Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، سمینار آموزشی آمارهای ثبتی  برای معاونین آمار و اطلاعات سازمان مدیریت  و برنامه‌ریزی استان ها روز یکشنبه ٢٤ تیر ماه در مرکز آمار ایران برگزار شد.

 در این سمینار  برنامه استقرار  نظام جامع  ثبت‌های آماری  ایران- "ایران استارز"  توسط معاون طرح‌های آماری و آمارهای ثبتی مرکز آمار ایران ارائه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  علیرضا زاهدیان بر نقش مهم  استان ها  در استقرار نظام جامع آمار های ثبتی تاکید کرد و افزود:‌ با این حرکت،‌نظام سنتی به سمت نظام مدرن آماری پیش می رود  که یکی از ویژگی های این نظام مدرن، یکپارچگی است؛ چرا که در نظام آماری مدرن و ثبتی مبنا، همه دستگاه ها باید استانداردهای  واحدی را رعایت کنند.

همچنین باید دستگاه ها خود به تولید آمار، البته با استانداردهای و تعاریف مرکز آمار ایران اقدام کرده و این آمارها را نیز به شیوه یک طرفه(‌one way traffic )‌ به مرکز آمار ارائه دهند.   

آقای زاهدیان در ادامه با مرروی  کلی بر نظام‌آماری کشورها گفت:‌ برخی از کشورها که عمدتا کشورهای حوزه اسکاندیناوی هستند ، نظام آماری کاملا ثبتی دارند و نظام آماری بر خی از کشورها، هم به صورت نیمه ثبتی و تلفیقی است. بر خی از کشورها هم  به طور کامل دارای  نظام آماری سنتی هستند.

وی افزود: برخی از آمارها از جمله آمار بیکاری حتی در کشور های اسکاندیناوی نیز نه از طریق ثبتی بلکه از طریق طرح نیروی کار حصول می شود و  جمع آوری داده های مربوط به نرخ بیکاری، نیاز به طرح آمارگیری دارد.

 آقای زاهدیان با تاکید بر این که استقرار نظام آمار های ثبتی یک کار بلند مدت است، افزود: برای استقرار آمارهای ثبتی نیاز به ٤ ثبت اصلی یعنی جمعیت،‌ فعالیت،‌ کسب و کار  و املاک و مستغلات وجود دارد وبرای تامین داده‌های هرکدام از این ثبت های اصلی نیز باید اطلاعات دستگاه های مختلف همچون اداره اسناد و املاک،‌ تامین اجتماعی،‌پست و .... را با هم ترکیب شوند.

معاون طرح های آماری و آمار های ثبتی مرکز در ادامه سخنان خود با اشاره به زمان بندی استقرار نظام آمارهای ثبتی گفت:‌ طرح تفصیلی  این طرح در سال های ١٣٩٧ و ١٣٩٨  تهیه می‌شود و طرح های تکمیلی نیز تا سال ١٣٩٩ اجرا خواهد شدو در این برنامه مشخص خواهد شد که هر کدام از دستگاه‌ها چه اطلاعاتی را باید به مرکز ارائه دهند و یا ارائه داده اند.وی تاکید کرد با این برنامه زمانی، ‌در سال ١٤٠٥،‌ بایدآماده آمارگیری ثبتی  مبنا بود.

 آقای زاهدیان به اولویت فعالیت استان ها در فرایند گذار  از نظام آماری سنتی به ثبتی مبنا اشاره کرد و گفت :‌ استان ها باید  اولویت های آماری خود را شناسایی کرده و سامانه‌های ثبتی موجود در استان های خود را  معرفی کنند.

همچنین  ایرادات  فهرست آبادی ها باید  رفع شود. وی توصیه کرد  سامانه های ثبتی موفق در استان ها  معرفی شوند. اقای زاهدیان هم چنین بانک اطلاعات آموزش و پرورش و وزارت بهداشت را از جمله سامانه‌های  مفیدی ذکر کرد که به ویژه در استان‌ها می توان از آن ها در بهنگام سازی داده ها استفاده کرد. 

وی بر ضرورت  آموزش مبانی ایران استارز (نظام جامعه آمارهای ثبتی) به کارشناسان استانی و  بهنگام سازی بانک اطلاعات کارگاه های صنعتی برای استقرار نظام آمار های ثبتی تاکید کرد.

در ادامه این سمینار آموزشی آقای  علی اکبر محزون، مدیر کل دفتر جمعیت،‌نیروی کار و سرشماری های مرکز آمار ایران  به معرفی  برنامه استقرار ثبت جمعیت پرداخت. همچنین آقای یوسفی، معاون دفتر جمعیت و خانم پوررضا  از همکاران این دفتر به  معرفی برنامه های  استقرار ثبت  فعالیت،‌ ثبت  کسب و کار و ثبت  املاک و مستغلات پرداختند.

گفتنی است؛ در ادامه این سمینار معاونان آمار و اطلاعات  و کارشناسان استانی حاضر در جلسه،‌در قالب تشکیل گروه‌های هم اندیشی،‌ به بررسی نکات فنی برنامه ایران استارز و ارائه پیشنهاد و راهکار‌  پرداختند.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش ایران تامین اجتماعی مرکز آمار ایران استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۷۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت شهید فرهی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ دکتر اکرم فرهادی در حاشیه مراسم کلنگ زنی پایگاه سلامت شهید فرهی گفت: هدف از ساخت پایگاه‌های سلامت، ارائه خدمات بهینه به مردم در یک فضای فیزیکی با استاندار‌های مطلوب وزارت بهداشت است.

وی افزود: با اجرایی شدن برنامه سلامت خانواده (نظام ارجاع با پزشکی خانواده) در شهر برازجان، تاکنون ۳۷ پایگاه سلامت راه‌اندازی شده است که تعدادی از این پایگاه‌ها در فضای مراکز خدمات جامع سلامت مستقر هستند.

فرهادی گفت: در حال حاضر در شهرستان دشتستان ۱۴ پروژه در حوزه بهداشت و درمان با اعتبار ۸۳۱ میلیارد ریال در حال ساخت است و ۳ پروژه بهداشتی، پانسیون پزشکان دالکی، پایگاه سلامت شهیدفرهی و پانسیون پزشکان رود فاریاب با اعتبار ۱۱۰ میلیارد ریال عملیات اجرایی آنها آغازشده است.

وی افزود: سه طرح مرکز خدمات جامع سلامت کلمه، رود فاریاب و امیرالمؤمنین شهر برازجان با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد به‌زودی افتتاح و به بهره‌برداری می‌رسند.

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۱۰ میلیارد ریال برای احداث مرکز جامع سلامت مهاباد
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی
  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت شهید فرهی
  • آماری ویژه برای پیکان؛ جای پیرمردان در فوتبال نیست!
  • اینفوگرافیک آمار داوطلبان کنکور به تفکیک استانها
  • گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک
  • سند جامع سلامت، محور کار شورای سلامت باشد
  • گشایش دو پایگاه سلامت در کیش
  • لزوم ارتقاء مرکز جامع سلامت اشترینان به بیمارستان
  • بهره برداری از مرکز جامع سلامت معلم کلایه