Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وبدا، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی با بیان این مطلب، اظهار داشت: چندین دهه است که طاعون انسانی ریشه کن شده است. تیتر‌هایی با عنوان "بازگشت طاعون" در مناطق زلزله زده، هیچ کمکی به کشور نمی‌کند و خدمتی به مردم و جامعه نیست.

دکتر حریرچی درخصوص رسیدگی به تخلفات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بیان کرد: مواردی از تخلفات و احتکار در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی داشته ایم که به مراجع قضایی اعلام کرده ایم، اما رسیدگی به این پرونده، صدور حکم و یا تجدید نظر، ممکن است زمانبر باشد و بعد از صدور حکم قضایی اسامی متخلفان اطلاع رسانی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در ادامه افزود: وزارت بهداشت اختیاراتی برای مقابله با تخلفات این حوزه دارد که شامل عدم تخصیص ارز دولتی و عدم صدور مجوز‌های شرکت‌های مختلف است.

هیچ نگرانی برای تامین دارو‌های بیماران خاص وجود ندارد

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برای تامین دارو‌های داخلی و وارداتی بیماران خاص، تمهیدات بیشتری نسبت به بیماران دیگر، اندیشیده ایم که دارو و مواد اولیه مورد نیاز داروی تولید داخل، تامین شود، افزود: هیچ نگرانی برای تامین دارو‌های بیماران خاص وجود ندارد، اما از برخی بیماران و انجمن‌های حمایتی گله داریم، چراکه ممکن است قیمت یک دارو ۱۰ درصد افزایش داشته باشد و بیمه، ۹۰ درصد از قیمت آن دارو را پوشش دهد و این پوشش افزایش قیمت هم، ممکن است زمانبر باشد، اما در همین مدت، برخی افراد مصاحبه می‌کنند که قیمت‌ها دوبرابر شده و وزارت بهداشت به فکر بیماران نیست.

وی افزود: از انجمن‌های حمایت از بیماران انتظار داریم که فکر میزان کار و خستگی خادمان حوزه سلامت باشند، اما افرادی که بحران‌های ساختگی ایجاد می‌کنند، و یا استعداد ایجاد بحران را دارند که در تعامل با آنها، تجدید نظر می‌کنیم.

بررسی امواج الکترومغناطیس باید با معیار‌های سلامت، مورد بررسی قرار گیرد

دکتر حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه وزارت بهداشت از ابتدای دولت یازدهم درخواست جدی داشت که در مورد تشعشعات الکترومغناطیس از جمله امواج آنتن‌های تلویزیونی، موبایل، ماهواره، بی سیم، مایکروویو و وای فای که بر ابعاد شخصی، شغلی و محیطی مردم تاثیر دارد، بررسی‌های علمی انجام شود، افزود: تشعشعات بالقوه می‌توانند آسیب زا باشند و تا کنون، آسیب‌های موارد محدودی از این تشعشعات، ثابت شده که بیشتر مربوط به اثرات گرمایی است، اما در مورد جهش ژنتیکی یا ایجاد سرطان توسط آنها، هنوز مستنداتی وجود ندارد.

وی همچنین گفت: در مورد تکنولوژی‌های جدیدی که به حوزه سلامت وارد می‌شود یا با سلامت مردم سر و کار دارد، باید بی خطر بودن آن‌ها ثابت شود. برای مثال در مورد یک دارو باید در مراحل اولیه ثابت شود که دارو بی خطر است و در مراحل بعدی اثرگذاری آن به اثبات رسد.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه خوشحالیم که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که امواج الکترومغناطیس در فضای شهری سنجش و اعلام می‌شود، اما در اکثر مناطق ایران که این امواج بررسی شده، مشخص شده است که میزان امواج، پایین‌تر از استاندارد‌های جهانی است. با این وجود مردم در این زمینه همچنان نگران هستند، افزود: اگر در برخی مناطق، میزان امواج زیاد است، باید اعلام و اقدام لازم قانونی در این زمینه انجام شود.

دکتر حریرچی همچنین ادامه داد: به عنوان متولی سلامت جامعه می‌گوییم که بررسی امواج الکترومغناطیس نباید جنبه سیاسی پیدا کند، چون در این صورت، مقتضیات سیاسی بر آن حاکم می‌شود؛ بنابراین این موضوع باید با معیار‌های سلامت، مورد بررسی قرار گیرد.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه خوشبختانه مواردی از وقف پژوهشی در کشور داشته ایم، گفت: واقفین، کمک‌های بسیاری در حوزه بهداشت و درمان کرده اند، اما دو درخواست جدی داریم، اول اینکه این وقف‌ها ادامه داشته باشد و دیگر اینکه وقف در حوزه‌های پژوهشی و علمی و بهداشتی که جنبه پیشگیرانه دارد، تقویت شود.

وی افزود: در برخی از کشور‌های غربی، بخش عمده هزینه‌های پژوهش ها، از محل وقف علمی تامین می‌شود و در این حوزه از کمک واقفین، استقبال می‌کنیم.

دکتر حریرچی با اشاره به اینکه با توجه به آسیب‌های بسیار کیسه‌های پلاستیکی به محیط، وزارت بهداشت نیز درخواست حذف این کیسه‌ها را دارد، تصریح کرد: البته باید مواردی جایگزین شوند که مردم برای تهیه و دسترسی به آن، توانایی و استطاعت داشته باشند. اقدامات متعددی از سوی دستگاه‌های اجرایی مختلف انجام شده که کافی نیست و نیاز به فرهنگ سازی دارد تا از مواردی که ریشه گیاهی یا کاغذی دارند جایگزین کیسه‌های پلاستیکی شود.

سخنگوی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه بروز طاعون انسانی در مناطق زلزله زده غرب کشور، شایعه است و واقعیت ندارد، گفت: طاعون حیوانی ممکن است در این مناطق وجود داشته باشد که بین حیوانات اهلی و وحشی قابل انتقال است و نگرانی از بابت طاعون انسانی وجود ندارد و چندین دهه است که طاعون انسانی ریشه کن شده است.

وی در پایان گفت: تیتر‌هایی با عنوان "بازگشت طاعون" در مناطق زلزله زده، هیچ کمکی به کشور نمی‌کند و خدمتی به مردم و جامعه نیست.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۱۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

رئیس مجلس گفت: مسئولیت کمبود و گرانی دارو بر عهده سه دستگاه وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بانک مرکزی بوده و قطعاً بانک مرکزی در تأمین ارز دارو تأخیر داشته است.

به گزارش مشرق، حسینعلی حاجی دلیگانی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون بهداشت درباره کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی ناشی از استنکاف از اجرای جزء (۱) بند (س) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ در تذکری با استناد به ماده ۲۳۴ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس با اشاره به اینکه موضوع دارو تاکنون ۴ مرتبه در جلسه نظارتی مجلس مورد بررسی قرار گرفته، اما تاکنون مشکل مردم در حوزه کمبود و گرانی دارو حل نشده است، گفت:آخرین جلسه نظارتی در این خصوص در ۱۹ دی ماه سال گذشته بود که رئیس مجلس به وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی فرصت دو ماه برای اصلاح وضعیت داد.

نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس در ادامه با اشاره به دو اتفاقی که قرار بود در حوزه دارو رخ دهد، عنوان کرد: بنا بود ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد آن را مردم پرداخت کنند، اما در حال حاضر این هزینه بین بیمه و مردم نصف شده است.

وی افزود: از سوی دیگر بیش از وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی مسئول این قضیه بودند به نحوی که بانک مرکزی باید به موقع منابع ارزی را تأمین می‌کرد که این اتفاق صورت نگرفت و به جای آن شاهد ارزپاشی برای سفرهای خارجی و افزایش ۵۰۰ دلار به هزار دلار بودیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: سازمان برنامه و بودجه نیز تاکنون ۷۰ هزار میلیارد تومان طلب داروسازان و داروفروشان را نداده است، همچنین سازمان تأمین اجتماعی نیز هزینه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی را پرداخت نکرده؛ این در حالی است که مجلس شورای اسلامی حکیمانه و به صورت مقبول این موضوع را دنبال کرده است.

قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز که باعث اشکالات توزیع دارو شد، محرز است

محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر با بیان اینکه بعد از بررسی‌ها و جلسات برگزار شده درخصوص دارو، شخص بنده نیز جلسه جداگانه‌ای با بانک مرکزی و وزارت بهداشت داشتم، گفت: بر اساس گزارش جمع‌بندی نظارتی کمیسیون بهداشت از این جلسه، سه دستگاه سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت بهداشت در این خصوص مسئول هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه قطعا بانک مرکزی در واگذاری ارز در اواخر بهار و ابتدای تابستان تأخیر داشته است، یادآور شد: این موضوع اشکالاتی را در توزیع دارو به وجود آورد که البته در پایان سال ۱۴۰۲ توانست به تعهدات خود عمل کند، اما به هر حال تأخیر داشت.

رئیس قوه مقننه همچنین تصریح کرد: موضوع کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی در این جلسه بر اساس ماده ۲۳۴ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس به رأی گذاشته می‌شود تا مجلس تشخیص خود را درباره آن اعلام کند، اما به هرحال موضوعات دیگر در حوزه ارزی و بودجه را پیگیری خواهیم کرد.

دیگر خبرها

  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • بزرگترین میدان گازی اروپا تعطیل شد
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است
  • تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است
  • بانک مرکزی به تعهدات خود در حوزه دارو عمل کرد
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد
  • چه خبر از آیین نامه فروش اینترنتی دارو؟