Web Analytics Made Easy - Statcounter

رحمت اله خرمالی رایزن بازرگانی ایران در ترکمنستان در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،در خصوص واردات و صادرات بین کشورهای ایران و ترکمنستان اظهار کرد: کشور ترکمنستان با 120 کیلومتر مرز آبی و خاکی جزو شرکای راهبردی جمهوری اسلامی ایران در منطقه است.

وی ادامه داد: ایران در سال گذشته حدود 420 میلیون دلار انواع کالا را به ترکمنستان صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در بین کشور های مشترک پر منافع، ترکمنستان، ایران را شریک اول صادراتی می داند .سیب زمینی، ورق، پروفیل آهنی، اسکلت های فلزی، سیب درختی، خوراک آماده دام و طیور و کف پوش های نساجی ( فرش و موکت) از جمله کالاهای صادراتی ایران به ترکمنستان است.

رایزن بازرگانی ایران در ترکمنستان به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس جمهور این کشور اشاره کرد و افزود: ایشان در این دیدار فرمودند: نه تنها ما با کشور ترکمنستان همسایه هستیم بلکه خویشاوندیم؛ این موضوع دورنما و افقی را ترسیم می کند که بتوانیم روابط همه جانبه ای را در حوزه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را با کشور دوست و برادر توسعه دهیم.

خرمالی با اشاره به حجم مبادلات یک میلیارد دلاری ترکمنستان با ایران ،تاکید کرد:طبق بررسی های انجام شده 10 درصد از حجم بازار ترکمنستان در حوزه کالایی ، تولیدات ایرانی است.ایران درسال گذشته در کنار شرکای دیگری مثل ترکیه، آلمان و چین جزو 5 شریک اصلی وارداتی بوده است .

رایزن بازرگانی ایران در ترکمنستان با بیان اینکه ساختار کشور ترکمنستان بر پایه نفت، گاز و توسعه نساجی است،  افزود: این کشور جزو 4 دارنده ذخایر گازی جهان است همچنین در حوزه کالاهای نفتی و محصولات نساجی فعالیت دارد.

خرمالی به سوآپ گازی ایران با ترکمنستان اشاره کرد و ادامه داد:برق ، مشتقات نفتی و گاز مایع شده  ترکمنستان به ایران صادر می شود اما آمار صادرات و واردات گازی در گمرک ثبت نمی شود. با توجه به آماری که گمرک ترکمنستان در سال 2017 اعلام کرده است میزان تجارت بین این دو کشور یک میلیارد دلار است و این امر بیشتر در حوزه کالایی است.

رایزن بازرگانی ایران در ترکمنستان به مشکلات ویزای تجاری اشاره کرد و گفت: برای صدور ویزا از هر دو طرف در چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی و  همچنین در اجلاس همکاری های مرزی، گمرکی و کنسولی تاکید شده است.

خرمالی به توافق انجام شده در اجلاس اخیر کمیسیون مشترک کنسولی اشاره کرد و اظهار کرد:  با معرفی نامه سازمان توسعه تجارت ایران و اتاق های بازرگانی کشور با اتاق مشترک بازرگانی، سفارت قول مساعدت برای صدور ویزای تجاری داده است.

وی در خصوص کُند شدن روند صادرات خدمات فنی مهندسی پس از ماجرای تهاتر گازی تشریح کرد: پیرو سفر  روحانی در سال 93 به عشق آباد، توسعه همکاری ها و صادرات کالا و خدمات از محل تهاتر گاز اجرایی شد و ما در آن سال حدود یک میلیارد دلار صادرات کالا داشتیم .همچنین ایران در سال 94 حدود 720 میلیون دلار صادرات به ترکمنستان داشت.

رایزن بازرگانی ایران در ترکمنستان تاکید کرد: در سال 96 بالغ بر30 میلیون دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی در حوزه خدمات در دریای خزر انجام شده است.

خرمالی به اختلافات بین دو شرکت ترکمن گاز و شرکت ملی گاز ایران اشاره کرد و افزود: در سفر رئیس جمهور در فروردین 97 ،مذاکرات و توافقاتی در خصوص حل و فصل 6 ماهه  این اختلافات گازی صورت گرفته است. با حل این مشکلات  شاهد بهبود صادرات کالایی و حوزه خدماتی خواهیم بود.

انتهای پیام/

قول مساعدت برای صدور ویزای تجاری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اقتصاد ایران صادرات گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۷۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳

وزیر صمت با اشاره به افزایش تولید خودرو در کشور به ۵ هزار دستگاه در روز گفت: تلاش داریم که این رقم را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباس علی‌آبادی در گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار داشت: اجلاس آفریقا را داشتیم و بزرگترین نمایشگاه دستاوردهای کشور برای معرفی به بیش از 2 هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

او افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالاهایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالاهای قاچاق هستیم.

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشورهای آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالاهای ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به 12 مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به 15 مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزارهای مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی‌آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات محور و دانش‌بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

علی‌آبادی گفت: رقبای ایران حتماً برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل و نقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوبی آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کارهای سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشورهای آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند. همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشورهای آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودروهای روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است.

وی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی آبادی همچنین درباره برنامه های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید 5 هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود 20 درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده ایم و مردم می‌توانند ثبت نام کرده و بخرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازرگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳