Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از ایرنا؛ رییس سازمان پدافند غیرعامل صبح امروز در گفت و گویی اعلام کرد: شما با مراجعه به طبقه نهم ساختمان دیتاسنتر مرکز امام خمینی(ره) می توانید ببینید سرورهایی که برای تلگرام بوده، در اختیار هاتگرام و طلاگرام قرار گرفته است؛ در صورتی که می توانستند آنها را به سروش بدهند اما ندادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در پی انتشار این سخنان، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه امضای تفاهمنامه این وزارتخانه با کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: متعجبم چرا همواره برخی افراد با صحبت‌های نادرست، برای کشور هزینه تراشی می‌کنند؛ البته ما در مقام مسوول، ولو درباره این حرف ناروا، ایجاد شفافیت می‌کنیم و وظیفه خود می‌دانیم که پاسخ دهیم.

«محمدجواد آذری جهرمی» افزود: برخی یک بار می گویند سرور در طبقه نهم است، یک بار می‌گویند اینترنتش را وزارت ارتباطات تامین می کند؛ ما همه اینترنت کشور را تامین می‌کنیم؛ نمی‌شود حرف‌های بی ربط بزنیم و صحبت‌هایی مطرح کنیم که مبنایی نداشته باشد.

آذری جهرمی ادامه داد: شاید نشود دزدی ابرها را ثابت یا رد کرد اما نبودن سرور در طبقه نهم ساختمان امام را می‌شود ثابت کرد.

وی از خبرنگاران برای بازدید از طبقه نهم ساختمان امام خمینی (ره) دعوت کرد تا «نتیجه را به قضاوت افکار عمومی بگذارند».
 
** شفاف سازی در طبقه نهم شرکت ارتباطات زیرساخت
هسته اولیه تشکیل شرکت ارتباطات زیرساخت از تیرماه ۱۳۶۸ با تاسیس شرکت طرح و توسعه تلفن ایران بنیان گذاشته شد.

بهمن ۱۳۷۸ نام این شرکت به «طرح و توسعه شبکه‌های مخابراتی» تغییر کرد.

چهاردهم مرداد ۱۳۸۳ هیات وزیران ایران با پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره تغییر نام شرکت طرح و توسعه شبکه‌های مخابراتی به شرکت ارتباطات زیرساخت و همچنین تجدید سازمان و اصلاح اساسنامه موافقت کرد.

دوم مردادماه 1385 نیز شورای عالی اداری همه وظایف و فعالیت‌های شبکه ارتباطات زیرساخت را از شرکت مخابرات ایران جدا کرد.

شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان متولی شبکه مادر مخابراتی در کشور و کارگزار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وظیفه اجرای سوئیچینگ و تامین ارتباطات بین استانی و بین‌المللی اپراتورهای مخابراتی را در نقاط حضور و شبکه‌های مربوط بر عهده دارد.

از این رو، ورود به این ساختمان که نمای بیرونی آن شامل 13 طبقه است، جنبه امنیتی دارد اما امروز حدود 25 عکاس و خبرنگار از رسانه های کشور در پاسخ به فراخوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به طبقه نهم شرکت ارتباطات زیرساخت رفتند تا درستی یا نادرستی سخنان رییس سازمان پدافند غیرعامل درباره استقرار سرورهای هاتگرام و تلگرام طلایی اطلاعات گردآوری کنند.

گروه خبری ایرنا از ساعت 13:50 روبروی قدیمی ترین ساختمان شرکت مخابرات ایران که چند سالی است در اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت قرار دارد، حاضر بود؛ البته آنگونه که در این بازدید گفته شد، هنوز میان 2 مجموعه کش و قوس هایی درباره تملک مجموعه وجود دارد.

به یاد آوردیم این ساختمان که جنوب میدان امام خمینی (ره) قرار دارد، اوایل انقلاب با حمله تروریستی منافقان و انفجار بمب آسیب دید و شماری از کارکنان و مردم عادی به شهادت رسیدند.

از آنجا که استانداری تهران در بخشنامه ای تغییر ساعت کار اداری را به دستگاه های اجرایی، دانشگاه ها، مراکز آموزشی و پژوهشی، همه نهادهای عمومی غیردولتی و شهرداری های استان ابلاغ کرده است، خبرنگاران تا 14:30 منتظر ماندند؛ زیرا به گفته روابط عمومی شرکت ارتباطات زیرساخت، زمان تعطیلی کارکنان بود.

به دلایل امنیتی، خبرنگاران و عکاسان اجازه ورود به طبقات دیگر و تهیه تصویر را نیافتند.

طبقه نهم یک سالن بزرگ را دربرمی گیرد که به اتاق های مختلفی تقسیم می شود.

در این اتاق ها ابزارها و امکانات لازم برای سوییچ مکالمات، سوکت های ارتباطی، سیم کشی های طبقاتی برای ارتباطات نقطه به نقطه شهری و بین الملل و غیره دیده می شد.

در یکی از اتاق ها چند دستگاه رایانه وجود داشت که کاربران آن به دلیل پایان وقت اداری حضور نداشتند.

آنگونه که مدیرکل کنترل و پایش شرکت ارتباطات زیرساخت توضیح داد «این تجهیزات فقط برای مکالمات بین شهری استفاده می شود».

«سهراب آغ بیات» افزود: از تجهیزاتی که در این طبقه وجود دارد فقط برای مکالمه استفاده می شود و افزون بر مکالمات بین شهری داخل کشور، ارتباطات بین المللی را نیز پوشش می دهد.

وی تاکید کرد «هیچ تجهیزاتی مربوط به دیتا در طبقه نهم این ساختمان وجود ندارد و خبرهای مربوط به استقرار سرورهای فارسی در این طبقه تکذیب می شود».

یکی از خبرنگاران پرسید: از کجا معلوم است که سرورها به مکان دیگری منتقل نشده باشد؟

آغ بیات پاسخ داد: مگر می شود در یک ساعت سرورها را جابجا کرد؟

«انتقال سرور، اقدامی حساس و مستلزم خاموشی سیستم ها، جداسازی سیم ها، خنک سازی و انتقال آنهاست».

به هر روی، آنچه پیش چشم خبرنگاران قرار داشت، ابزارهای گوناگون مخابراتی بود اما هیچ سروری دیده نمی شد.

در سالن یا اتاق های آن هیچ سیمی دیده نشد که کنده و آویزان باشد. حتی اثری از وجود پایه های سرور یا دیگر ابزارهای سنگین روی کفپوش سالن وجود نداشت؛ پاک کردن اثر این وسائل به مرور زمان، کاری سخت و در برخی موارد ناممکن است.

در پایان این بازدید، خبرنگاران درخواست کردند از ساختمان انقلاب اسلامی در خیابان شیخ بهایی بازدیدی داشته باشند که آغ بیات پاسخ داد: این امر در حیطه اختیار من نیست تا بتوانم آن را هماهنگ کنم اما در صورت دریافت اجازه از مسوولان، همین الان هم برای بازدید خبرنگاران آماده ایم.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران اکونومیست طبقه نهم ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۱۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای قرارداد توسعه زیرساخت شهر هوشمند بین ایرانسل و شهرداری قائمشهر

به گزارش «تابناک» به نقل از روابط‌ عمومی ایرانسل، بعدازظهر دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳، طی جلسه‌ای در ساختمان مرکزی ایرانسل و با حضور مهندس جواد مولایی‌قرا فرماندار قائمشهر، مهندس کاظم علیپور شهردار قائمشهر، دکتر بیژن عباسی‌آرند مدیرعامل ایرانسل، دکتر احسان اسماعیلی نجار عضو هیئت رئیسه شورای شهر قائمشهر، جمعی از مدیران منطقه‌ای و مدیران ارشد ایرانسل، قرارداد توسعه زیرساخت شهر هوشمند شهرستان قائمشهر بین ایرانسل و شهرداری این شهر، امضا شد. همچنین در این مراسم فرماندار و شهردار قائمشهر طی تقدیرنامه‌ای، از مدیرعامل ایرانسل به دلیل همکاری ایرانسل در توسعه و تکمیل زیرساخت‌های نوین ارتباطی و پیوستن به نهضت ملی فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها در شهرستان قائمشهر، تقدیر کردند.

با امضای این قرارداد که فاز دوم پروژه توسعه فیبرنوری ایرانسل در قائمشهر محسوب می‌شود، ایرانسل با همکاری شهرداری قائمشهر، ۸۲ کیلومتر به شبکه فیبرنوری خود در این شهرستان اضافه می‌کند.

در این مراسم، مدیرعامل ایرانسل با تأکید بر تسریع پیشبرد این پروژه گفت: قائمشهر از شهرهای مهم استان مازندران است که هم به خاطر تردد مسافران و هم به خاطر وجود کارخانه‌های تولیدی، توسعه ارتباطات در این شهر برای ما اهمیت زیادی دارد. تلاش ما این است تا این پروژه با تخصیص نیروی متخصص بیشتر و تأمین نیازمندی‌ها در کمترین زمان، هر چه سریعتر پیشرفت کند تا در تکمیل ۴۰ کیلومتر فیبرنوری پروژه قبلی و در چندماه آینده، مردم در منازل و کسب‌وکارهای خود بتوانند از اینترنت پرسرعت فیبرنوری ایرانسل بهره‌مند شوند.

در ادامه مراسم، فرماندار قائمشهر گفت: علاوه بر تقدیر از ایرانسل بابت مشارکت در پروژه فیرنوری استان مازندران و شهرستان قائمشهر، از فعالیت‌های توسعه ارتباطات توسط ایرانسل در قائمشهر به ویژه ارتباطات روستایی در مناطق کم‌برخوردار تشکر و همکاری خود را برای فراهم‌کردن زمینه‌های اجرایی این پروژه‌ها در حیطه مسئولیت خود، اعلام می‌کنیم.

همچنین شهردار قائمشهر با ابراز خرسندی از توسعه زیرساخت‌های شهر هوشمند در قائمشهر گفت: شهرداری به طور کامل آماده مشارکت مؤثر و فعال در این پروژه است و به عنوان یکی از طرفین قرارداد، آمادگی دارد تا تعهدات خود از جمله صدور مجوز حفاری را به سرعت اجرا کند.

پیش از این و در ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، سرویس جدید اینترنت پرسرعت ثابت مبتنی بر فیبر نوری ایرانسل، طی مراسمی توسط رئیس‌جمهوری افتتاح شد. در این مراسم، سرویس اینترنت فیبر نوری که به عنوان سرویس «فیبر به منازل و کسب‌وکارها (FTTx)» شناخته می‌شود، در قالب «طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب‌وکار‌ها» به بهره‌برداری رسید و بابل در استان مازندران، به عنوان نخستین شهر، این سرویس ایرانسل را دریافت کرد. همچنین در ۲۶ بهمن ۱۴۰۲، پوشش اینترنت پرسرعت فیبرنوری ایرانسل برای منازل و کسب‌وکارها (FTTx) در شهر بابل در استان مازندران، با حضور وزیر ارتباطات، تکمیل شد.

ایرانسل در مرداد ۱۴۰۲ نیز، موافقت‌نامه پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی (UNSP) را از وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات دریافت کرد. با دریافت این پروانه، ایرانسل رسماً به جمع ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی ثابت مبتنی بر فیبر نوری (FTTx) و سایر خدمات ارتباطی موضوع مصوبه فوق، پیوست.

دیگر خبرها

  • بخش زیادی از حملات هکری رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های ارتباطی خنثی شد
  • بخش زیادی از حملات هکری توسط رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های ارتباطی کشور خنثی شده است
  • حریق یک ساختمان مسکونی در تهران جان مرد میانسال را گرفت
  • بزرگ‌ترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت به کجا رسید؟
  • سرنوشت بلدیه تهران | آیا این بنا امسال افتتاح می شود؟
  • پیشرفت ۷۵ درصدی بزرگ‌ترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت
  • امضای قرارداد توسعه زیرساخت شهر هوشمند بین ایرانسل و شهرداری قائمشهر
  • مهار آتش سوزی مجتمع قرآنی در تالش
  • امضای قرارداد توسعه زیرساخت شهر هوشمند بین ایرانسل و قائمشهر
  • مهار حریق گسترده یک مجتمع قرآنی در تالش