Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر علیرضا رئیسی در نشست هم اندیشی آموزش سلامت در ستاد وزارت بهداشت افزود: در زمینه کنترل بیماری های واگیر اقدامات خوب و مؤثری انجام شده است. ایران در کنترل بیماری های واگیر زبانزد جهان است اما با تغییر چهره بیماری ها و سبک زندگی ، اوضاع بیماری ها و سلامت تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دو دهه پیش 70 درصد جمعیت در روستاها و 30 درصد در شهرها ساکن بودند اما این موضوع هم اکنون برعکس است. روستاییان از نظر سطح سلامت، تسهیلات و دسترسی به سلامت در دو دهه پیش عقب بودند. اما امروزه روستاییان سواد و سطح دسترسی شان به خدمات نسبت به قبل بهبود قابل توجه ای یافته است. هم اکنون بیش از 73 درصد از مرگ ها به خاطر شیوع بیماری های غیرواگیر است و راه مداخله در این زمینه پرداختن به عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت است.

وی با اشاره به این که کنترل ریسک فاکتورها دیگر در انحصار وزارت بهداشت نیست و ما در زمینه بسیج کردن جامعه برای پیشگیری از بیماری ها نیاز به تلاش بیشتری داریم، افزود: باید ساز و کاری فراهم کنیم که سیستم دچار اختلال در خدمت رسانی نشود.

دکتر رییسی گفت: آموزش در حوزه بهداشت سه وجه دارد: یکسری از آموزش ها در قالب بسته های خدمتی است و چیزی فراتر از آن نیست و شامل توصیه های آموزشی است. دوم توانمند سازی نیروهای بخش بهداشت مثل آموزش بهورزی، کلاس های ضمن خدمت و آموزش های توجیهی برای بسته های خدمتی است و در مرحله آخر آموزش اجتماعی در سطح جامعه که در این زمینه نیاز به تلاش مضاعف داریم.

وی افزود: آموزش باید هدفمند و ساختارمند باشد. گاهی باید حتی مدیران سایر دستگاه های اجرایی در استان ها را آموزش داد و این امر باید بصورت مداوم و نه مقطعی انجام شود.

دکتر رییسی ادامه داد: برای ارزیابی یک سیستم باید آن سیستم را کلی دید. اجزاء باید در کل دیده شوند نه فقط یک جزء را ببینیم. باید حوزه آموزش را هم در کل سیستم ارزیابی کنیم.

وی گفت: تمام حوزه های سلامت شامل بهداشت محیط، بیماری های واگیر، سلامت مادر و کودک وجه اجتماعی دارند. هر برنامه ای باید یک پیوست اجتماعی داشته باشد.

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: وزارت بهداشت سلامت رئیسی بهداشت محیط بیماری واگیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۸۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سید معلمی، اظهار داشت: هدف از این پویش اطلاع رسانی و آموزش در خصوص اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه و سلامت عمومی افراد است. بین سلامت دهان ودندان و سلامت جسمی رابطه مشخصی وجود دارد و برخی از بیماری های دهان و دندان می تواند تاثیراتی در بیماری های دیگر داشته باشند و همینطور برخی بیماری های جسمی نیز می تواند برای دهان ودندان مشکلاتی ایجاد کند.

وی با بیان این که مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی) از مهم ‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان بوده و سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است، افزود: بیماری های شدید لثه و دیابت رابطه دو طرفه دارند و هر کدام از آن ها می تواند باعث تشدید بیماری دیگر شود، بنابراین توجه به سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. البته خونریزی لثه‌ها در مسواک زدن نباید باعث ترک مسواک زدن شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که این پویش در روز اول به عنوان «دهان دریچه سلامت» به ارتباط این بیماری ها می پردازد و توجه مردم را به سلامت دهان و دندان معطوف و متمرکز می کند، ادامه داد: در روز دوم نیز شعار «سلامت دهان و دندان؛ سلامت کودک» را خواهیم داشت.

دکتر سیدمعلمی اضافه کرد: در این روز با حضور در مدارس و آموزش به دانش آموزان و معاینات دهان و دندان بچه ها، افزایش آگاهی نسبت به سلامت دهان و دندان را در مدارس و دانش آموزان انجام می شود تا اگر یک دانش آموز به اقدامات بهداشتی، درمانی نیاز داشت به مراکز جامع سلامت جهت دریافت خدمت معرفی شود.

وی بیان کرد: در روز سوم پویش هدف ما بر اهمیت دادن به سلامت دهان و دندان از دیدگاه نهادهای مردمی و سایر نهادهای دولتی متمرکز خواهد بود. در این روز به تبیین نقش سایر نهادها و افراد در بحث سلامت دهان ودندان پرداخته می شود که چه کمک هایی می توانند در این زمینه ایفا کنند. در کل هدف پویش سلامت دهان و دندان، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در پایان با بیان این که خدمات اساسی و مهم دندانپزشکی در مراکز بهداشت برای همگان در دسترس است، گفت: خدمت رایگان دندانپزشکی در مراکز بهداشت در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر به افراد ارائه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • ارزیابی آمادگی ۴۰۰۰ خانوار قزوینی برای مواجهه با مخاطرات
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟