Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-25@16:48:08 GMT

خزر در ساحل ایران آلوده ترین است

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۰۳۱۴۹

خزر در ساحل ایران آلوده ترین است

خرداد:مدیر موسسه بین المللی مطالعات دریای خزر با تاکید بر ضرورت در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی برای عبور خطوط لوله نفت و گاز از بستر دریای خزر گفت: دپوی آب‌های آلوده و شوری آب در قسمت ایرانی دریای خزر بیشتر از سایر بخش‌های آن است.


به گزارش خرداد به نقل از ایسنا، میثم آرائی درونکلا در نشست تخصصی دریای خزر، تحدید حدود مناطق دریایی که امروزدر دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: نبود یک مکانیزم لازم الاجرا از جمله موضوعات و ضعف‌های کنوانسیون تهران است که مربوط به رژیم حقوقی محیط زیست دریای خزر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این برخی از فاکتورهای اصل انصاف در تقسیم وظایف رعایت نشده است. برای مثال تبخیر آب در سمت ایران و ترکمنستان بیشتر از سایر مناطق دریای خزر است و آب این مناطق بسیار شورتر از قسمت‌های شمالی دریای خزر است.
مدیر موسسه بین المللی مطالعات دریای خزربا بیان اینکه گردش آب و دپوی آب‌های آلوده در سمت ایران بیشتر از سایر بخش‌های خزر است، اظهار کرد: به ویژه در سمت استان گلستان، دریای خزر در آن قسمتی که نزدیک به مرزهای ایران است، زیستگاه گونه‌ها و تعداد بیشتری از ماهیان و جانداران خزری است.
آرائی درونکلا با اشاره به اینکه موضوع پساب‌ها و فاضلاب‌های شهری دریای خزر یک موضوع بسیار جدی است، تصریح کرد: نمی‌توان انتظار داشت که یک کشور بتواند از حاکمیت خود برای مهار کردن کشورهای آلوده کننده دریای خزر استفاده کند اما می‌توان انتظار داشت که ساختار رژیم حقوقی دریای خزر به سمتی سوق پیدا کند که بر اساس آن دادگاه‌های داخلی و دولت‌های محلی مجری اجرای قواعد کنوانسیون باشند. آنگاه با مکانیزم‌هایی نظیر گزارش دهی دوره‌ای و سیاست‌های تشویقی و تنبیهی می‌توان کشورها را در زمینه التزام به قواعد محیط زیستی دریای خزر مجاب کرد.
مدیر موسسه بین المللی مطالعات دریای خزر ادامه داد: از دیگر تجربه‌های بین‌المللی که می‌توان از آن بهره برد، تعریف سیاست‌های حمایتی- اقتصادی برای مقابله با آلودگی‌های محیط زیستی در قالب صندوق‌های مشترک است. چنین صندوق‌هایی می‌توانند در قالب یک کنفرانس و یا نهاد مستقل و حتی در قالب کمیسیون منطقه‌ای ایجاد شوند یا مورد بهره‌برداری قرار گیرند.
آرائی درونکلا با اشاره به اینکه لزوما وجود قواعد یکسان به نفع همه طرفین نیست، اظهار کرد: وضعیت همه کشورها باید دیده و فاکتورهای اصل انصاف در تامین قواعد اولیه و ثانویه حقوقی لحاظ شود.
وی با اشاره به عبور خط لوله گاز و نفت از بستر خزر گفت: یکی دیگر از مهم‌ترین موضوعات مرتبط با محیط زیست خزر، عبور دادن خط لوله گاز و نفت از بستر دریای خزر است. باید توجه داشت که این دریا یک دریای بسته است بنابراین معادلات زیست محیطی آن نیز تابع رفتار ما خواهد بود.
مدیر موسسه بین المللی مطالعات دریای خزر افزود: خطوط لوله نفت و گاز علاوه بر اینکه می‌توانند آلودگی‌های زیادی را در زمان اجرا و بهره‌برداری تحمیل کنند، امکان دارد محل زندگی ماهیان خزری را دستخوش تغییر کنند.
آرائی درونکلا در ادامه اظهار کرد: برای مثال ایجاد استرس و ترس در موجودات و جانداران دریایی موجب می‌شود که در زمان جفت گیری یا زاد و ولد آن‌ها اختلاف ایجاد شود.
وی در پایان با تاکید بر اینکه سیاست‌های اصولی ایران باید مخالف جدی با این گونه طرح‌ها باشد، گفت: به جای این طرح‌ها باید طرح‌های جایگزین مانند عبور این خط لوله از ایران و یا روسیه را پیشنهاد دهیم. برچسب ها: میثم آرائی درونکلا ، خزر ، دریا

منبع: خرداد

کلیدواژه: خزر دریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۳۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت بازار خودرو به ساحل آرامش

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران با تاکید بر این نکته که بازار خودرو به دلیل کاهش تنش‌های اخیر به شرایط آرام و رکودی سابق خود بازگشته است، گفت: خودرو‌های وارداتی نه تنها باعث کاهش قیمت نشدند، بلکه به دلیل تعداد اندک و قیمت بالایشان رکود بازار را تشدید کرده‌اند.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «اسد کرمی» رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون وضعیت فعلی بازار خودرو اظهار کرد: این بازار به دلیل تشدید تنش‌های ایجاد شده در هفته‌های قبل با افزایش قیمت همراه شد، اما با فروکش شدن این وقایع، الان شرایط آرامی را سپری می‌کند. اکنون تقریباً چند روزی است که بازار خودرو به رکود سابق خود بازگشته است.

وی درباره خودرو‌های وارداتی تزریق شده به بازار و قیمت آن‌ها گفت: این اتومبیل‌ها به سبب تعداد اندک آن‌ها قیمت‌های مناسبی ندارند. به عنوان مثال، الان قیمت خودرویی مانند تویوتا کرولا ۱۲۰۰ در بازار ۴ میلیارد تومان است؛ لذا وجود چنین اتومبیلی با این قیمت نمی‌تواند اثر مثبتی بر بازار خودرو بگذارد.


کرمی تاکید کرد: در ابتدای مطرح شدن موضوع واردات خودرو، دولت و مجلس اعلام کردند که یکی از اهداف واردات، کاهش قیمت در سطح بازار خواهد بود، اما با گذشت نزدیک به یک سال از واردات اولین محموله، واردات نه تنها نتوانست قیمت‌ها را کاهش دهد، بلکه رکود بازار را هم تشدید کرده است.


رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران تاکید کرد: واردات خودرو تاکنون نتوانسته انتظارات مردم را به خوبی برآورده کند.


وی با اشاره به کاهش فروش ۱۱ و ۱۲ درصدی ایران‌خودرو و سایپا در سال ۱۴۰۲ تصریح کرد: در سال گذشته این دو شرکت ذیل سامانه یکپارچه فروش خودرو تعهداتی را در قبال متقاضیان خودرو قبول کردند، اما در نهایت نتوانستند در برخی موارد به وعده خود عمل کنند. در آن سال این دو خودروساز، یا نوع خودرو‌های درخواستی را تغییر دادن و یا اینکه مبلغی بیشتر از اعداد تعیین شده در سامانه را درخواست کردند. همین موضوع باعث انصراف بسیاری از آن مصرف‌کنندگان شد.


کرمی همچنین در پاسخ به این سوال که خبر تغییر قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها توانسته است بخش تقاضا در بازار خودرو را بهبود دهد؟، گفت: این موضوع تاثیر چندانی در وضعیت بازار خودرو نداشته و این بازار همچنان در وضعیت رکودی سابق خود قرار دارد.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: خودرو ، بازار خودرو ، صنعت خودرو ، اسد کرمی ، اتحادیه نمایشگاه داران ، قیمت خودرو ، خودرو خارجی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9N

دیگر خبرها

  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • پایان ماجراجویی آمریکا در آفریقا
  • دریای خزر عقب‌نشینی کرد
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • این فیلم مستند پرونده خون‌های آلوده را دوباره باز کرد
  • (ویدئو) حال خوب فلسطینی‌های آواره در ساحل دریا
  • وزیر کشور: پلاژهای دولتی در سواحل باید مورد استفاده همه مردم قرار بگیرد
  • پلاژ‌های دولتی در سواحل باید مورد استفاده مردم قرار گیرد
  • پاکسازی ساحل بندرخمیر
  • بازگشت بازار خودرو به ساحل آرامش