Web Analytics Made Easy - Statcounter

بجنورد- ایرنا- رئیس جهاد کشاورزی اسفراین گفت: این شهرستان با تولید سالانه یکهزار و 541 تن عسل بزرگترین تولید کننده عسل و فراورده های آن در شمال شرق کشور است.

خلیل عاقبتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون شهرستان اسفراین 114هزار کلنی زنبور عسل دارد و 886 نفر زنبوردار در این شهرستان فعالیت می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس برخی آمارها زنبورداران این شهرستان سالانه بیش از 77 میلیار ریال از محل فروش عسل درآمد دارند.
وی افزود: در راستای حمایت از زنبورداران شهرستان سالانه شکر یارانه ای، ملکه اصلاح شده و تسهیلات از محل اعتبارات تملک دارایی ارائه به فعالان این حوزه می شود.
عاقبتی با اشاره به ظرفیت و توانمندی های شهرستان اسفراین در حوزه تولید عسل و فراورده های آن گفت: یک واحد صنعتی بسته بندی عسل و فراورده های آن با تسهیلات صندوق توسعه ملی در حال راه اندازی در این شهرستان است که در نیمه اول سال 97 به بهره برداری خواهد رسید.
شهرستان 120 هزار نفری اسفراین به دلیل داشتن رشته کوههای سالوک و شاه جهان ظرفیت بالقوه ای برای افزایش محصول عسل دارد.
مرکز این شهرستان در 60 کیلومتری جنوب شرقی بجنورد مرکز خراسان شمالی قرار دارد .
/7189/3007/ 6042

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي زنبور عسل خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۵۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین تولیدکنندگان برق آبی در دنیا

چین بزرگترین تولیدکننده برق آبی جهان است که 1303 تراوات ساعت برق آبی در سال 2022، تولید کرد که معادل 31 درصد از تولید برق آبی جهان در آن سال بوده است.

به گزارش ایران جیب، داده‌های اندیشکده انگلیسی امبر (Ember) نشان می‌دهد بعد از چین، کشورهای برزیل (۴۲۷ تراوات ساعت)، کانادا (۳۹۸ تراوات ساعت)، آمریکا (۲۴۹ تراوات ساعت) و روسیه (۱۹۸ تراوات ساعت) بزرگترین تولیدکنندگان برق آبی جهان هستند.

کشورهای هند (۱۷۵ تراوات ساعت)، نروژ (۱۲۸ تراوات ساعت)، ویتنام (۹۶ تراوات ساعت)، ژاپن (۷۵ تراوات ساعت) و سوئد (۷۰ تراوات ساعت)، در پنج رتبه بعدی قرار دارند.

از نظر سهم برق آبی در مجموع تولید برق هر کدام از این کشورها، نروژ با سهم ۸۷.۵ درصدی برق آبی در سبد منابع تولید نیرو در سال ۲۰۲۲، در رتبه نخست در میان این کشورها قرار دارد. اما پاراگوئه با سهم ۹۹.۷ درصدی برق آبی در کل تولید برق، در میان کشورهای جهان در رتبه اول قرار دارد.

پس از پاراگوئه و نروژ، کشورهای ونزوئلا (۷۷.۶ درصد)، کلمبیا (۶۸.۹ درصد)، برزیل (۶۳.۱ درصد)، کانادا (۶۰.۴ درصد)، اتریش (۵۴ درصد)، سوئیس (۴۹.۸ درصد)، سوئد (۴۰.۴ درصد) و ویتنام (۳۶.۹ درصد) قرار می‌گیرند.

برق آبی، بزرگترین منبع تولید برق تجدیدپذیر است اما نیروی بادی و خورشیدی هم به سرعت رشد کرده و این اختلاف را روز به روز کمتر می‌کنند. برق آبی با توانایی خود برای تامین برق مورد نیاز، نقش مهمی در ضریب نفوذ بالای منابع تجدیدپذیر ایفا می‌کند.

چین ۳۱ درصد از نیروی برق آبی جهانی را تولید می‌کند که بیش از سه برابر بیشتر از برزیل به عنوان بزرگترین تولید کننده بعدی است. با این حال، آمار رسمی نشان داد: تولید برق آبی چین در هشت ماه منتهی به اوت سال ۲۰۲۳، با سریعترین نرخ از سال ۱۹۸۹، نزول کرده و ۱۵.۹ درصد کاهش یافته است.

در هند هم تولید برق آبی در هشت ماه منتهی به اوت سال گذشته، ۶.۲ درصد کاهش یافت که شدیدترین کاهش از سال ۲۰۱۶ بود و سهم برق آبی در تولید برق، به ۹.۲ درصد رسید که پایین‌ترین میزان در ۱۹ سال اخیر بود. بارندگی اندک در سال میلادی گذشته، روی تولید برق آبی هند تاثیر گذاشته و باعث کاهش ۱۱ درصدی تولید در مارس نسبت به مدت مشابه سال گذشته شد.

وزارت نیروی هند، دو هفته پیش، در بیانیه‌ای اعلام کرد دولت هند اکنون روی فصل بارندگی معمول برای بهبود تولید برق آبی حساب می‌کند. هند برای جبران این کاهش، تولید برق با استفاده از زغال سنگ را افزایش داده تا پاسخگوی تقاضای رو به رشد برای برق و اجتناب از خاموشی شود. در نتیجه، سهم زغال سنگ از تولید برق هند در هفته نخست آوریل، به ۷۷ درصد رسد که دو سال بالاتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۳ بود.

این دو کشور که حدود سه چهارم از برق آسیا را تولید می‌کنند و مسئول بخش عمده انتشار آلایندگی هستند، از منابع تجدیدپذیر استفاده می‌کنند تا کاهش تولید برق آبی را جبران کرده و تقاضای فزاینده برای برق را تامین کنند. اکثر اقتصادهای بزرگ آسیایی در سال‌های اخیر به دلیل گرم‌تر شدن هوا و بارش کمتر، با کمبود برق مواجه شده اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تولید سالانه هزار تن قارچ در شهرستان بستان آباد
  • تولید سالانه بیش از یک هزار تن قارچ دکمه‌ای در بستان آباد
  • فروردین ماه پررونق در بزرگترین بندر شمال 
  • جریمه ۸ میلیارد و ۵۴۲ میلیون ریالی قاچاقچی شکر
  • تولید سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن یونجه در میاندوآب
  • ◄ پارلمان اروپا اتوبوس و کامیون دیزلی را حذف کرد
  • تولید سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی در مرکزی
  • ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن عسل سالانه در استان فارس تولید می‌شود
  • بزرگترین تولیدکنندگان برق آبی در دنیا
  • تحول آبی در استان اردبیل با تکمیل بزرگترین سد مخزنی شمال غرب کشور