Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ «محمد عمران» در سال 1323 ه ش به‌دنیا آمد و کمتر از 10 سال داشت که حافظ کل قرآن شد. در سن 11سالگی مباحثی در مورد وقف و ابتدا را گذراند و علاوه بر کار قرائت قرآن، کار انشاد دینی را انجام می‌داد و در سن 26 سالگی وارد رادیو مصر شد. این‌ها بخش‌هایی از زندگی عمران مصری بود که توسط احمد فراهانی در ابتدای تحلیلش درباره تلاوت آیات 1 تا 18 سوره یوسف ارائه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تلاوت به مدت هشت دقیقه است که صرفاً تحلیل دقیق‌تر از آیات 13 تا 17 صورت می‌گیرد. در ادامه پس از شنیدن صوت این تلاوت، تحلیل مهدی دغاغله، مدرس و داور بین‌المللی کشورمان را می‌خوانید.

‌ دانلود

مهدی دغاغله: «قَالَ إِنِّي لَيَحْزُنُنِي أَنْ تَذْهَبُوا بِهِ وَأَخَافُ أَنْ يَأْكُلَهُ الذِّئْبُ وَأَنْتُمْ عَنْهُ غَافِلُونَ» محمد عمران، این آیات را به زیبایی تمام تلاوت و با ذوق و احساس صادق خود آن را پیاده می‌کند. در این فراز مقام کُرد را می‌خواند، کردی که همراه با صبازمزم ترکیبش می‌کند. صبازمزم را در عبارت «أَنْ تَذْهَبُوا بِهِ وَأَخَافُ» پیاده می‌کند و در ضمیر «هی» و «واو» اشاره می‌کند به صبازمزم که جلوه زیبایی به دستگاه کُرد می‌دهد.
در فراز دوم به‌طور خالص، کُرد می‌خواند و در نفس سوم، اُکتاو مقام کُرد را می‌خواند. یعنی جواب کُرد، یک کُرد مقابل در درجات بالا می‌خواند. بعد تا «غَافِلُونَ» تلاوت می‌کند و در«غَا» دوباره کُرد می‌خواند و با صبازمزم ترکیب می‌کند. در فراز پنجم «قَالُوا لَئِنْ أَكَلَهُ الذِّئْبُ» را در بیات اجرا می‌کند. در طبقه پایین به‌عنوان یک مقدمه برای ورود به بیات می‌خواند که خیلی نزدیک به مقام کُرد است. اختلاف بیات و کُرد در ربع‌درجه یا ربع‌پرده است، با همان ربع‌درجه رنگش عوض می‌شود.
فراز ششم وارد بیات می‌شود و یک جواب بیات به اصطلاح قاریان می‌خواند، یعنی بیات محیَّر را حالت پایین رونده در آن اجرا می‌کند. این کار را در فراز هفتم «وَأَوْحَيْنَا» حالت زیبای انتقال درجات و نشان‌دهنده چابکی و سرعت انتقال که یکی از ویژگی‌های انعطاف صوت است.
فراز هشتم از «وَجَاءُوا أَبَاهُمْ» شروع می‌شود و شش بار تکرار می‌کند که این نوع تکرار یکی از هنرهای مصریان است که با این تکرار معنا را بروز می‌دهند و در واقع معنا را آشکار می‌کنند و به مخاطب می‌رسانند. در اینجا مقام بیات می‌خواند که هم بالا‌رونده و هم پایین‌رونده را اجرا می‌کند.
محمد عمران در فراز نهم، بیات محیّر را می‌خواند و دوباره در فراز دهم همین آیه را تکرار می‌کند.
در فراز یازدهم که یک فراز بسیار زیباست، با حجاز شروع می‌شود و بعد به کُرد منتقل می‌شود، و در نهایت این قسمت را به مقام بیات ختم می‌کند که بسیار زیباست، و بعد منتقل می‌شود به فراز دوازدهم که در این فراز بازهم بیات محیّر را تکرار می‌کند و سپس فراز سیزدهم را که به عنوان آخرین «وَجَاءُوا أَبَاهُمْ» که ششمین تکرارش است، در مقام نهاوند اجرا می‌کند.

«يَبْكُونَ» یعنی گریه می‌کند؛ اینها(برادران یوسف) گریه‌شان دروغ بوده، که در اینجا، تباکی در صدای محمد عمران موج می‌زند. خیلی از قاریان مصری به بکاء در صوت استاد محمد عمران اشاره شده است. در فراز چهاردهم «قَالُوا يَا أَبَانَا» مقام نهاوند می‌خواند، یعنی تعبیری از حالت خجالت برادران یوسف(ع) را نشان می‌دهد که استاد عمران با صدای بم و پایین، جوری این آیه را تلاوت می‌کند که بگوید در این موضع، برادران یوسف(ع) حالت شرم و خجالت گرفتند.
در فراز پانزدهم «قَالُوا يَا أَبَانَا» یک کار کروماتیک و انتقال‌های نیم پرده‌ای در این فراز وجود دارد که خیلی زیباست، که این زیبایی به دلیل آن است که انتقال کروماتیک صورت می‌گیرد؛ یعنی به سمت درجات پایین عجم و انتقال از نهاوند به عجم صورت می‌گیرد و دوباره به نهاوند برمی‌گردد.
فراز شانزدهم «وَتَرَكْنَا» یک غفله تشویقی دارد، یعنی انتهای توقف این فراز جوری هست که مستمع را منتظر می‌گذارد که بقیه جمله را بخواند در حالی‌که بقیه جمله در فراز هفدهم است.
فراز هفدهم یک درجه عرضی در کلمه «صادقین» تعبیر می‌کند که معنای فرازهای قبلی را ادامه می‌دهد. بدین ترتیب فرازها تمام می‌شود.

در ادامه صوت متن تحلیل مهدی دغاغله در ذیل قابل دریافت است.

دانلود یادآور می‌شود، این تحلیل در برنامه «اکسیر» به تاریخ 21 تیرماه ساعت 16:30 تا 18 از شبکه رادیویی قرآن پخش شد. اکسیر پنجشنبه‌های هر هفته با هدف بیان نکات آموزشی تلاوت‌های شاخص قاریان مصری به روی آنتن می‌رود و در هر برنامه دو تلاوت الگو از قاریان صاحب‌سبک و تأثیرگذار پخش می‌شود. پس از هر تلاوت نیز دو کارشناس در زمینه مباحثی همچون آموزش، تحلیل و بررسی تکنیک‌ها و فنون تلاوت و ... مواردی را مطرح می‌کنند. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: اکسیر ایکنا خبرگزاری بین المللی قرآن مهدی دغاغله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۹۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی گرایش سیاسی افراد را از چهره‌شان می‌خواند

ایتنا - مطالعه‌ای جدید می‌گوید توانایی این الگوریتم در حدس زدن دقیق درباره دیدگاه‌های سیاسی فرد مشابه این است که چگونه مصاحبه‌های شغلی می‌توانند موفقیت در شغل را پیش‌بینی کنند یا مصرف الکل می‌تواند خشونت را تحریک کند.
پس از آنکه نتایج یک پژوهش نشان داد هوش مصنوعی می‌تواند گرایش سیاسی افراد را از روی چهره‌های بدون حالت و بی‌احساس پیش‌بینی کند، محققان هشدار داد‌‌ند که فناوری‌های تشخیص چهره از آنچه قبلا به نظر می‌رسید، «تهدیدآمیزتر» شده‌‌ و برای حریم خصوصی چالش جدی به وجود آورده‌اند.  

مطالعه‌ای جدید که در مجله «روانشناس آمریکایی» (American Psychologist) منتشر شد، می‌گوید توانایی این الگوریتم در حدس زدن دقیق درباره دیدگاه‌های سیاسی فرد مشابه این است که چگونه مصاحبه‌های شغلی می‌توانند موفقیت در شغل را پیش‌بینی کنند یا مصرف الکل می‌تواند خشونت را تحریک کند.

به گفته مایکل کوزینسکی، نویسنده ارشد این پژوهش، ۵۹۴ شرکت‌کننده قبل از آنکه هوش مصنوعی آنها را چهره‌نگاری (استخراج اطلاعات مخصوص و منحصربه‌فرد یک چهره مانند اندازه و شکل چشم، بینی، لب) کند، پرسشنامه‌‌ای درباره گرایش سیاسی خود پر کردند. سپس داده‌های چهره‌نگاری را با پاسخ‌ پرسشنامه‌های جهت‌گیری سیاسی مقایسه کردند تا با استفاده از اطلاعاتی که از چهره‌ها به دست آورده بود، جهت‌گیری سیاسی هر شخص را پیش‌بینی کند.

کوزینسکی می‌گوید: «فکر می‌کنم مردم متوجه نیستند با انتشار یک تصویر ساده، در واقع چقدر خود و اطلاعات شخصی‌شان را برای دیگران فاش می‌کنند.»

او افزود: «ما می‌دانیم که گرایش جنسی، سیاسی و تفکرات مذهبی افراد باید محفوظ بماند. این موضوع در گذشته متفاوت بود. در گذشته شما می‌توانستید به حساب کاربری فیس‌بوک افراد وارد شوید و به عنوان مثال گرایش‌های سیاسی، آنچه را که پسند می‌کنند (لایک می‌زنند) و صفحاتی را که دنبال کرده‌اند، ببینید. اما فیس‌بوک سال‌ها پیش آن را بست زیرا برای سیاست‌گذاران، فیس‌بوک و روزنامه‌نگاران واضح و مبرهن بود که این موضوع پذیرفتنی نیست و بسیار خطرناک است.»

کوسینسکی افزود: «در حال حاضر نیز هر کس می‌تواند به فیس‌بوک برود و عکس هر فردی را ببیند، حتی اگر آن فرد را هیچ‌وقت ملاقات نکرده و او اجازه دسترسی به عکسش را نداده باشد. این مطالعه نشان می‌دهد اطلاعاتی که در تصویر افراد وجود دارد، ممکن است مشابه افشای جهت‌گیری سیاسی آن‌ها باشد.»

محققان می‌گویند که تصاویر افراد شرکت‌کننده در این پژوهش را در شرایطی بسیار مشخص و کنترل‌شده جمع‌آوری کردند. به این ترتیب که این افراد همگی تی‌شرت‌های مشکی‌ پوشیده و زیور‌آلاتشان را در آورده‌ بودند و در صورت نیاز ریششان را هم اصلاح کرده بودند. همچنین با دستمال مرطوب آرایش صورتشان را پاک کرده و موهایشان را با کش مو، گیره یا تل سر به عقب کشیده بودند تا اطراف صورت پخش نشوند. سپس چهره‌ها را از طریق الگوریتم چهره وی‌جی‌جی فیس۲ (VGGFace2) بررسی کردند.

محققان هشدار می‌دهند که فناوری‌های نظارت بیومتریکی، به ویژه فناوری‌های تشخیص چهره، تهدیدی جدی‌تر از گذشته برای حریم شخصی افرادند. پژوهش‌های پیش‌تر نیز نشان داده بودند که تصاویر طبیعی چهره می‌تواند اطلاعات مهمی را درباره جهت‌گیری سیاسی و ویژگی‌های شخصی دیگر انتقال دهند اما مطمئن نبودیم که این پیش‌بینی‌ها به دلیل نحوه ارائه شخص و ویژگی‌های ثابت چهره (خنثی) فعال شده‌اند یا هر دو این عوامل. محققان می‌گویند، نتایج ما نشان می‌دهند که ویژگی‌های ثابت چهره در انتقال این سیگنال‌ها نقش مهمی دارند و افراد روی اطلاعات شخصی و حریم خصوصی خود کمترین کنترل را دارند، زیرا این اطلاعات بدون اجازه و کنترل شخص به دستگاه‌های نظارتی می‌رسد.

به گفته کوزینسکی، این الگوریتم‌ها را می‌توان بسیار سریع و ارزان برای میلیون‌ها نفر اعمال کرد. به عقیده او این مطالعه بیشتر یک هشدار درباره فناوری‌هایی است که در گوشی‌ها وجود دارد و به طور گسترده در همه‌جا استفاده می‌شود. 

دیگر خبرها

  • حنجره خود را در کرسی های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید
  • دراین موزه حسابی بچگی کنید | نوستالژی هایی که هیچ کجا پیدا نمی شوند
  • کناره‌گیری وزیر اول اسکاتلند از سمت خود
  • ستاره شمس آذر علیه تیم رضا عنایتی
  • تلاوت آیات سوره بقره از سوی گروه تواشیح بین المللی تسنیم
  • پرچم فلسطین بر فراز دانشگاه هاروارد!
  • هوش مصنوعی گرایش سیاسی افراد را از چهره‌شان می‌خواند
  • کوهنوردان کهگیلویه و بویراحمد بر فراز کوه خامی
  • مداح معروف عراق برای عملیات وعده صادق نوحه خواند | ویدئو
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد