Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@18:45:02 GMT

پیش‌نویس لایحه شفافیت منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۰۲۸۷۵

پیش‌نویس لایحه شفافیت منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، همزمان با دستور ویژه رئیس محترم جمهور برای پیگیری پرونده خودروهای وارداتی غیر مجاز، پیش‌نویس لایحه شفافیت توسط مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری منتشر می‌شود.

پیش نویس لایحه شفافیت در پنج بخش و هشت فصل تدوین شده‌است.

در بخش اهداف این پیش‌نویس آمده‌است که قانون «شفافیت» با اهداف زیر تصویب می شود:

بهبود اعتماد عمومی به نظام جمهوری اسلامی ایران،

بهبود شفافیت سازمانی، اداری و اطلاعاتی مؤسسات عمومی،

ارتقای شفافیت در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، قضایی، تقنینی، امنیتی و دفاعی در کشور،

شفاف‌کردن نظام ارتباطی در بخش عمومی،

شفاف‌کردن وضعیت‌های تعارض منافع شخصی و عمومی،

ارتقای پاسخگویی مقامات، مسؤلان و کارمندان،

ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد از جمله با قاعده‌مندکردن افشای فساد،

تضمین استفاده از اطلاعات چندجانبه در فرآیند تصمیم‌گیری در مراجع عمومی،

مشارکت مستقیم شهروندان، مؤسسات عمومی و خصوصی ذیربط و ذینفع در فرآیند تصمیم‌گیری اداری،

بهینه‌سازی فرآیند تصمیم‌گیری در مراجع عمومی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شفافیت سازمانی، شفافیت اطلاعاتی، شفافیت تماسها و سفارشهای خارج از روال اداری، شفافیت مسافرتهای خارجی، گزارشگری فساد، الزامات شفافیت در حوزه های خاص، شفافیت سیاسی، شفافیت اقتصادی، شفافیت فرهنگی، شفافیت اجتماعی، شفافیت اداری، شفافیت قضایی و انتظامی، شفافیت تقنینی، شفافیت امنیتی- اطلاعاتی و... از جمله مهم‌ترین عناوین مورد بحث در متن پیش‌نویش لایحه شفافیت است.

این پروژه به دستور ریاست محترم جمهوری توسط مرکز بررسی‌های استراتژیک تهیه و به معاونت حقوقی ریاست جمهوری تحویل شده است. از صاحبنظران و پژوهشگران دعوت می‌شود ضمن مطالعه پیش‌نوس لایحه شفافیت، نقد و بررسی خود را از طریق این لینک ارسال کنند.

کد خبر 4348908 جواد بخشی الموتی

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران حسن روحانی واردات خودرو ایران مجلس شورای اسلامی حسن روحانی برجام وزارت امور خارجه ایران محمد جواد ظریف بهرام قاسمی ایالات متحده آمریکا ارتش جمهوری اسلامی ایران دولت دوازدهم رئیس جمهور اسلامی ایران انقلاب اسلامی ایران علی لاریجانی اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۲۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایندگان استان فارس طرح‌های استانی را جدی‌تر پیگیری کنند

اسفندیار دهقان ناصرآبادی، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به کاهش تعداد کاندیداها در مرحله دوم انتخابات مجلس، اهمیت مشارکت در دوره دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی قطعاً کمتر از دوره اول نیست و شناخت کاندیدای اصلح نیز ساده‌تر شده است.

شفافیت مالی و سیاسی در قانون جدید انتخابات لحاظ شود

دبیر حزب همبستگی دانش آموختگان ایران استان فارس قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی را نیازمند اصلاحاتی دانست و گفت: انتظار داریم مجلس جدید در راستای تکمیل طرح با هدف حمایت از حضور احزاب سیاسی و ارتقای شفافیت سیاسی در انتخابات مجلس اقدام کند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه شاخص‌های کاندیداهای اصلح را می‌توان در عملکردهای قبلی آنها در جایگاه‌هایی که مشغول خدمت بوده‌اند، ارزیابی نمود، تصریح کرد: شفافیت در مسائل مالی و سیاسی برای شناخت کاندیداها لازم است و باعث می‌شود کاندیدایی که شرایط میثاق‌نامه یک جناح یا حزب را قبول می‌کند و در لیست قرار می‌گیرد و وارد مجلس می‌شود نتواند به راحتی تغییر موضع بدهد.

پرهیز از وعده‌های واهی و حرکت در مسیر استقلال قوا ضروری است

وی ادامه داد: البته در نطق‌های انتخاباتی کاندیداها نیز باید دقت کنیم که مبادا خارج از اختیارات نمایندگان مجلس وعده‌هایی بدهند که اگر چنین اتفاقی بیافتد قطعاً موجبات رانت و دخالت قوه مقننه در قوه مجریه فراهم می‌شود و برای کشور مضر است و در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز به صراحت بر استقلال قوا تاکید شده است.

عضو شورای مرکزی حزب همبستگی دانش آموختگان ایران همچنین بیان کرد: متأسفانه برخی نمایندگان مجلس برای رای‌آوری و عوام فریبی در امور اجرایی دولت و حتی شهرداری‌ها که تحت نظر شوراهای شهر هستند نیز دخالت می‌کنند و این موضوع باعث ایجاد ذهنیت اشتباه نزد افکار عمومی در خصوص اختیارات نمایندگان مجلس شده و باعث ایجاد مشکلات زیادی در مناطق مختلف کشور شده است.

مسیر اصلی رشد و توسعه کشور با شایسته‌سالاری محقق می‌شود

وی در خصوص اولویت‌های اصلی که باید نمایندگان دنبال کنند، عنوان کرد: اولویت‌های اصلی برای نمایندگان مجلس جدید باید اصلاح ترکیب دولت با تغییر وزرای ضعیف و غیرمتخصص باشد تا مسیر اصلی رشد و توسعه کشور را به ریل خود بازگردانند؛ ضمن اینکه طرح شفافیت آرای نمایندگان را به نتیجه برسانند تا مردم بدانند نمایندگانشان در خصوص موضوعات مختلف چه اقداماتی انجام می‌دهند.

افزایش کرسی‌های فارس در مجلس و اتصال فارس به خلیج فارس پیگیری شود

دهقان با بیان اینکه در استان فارس نیز نمایندگان مجلس نباید انتظار داشته باشند اقوام و وابستگانشان یک شبه مدیرکل شوند و مواردی از این قبیل که قبلاً انجام شده، متذکر شد: باید این قبیل مدیران را از طریق قانونی برکنار کنند تا مدیران واقعی استان فارس با امنیت شغلی لازم بتوانند در عرصه کاری خود اقدامات مؤثری انجام دهند.

دبیر حزب همبستگی دانش آموختگان ایران استان فارس در پایان تصریح کرد: افزایش کرسی‌های نمایندگی مجلس از حوزه‌های انتخابیه پرجمعیت فارس نیز باید پیگیری شود و اجرای طرح اتصال استان فارس به خلیج فارس نیز از اولویت‌های اساسی نمایندگان جدید در مجلس باید باشد.

کد خبر 6100302

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب تجلی همگرایی سلایق مختلف زیر سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی است
  • نمایندگان استان فارس طرح‌های استانی را جدی‌تر پیگیری کنند
  • فارغ‌التحصیلی بیش از یکصد هزار دانش آموخته از دانشگاه علامه 
  • ابتکار عمل گمرک و ارتقا وضعیت دولت در شاخص شفافیت
  • بازگشت شفاف قبل از مرگ!
  • آماده‌سازی قوانین احتیاطی در مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقام‌های دیوان کیفری لاهه
  • پیش‌نویس لایحه تحریم مقامات دیوان لاهه در مجلس نمایندگان آمریکا در دست اقدام است
  • ارتقای ۱۵۰ پله‌ای دانشگاه ارومیه در نظام رتبه بندی بین المللی تایمز - دانشگاه‌های آسیایی
  • نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل
  • آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟