینی یعنی پرورش خلاق فکر در فرد و خانواده که باید از مفهوم عام آن تفکیک شود.

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جهان اسلام خانواده زنان مجلس شورای اسلامی مردان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۷۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله علم‌الهدی‌: حجاب ‌از مدارس در دل دختران نهادینه شود

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: باید فضایی ایجاد شود تا بتوان مسئله حجاب و فرهنگ عفاف را از سطح مدارس و دبیرستان‌ها در دل و ذهن دختران عزیز دبیرستانی نهادینه شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با شورای معاونین و رؤسای نواحی آموزش و پرورش استان که به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و روز معلم، به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهارداشت: یکی از تکالیف بزرگ آموزش و پرورش در استان این است که جریان تعلیم و تربیت به صورت همزمان مدیریت شود. امروزه اگرچه برنامه‌هایی با اهمیت و مؤثر در دستورکار قرار می‌گیرد اما هنوز هم این ظرفیت وجود دارد که به‌موازات رویکردهای آموزشی، در عرصه پرورش و تربیت نیز اقداماتی انجام شود که جامعه مخاطب آن به طور مستقیم، متوجه فرزندان دلبند ما در مدارس باشد.

وی افزود: این یک حقیقت است که تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود. بر همین اساس، توجه کنید در فرآیند گزینش آموزش و پرورش عناصری برگزیده شوند که جوان، متدین، توانمند و دلسوز نسل آینده ساز این کشور باشند زیرا اینها عهده‎دار تربیت فرزندان مردم هستند. علاوه بر این، در فرآیند گزینش باید به موضوع بازنشستگی دبیران و فرهنگیان نیز توجه ویژه صورت بگیرد تا چالش‌هایی همچون کمبود معلم در مدارس، دوباره تکرار نشود.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از عرصه‌هایی که باید از سطح آموزش و پرورش موردتوجه قرار بگیرد، مسئله حجاب است. باید فضایی ایجاد شود تا بتوان مسئله حجاب و فرهنگ عفاف را از سطح مدارس و دبیرستان‌ها در دل و ذهن دختران عزیز دبیرستانی نهادینه شود. این‌ها آینده‌ساز کشور و امانت مردم هستند بنابراین با مزج اجتماعی و منطق تبیین، می‌توان حجاب را به صورت ایجابی از سطح دبیرستان‌ها فرهنگ‌سازی کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود
  • قاسمی: استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • زنگ سپاس معلم در مدارس هرمزگان به صدا درآمد
  • فهرست کاندیداهای مورد حمایت جامعه اسلامی مهندسین اعلام شد
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد/ اعلام آمادگی نمایندگان خانه ملت برای حمایت از نخبگان
  • آیت‌الله علم‌الهدی‌: حجاب ‌از مدارس در دل دختران نهادینه شود
  • بهره برداری از اولین خانه خلاق و نوآور مهارت کشور در کردستان