Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@14:39:09 GMT

خاموشی ها را با یک کلید روشن کنیم

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۰۵۷۳۴

خاموشی ها را با یک کلید روشن کنیم

جیرفت – ایرنا – شرایط فعلی توزیع برق در کشور ایجاب می کند تنها با خاموش کردن کلید یک لامپ غیر ضروری از خاموشی ها جلوگیری کنیم و نقش موثری در صرفه جویی و مصرف بهینه برق داشته باشیم.

به گزارش ایرنا، هوا گرم است و ما در منطقه جنوب کرمان شاهد افزایش مصرف برق هستیم و همین مساله موجب ایجاد خاموشی های بی برنامه شده و نا رضایتی مردم این خطه را به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قطعی برق در برخی نقاط هفت شهرستان جنوبی کرمان در زمان پیک مصرف بار در چند روز گذشته، باعث کلافگی شهروندان شده است که برای رهایی از قطعی مکرر برق و جلوگیری از توقف جریان زندگی روزمره، راه‌های آسان زیادی هست؛ مثلا کافی است از وسایل پرمصرف در ساعات غیرپیک استفاده کنیم یا کلید خاموش تنها یک لامپ اضافی را بزنیم.
متاسفانه فرهنگ استفاده صحیح از برق و آب در جامعه نهادینه نشده است و در نتیجه با مصرف زیاد از سوی مردم مواجه هستیم که هزینه های سنگینی برای کشور در بردارد.
ما ایرانی ها سه برابر متوسط جهانی برق مصرف می کنیم و در ازای افزایش هر یک درجه گرمای هوا، مصرف برق در کشور حدود هزار و 500 مگاوات افزایش می یابد از این رو می طلبد صرفه جویی بیشتری در زمینه مصرف برق داشته باشیم.
فرماندار جیرفت در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: قطعی های برق جنوب کرمان به صورت سراسری بوده و سیستم برق رسانی این منطقه تحت تاثیر شبکه سراسری برق کشور است.
احمد امینی روش افزود: سیستم برق رسانی این منطقه تحت تاثیر شبکه سراسری برق است و با خارج شدن یک نیروگاه برق کشور، این منطقه هم تحت تاثیر قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: با تلاش مجموعه توانیر هیچگونه کمبودی در زمینه برق نداریم و تنها مشکل مدیریت مصرف برق در ساعات پیک بار است.
فرماندار جیرفت به خاموشی های اخیر هفت شهرستان جنوبی استان کرمان اشاره کرد و گفت: پیگیر رفع این مشکل از طریق مرکز استان و شهرستان هستیم تا خاموشی ها با برنامه ریزی قبلی اطلاع رسانی شود و مردم به مشکل بر نخورند.
وی تصریح کرد: اگر هر مشترک بین 10 تا 15 درصد صرفه جویی در مصرف برق داشته باشد دیگر با خاموشی مواجه نخواهیم بود از این رو مردم با مشارکت در این زمینه از خاموشی ها جلوگیری کنند.
امینی روش به فعالیت های دولت در خصوص رفع مشکل خاموشی برق اشاره کرد و گفت: دولت این بار خودش پیشقدم شد و صرفه جویی را از زیرمجموعه‌های خود آغاز کرد و تمامی دستگاه های دولتی موظف به صرفه جویی در مصرف برق و آب شدند.
وی افزود: وزیر کشور روز 9 تیرماه استانداران سراسر کشور را مکلف به پیگیری صرفه جویی و نظارت بر نحوه مصرف آب و برق در دستگاه های اجرایی، کاهش 20 درصدی در مصرف آب و 10 درصدی در مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال 96 کرد.
فرماندار جیرفت بیان کرد: یکی از تدابیر دولت عقلانیت در زمینه کاهش مصرف برق، تغییر ساعت کار اداری به 6:30 تا 13:30 است که تاثیر زیادی در زمینه مصرف برق داشته است.
وی از تشکیل کارگروه بازرسی از ادارات شهرستان جیرفت خبر داد و گفت: وظیفه این کارگروه بازدید از ادارات در ساعات غیر اداری و اداری در زمینه استفاده از مصرف برق است لذا در صورت گزارش هر گونه مصرف بی رویه برق مدیر مربوطه توبیخ می شود.
مدرس حوزه و دانشگاه هم به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در انتخاب شعار اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: یکی از مصدایق اقتصاد مقاومتی فرهنگ صحیح صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع کشور است از این رو مردم باید در زمینه مصرف برق و آب توجه بیشتری داشته باشند.
حجت الاسلام حسین محمدی افزود: با مصرف بهینه برق و آب این امکانات را به نسل بعدی هدیه دهیم چرا که با مصرف بی رویه نسل آینده را از این امکانات محروم می کنیم.
وی بیان کرد: مساله اسراف و قناعت از مفاهیم و گزاره های مورد اهتمام دین مبین اسلام است که به بیان های مختلف در آیات قرآنی و روایات اهلبیت (ع) مورد بحث و تأکید گسترده ای قرار گرفته است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اسراف به معنای تجاوز از حد و زیاده روی کردن است، تصریح کرد: در کنار بحث اسراف که همواره در اسلام مورد مذمت قرار گرفته مساله قناعت از جمله خصلت ها و ویژگی های ارزشمند برای یک مسلمان بشمار می رود و همواره مورد توجه اسلام و اولیای دین قرار گرفته است.
مدیر برق شهرستان جیرفت هم گفت: شبکه برق قادر به تحمل اندازه مشخصی از مصرف است و اگر مصرف از این مرز بگذرد شبکه وارد مرز هشدار شده و جهت پایدار ماندن شبکه مجبور به قطعی و اعمال خاموشی‌ها خواهیم بود.
غلامعباس انجم شعاع افزود: به همین دلیل قطعی برق در این برهه از زمان قابل پیش‌بینی و برنامه ریزی نیست و به مصرف لحظه‌ای و البته در کنار آن به نقص فنی احتمالی ناشی از مصرف زیاد بستگی دارد، یعنی اگر شهروندان خصوصا در زمان پیک بار، مصرف انرژی برق را مدیریت کنند قطعی نخواهیم داشت
وی تصریح کرد: تنها با کاهش 10 درصدی مصرف در زمان پیک، دیگر شاهد قطعی برق در تابستان از این حیث نخواهیم بود
مدیر برق جیرفت افزود: تنها کافی است که شهروندان استفاده از وسایل پرمصرف مانند جاروبرقی، اتو، لباسشویی و ظرفشویی را به ساعات غیرپیک انتقال داده ومصرف موجود را به میزان 10 درصد کاهش دهند.
انجم شعاع بیان کرد: استفاده از دور کند در کولرهای آبی یا ترموستات تنظیم دما در کولر های گازی (تنظیم دما بر روی23 تا 25 درجه)، پرهیز از استفاده همزمان از وسایل برقی پرمصرف در ساعات پیک، خاموش کردن لامپ های اضافی و استفاده از روشنایی طبیعی در روز و استفاده از لامپ کم مصرف از دیگر راه های مدیریت مصرف برق است که انجام آنها چندان سخت نیست اما در عین حال کمک بزرگی برای پایدار ماندن شبکه و جلوگیری از قطعی و خاموشی است.
یکی از شهروندان جیرفتی هم از خاموشی برق در این شهرستان انتقاد کرد و گفت: مردم تحمل گرمای 50 درجه را ندارند مسئولان به دادمان برسید.
شهروند دیگری افزود: دمای هوا در شهرستان از مرز 50 درجه می گذرد و تحمل گرما برای مردم بویژه کسانی که بچه کوچک دارند بسیار سخت است.
با این وضعیت و اقلیم گرم و خشکی که منطقه جنوب کرمان دارد حتی یک ساعت قطع برق، برای مردم این دیار یک فاجعه به شمار می رود.
جنوب کرمان با جمعیت یک میلیون نفر از هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، فاریاب، رودبارجنوب، کهنوج، قلعه گنج و منوجان یک سوم استان کرمان را تشکیل می دهد.
7450/7429/ 5054

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد برق خاموشي برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۵۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می شود؟

تین نیوز

سخنگوی انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فرآورده های نفتی کشور گفت: طرح تخصیص بنزین بر اساس شماره ملی در دو گام قابل اجرا است.​

به گزارش تین نیوز به نقل از صداوسیما، برنامه مناظره «بالاتر» روز سه شنبه به موضوع «تخصیص یارانه سوخت به شماره ملی یا پلاک خودرو» پرداخت و احسان تمدن، کارشناس حوزه انرژی به همراه رضا نواز، سخنگوی انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فرآورده های نفتی کشور مهمانان این برنامه بودند.

در ابتدا احسان تمدن با بیان اینکه طرح اختصاص یارانه بنزین به هر شماره ملی از کجا آمده است و قرار است چه مشکلی را حل کند، گفت: مساله ای که مشخص است این است که مصرف در حال افزایش است و ادامه روند فعلی برای دولت قابل اجرا نیست. هم اکنون دچار کسری بنزین و ناترازی انرژی هستیم، لذا بحث مطرح شدن اختصاص به هر شماره ملی به دو دلیل است: اول برقراری عدالت و دوم برای جلوگیری از قاچاق بنزین.

این کارشناس اقتصادی افزود: توزیع عادلانه را همه به دنبالش هستیم، اما آیا عدالت به معنای مساوات است یا خیر؟ هیچ جا عدالت به معنای مساوات نیست.​

در ادامه رضا نواز با بیان تاریخچه ای کوتاه از توزیع یارانه سوخت گفت: از سال ۸۵ و ۸۶ سهمیه بندی برای سوخت و بنزین رقم خورد. این تغییر بزرگ در ابتدا مخالفانی در دستگاه های دولتی و حتی بین مردم داشت،  اما در نهایت این اتفاق افتاد و زیرساخت های آن ایجاد شد و ما از خیلی بحران ها عبور کردیم.

سخنگوی انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فرآورده های نفتی کشور بیان کرد: این طرح در ادامه با چالش هایی مواجه شد که آن اهداف کل را به خصوص در قانون هدفمندی یارانه ها نتوانست اجرایی کند. هم اکنون نیز به هیچ وجه شرایط خوبی نداریم. از روند تولید، تویع و مصرف هیچ کدام از بخش های دولتی و خصوصی رضایت ندارند. هر روز یک رکوردهای خاص زده می شود و به وزارت نفت فشار می آورند که حتما باید سوخت را تامین کند.​

نواز با بیان اینکه حال سوال اینجاست که از این وضعیت چگونه می شود عبور کرد، گفت: ما با پیش فرض روش توزیع یارانه فعلی به هیچ وجه نمی توانیم از این وضعیت عبور کنیم و نباید انتظار داشت که همه موارد با پیش فرض های ما خود را وفق دهند. اکنون دولت می گوید که من هم به بنزین ۱۵۰۰ تومانی یارانه می دهم هم به بنزین ۳ هزار تومانی. یعنی ما هم اکنون در بنزین دو بخش داریم، یک بخش یارانه ای و یک بخش یارانه ای تر.

تمدن با اظهار این سوال که آیا مصرف بالا ناشی از تخصیص زیاد بنزین یارانه ای به مردم است؟، گفت: توزیع بنزین هیچ وقت این دغدغه را در مردم به وجود نیاورده است که آیا من در مسیر به بنزین دسترسی خواهم داشت یا خیر؟ لذا عدالت را اگر در میزان دسترسی اقشار به بنزین تعریف کنیم تفاوتی بین آنها نیست.

تمدن ادامه داد: کسانی که خودرو ندارند درست است که به صورت مستقیم یارانه بنزین را دریافت نمی کنند، اما آنها وقتی سوار تاکسی می شوند شاید به شکل دیگری از این یارانه استفاده می کنند.

نواز در ادامه گفت: آقای تمدن گفتند آنهایی که خودرو ندارند از وسایل عمومی استفاده می کنند. این وسایل عمومی باز هم در اختیار همه مردم است چه آنهایی که خودرو دارند چه آنهایی که خودرو ندارند،  اما در حوزه سوخت کسی که ۴ خودرو دارد، بیشتر متنعم می شود؛  در صورتیکه همه مردم باید از یارانه های دولتی متنعم شوند.

دو گام برای اجرای تخصیص یارانه بنزین به هر شماره ملی

سخنگوی انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فرآورده های نفتی کشور همچنین گفت: تخصیص یارانه بنزین به شماره ملی در دو گام قابلیت اجرا دارد؛  گام اول این است که این ۹۰ هزار تومان یارانه بنزین را به مالک خودرو اختصاص می دهیم. اگر این طرح با موفقیت اجرا شد، در گام دوم می توان به ابعاد گوناگون تخصیص یارانه بنزین به تمام مردم پرداخت و راجع به آن بحث کرد.

وی بیان داشت: دولت اگر بخواهد در شرایط فعلی مصرف کننده واقعی را پیدا کند، پایش کند و به میزان پیمایش آن سوخت اختصاص دهد، با سامانه های فعلی با مشکل مواجه خواهد شد. اما اگر به صاحب خودرو تخصیص یابد، شخص می تواند از آن به عنوان یک اعتبار استفاده کند.

تمدن در ادامه به موضوع کسری بنزین پرداخت و گفت: هم اکنون حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر کسری بنزین داریم. از آن طرف مصرف خودروهای ما بالا است. خودرو که وارد نمی شود و مصرف خودروهای مان هم نسبتا بالاتر از خودروهای دنیا است؛  پس ما به بنزین نیاز داریم. حال این سوال را باید پاسخ دهیم که این ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر را دولت چگونه می خواهد به مردم و با چه قیمتی عرضه کند؟

نواز در ادامه افزود: قرار نیست با اختصاص یارانه به افراد همه مشکلات حوزه سوخت را برطرف کنیم. آیا دولت هم اکنون کسری دارد یا خیر؟ اگر این اقدام هم انجام نشود باز کسری خواهیم داشت.

تمدن با اشاره به اینکه فرض کنیم گام نخست به درستی اجرا شد، این سوال را مطرح کرد: فرض کنیم هیچ افزایش جمعیتی هم پس از اجرای گام اول نداریم. دولت ۹۰ میلیون لیتر را بین ۶۰ میلیون نفر توزیع کرد. هر روز نیز ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر هم تقاضا داریم. این مقدار تقاضا را که دولت باید وارد کند به چه مبلغی به دست مردم می رساند؟

نواز پاسخ داد: فاصله قیمت دستوری دولت در فروش بنزین با قیمت پایه تفاوت آنچنانی ندارد، لذا این طرح باعث افزایش قیمت نمی شود.

نواز در پاسخ به این سوال که «پس از حذف کارت سوخت و تخصیص یارانه بنزین به شماره ملی چگونه سوختگیری انجام می شود؟» گفت: از در خانواده به هر فردی ۱۵ لیتر بنزین اختصاص یابد؛ یعنی ۱۵ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی دارد و این اعتبار را می تواند به دیگران واگذار کند، اما نمی تواند بالاتر از قیمت آزاد یعنی ۳ هزار تومان بفروشد.

سخنگوی انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فرآورده های نفتی کشور ادامه داد: به عبارت دیگر فردی که خانواده بزرگتری دارد و مصرفش نیز بیشتر است در این طرح فرق می کند با فردی که یک نفر است ولی دو ماشین دارد. حالا اگر بیشتر از سهمیه خود بخواهد از بنزین استفاده کند باید از بنزین با قیمت آزاد استفاده کند.

وی در پایان افزود: ما معتقدیم که در شرایط فعلی نیازی به مانور قیمتی نیست و دنبال کوچ از وضعیتی به وضعیت دیگری هستیم. وضعیت فعلی امکان کنترل مصرف سوخت و توزیع عادلانه را به دولت نمی دهد و تنها امکانی که می دهد افزایش قیمت سوخت است که هم تورم زاست و هم آسیب زننده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۳۳ روستا در هرمزگان با مشکلات قطعی برق و آب روبرو هستند
  • موارد مصرف مالیات باید برای مردم تبیین شود
  • کمبودهای مالی، مقر سازمان ملل در ژنو را در خاموشی فرو برد
  • چگونه بصیرت امام خمینی (ره) موجب تقویت بنیان ارتش شد؟
  • واریز سهمیه بنزین به هر کد ملی از این ماه | خبر مهم درباره یارانه بنزین به هر کد ملی
  • سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می شود؟
  • سرریز شدن سد خیرآباد نیکشهر
  • مسدود شدن راه ۱۵۴ روستای نیکشهر و ۴۷۰ مورد خاموشی فشار ضعیف
  • مشارکت مردم شاه کلید موفقیت بنیاد مسکن
  • ارائه تخفیف ۴۰ درصدی برای اجرای طرح کلید به کلید