Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- فراز و فرود قیمت مرغ در بازار که به خاطر کمبود عرضه اتفاق افتاده است نبود برنامه ریزی در این صنعت را پیش از پیش نمایان کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، مرغ ماده پروتئینی است که سهم زیادی در سبد خانوار‌های ایرانی دارد و در وعده‌های غذایی مردم نقش مهمی ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با تمام ان تفاسیر این ماده پروتئینی دچار نوسان زیادی در قیمت گذاری است به نوعی در یک بازه زمانی تولیدکنندگان متضرر می‌شوند و در بازه زمانی دیگر مصرف کنندگان ناچار به خرید این ماده پروتئینی با قیمت بالا هستند.

این چرخه امسال نیز تکرار شد و در بازه زمانی قیمت هر کیلوگرم مرغ در بازار به قیمت ۷۳۰۰ تومان رسید و صدای مرغداران را به نشانه اعتراض بالا برد آن‌ها معتقد بودند قیمت مرغ منطقی نیست و تولیدکنندگان در حال متضرر شدن هستند و باید قیمت‌ها افزایش یابد و دولت از آن‌ها حمایت کند.

مرغداران قیمت بالای نهاده‌های دامی و نبود بازار‌های صادراتی را از دلایل این ضرر و زیان عنوان می‌کردند و خواستار حمایت دولت بودند تا صنعت مرغداری کشور از بین نرود و تولید کاهش نیابد.

در حالی که مرغداران از قیمت‌ها گلایه داشتند به ناگاه اواخر هفته گذشته قیمت مرغ به یکباره پرواز کرد و به حدود ۸۹۰۰ تومان رسید که برای مصرف کنندگان قیمت زیادی است هرچند مجددا قیمت مرغ کاهش یافت اما، شواهد نشان می‌دهند این فراز و فرود قیمت مجددا ادامه خواهد داشت.

مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان درباره دلایل افزایش قیمت مرغ در بازار اظهار کرد: کمبود عرضه در بازار وجود دارد به دلیل سخت شدن شرایط تولید هم به دلیل گرمای هوا و هم به دلیل زیان که تولیدکنندگان از بابت قیمت به آن‌ها وارد شده رغبت زیادی به تولید ندارند.

رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در پاسخ به این سئوال که به چه دلیل روند رشد قیمت متوقف و کاهشی شده است، گفت: با افزایش قیمت مرغ، تقاضا برای آن کاهش یافت و بالطبع با کاهش تقاضا، قیمت افت کرد.

وی درباره پیش بینی وضعیت بازار گفت: به دلیل کمبودی که در عرضه وجود دارد، احتمال افزایش ۲۰۰ تومانی قیمت هر کیلوگرم مرغ طی هفته آینده وجود دارد.

نوسان قیمتی در بازار مرغ نشان می‌دهد نبود برنامه ریزی از سوی مسئولان دولتی در زمان افزایش میزان تولید و عدم حمایت مناسب از تولیدکنندگان موجب شده تا انگیزه تولیدکنندگان برای تولید کاهش و میزان عرضه کم شده و در مقابل قیمت‌ها افزایش یابد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قیمت مرغ بازار صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۲۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی

به گزارش خبرنگار مهر، آمار تولید و نیاز بازار سبب می‌شود تا محصولات مورد نیاز به ویژه در صنایع غذایی دچار کم‌بود و پیش‌بود نباشد. کم‌بود سبب افزایش قیمت و زیان مصرف کننده و پیش‌بود موجب کاهش قیمت و ضرر کشاورز می‌شود.

کشاورزان به دلیل عدم برنامه ریزی از سوی نهاد متولی، بر اساس تجربه و رخدادهای کوتاه مدت محصولی را برای کشت انتخاب می‌کنند. به عنوان مثال اگر سال گذشته تولید پیاز با حجم بالا بود و بازار با کم‌بود سیب زمینی رو به رو شد امسال کشاورزان حجم زیادی سیب زمینی کاشتند.

قیمت سبزی و صیفی جات از اواخر فروردین سال جاری روند افزایشی داشت و این امر به ویژه در بازار پیاز و گوجه فرنگی محسوس‌تر بود. در این باره رئیس اتحادیه میوه و تره بار افزایش قیمت‌ها را مربوط به نرخ محصولات از سوی بارفروشان اعلام کرد و گفت، تعیین قیمت در بازار بارفروشان بر اساس عرضه و تقاضا بوده که نوعی هرج و مرج به وجود آورده است.

در حوزه تأمین بازار گوجه فرنگی مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی هم گفت: دو پروژه مهم در استان‌های نیمه شمالی و جنوبی کشور برای تأمین گوجه‌فرنگی مورد نیاز در فصل پاییز پیگیری می‌شود.

حسین اصغری عنوان کرد: طی برنامه‌ریزی و مشورت با استان‌ها، پروژه افزایش تولید در مناطق جنوبی کشور از طریق افزایش سطح زیر کشت و عملکرد تولید در واحد سطح و پروژه نگهداری مزارع تولید تابستانه در استان‌های نیمه شمالی کشور برای تولید پاییزه گوجه‌فرنگی در دستور کار این دفتر قرار گرفته است. انتظار داریم با اجرای این دو پروژه حدود ۳۰۰ هزار تن گوجه‌فرنگی در فصل پاییز با هدف تأمین نیاز بازار داخلی و خارجی تولید شود.

وی با بیان اینکه مباحث مربوط به این دو پروژه از آذر ۱۴۰۲ پیگیری می‌شود، بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی در استان‌های شمالی کشور مانند قزوین، آذربایجان شرقی و آذربایجان‌غربی تاکید کرد و گفت: برای توسعه کشت داربستی این محصول حداقل باید در سطح یک هزار هکتار کار کنیم که در حال حاضر هم نمونه‌های موفقی از کشت داربستی در استان‌های قزوین و بخشی از استان فارس وجود دارد.

وی با بیان اینکه علت تاکید بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی این است که با افزایش تولید، قیمت کنترل شود ادامه داد: برای تولید گوجه‌فرنگی در کشت داربستی، از ارقام فضای باز استفاده می‌شود هر چند که ارقام مشترک و دومنظوره فضای باز و گلخانه‌ای هم وجود دارد.

اصغری توسعه کشت گوجه‌فرنگی در فضای باز در مناطق مستعد با هدف افزایش تولید را از دیگر برنامه‌های این دفتر عنوان کرد و گفت: استان‌هایی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر و خوزستان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی اعلام آمادگی کرده‌اند. ‌

کد خبر 6092417 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده/ طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • هوشمند سازی در سند تحول جهت تسریع خدمت‌رسانی به مردم است
  • تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است