Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@15:40:30 GMT

آیا ما برادران شیطانیم؟

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۰۱۴۳۴

آیا ما برادران شیطانیم؟

این روزها و با گرم شدن شدید و طاقت‌فرسای هوا، بیش از همیشه درباره ضرورت صرفه‌جویی در مصرف انرژی و پرهیز از اسراف می‌شنویم.

این روزها و با گرم شدن شدید و طاقت‌فرسای هوا، بیش از همیشه درباره ضرورت صرفه‌جویی در مصرف انرژی و پرهیز از اسراف می‌شنویم.

«اسراف» واژه‌ای است که از کودکی تا امروز هزاران بار آن را شنیده‌ایم و پدر و مادر و مدرسه و جامعه همه ما را از انجام آن نهی می‌کنند با این حال باز هم در آمارها می‌بینیم که کشور ما در صدر اسراف‌کننده‌ترین و پرمصرف‌ترین کشورهای جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جالب است بدانید شدت مصرف انرژی در ایران ۱۷ برابر ژاپن، ۱۰ برابر اتحادیه اروپا، ۸ برابر آمریکا و ۴ برابر کاناداست و به طور کلی شاخص مصرف انرژی در ایران، ۵ برابر متوسط جهانی است! یعنی با مقدار انرژی‌ای که ما ایرانی‌ها مصرف می‌کنیم بر اساس استاندارد جهانی و نه آنچه کشورهای فقیر مصرف می‌کنند، می‌توان یک کشور ۴۰۰ میلیونی (بیشتر از نیمی از قاره اروپا) را اداره کرد. در مصرف آب، این مایه حیات که در این سال‌ها نزولات آن نیز بشدت کاهش داشته، ما ایرانی‌ها از جمله کشورهای اسراف‌کار دنیا هستیم و سرانه مصرفمان از بیشتر کشورهای دنیا بالاتر است.

این آمارها را گفتیم تا به اینجا برسیم که گفتن و شنیدن از «اسراف» به تنهایی کافی نیست بلکه باید به این دستور دینی یعنی «پرهیز از اسراف» باور و اعتقاد قلبی داشت. خوب است بدانیم پیامبر گرامی اسلام(ص) که خود مظهر پاکی و آراستگی بودند با مقداری معادل یک لیوان آب، وضوی کامل و با مستحبات می‌گرفتند.

پیامبر اکرم(ص) با یک مُد آب، وضو می‌گرفت و با یک صاع آب، غسل می‌کرد و گاهی با یک صاع آب دو نفر غسل می‌کردند. پیامبر اکرم(ص) حتی مستحبات را هم در این وضو انجام می‌دادند. یک مد تقریباً ۸۰۰ گرم و یک صاع تقریبا سه لیتر است. پیامبر اکرم(ص) در بیانی هشدار دهنده می‌فرمایند: «آب وضو یک مدّ است و آب غسل یک صاع، و پس از من در آینده گروه‌هایی خواهند آمد که این مقدار آب را اندک شمارند و آن جماعت بر خلاف سنّت من هستند و هر که استوار و پابرجا بر سنّت من است در حظیره قدس [بهشت] با من خواهد بود. (من لایحضره الفقیه، ج ۱، ص ۳۴)

این در حالی است که بارها دیده‌ایم و یا شاید متأسفانه خود ما هم به این عادت ناپسند گرفتار هستیم که فرد هنگام وضو گرفتن، مسواک زدن، ظرف‌شستن، غسل کردن و ... شیر آب را باز می‌گذارد و بی‌دلیل ده‌ها لیتر آب آشامیدنی تصفیه‌شده و گرانبها را هدر می‌دهد. شک نکنیم چنین اسرافی آن هم در شرایطی که بسیاری از هموطنان ما بخصوص در شهرهای خشک جنوبی، برای قطره قطره این آب گوارا انتظار می‌کشند، گناهی بسیار بزرگ است.

یکی از عادات ناپسند دیگر که جز اسراف نمی‌توان بر آن نامی نهاد، سرد کردن بیش از حد اتاق یا محیط کار به قیمت مصرف بالای برق است. برخی افراد شب‌ها دمای کولر را بسیار پایین می‌آورند و عوضش پتو روی خود می‌کشند! چنین رفتارهایی جز اسراف چیزی نیست و افزون بر آنکه عقوبت اخروی دارد، در دنیا نیز ما را گرفتار قهر خداوند و البته قهر طبیعت می‌کند که عاقبت آن جیره‌بندی آب و برق و البته گران شدن آن است.

قرآن کریم در آیه ۳۱ سوره اعراف می‌فرماید: «کُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا یُحِبُّ الْمُسْرِفین»؛ بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید، که خدا اسرافکاران را دوست ندارد» و در آیه ۲۷ سوره اِسراء نیز اسراف‌کاران را برادران شیطان می‌خواند. امام صادق(ع) نیز می‌فرمایند: «پایین‌ترین مرتبه اسراف، دور ریختن آبی است که از آشامیدن اضافه آمده است». حالا تصور کنید رفتن به حمام و باز گذاشتن ۱۵ دقیقه‌ای دوش آب چه معنایی می‌تواند داشته باشد!؟

پس یک انسان مسلمان، افزون بر اینکه به عاقبت وحشتناک اسراف، از لحاظ علمی دقت می‌کند، به آموزه‌های دینی خود در این خصوص نیز توجه ویژه دارد تا هم دنیا و هم آخرت آبادتری داشته باشد. فراموش نکنیم که ما مسلمانان باید الگوی دیگران باشیم و البته که مسئولان ما در این ماجرا مسئول‌ترند چرا که بیشترین اسراف آب و انرژی را در بخش‌های عمومی و کشاورزی داریم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اسراف فرهنگ صرفه جویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۱۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور

سهیل محمودیان کارشناس انرژی در مورد خنثی سازی تحریم ها از طریق فروش بی سابقه نفت خام با کمک دیپلماسی فعال انرژی به خبرنگار قدس گفت: ایران با افزایش صادرات نفت خام خود به سطوح بی سابقه در 6 سال گذشته و جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود، با موفقیت تاثیر تحریم ها را خنثی کرده است. ایران طی سال‌ها با تحریم‌های متعددی به‌ویژه صادرات نفت خود مواجه بوده است که توانایی این کشور را برای فروش نفت خام خود در بازار بین‌المللی محدود کرده است. با این حال، ایران در سال‌های اخیر توانسته است با اعمال سیاست‌های جدید و نوین در بخش نفت و گاز بر این چالش‌ها فائق آید.

وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی موفقیت استراتژی بازاریابی نفت ایران، متنوع‌سازی پایگاه مشتریان آن است. ایران فعالانه به دنبال بازارهای جدید برای نفت خام خود بوده است و وابستگی خود را به خریداران سنتی کاهش داده است. ایران با کاوش در بازارهای جدید و ایجاد مشارکت های بلندمدت با خریداران، توانسته صادرات نفت خام خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این رویکرد به ایران کمک کرده تا به درآمد سالانه 35 میلیارد دلاری برسد که بالاترین میزان در 6 سال گذشته است. علاوه بر این ایران با جذب سرمایه گذاری خارجی در جهت توسعه میادین و زیرساخت های نفتی خود توانسته ظرفیت تولید نفت خود را افزایش داده تا بتواند تقاضای فزاینده نفت خام خود را در بازار بین المللی برآورده کند. این امر نه تنها حجم صادرات ایران را افزایش داده است، بلکه کیفیت و رقابت پذیری فرآورده های نفتی این کشور را نیز افزایش داده است.

محمودیان با اشاره به جذب 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی با وجود تشدید تحریم ها گفت: ایران علاوه بر بازاریابی موفق نفت ایران، به نقاط عطف قابل توجهی در جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود نیز دست یافته است. علیرغم تحریم های اعمال شده بر این کشور، ایران موفق به جذب سطوح بی سابقه ای از سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی خود به ویژه در صنعت نفت و گاز شده است. در سال گذشته، بخش نفت و گاز کانون اصلی سرمایه گذاری خارجی بود که مجموع آن به 5.5 میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان در سال های اخیر است. روند صعودی سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز ایران را می توان ناشی از تلاش دولت برای ایجاد فضای مساعد برای سرمایه گذاران خارجی دانست. دولت سیزدهم سیاست‌هایی را برای ساده‌سازی فرآیند سرمایه‌گذاری و ایجاد مشوق‌هایی برای جذب سرمایه‌های خارجی در بخش انرژی اجرا کرده است. ایران با ارائه شرایط جذابی مانند معافیت های مالیاتی، اجاره زمین با یارانه و روش های تایید ساده، توانسته طیف متنوعی از سرمایه گذاران را از سراسر جهان جذب کند.

این کارشناس انرژی ادامه داد: علاوه بر این، ایران در راستای توسعه مشارکت های استراتژیک با شرکت های خارجی برای استفاده از تخصص و منابع آنها در صنعت نفت و گاز کار کرده است. ایران با همکاری شرکت‌های بین‌المللی توانسته است به فناوری‌های جدید و راه‌حل‌های نوآورانه برای ارتقای توان و کارایی تولید خود دست یابد. این امر نه تنها از نظر افزایش تولید نفت و گاز به نفع ایران بوده است، بلکه به رشد و توسعه کلی بازار انرژی این کشور نیز کمک کرده است.

وی افزود: دیپلماسی هوشمندانه انرژی دولت سیزدهم، تمرکز بر خنثی‌سازی تحریم‌ها را با رسیدن به سقف‌های فروش روزانه نفت خام در 6 سال گذشته و شکستن رکوردها در جذب سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود با موفقیت به سرانجام رسانده است. ایران از طریق استراتژی‌های بازاریابی موثر، تنوع بخشی به مشتریان و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های مدرن و در نتیجه تمرکز بر بازطراحی تجارت انرژی کشور، فروش نفت خود را به زمان برجام برساند م درآمد ارزی را نیز حدود دو برابر کند. رکوردشکنی های ایران در فروش نفت خام و سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز پیامدهای مهمی برای آینده بازار انرژی کشور دارد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟
  • بهترین زمان برای مصرف قهوه
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • ۹ دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید
  • ادارات تهران باید تا ۱۵ خرداد امسال برچسب انرژی بگیرند