Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه با بیان اینکه امروز جهان بر سر دوراهی پذیرش منویات آمریکا و حرکت بر مسیر قانونمندی قرار دارد، اظهار کرد: یقین دارم که تصمیم‌گیری سیاسی در جهان در حال حرکت به سمت قانونمندی است اما میزان توانمندی‌های کشورها در برابر حرکت قلدرمابانه آمریکا هنوز مورد پرسش است. آفتاب‌‌نیوز : محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه عصر دوشنبه در نشست هم اندیشی نمایندگان خارجی مقیم ایران و فعالان تجاری در خصوص فرصت‌های کسب و کار آتی ایران که با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران دوره‌های پرفراز و نشیبی را گذرانده است، اظهار کرد: ایران از ابتدای انقلاب تاکنون متحمل فشارهای بسیاری شده است اما از آنجایی که این کشور مشروعیت قدرت و پیشرفت خود را از منابع خارجی کسب نمی‌کند بلکه از مردم خود می‌گیرد، توانسته در برابر این فشارها تا به امروز بایستد و امروز نیز با وجود نزدیک به چهار دهه تحمل فشار توانسته قدرتمندترین و امن‌ترین کشور در منطقه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش آفتاب‎نیوز؛ وی خاطرنشان کرد: شرکای خارجی ما نیز این واقعیت را به خوبی درک کرده‌اند که بازاری مطمئن‌تر، امن‌تر و سالم‌تر از جمهوری اسلامی ایران برای حضور فعال اقتصادی آنها وجود ندارد. گرچه که ممکن است بر اثر فشارهای خارجی تحولات کوچکی در بخشی از بازار رخ دهد اما این تحولات همواره پایدار نبوده و آنچه که در روابط اقتصادی ایران همواره مورد توجه قرار گرفته توانایی مردم ایران بوده است.
وزیر امور خارجه با اشاره به خروج آمریکا از برجام گفت: در مذاکراتی که بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام داشتیم همه کشورها را آماده حضور و فعالیت در ایران دیدیم و تمام شرکای ما در برجام یعنی چین، روسیه، فرانسه، انگلیس و آلمان و همچنین اتحادیه اروپا بلافاصله بعد از خروج آمریکا حمایت خود از برجام را اعلام کردند.
ظریف ادامه داد: در جلسه‌ای که بعد از خروج آمریکا با مقامات این کشورها داشتیم همه به تعهد خود در جبران خسارات وارده به جمهوری اسلامی ایران به دلیل خروج آمریکا از برجام تاکید کردند. همچنین بیانیه خانم موگرینی بعد از جلسه اول ما با کشورهای اروپایی عضو برجام نشان‌دهنده این واقعیت بود که تعهد سیاسی همچنان وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در جلساتی که همکاران من با کارشناسان اتحادیه اروپا، سه کشور اروپایی و چین و روسیه که از همکاران بسیار نزدیک ما در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی و به عنوان دو شریک مهم ایران هستند، طرفین مقابل تاکید و تعهد کردند که در حوزه‌های مورد نظر ما از جمله حوزه‌های بانکی، فروش نفت به میزان فعلی، تجارت، روابط بیمه‌ای، حمل‌ونقل هوایی و کشتیرانی و همچنین سرمایه‌گذاری به ویژه حضور بخش خصوصی در کشور اقدامات لازم را انجام خواهند داد.
ظریف خاطرنشان کرد: از سوی دیگر در سفرهایی که من به کشورهای مختلف از جمله آفریقا و هند داشتم و همچنین سفر نمایندگان جمهوری اسلامی به کشورهای مختلف، همه این پیام را برای داخل آورده‌ایم که اراده جهانی برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران علی‌رغم فشارهای آمریکا وجود دارد.
وی با بیان اینکه امروز جهان بر سر دو راهی قرار گرفته است که آیا منویات آمریکا را بپذیرد و او هر آنچه که خواست بر دنیا تحمیل کند یا اینکه بپذیرند دنیا در یک چارچوب نظام‌مند به تبادلات خود ادامه دهد، خاطرنشان کرد: یقین دارم تصمیم‌گیری سیاسی در جهان در حال حرکت به سمت قانونمندی است اما میزان این توانمندی در کشورها در برابر رفتار قلدرمابانه آمریکا هنوز مورد سوال است.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: آنچه که امروز ضرورت دارد این که باید فراتر از تعهدات اعلامی و اقدامات قانونی و عملیاتی را شاهد باشیم. اقدامات عملیاتی کشورهای عضو گروه 1+5 منهای یک آغاز شده و ما بسیار خوشحال هستیم که در سفر اخیر به وین ریز اقداماتی که آنها در حوزه بانکی و نفت قرار است انجام دهند را با ما در میان گذاشته‌اند.
ظریف در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های بنگاه‌های کوچک و متوسط اظهار کرد: این بنگاه‌ها قسمت عمده‌ای از اقتصاد ایران و بسیاری از کشورهای دیگر را در اختیار دارند بنابراین شناسایی آنها قطعا می‌تواند زمینه همکاری‌های لازم با کشورهای مختلف را فراهم کند. در این زمینه در نشست سفرای جمهوری اسلامی ایران که هفته آینده برگزار خواهد شد 77 اتاق مشترک ایران و کشورهای مختلف با حضور سفرای این کشورها برگزار می‌شود.
وی تاکید کرد: امروز فرصت نوآوری و حرکت به جلو و پیدا کردن راهکارهای جدید است. در این زمینه یقین دارم اعضای برجام و سایر دوستان ما از همکاران اقتصادی خود برای ادامه این روند حمایت خواهند کرد.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران کشوری قانونمند است که با وجود خروج آمریکا از برجام از این توافق خارج نشد اما همچنان خروج از این توافق را به عنوان حق برای خود محفوظ می‌داند، اظهار کرد: در قالب همین قانونمندی امروز یک دعوای حقوقی علیه آمریکا در دیوان دادگستری به خاطر تحریم‌های غیرقانونی و براساس قرارداد 1955 میان ایران و ایالات متحده ایجاد کردیم. امیدواریم که در حوزه حقوقی نیز علاوه بر حوزه‌های سیاسی و اقتصادی بتوانیم به دنیا نشان دهیم که اقدامات خلاف قانون ایالات متحده کاری نیست که به راحتی بتوان از آن عبور کرد.
وی تاکید کرد: لازم است دولت کنونی آمریکا که زیر پا گذاشتن قانون و قوانین بین‌المللی را به عنوان یک روش در پیش گرفته بداند که باید این عادت خود را متوقف کند چراکه اگر این اقدامات متوقف نشود آینده خوبی برای نظام بین‌الملل و نظم جهانی وجود نخواهد داشت.
منبع: ایسنا کد خبر: ۵۳۴۷۱۷ تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۱

منبع: آفتاب

کلیدواژه: محمد جواد ظریف آمریکا برجام اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۴۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ مساله تاثیر گذار بر تحولات منطقه

مسائل مختلفی این روز‌ها بر تحولات منطقه سایه انداخته است. اما در این بین می‌توان به سه مساله که به نظر می‌رسد تاثیر بیشتری بر تحولات منطقه دارند، اشاره کرد. یکی از این مسائل تجمعات اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا، اروپا، استرالیا و کاناداست که موجی جهانی را علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و سیاست‌های آمریکا ایجاد کرده است. تاثیر اعتراضات دانشجویی به حدی است که مقامات آمریکایی نمی‌توانند، بی‌تفاوت از کنار آن عبور کنند. به همین دلیل رئیس جمهور آمریکا نیز به مهم واکنش نشان داده است. 

‌نباید فراموش کرد که تحت تاثیر اعتراضات دانشجویی و مردمی به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه اقدامات مناسبی نیز در برخی کشور رقم خورد است. برای نمونه اعتراضات در ترکیه سبب شد، مقامات این کشور تصمیم بگیرند تا روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کنند. علاوه بر این کلمبیا نیز چنین رویکردی را در پیش گرفته است.
مساله دوم که تحولات منطقه تحت تاثیر آن قرار دارد، عملیات «وعده صادق» است. برای نمونه این اقدام ایران واکنش آمریکا و متحدانش را در پی داشته است و اثرات آن را در سفر وزیر امورخارجه آمریکا به منطقه و تحرکات مربوط به آتش‌بس می‌توان دید. افزون بر این گروه‌های مقاومت نیز در سایه عملیات وعده صادق اقدامات گسترده‌تر و جدی‌تر را علیه جنایات رژیم صهیونیستی در دستور کار قرار داده‌اند. برای نمونه یمنی‌ها وارد چهارمین مرحله از برنامه‌های‌شان برای حمایت از مردم غزه شده و اعلام کرده‌اند که حوزه عملیاتی آن‌ها به مدیترانه نیز گسترش پیدا کرده است. حزب الله لبنان نیز این روز‌ها مراکز جدی‌تری را مورد حمله قرار می‌دهد. 

در این بین مسائل داخلی رژیم صهیونیستی را باید سومین مساله‌ای دانست که این روز‌ها روی تحولات منطقه سایه انداخته است. به عبارت دیگر موج استعفا‌هایی که رژیم صهیونیستی با آن رو به رو است در کنار گسترش تظاهرات علیه کابینه بنیامین نتانیاهو از دیگر مسائلی است که این روز‌ها روی تحولات منطقه تاثیر گذار است.

‌در این بین اظهار نظر‌ها درباره برقراری آتش بس نیز بیش از گذشته منتشر می‌شود و می‌توان گفت احتمال برقراری آتش بس در حدود ۲۱۰ روزی که از جنگ در غزه می‌گذرد این روز‌ها بیشتر است. اما توقف جنگ برای نتانیاهو به معنای سقوط و شکست در جنگ است. در واقع این روز‌ها آمریکایی‌ها در حال بررسی این مساله است که بین بنیامین نتانیاهو و برقراری آتش بس کدام یک را انتخاب کنند؟
این در حالی است که در این شرایط حماس توانمندتر از گذشته در‌صحنه مذاکرات غیر مستقیم ظاهر شده است و پذیرش آتش بس به معنای پیروزی حماس و مقاومت است. این مساله نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی در عرصه دیپلماسی نیز بسیار ضعیف است.

دیگر خبرها

  • ۳ مساله تاثیر گذار بر تحولات منطقه
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • تحولات اوکراین|هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • (ویدیو) نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و ظریف
  • عملیات‌های طوفان‌الاقصی و وعده صادق، تحولات عظیمی را در دنیا ایجاد کردند
  • ببینید| نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و محمدجواد ظریف/ «هر روز که از خواب بیدار می‌شویم وضعیت عوض شده»