Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@03:53:18 GMT

54 هزار خانوار کرمانشاهی زیرپوشش بهزیستی هستند

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۰۴۳۳۵

54 هزار خانوار کرمانشاهی زیرپوشش بهزیستی هستند

کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل بهزیستی کرمانشاه اعلام کرد: آمار افراد زیرپوشش بهزیستی 54 هزار خانوار با بیش از 100 هزار نفر جمعیت است که حدود هشت درصد جمعیت استان را شامل می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امید قادری روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد، افزود: بهزیستی حوزه گسترده ای از نگهداری سالمندان، کودکان کار و خیابانی، کودک آزاری و همسر آزاری و انواع معلولیت های جسمی، روانی و ذهنی و انواع آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد را زیرپوشش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل بهزیستی کرمانشاه در ادامه از جمله اقدام های حائز اهمیت بهزیستی در سال گذشته را اعزام گروه های مختلف روانشناسی و روان درمانی برای بازسازی روانی زلزله زدگان مناطق زلزله زده ظرف 20 روز پس از زلزله برشمرد و آن را در کشور بی سابقه دانست.
وی افسردگی، استرس، ناامیدی و فکر به خودکشی را مهم ترین عوامل قابل توجه به سلامت روانی برای بازماندگان پس از حادثه زلزله کرمانشاه عنوان کرد که در ستادهای بحران کشور باید توجه قرار گیرد که در زلزله سال گذشته برای اولین بار اتفاق افتاد.

** آسیب های اجتماعی در کرمانشاه روند کاهشی دارد
وی وضعیت آسیب های اجتماعی را در استان مناسب ندانست ولی تاکید کرد که روند آسیب های اجتماعی رو به کاهش است.
وی اضافه کرد: سال گذشته به ازای هر سه و نیم ازدواج یک طلاق در استان ثبت شد که این آمار مناسب نبود ولی با تشکیل مرکزهای مشاوره طلاق بهزیستی این روند سه درصد کاهش یافت و 25 درصد نسبت به سال 95 سازش داشته ایم.
وی در ادامه اظهار داشت: بزودی در مراکز بهزیستی طبق قانون دفاتر مشاوره دایر می شود و همه تقاضاها برای طلاق باید ابتدا در سامانه برای وقت مشاوره ثبت شود سپس اگر به سازش منجر نشد به دادگاه ارجاع داده می شود.
قادری در ادامه مسئولیت سلامت اجتماعی را متوجه همه افراد جامعه و سازمان ها دانست و گفت: آموزش در سنین پایین مهم ترین عامل پیشگیری از آسیب های اجتماعی است.
وی تعداد سرپناه های معتادان متجاهر بهزیستی را سه باب برشمرد و گفت؛ با اعمال مشاوره، خدمات درمانی و آزمایش پزشکی 30 درصد از میزان مرگ و میر ناشی از اعتیاد در استان کاهش یافته است.

** افتتاح اولین مرکز شبانه روزی نگهداری از معلولان جسمی در کرمانشاه
او همچنین از افتتاح اولین مرکز نگهداری شبانه روزی معلولان حرکتی غرب کشو در شهرک بهداری کرمانشاه خبر داد و گفت: این مرکز برای افرادی است که محدودیت حرکتی دارند و کسی برای نگهداری ندارند.
وی ادامه گفت: این مرکز ظرفیت نگهداری 40 نفر و اشتغال زایی 15 نفر را دارد که 20 روز بعد از زلزله 21 آبان 96 استان برای نگهداری معلولان ناشی از زلزله دایر شد ولی امروز ( 24 تیر) با تکمیل تجهیزات و امکانات به مناسب هفته بهزیستی افتتاح شد.

** برای هفت هزار و 500 نفر مستمری برقرار می شود
مدیرکل بهزیستی کرمانشاه به وعده رییس جمهوری مبنی بر برقراری مستمری هشت هزار نفر از محل قطع یارانه افراد متمول جامعه اشاره کرد و گفت: از این تعداد تاکنون لیست هفت هزار و 500 نفر افراد زیر پوشش بهزیستی کرمانشاه به وزرات کشور داده شده که این تعداد افزایش می یابد.

** کرمانشاه 44 مرکز توابخشی دارد
قادری همچنین در این جلسه از دایر بودن 44 مرکز توابخشی در استان خبر داد که از این تعداد پنج مرکز شبانه روزی مخصوص نگهداری معلولان ذهنی و 6 مرکز مخصوص روزانه و 2 کارگاه برای کمک به اشتغال و آموزش معلولان ذهنی است.
وی تعداد معلولان ذهنی استان را 9 هزار و 621 نفر، معلولان بینایی را چهار هزار و 646 نفر، معلولان جسمی حرکتی را 14 هزار و 247 نفر، معلولان روانی را 2 هزار و 81 ، معلولان شنوایی 6 هزار و 246 نفر و معلولان صوت و گفتار را 187 اعلام کرد.

** شهرستان های جنگ زده بیشترین معلول ذهنی دارند
قادری در ادامه افزود: در شیوع شناسایی معلول های ذهنی و ناشنوایی استان، شهرستان های قصرشیرین، سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی دارای بیشترین معلولیت هستند که طبق اولین ریشه یابی صورت گرفته آمار بالای این شهرستان ها ناشی از استرس مادران باردار زمان جنگ تحمیلی است.

** یک مرکز مخصوص بیماران اوتیسم بزودی دایر می شود
وی از دیگر برنامه های در دست اجرای سازمان بهزیستی استان را راه اندازی مرکز مخصوص بیماران اوتیسم و کلاس های آموزشی برای آنها دانست که در بلوار طاق بستان قرار دارد.
وی وجود یک مدرسه اوتیسم برای این نوع معلولان را در استان ضروری دانست و گفت: سازمان بهزیستی این آمادگی را دارد با همکاری آموزش و پرورش یک مدرسه مخصوص اوتیسم ها احداث کند.
وی همچنین ایجاد یک سازمان مردم نهاد تخصصی برای حمایت از بیماران اوتیسم را ضروری دانست.

** 305 مهد کودک زیرپوشش بهزیستی هستند
وی با بیان اینکه تمام مهدهای کودک زیرپوشش بهزیستی است، گفت: در 305 مهد کودک استان 22 هزار و 106 نفر ثبت نام شده است.
وی در ادامه به استخدام 2 هزار و 800 مربی و مدیر در مهد کودک های استان خبر داد و گفت: استخدام در مهد کودک ها براساس گزینش و با حساسیت صورت می گیرد و هر سال برای آنها کلاس های آموزشی دایر می شود و مربیان باید گواهی این دوره های آموزشی را داشته باشند تا بتوانند در مهد کودک ها درس بدهند.
وی با بیان اینکه هر ماه از مهد کودک ها بازید به عمل می آید، اظهار داشت: تهیه تمام محتویات آموزشی مهد کودک ها، آموزش کودکان زیر پنج سال و سرویس ایاب و ذهاب مهد کودک ها بر عهده بهزیستی است.
وی در ادامه از دایر بودن سه پناهگاه در شهر کرمانشاه با ظرفیت 277 نفر از ساعت هفت غروب تا هفت صبح خبر داد و افزود: در این پناهگاه ها یک وعده شام و دوش حمام، درمان و آزمایش به صورت رایگان است که سعی می کنیم تا پایان سال با تامین اعتبار سه پناهگاه دیگر در شهرستان های استان مثل سنقر دایر کنیم.
او همچنین از خدمات سیار بهزیستی به معتادان متجاهر در سطح شهر خبر داد و گفت: چهار دستگاه خودرو سیار خدمات درمانی، بهداشتی و حتی بسته های غذایی خیران را بین معتادان متجاهر سطح شهر تقسم می کنند.

** مناسب سازی ادارات و فضای عمومی از برنامه های جدی بهزیستی است
مدیرکل بهزیستی کرمانشاه در ادامه با اشاره به 100 هزار سالمند و 37 هزار معلول حرکتی استان، برنامه ریزی برای مناسب سازی ادارات و فضاهای عمومی سطح شهر را یکی از جدی ترین اقدام های بهزیستی در سال جاری دانست.

** 19 مرکز ترک اعتیاد داریم
قادری همچنین با بیان اینکه 19 کمپ ترک اعتیاد در استان وجود دارد از صدور مجوز برای 12 مرکز دیگر تا 2 ماه آینده خبر داد و گفت: طبق دستورالعمل جدید کمپ های ترک اعتیاد به روانشاسان واگذار می شود.
او ظرفیت کمپ های ماده 16 استان را 450 نفر اعلام کرد که شامل معتادان متجاهر و بی خانمان است که کسی برای نگهداری ندارند.

** هیچ کس حق جمع آوری کودکان خیابانی را ندارد
وی در ادامه گفت: اورژانس اجتماعی تنها نهادی است که موظف است به وضعیت کودکان خیابانی یا کار رسیدگی و سر سامان بدهد و هیچ نهاد دیگری حق جمع آوری کودکان کار و خیابانی را ندارد.
وی طرح جمع آوری کودکان خیابانی و کار را شکست خورده اعلام کرد و گفت: این قشر کودک و حساس جامعه را باید با کار فرهنگی و آموزشی ریشه ای ساماندهی کرد.
او تعداد کودکان کار و خیابانی که تاکنون در استان ساماندهی شده اند را 500 کودک اعلام کرد و گفت: یک مرکز تخصصی در شهر کرمانشاه کار ساماندهی این کودکان را بر عهده دارد.
وی ساماندهی کودکان خیابانی را کاری پیچیده و چند جانبه و دارای ابعاد مختلف فرهنگی عنوان کرد و قانون حمایت از کودکان را دارای اشکال دانست که باید اصلاح شود.
استان کرمانشاه 2 میلیون نفر جمعیت، 14 شهرستان، 32 شهر و 2 هزار و 622 روستا دارد.
3209/8066

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي كودكان خياباني مراكز نگهداري بهزيستي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۴۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی معاف می‌شوند.

نرجس خاتون اسعدی خلیلی درباره اقدامات انجام شده در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: سازمان بهزیستی کشور به موجب ماده واحده لایحه قانونی راجع به تشکیل سازمان مصوب سال ۵۹ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، در جهت تحقق مفاد اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی تشکیل شد. یکی از اهداف اصلی این سازمان با عنایت به مفاد قانون تأمین زنان و کودکان بی‌سرپرست مصوب ۱۳۷۱، حمایت و توانمندسازی خانواده‌های دارای سرپرست زن و نیازمند است.

به گزارش مهر، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در این راستا، دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقا سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.

۲۷۸ هزار خانوار بانو سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۲۷۸۰۰۰ خانوار بانو سرپرست تحت پوشش این سازمان هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۲۷۸۰۰۰ خانوار زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان هستند، تصریح کرد: این خانوار‌ها از مستمری ماهیانه برخوردار هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌گردند. به طور متوسط سالانه حدود ۲۰ درصد به تعداد بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش اضافه می‌گردد.

اسعدی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۳۵ هزار خانواده واجد شرایط پشت نوبت، در راستای سیاست پذیرش افراد پشت نوبت و حذف صف انتظار، تحت پوشش سازمان قرار گرفته‌اند و بر حسب نیاز و شرایط ایشان از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از اقدامات سازمان بهزیستی، پرداخت کمک هزینه تأمین ودیعه مسکن است که با توجه به افزایش تورم و افزایش هزینه‌های تأمین مسکن به خصوص در کلانشهر‌ها طی سال‌های اخیر، پیگیری‌های لازم جهت افزایش اعتبار و بهره مندی تعدادی بیشتری از بانوان سرپرست خانوار انجام شده است. همچنین سازمان ساخت مسکن برای این قشر را نیز در دستور کار دارد.

اسعدی درباره پرداخت وام به زنان سرپرست خانوار گفت: سالانه به بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، آموزش مهارت‌های کارآفرینی و کسب و کار، مهارت‌های زندگی، فنی و حرفه‌ای، آشنایی با قوانین کار و تأمین اجتماعی، اصول ایمنی در محیط کار، اطلاع‌رسانی و آگاه کردن خدمت گیرندگان از مزایای بیمه‌های تأمین اجتماعی و بازرگانی به تعداد قریب به ۱۲۰۰۰ نفر ارائه می‌گردد.

وی ادامه داد: همچنین به تعدادی از بانوان سرپرست خانوار که موفق به کسب مدرک مهارتی شده‌اند سرمایه کار بلاعوض پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره اقدامات توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: از سایر اقدامات قابل انجام توسط این سازمان برای بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش می‌توان به موارد آماده‌سازی شغلی، پرداخت سرمایه کار، راه‌اندازی کسب و کار‌های گروهی، پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان و دختران شهری و روستایی، تأمین هزینه تحصیل فرزندان دانش آموز و دانشجوی بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، اشاره کرد.

معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی

وی ادامه داد: همچنین ارائه تسهیلات معافیت سربازی جهت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد همسر از دیگر خدماتی است که به این گروه از زنان ارائه می‌شود و فرزندان ذکور واجد شرایط خانواده‌های تحت پوشش از انجام خدمت سربازی معاف می‌شوند.

اسعدی با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار و اعضا خانواده این زنان گفت: زنان سرپرست خانوار از آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های زندگی خانوادگی، مهارت‌های زندگی، افزایش سطح سواد سلامت با تأکید بر آموزش مراقبت از سلامت و… بهره‌مند گردیده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین پرداخت کمک هزینه بهبود تغذیه خانواده‌های تحت پوشش، تشکیل گروه‌های همیار بانوان سرپرست خانوار، اجرای برنامه تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی، غربالگری سلامت جسمی بانوان خانواده‌های تحت پوشش، مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانواده‌های تحت پوشش با رویکرد مدیریت مورد (با اولویت زنان مطلقه) از دیگر برنامه‌های این دفتر است که به زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود.

وی درباره برنامه‌های مددکاری با اولویت زنان مطلقه گفت: این برنامه با بهره گیری از ظرفیت ایجاد شده در کلینیک‌های مددکاری اجتماعی و با هدف تقویت خانواده‌ها، ارتقای سلامت اجتماعی، تلاش برای ماندگاری زندگی زوج‌ها و مدیریت و کاهش آسیب‌ها به خانواده‌های تحت پوشش ارائه می‌شود.

فرآیند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور همچنین در خصوص خروج از چرخه حمایت گفت: مدت زمان حمایت، پرداخت مستمری و انجام فرایند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است؛ لذا چنانچه خانوار پس از دریافت خدمات توانمندسازی، طی مدت سه سال به توانمندی لازم دست نیابد، پرداخت مستمری تا ۶ ماه بعد نیز ادامه می‌یابد.‌ی ادامه داد: در صورت ارتقای توانمندی خانواده‌های تحت پوشش با توجه به نمره مکتسبه پرسشنامه وضعیت توانمندی خدمت گیرنده و گزارش مددکار اجتماعی مبنی بر تأیید تغییر وضعیت خدمت گیرنده و افزایش دهک درآمدی بالاتر از ۵، امکان خروج از چرخه فراهم می‌شود.

tags # خدمت سربازی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور
  • تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»
  • برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»
  • ۵ هزار و ۷۸۰ زن سرپرست خانوار در کرمانشاه تحت پوشش بهزیستی است
  • چتر حمایت بهزیستی آذربایجان غربی بر سر بیش از ۹۰۰۰ زن سرپرست خانوار
  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • کرمانشاه یکی از استان‌های پرافتخار کشور است
  • ۹۵ هزار نفر از دانش‌آموزان کرمانشاهی سفیر سلامت هستند
  • «صفر» شدن تعداد زنان سرپرست خانوار پشت نوبت حمایت بهزیستی
  • یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از سربازی معاف می شوند